Гърция-14

• 26 344
  • 290
  •   1
Отговори
# 255
  • Гърция
Χαϊδάρι -  това как се чете?

хайдάри. ϊ се чете като й.

# 256
Благодаря, аз се обърках от ναί  Grinning

Пожелавам успех в търсенето на булки за домашните ви любимци  Peace

# 257
Ех тези палави домашни любимци. Аз имам котка, обаче и тя е девствена. Така и не намерих достоен котарак и не я прежалих.
 iou  благодаря ти, че си показала нагледно какво представляват препоръчаните от мен сладкиши.
Ох не знам за вас, но аз преди да забременнея доста се бях угоила. Като дойдох тук и по цял ден лежах и спях, никаква работа и само ядях. Свеки готви много вкусно, пък какви сладкиши прави..........  Добре че се изнесохме от тях че за два месеца бях качила 5 кг. Сега тъкмо съм се вталила и се старая да отбягвам сладките изкушения. Пазя си място и право за празниците.
Всички гърци които аз познавам са темпераментни. Не знам дали аз съм попадала само на такива или всички са темпераментни.

# 258
Иги, всички са такива  Peace Дори на моя една от отдел човешки ресурси му бе правила психо-профил  Joy Joy Joy и му казала, че "е много търпелив и спокоен за грък"  hahaha hahaha hahaha Трябваше да я посъветвам тази психоложка, ама нейсе  Mr. Green

# 259
Здравейте, момичета!
Сигурно много пъти е задаван този въпрос тук, но нямам време да се ровя за отговора. Мисля март да ходим с малкия в БГ  и искам да питам какъв е редът, какви документи и къде трябва да му направим?  Таткото ни е грък, да поясня.

# 260
Пак аз  Twisted Evil
Лина, много ме разсмя с българите с въобръжение, с мъж ми се хилихме  hahaha И аз имам една случка, в Скопие, дето си говорех с едни македонци, два часа докато не разбраха, че съм българка и минаха на английски, заявиха че не ме разбирали  Joy
Иги, предстоящите празници дълбоко ме притесняват по отношение на телесните ми размери. Дала съм си дума да не ям много, ама нещо не ми се вярва, де
Момичета, значи все пак мойто куче си е девствено, а не е гей. То и без това поначало си е сбъркано. Подариха го на щерката за йоркшийрски териер, дето трябваше да е 2 кг и да се носи в чанта. Ама той не беше съгласен и израсна повечко - има няма 10 кг го докара. Та сега си имаме гигантско подобие на йорки, но не си го давам за нищо друго.
Вярно е че са много темпераментни гърците. Щерка ми питаше защо винаги се карат, обясних и че така си говорят  Laughing
Момичета, защо мъж ми твърди, че гърците от юга са различни от гърците от севера? не разбирам, нарича солунците българи, ама когато го дразня, че солун е български, се обръща на 180 градуса и почва да твърди друго  Joy

# 261
maryloo
Цитат на: veselinap
...Така че, все още имаш време да извадиш ГР паспорт...Тогава татко подписва една υπέυθυνη δήλωση, оставяш на на гр граница и отиваш БЪлгария. После се прибираш без проблем....
Гръцкият паспорт се прави в полицията.
За повече информация:
http://www.kep.gov.gr/kepportal/Communication/FreqAskedQuestions?CUR_FAQS=30

Последна редакция: ср, 03 дек 2008, 17:42 от mummy

# 262
Пак аз  Twisted Evil
Лина, много ме разсмя с българите с въобръжение, с мъж ми се хилихме  hahaha И аз имам една случка, в Скопие, дето си говорех с едни македонци, два часа докато не разбраха, че съм българка и минаха на английски, заявиха че не ме разбирали  Joy
Иги, предстоящите празници дълбоко ме притесняват по отношение на телесните ми размери. Дала съм си дума да не ям много, ама нещо не ми се вярва, де
Момичета, значи все пак мойто куче си е девствено, а не е гей. То и без това поначало си е сбъркано. Подариха го на щерката за йоркшийрски териер, дето трябваше да е 2 кг и да се носи в чанта. Ама той не беше съгласен и израсна повечко - има няма 10 кг го докара. Та сега си имаме гигантско подобие на йорки, но не си го давам за нищо друго.
Вярно е че са много темпераментни гърците. Щерка ми питаше защо винаги се карат, обясних и че така си говорят  Laughing
Момичета, защо мъж ми твърди, че гърците от юга са различни от гърците от севера? не разбирам, нарича солунците българи, ама когато го дразня, че солун е български, се обръща на 180 градуса и почва да твърди друго  Joy

гърците от атина не са големи приятели с нас от солун..
 същото нещо които има и б българия mezdy софиянци и пловдицани

# 263
И аз съм чувала от гърци, че гърците от южна Гърция са по-темпераментни от тези в северните части  Wink
Те моите приятели всичките са от Атина и на юг, повечето са от Пелопонес и са по-кибритлии и от мен  Laughing
Asioula, като каза, че като говорят все едно се карат, моя мъж ми каза същото  Laughing
Като си говорим по скайп с приятелите ми и моя току се стресне: "Ама какво се карат приятелите ти?"
Те просто така си говорят  Laughing
Той е норвежец и е по-спокоен, ние от юга сме малко по-...така  Laughing

# 264
Здравейте. Извинете за нахлуването в темата ви но ми трябва малко инфо за едно АМ. Става въпрос за S-26 Progress Gold 3. Донесоха ми 5 кутии. Купувани са от Гърция, но не съм сигурна дали млякото е гръцко въпреки че на кутията пише само на гръцки. Метална кутия от 400 гр. на фирма WYETH. Благодаря ви  bouquet

https://www.wyethnutrition.gr/na_dynamic_page.asp?menu_id=192&menu_item_id=6

Последна редакция: ср, 03 дек 2008, 20:53 от maria_m

# 265
Здравейте. Извинете за нахлуването в темата ви но ми трябва малко инфо за едно АМ. Става въпрос за S-26 Progress Gold 3. Донесоха ми 5 кутии. Купувани са от Гърция, но не съм сигурна дали млякото е гръцко въпреки че на кутията пише само на гръцки. Метална кутия от 400 гр. на фирма WYETH. Благодаря ви  bouquet

https://www.wyethnutrition.gr/na_dynamic_page.asp?menu_id=192&menu_item_id=6

Не, фирмата, доколкото знам е Щатска.
Хранително мляко за разтеж, подходящ за маки деца, над 1 год (т.е. годинка и нагоре), със съчетани основни хранителни съставки,  с необходимите нива (дози, количества)...
След това има анализ на млякото, енергиен състав, витамиони и т.н.

# 266
Здравейте, момичета!
И аз нахлувам в темата ви с въпрос, с отговора на който се надявам да ми помогнете.
За мазане на венците на малката, ползвам Мундисал гел. Интерусува ме, има ли някакъв срок, до който може да се ползва отворената тубичка. Отворен е преди по-малко от месец, а имам чувството, че си е променил миризмата. Но листовката е само на гръцки и не мога да се ориентирам.
Благодаря ви!

# 267
Asioula значи комбинацията стана куче гигант девствен, но гей по душа Mr. Green Mr. Green Mr. Green Не се засягай, шегувам се!
maryloo, кръщавате детето или пък го записвате в КЕП и след това отивате в полицията с кръщелното свидетелство и 2 снимки и срещу сумата от 60 евро в рамките на една работна седмица се сдобивате с паспорт на детето /ако то е с гръцко гражданство, защото си пояснила само за таткото, но предполагам че и детето е гръцки гражданин/. След като се сдобиете с гръцки паспорт, бащата попълва и подписва в полицията една декларация, която ще му дадат от там и в която декларира, съгласен детето да напуска пределите на страната с теб, без негово присъствие. Тази декларация заедно с паспорта се дават за проверка в съответния граничен пункт или на летището. Става дума само на гръцката граница, в България не се интересуват дали имаш съгласие бащата, след като представяш гръцки паспорт, а и няма как да прочетат декларацията защото е на гръцки. Лично на мен са ми искали 2-3 пъти тази декларация и то когато се връщам от България с детето- демек изнесла съм го без проблем и сега по своя воля го връщам, но те ме проверяват дали бащата е съгласен. Аз винаги след такава проверка много се смея.
За Мундисал гел, не съм забелязала да има срок в който да се употреби след като се отвори, лошото е че съм изхвърлила листовката и сега не мога да я видя отново. Лично аз проследявам дали все още е в годност лекарството и го ползвам докато изхабя тубичката. Не съм забелязала да има промяна в качествата и аромата.
iou ти си компетентна в тази област. Помагай!

# 268
Добро утро, момичета  Hug Hug Hug

Asioula, то е така - хем сърби, хем боли  Wink Но да видиш как се карат гърците в заведението на един приятел в Лимасол - единият от Атина и обижда другия от Салоника на "българин" Crazy Пък кипърците се забавляяяват отстрани hahaha hahaha hahaha

iou, аз съм 100% "за" Салоника Peace Peace Peace

Има една друга история за един непознат FYROm-ian, дето веднъж направи голямо театро в трамвая почти посред нощ, ама друг ще разказвам Wink

Целувки на всички и прекрасен ден!!!
 Heart Eyes

# 269
нямам мундисал в кабинета и не мога да проверя ,но с сигурност има срок за годност като всички лекарства.ако имаш съмнения ,по добре изхвърли го и вземи нов.

защо държите на мундисал?
аз на малките ми пациенти(т.е на родители) препоръчвам 2-3 различни и те избират ,но аз сам на мнение че мундисал не е бърхът(свива малко венчите)
 newsm78

Последна редакция: чт, 04 дек 2008, 10:26 от iou

Общи условия

Активация на акаунт