С бързоходните крачета ЯНУАРЧЕ вкъщи шета

• 10 990
  • 276
  •   1
Отговори
# 150
  • В полите на Пирин планина
Цитрус и аз още не давам - след годинка  Peace
Кивито, тоже - и то е цитрус, освен това има едни малки семчици.
При нас е много дъждовно, изобщо не е за навън.
Моят син пие мляко сутрин, вечер преди заспиване и нощем / все още /. Понякога и през деня между храненията. Това не му пречи на 10 месеца да е доста мъничък - 8110 гр. и 72 см. Наддал е едва 100-тина грама и един см. Но дефакто постоянно е в движение.
٠•● Dega ●•٠ - ЧРД на майка ти.
Честито на месечинковците.
Канадски мами - блазе ви за майсторите. Тук идват, вдигат шум, правят мръсотия, оставят дупки и си тръгват. И вземат доста пари. Добре, че съпругът си е сам майстор, че рядко ги пускаме у дома. Той си чисти след като майсторува  newsm28 newsm79 newsm75

Аз честно не мисля да имам още деца / двенки ми стигат /  Grinning, но много се радвам на бременните жени.  Никога не съм правила сметки за пола. Каквото дядо Господ даде, все е хубаво - момче, момиче няма значение.

# 151
  • София
Е, хайде и от мен Честит първи сняг.  Laughing
Иначе по въпроса за пола на бебето. И аз тестове за овулация, календари месеци преди това за да стиковам нещата, всички таблици прегледахме, кръвта си сменяхме...к'во ли не беше. Всичко показваше момиче.След положителния тест за овулация спряхме секса и...какво..пак момче. Казах на моя, че не може да прави момиче и до тук с опитите. Mr. Green Да са ни живи и здрави децата! Това е най-важното. Сега хич не си имисля, че ми се искаше момиче и какво ли щеше да бъде. Така си го обичаме, така се е научил да се гушка, да ни целува и гали, че..... Heart Eyes бетер от момиче е. Grinning
А за майсторите, Incandescent и ние сме така в къщи. Даже се престарава после в чистенето, че чак ме нерви с губенето на време. Иначе всичко прави. Таз година и дограмата сам направи. Поръча си я и си я сложи сам. LaughingАма ми е много...туткав бееее, всичко изпипва ама...да не говоря, че ми е болна тема. WinkНякой ще кажат..и таз намерила да се оплаква ама...все в ремонти и все време за нас почти няма. Е...хубаво ви се оплаках. Embarassed Ама си го обичам де, нищо че се оплаквам. Mr. Green
А цитруси (портокал и лимон) съм давала само от една каша и едно пюре на Хип. Пресни не съм. Алекс като беше на 3 месеца (нали тогава със сокове е захранван #2gunfire) му дадох една кафяна лъжичка сок от мандарина и...викахме вечерта Спешна помощ, че не спря да пищи това дете и докато се усетим от какво е... ooooh!
Хайде сега стойте си на топло и приятен ден. Hug

# 152
Чудни почерпки има днес. Да са живи и здрави рождениците и мини рожденниците!
За пола аз най-вярвам на метода преди и по време на овулацията. Научно обоснован е и има логика, но все пак си има и индивидуални изключения. Казват че по принцип е така, но всичко е строго индивидуално. просто с този метод се увеличават щансовете, но не дава 100 % гаранциа. Много зависи и от киселинността на жаната и разбира се от храната. Казват че жената е определяща, не мъжа както всеобщо е прието, но пак да кажа "Божа работа" Симона е правена за момиче по този метод и се получи. За Маги също бях сигурна че ще е момиче.
моето много мляко пие през ноща. Знам че трябва да и махам нощното хранене, но като се събуди, нищо не я успокоява, неще вода, не иска биба, докато не и дам шишето с мляко. Пие поне 2-3 пъти, но аз го разреждам повече. Иначе пропи вода през деня. Купих и една чаша и тя много си я хареса и само от нея пие вода.
Забравих да ви кажа за вчера как Гого почерпи Мони за обяд с неговата гозба и двамата добре си хапнаха. ние мамите нали пазим талия та само на кафенце, но децата поне хапнаха Joy

# 153
  • София
Забравих да се включа за млякото. Косето пие вечер на заспиване и сутрин. Ама нещо това сутрин взе все по  среднощ да става. Тая .."сутрин" беше в 4 часа. През деня почти никакви течности не поема, освен ако го излъжа с малко чай на Хип.
Невенска, като четох по тези въпроси разбрах, че реално има възможност мъжът да може да прави само момичета или само момчета. Според хромозомите май беше.  Rolling Eyes

# 154
nevenska и мойто през нощта много пие мляко и друго не го успокоява - поне два пъти по около 150-180 мл. А понякога и сутрин преди ставане, също.

# 155
А сега здравейте и от мен:)
Тук е неприятно, излизах да понапазарувам и умрях от студ. Тръгнах за памперси и мандарини, а се прибрах с нова шапка и ръкавици Crazy При нас прехвърчаше сняг преди обед, сега само духа леден вятър, та днес пазихме къщата. То сега у дома  е много уютно. Засилила съм котела и радиаторите парят, ама ми е кеф Laughing
Дега, честита ти рожденничка!  bouquet
Честит Ви сняг софиянки! Ако някое софиянче - януарче е излизало на снега, нека видим снимка!
Мирка, браво за питата HugАз не се наемам да правя такива експерименти. Единствения път, когато съм месила беше за миналата Бъдни вечер. Получи се питката, ама чак за такава официална погача май не съм подготвена Stop
Иве, големи сладури са твоите момчета! Hug
Ваня, аз ям много мандарини и у нас има постоянно, а Нели като ме гледа, че ям, не мога да не и дам. Беля и по малко и и давам. Харесва и, но не смея да прекалявам Peace
Мама Мечка, аз кърмя Нели сутрин, вечер, през нощта 1-2 пъти, но то е по-скоро за успокоение, когато не помага нито, биба, нито вода, нито Калгел. През деня суче два пъти, тогава когато заспива. А твърда храна яде 3 пъти на ден, но и тя като Джули по 120-130 гр. Единствено сутрин попара си хапва много повече. Манджите обаче ги яде със зор.
И за пъпките по дупето, дето ви казах. Снощи се обадих на лекарката и и обясних какви са. Без да ги е погледнала, предположи, че могат да са от претопляне, или евентуално от никнещите зъбки. Каза ми да я мия със смрадлика и ако може да стоят открити. По-често да я събличам и оставям известно време без памперс. Сутринта бяха понамалели и избледнели, ама после пак се зачервиха. Дано да минат!
Чао и целувки засега! Heart Eyes

# 156
  • София
Incandescent, nevenska  а как разбирате, че иска мляко да пие.  newsm78 Моя напоследък е много крив нощем и аз си мисля, че са уши...или зъби, а моя само повтаря "Гладно е това дете!" Rolling Eyes

# 157
Дама - пробвам с вода, после с биба, завивам, намествам и чаааак тогава, ако продължава да плаче ставам за мляко. Правя 180 мл и той захапва бибата и изпива на екс поне 150 мл, ако не всичките. И заспива, или поне спира да плаче, или по-точно да реве с все глас  Crazy

# 158
  • Canada, ON
Много ви благодаря за отговорите за млякото! Много е добре, че имаме начин да си сверяваме часовниците.

За нощното будене - една позната с по-голямо бебе ми каза, че чела, че след 9-10 месец бебетата почвали да се будят нощем и това можело да продължи до 3 години. Хич не ми се ще да е вярно, но като пишете как се будят и вашите дечица се зачудих има ли останало детенце, което да си спи цяла нощ? Иначе, аз както си мислех, че сме с пауза в зъбоникненето, днес видях 6-то зъбче. Но много странен ред имаме - 3 долу и 3 горе. Централните резци + по един резец в ляво долу и ляво горе.

Цитруси - в една каша, която давам има портокал, но пресни не мисля да давам до годинка.

Киви - от записките ми от Косе Босе:"Киви се въвежда 10-12 м. Срещат се и някои препоръки около 8-10 м.; Семките не са проблем за стомахчето и небцето след 8 м. "

# 159
За нощното будене - една позната с по-голямо бебе ми каза, че чела, че след 9-10 месец бебетата почвали да се будят нощем и това можело да продължи до 3 години.
Това и аз съм го чувала, но с продължителност до 2 години. Тъкмо се бях настроила за 2 години....... хайде сега пък 3  ooooh!......Абе, да са ни живи и здрави, пък колко са то 3 години, ей сега ще минат Simple Smile

Пък за майките с по две момченца: На моя приятелка ( с едно момченце и второ на път пак момче) лекарят и беше казал " Ами качествена сперма има мъжът ти, затова прави все мъжки". Та тя по този повод предупреди мъжа си че докато дойде ред за третото трябва да е пропил и пропушил  hahaha hahaha hahaha

# 160
... Хич не ми се ще да е вярно, но като пишете как се будят и вашите дечица се зачудих има ли останало детенце, което да си спи цяла нощ? 
Дааа, моят син.
Вярно, че си ляга вечер в 01.00 или в 02.00, ама сутрин спи минимум до 10.00, да не кажа и до 11.00. Peace

# 161
Честит първи сняг  Hug
Аз толкова му се зарадвах и цяла сутрин пях песничката за първия сняг, Яни го гледаше ококорена и зяпнала, а половинчо споменаваше нечия мама докато чистеше колата.  hahaha hahaha

Джули, какво е това лягане, беее! Това Енрико ли или и другите деца? А как ходят на училище?  Thinking Аз по това време 15-ти сън сънувам.
При нас Яни заспива в 19,30. Като си лягаме с половинчо към 11,30 малката сякаш ни усеща и настава едно безутешно пъшкане и мрънкане с леки подвикващи елементи, получава си млякото и после в 5-6 пак пъшка и тогава според зависи давам биба или пак малко мляко. Но винаги предлагам първо бибата и понякога номерът минава.  Crossing Arms

# 162
Сватя, всички лягат тогава. ooooh!
Той, половинчо като се обади по някое време и пита какво правим, а аз му кажа, че си играем, той вика: "Щом бебето още не е заспало, не искам да си представям другите кога си лягат!" ooooh!
 Joy Joy Joy
И забравих - честит първи сняг !!!
И аз много му се радвах! Laughing

# 163
Здравейте, честит ви първи сняг ( той стигна и до Варна) и е с такива едни парцали че успя да покрие всичко (което е нетипично за този климат).
Майката на "другата" Бояна (да ме извини забравих и името) явно адашките не си падат по друго ядене освен кърма. Моята и тя е Бояна, е вече и давам по три пъти на ден нещо друго освен кърма ама е голям зор и количеството е до 80 много рядко 100 гр. Предимно набляга на плюенето. По едно време се чудех дали и стига кърмата и взех АМ да го слагам в кашите и пюретата - като и дам шишето с АМ даже не си прави труда да си отвори устата как разбира че не и харесва без да го е опитала не знам. Поне плодовите пюрета ги харесва и всичко друго го омесвам с плодово пюре, невероятни комбинации се получават. Даже ни е нисък хемоглобина и започнахме месо, сега любимата комбинация е тиквички с картофи, пуешко месо и познайте какво - кайсия - без кайсията не го близва.  Sick
За ученето от баткото разбрах че даже и да се побъркам от повтаряне, като не му е дошло времето на детето нищо не става. И затова разбойничката само се търкаля и примъква по кревата. Но за сметка на това прави невероятни лицеви опори в стремежа да се примъкне нанякъде.
Мами за пола на детето има много таблици. Виждала съм за възрастта на таткото и такива за майката, за формулите да не говорим. При нас беше по следния начин, първия път бяхме решили с таткото че просто не може да не е момиче, защото в родата само момичета, явно и двамата тайно се надявахме на момче, каквото се и оказа. А вторият път, таткото беше толкова сигурен че ще е момиче че друг вариант просто не приемаше. Еми позна човека. А моята гинеколожка обясняваше че каквото майката иска такова ще е.  newsm78
Джуличка аз си мислих че моето дете заспива късно 22.30-23.30 но вие направо ме разбихте, поне по едно и също време се събуждат. Wink

Последна редакция: сб, 22 ное 2008, 20:12 от popmarygold

# 164
Джули, ти ме уби, как издържаш до тия часове, не че аз не лягам тогава, ама като бебето спи е друго...Нашия си заспива, но много се върти нощем, по принцип една цица оправя всичко, но нещо в последно време май не иска това, върти се като стрелка на часовник и постоянно краката му са в устата ми.
Преди спеше по-спокойно, но явно нещо им става на всички.
И при нас валя доста.
Tedsan, и моя говореше за майки сега като тръгваше за работа, че колата ледясала нещо. Joy

Общи условия

Активация на акаунт