В БАНКЯ ще тичат малки крачета по жълти пав&#

• 16 071
  • 290
  •   1
Отговори
# 195
Аз момичета ще Ви кажа как стоят нещата в 78мо училище-аз учех там до 8 клас,после бях в София за 2 години и пак се върнах тук и си завърших тук.
По принцип училището е много голямо и преди години беше и приветливо-с кеф ходех на училище,но дефакто откакто дойде на власт сегашната директорка,то ужасно много западна,отдаде под наем една част от него,друга просто занемари.Самото училище има басейн,който отдавна не функционира и е разбит отвсякъде,има два големи физкултурни салона и един малък,има огромна актова зала,зала за изложби,библиотека,стол,който също не функционира.
Откакто ги оставиха и на самостоятелна издръжка положението никак не е розово.На скоро разбрах,че зад самото училище ще строят тенис корт и мисля футболно игрище,но това е по инициатива на Столична община,не на въпросната директорка.
Според мен и според още много хора ,ако дойде друг директор,който наистина да го вълнува училището,всичко ще се оправи.
Спомням си ,че преди години имаше паралелки до буквата Ж от един клас,сега обаче има само А и Б.Самата директорка не успя да си задържи учениците,което е много жалко.Иначе има страхотни преподаватели и невероятни педагози.Те все още преподават в 78мо но не се знае докога.
Лично аз ще запиша децата си в 78 живот и здраве,но ако е с друг дириктор.
Извинете ме ,че стана толкова дълго,но исках да Ви обясня нагледно ситуацията.

# 196
Аз лично не мисля да записвам детето си на училище в Банкя, поне не и в държавното....
Сега ходи на детска в центъра на Сф, не ни пречи пътуването, не мисля, така ще си продължим.

Това 78-мо в Банкя ли е или някъде в Люлин, че въобще не съм наясно с номерациите?

# 197
В Банкя е 78-мо, а 73-то, за което говори Брит, не знам къде е.

# 198
73-то е в София при  Южния парк. Така наречената Втора немска.

# 199
  • София
   Навестявам ви за малко, защото на гости ни е свки и се правя на добра домакиня  Tired Аз тетрадка вече си водя, за щастие не с изпълнения на моята, а на чужди свекърви. Има "златни" свекървенски изпълнения, които просто не искам да забравям, ако жоро ми доведе някоя "фльорца"  Mr. Green

За училището и аз го мисля от сума време. Почти съм сигурна, че следващите 3 години няма да се преместим в София, пък и май нямам желание вече. Мислила съм си евентуално за Люлин (за сега "доброто" училище там е 33-то), така и така отивайки на работа мога да оставям детето. Но пък с времето наистина директорите и условията се менят така че по-добре да не си напрягам от сега мозъка.

Мони, ако не устискаш от тук до Тина Киркова, значи много бързо ще родиш. Споко, ние сме с теб, не остана  Hug

# 200
  • София
"В Банкя коледна елхица радва нашите дечица" Това ще е новото заглавие, някой против?  Hug

# 201
  • София
Лили, само да напомня, че нали на 20-та страница се заключват темите вече.

# 202
  • Sofia
Честит Никулден! Здрави и любов да изпълват домовете ви!  Simple Smile

Мария, моля те, кажи какво е положението в детската градина в Банкя. Какво не ти харесва? Събирам информация от сега. Имам племенник, който беше записан в яслата, но много боледува и няма да ходи до април месец.

# 203
  • София
Лили, само да напомня, че нали на 20-та страница се заключват темите вече.

Мерси, бях изключила!   bouquet

# 204
Здравейте!
Ние сме болни... SadОнзи ден Софи ми вика "болка,болка"и си сочи ушето.Реших да я заведа до личната и-наистина,имала възпаление на ухото.Добре,че си каза милото,че нямаше и да разбера,докато не ми вдигне температура и не стане по-сериозно.Та ще минем само с капки,надявам се.А и на мен нещо не ми е добре....
Лили,заглавието е extra.Пускай го като решиш.
Хриси,аз имам час за лице в понеделник в 10ч.и мисля да го откажа(ако го искаш,кажи,че по-късно ще званя).
Брит,пиши като излизаш.Аз сащо често съм навън.(няма да се вкл.през следващите дни,но след това)
Миа...Не прекалявай със домакинстването,че току-виж на свеки и харесало и.....Да не стане постоянен гост! Joy
Мислех да ходя за подаръци,ама май ще го отложа.Поне до утре.

# 205
А,знаете ли,исках да ви питам хрумвало ли ви е да попитате повече неща във връзка с детските градини?Например с какви методи въдворяват ред и дисциплина,как се наказват децата когато не слушат и др.подобни.Понеже живея в близост до една и ги наблюдавам всекидневно ми хрумнаха токова много неща,за които нямаше никога по-рано да се сетя...

# 206
 Честит Никулден ден на всички!Да са живи и здрави имениците,банкерите,рибарите /и ако случайно има/ и бургазлиите! Simple Smile
 Още сме 2в 1 но не това е лошото.Снощи късно лекарката за която си бях платила да води раждането ми се оказа.че по независими от нея причини няма да може да го води.Преди няколко дни нейни колеги са и скроили гаден номер.Нали знаете за човешката злоба и завист почивка няма.И така директора категорично и е забранил да води раждания.И сега в последния момент трябва да си сменям екипа,а толкова много съм си свикнала с моята докторка,толкова си станахме близки и имах пълно доверие,а сега......направо се побърквам от страх. Cry

# 207
 Миленка много съжалявам за малката.Пожелаваме и бързо оздравяване,а на теб неразболяване.Пази се и действай превантивно.В понеделник нали ще пием кафенце.Кажете в колко часа и къде да се срещнем.За тези които не са ме виждали аз съм руса и все още бременна Simple Smile
 По повод уроците по английски няма проблем само,че се притеснявам с тия две майчинства да не затъпея съвсем и да забравя всичко Simple SmileЗа приятели тарифата е по договорка  Wink
 А за детските градинки какво да ви кажа......В частните градини/поне в някои/отношението към децата е по-добро,имат по добри условия но не винаги.В държавните колегите казват за толкова пари толкова грижи.Там един учител и една лелка се грижат за доста деца и доколко ги отглеждат те си знаят.Ама пък за някой деца детската градина е направо задължителна.Особено за по разглезените и непокорни деца.А и когато дойдат в училище веднага си личат децата които са пропуснали градината.Не казвам всички но повечето нямат никаква училищна готовност.Държат се като животинчета/без да звучи като обида/! Simple Smile
  Ама и ние родителите сме станали едни капризни.Все неможем да намерим идеален учител и учебно заведение за отрочетата си.Намираме вечно кусури и сме готови да вдигаме скандали за най-малкото.Дано никой не се обиди от писанията ми.
 Лека вечер и весел празник на всички!

# 208
  • София
Мони,   fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed  love001

# 209
мони, вс ще е ок, мила!  Hug Hug Hug

брит, не е бли много рано да мислим за това в кое училище ще учат децата ни?!?
може да не съм жива до тогава, нищо не се знае!

миленка, оздравявайте бързо!  Hug

николинчееееееееееееееееееее, ич не се подмотвай със заглавието на темата! ами слагай масата, че идем с мъжо!
/ти, лили, не се оглеждай  Joy/

и се засрамете! клубът на готините баби има вече 51 теми, а ние едва 3!

Последна редакция: сб, 06 дек 2008, 21:32 от софи1914

Общи условия

Активация на акаунт