Гърция-14

• 26 157
  • 290
  •   1
Отговори
# 210
  • София
ЧЕСТИТ СИН НА БЕБОРИНА И НА СЕМЕЙСТВОТО Й!!! ДА ПОРАСТНЕ ГОЛЯМ, ЗДРАВ И СИЛЕН МЪЖ!!!  newsm10
Момичета, минете днес към сладките неща  hahaha Гледах преди малко по Алтер Вефа как направи меломакарона във формата на розичка и пустото не ми излиза от главата  rotfImbo Лошото е, че трябва да лежа, а и това е почти невъзможно с оглед на двете фурии около мен.
Ама интересна тема се заформи - манджи и диети!  Joy Най-вкусните кокореци, дето съм яла са принципно по панаирите /дето се вика събор без кебапче не е събор.../ и в Гревена  chef

# 211
Беборина,честита рожба!
Желая ти здраво и послушно детенце,а на теб бързо възстановяване!  bouquet
Много вкусотии и изкушения сте показали.Пастициото е едно от любимите на дъщеря ми. Peace
Аз лично съм против диетите,но като качих 10 килца отгоре се наложи да взема мерки.
Но така и не стигнах до диети,намалих филиите до една и приключвах с яденето.В началото си оставах гладна,но постепенно свикнах с това количество храна.Преди си хапвах докато не кажех "ох,ще се пукна"Смъкнах излишните килца,но за една година и вече 3 години не съм си ги върнала.Всеки намира правилната формула за себе си стига да има желание да го постигне  Peace

# 212

.. веднъж в колата минаваме покрай някаква църква в Атина, бабата на приятеля ми се кръсти, аз естествено не, и после питала приятеля ми от каква религия съм точно  Laughing това естествено преди години...
на мен не ми е понятно това им кръстене, целуването на дръжките на вратите на църквите и псуването на панагия  #Crazy
[/quote]

Спомням си една история, разказана ми от мой познат от Атина, който е арабин, ама роден във Франция и много атеист. Та отваря си той бизнеса в Атина и отива да му вадят документите за пребиваване в местното полицейско. Там - голи стени покрити със снимки на светци  Shocked Shocked Shocked Едни лелки седнали, ама от тия най-опасните лелки. Той попълва формуляра и те виждат, че в графа религия не е писал нищо. Питат го, какъв си, каква религия имаш. Той казва: никаква! Те пак: ама каква??? най-накрая поглеждат, че е с френско гражданство и отсичат - 'начи, католик  ooooh!

[Най-вкусните кокореци, дето съм яла са принципно по панаирите /дето се вика събор без кебапче не е събор.../ и в Гревена  chef

Joy Joy Joy

# 213
Добър ден на всички Hug Hug
Момичета, тук при нас има лаики и нямам минута мира, тъй като е точно пред вратата ми, но поне накупувах всичко ( в буквалния смисъл), защото то си е направо уличен супер маркет.  Heart Eyes
 :И пak отивам, но исках първо да се разпиша Grinning Grinning

# 214
Добър ден!
Днес тук е мъгливо и с детенце не можем да излезем! Много се разготвихме, и на мен направо вече стомаха ми крещи!!! А кокореците ги обожавам. По въпроса за диетите е важно всеки да намери подходящата за него. Мен тази на Дюкан ме устройва идеално щото имам резултати, а и обичам месото. Има хора на които месото не им понася и е невъзможно да я спазват.
Най - фрапиращата случка по отношение на фанатично кръстене, която ми  се е случвала на мен е следната:
Пътуваме аз и зълва ми заедно, тя пуши и с едната ръка държи цигарата, а с другата волана. Дотук добре. Минаваме покрай един параклис, тя е засилена със 140 км/ч. пуска волана защото с едната ръка държи цигарата а с другата трябва да се прекръсти. Е, подивях! Аман ти от вярата и от всичко! Иначе и аз хванах част от времето в което не можеше да се влиза в църква, кръстена съм късно, но това не ми пречи да вярвам и когато имам нужда да отида и да постоя в църквата или да запаля свещичка.
Вече свикнах с цялата лудница да се кръстят, да целуват дръжки на врати и т.н и след това да се псува на Панагия.
Според мен няма проблем да си кръстиш детето и по-късно, неудобството е това че тук децата нямат официално име докато не се кръстят в църква. Не се записват като нас в болницата. На бебето се казва беба или бебо докато се кръсти. Първият път когато питах една братовчедка на мъжа ми как се казва 4 месечната й дъщеря и тя ми каза че няма име изпаднах в шок!
 Когато ходихме да запишем дъщеря ми в КЕП за да може да и извадим международен паспорт, служителката там ни гледаше като полезни изкопаеми. Беше рядко учудена, твърдеше че не може да се случи докато детето не се кръсти и дори се опита да ни се подиграе. След това дойде един достатъчно компетентен служител и и обясни че може. Тя подви опашка и се скри като в миша дупка. Joy Joy Joy

# 215

Най - фрапиращата случка по отношение на фанатично кръстене, която ми  се е случвала на мен е следната:
Пътуваме аз и зълва ми заедно, тя пуши и с едната ръка държи цигарата, а с другата волана. Дотук добре. Минаваме покрай един параклис, тя е засилена със 140 км/ч. пуска волана защото с едната ръка държи цигарата а с другата трябва да се прекръсти. Е, подивях! Аман ти от вярата и от всичко! Иначе и аз хванах част от времето в което не можеше да се влиза в църква, кръстена съм късно, но това не ми пречи да вярвам и когато имам нужда да отида и да постоя в църквата или да запаля свещичка.
Вече свикнах с цялата лудница да се кръстят, да целуват дръжки на врати и т.н и след това да се псува на Панагия.
Според мен няма проблем да си кръстиш детето и по-късно, неудобството е това че тук децата нямат официално име докато не се кръстят в църква. Не се записват като нас в болницата. На бебето се казва беба или бебо докато се кръсти. Първият път когато питах една братовчедка на мъжа ми как се казва 4 месечната й дъщеря и тя ми каза че няма име изпаднах в шок!
 Когато ходихме да запишем дъщеря ми в КЕП за да може да и извадим международен паспорт, служителката там ни гледаше като полезни изкопаеми. Беше рядко учудена, твърдеше че не може да се случи докато детето не се кръсти и дори се опита да ни се подиграе. След това дойде един достатъчно компетентен служител и и обясни че може. Тя подви опашка и се скри като в миша дупка. Joy Joy Joy

Joy Joy Joy
Иги, това не го знах от моя, благодаря ти   bouquet Ще го "светвам" с ново натрупаното инфо като се прибере  Wink Странна работа, дори и малко, човечето си е личност и трябва да има име. Пък аз доскоро все го бъзиках дали е кръстен  Flutter
Добре е да го знам и това с международния. Но ако ми се падне такава лелка, ще й го оставя да й обясни всичките вариации на тема имена, които сме мислили много преди да се наложи кръщене  hahaha hahaha hahaha

Той като отговорен и планиращ човек седна един път с мене цял ден да обсъждаме възможни мъжки и женски варианти на имена. И докато не ги сведохме до 100% приемливи 2-3 варианта, не спря да ми напомня какво съм била намеквала досега за моите евентуални предпочитания и дори "изисквания"  Laughing . Той е кръстен на бащата на майка си, не на баща си, и е било голям фурор. Аз нямам такива изисквания  Crazy

# 216
Смейте се вие, а и ние си изпатихме от тази процедура. Случка: вадим документи за брак, получва си моя акта за раждане от същия тоя КЕП и там име НЯМА, роден в Германия и кръстен пак там, ама това в друг документ, разбираш ли...докато се оправим, голямо чудо беше

# 217
Момичета, здравейте пак   bouquet
Може ли да ми кажете някакво хубаво пожелание за коледна картичка на гръцки?
Всмисъл написано на гръцки ( и с превод на български).
Евхаристо  Hug

# 218
Моля, кажете ми вие как научихте гратски?
Аз ходя на частно училище, но за 3 път, за 5 месеца ми вдигат таксата. Първото оправдание беше, че лятото нормално затваряли и заради мен трябва да усигурят учител на рзположение. Само Август почивахме и сега от Септември започнах отново. Сега оправданието е финансовата криза. А 350евро за 8 пъти месечно по 90 мин ми се струват малко много, имайки предвид факта че учителката няма добро ниво на английски и понякога ми дава грешен превод на думи. За този период, които съм постоянно тук, мисля че напредвам повече с разговори на гратски в къщи и с приятели. Учебникът иначе ми е за ХеАмУни.А и на немски е трудно тук в Athina да намеря учител (Аз съм живяла 8г в Де) и въобще даиде ми идея

# 219
Здравейте , момичета  Hug
Голяма активност днес  Simple Smile
Аз се връщам от пазар. Леле, какви хубави неща за бебоци има, направо от толкова неща се обърках. Като си спомня, че през 92-ра едвам намирах обикновени ританки за щерката! Накупих неща за отглеждането на две бебета  Joy
Много обичам кокореци и аз, и пача (тукашната шкембе чорба) обичам, абе общо взето почти няма ядене дето не обичам  hahaha но в ежедневието гледаме да ядем прости храни - зеленчуци на фурна, бамя, задушена с лук и домати, ревития, вече обсъжданата хорта, много риба. Обаче и сувлаки обичам  Joy и патладжани под всякаква форма и псаросупа (мъж ми я прави мммм), пък разните пити как ги обичам  hahaha. А пък за сладките тук просто нямат равни, любим ми е галактобурекът (щастлива, опитай го). Не съм съгласна, че гръцката кухня е като българската, и не съм съгласна че не е вкусна. Според мен, само испанските манджи могат донякъде да се мерят с нея като  вкусотия, и то тези, която съм яла във валядолид. Laughing
Кикита, много обичам на лайки, под нашия прозорец е през март, обаче. За гръцкия опитай сайта на kypros.org. На мен ми е много полезен, аз изобщо предпочитам сама да си уча.
Лек ден на всички  Hug

# 220
Момичета, здравейте пак   bouquet
Може ли да ми кажете някакво хубаво пожелание за коледна картичка на гръцки?
Всмисъл написано на гръцки ( и с превод на български).
Евхаристо  Hug

Χ Ρ Ο Ν Ι Α Π Ο Λ Λ Α !!!! ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΓΕΜΑΤΑ ΑΠΟ
 ΥΓΕΙΑ, ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ..

# 221
iou, благодаря ти!
За много години! Честито Рождество Христово ... само до тук го разбрах  Grinning

# 222
Лейла  ooooh!

Iou и щастлива  Peace
Кикита, kypros.org  Peace
Asioula, браво за дрешките  Party Като каза за суфлакия, аз най обичам да я ям в Кипър и да танцувам на паважа на главната боса в полунощ за радост на компанията  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Гръцката кухня е вкусна, но с малко уточнение - най-хубавите неща, които съм опитвала, са в Северна Лефкоша  Sunglasses

Като каза патсас, моят мъж има един приятел от Салоника и един ден той реши да се бъзика с мен и ме пита (както е в песничката): Кой път харесваш повече - Салоника - Атина или обратното? А аз - Салоника - София  Mr. Green Mr. Green Mr. Green После му викам Ще те черпя патсас като минем границата  Joy Joy Joy

А за сладките, като оставим настрана пачата, моят мо носи от Атина пралини Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 223
iou, благодаря ти!
За много години! Честито Рождество Христово ... само до тук го разбрах  Grinning

пълни с здраве, щастие и успехи

# 224
Днес сам минус 1кг, въпреки че вчера ядох спанакопита и 3-4 пържени картофа ( много отиват с ципура)и сам happy.
И друго, и аз да се оплачаааааааааааааа, кучето ми е gay
 #Cussing out Blush #Cussing out Blush

Общи условия

Активация на акаунт