Как изглежда банята Ви - 6

• 109 506
  • 479
  •   1
Отговори
# 330
И при нас горното шкафче е двойно по-дълго от мивката, но пък тя е на плот и то идва точно колкото плота - 1м. Самият шкаф е  е съвсем изчистен, само  2 огледални вратички.

# 331
  • София
Момичета, бихте ли ме ориентирали горе-долу колко излиза една баня като ремонт? Средностатистическа панелка, смятах около 22 кв. м. да са плочките.
Харесали сме си плочки - за пода са около 45 лв./ кв. м., за стената - около 35 лв./ кв. м. Правя си сметка за санитарии още около 300 лв. (180 лв. за мивка и още около 120 лв. за тоалетна чиния, не моноблок или вградена). Душ, смесители - още около 350 лв. Мебели за баня PVC - около 1 300 лв. Параван - около 500-600 лв. Таван... мислех си нещо за опънат таван, само че нямам идея колко струва, нещо четох около 100 лв./ кв.м., което прави около 400-500 лв. И оттам насетне какво още? Смяна на тръби (само водопровода) - около 200 лв. или е много? Поставяне на плочки идея си нямам колко върви... Нещо друго пропускам ли като по-голям разход? Предварително благодаря на тези, които ме ориентират Simple Smile

# 332
  • варна
Sisil 
 разкошна е станала банята  newsm10 Ние още се моткаме с нашата но скоро и аз ще покавам...
ДА те питам за тавана....колко ви излезе като разход с луничките и ако може и коориднати д ами дадеш  bouquet

# 333
  • Countryside
Момичета, бихте ли ме ориентирали горе-долу колко излиза една баня като ремонт? Средностатистическа панелка, смятах около 22 кв. м. да са плочките.
Харесали сме си плочки - за пода са около 45 лв./ кв. м., за стената - около 35 лв./ кв. м. Правя си сметка за санитарии още около 300 лв. (180 лв. за мивка и още около 120 лв. за тоалетна чиния, не моноблок или вградена). Душ, смесители - още около 350 лв. Мебели за баня PVC - около 1 300 лв. Параван - около 500-600 лв. Таван... мислех си нещо за опънат таван, само че нямам идея колко струва, нещо четох около 100 лв./ кв.м., което прави около 400-500 лв. И оттам насетне какво още? Смяна на тръби (само водопровода) - около 200 лв. или е много? Поставяне на плочки идея си нямам колко върви... Нещо друго пропускам ли като по-голям разход? Предварително благодаря на тези, които ме ориентират Simple Smile
Добре са ти цените, само за труда може да има изненади. Таванът е най-евтиното нещо(ако изкл. осветлението), на нас ни излезе ок.100лв окачен водоустойчив таван, без осветлението. Самото осветление дойде към 300лв(трансформатор+7 лунички), заради трансформатора, взехме уж по-хубав и не-китайски Mr. Green  Винаги изниква и нещо непредвидено  Mr. Green Около 4 000лв излиза според мен един нормален ремонт, с това което си описала. Сложи и един вентилатор, по-хубавите са ок.70-80лв.

# 334
  • София
Сиренце, за водоустойчивия окачен таван искам да те попитам. От какво е направен? Линк?

Ако някой знае от къде мога да си закупя лампичка за над огледалото да ме светне  Simple Smile, please  Hug

Искам да пада над огледалото, да е тъничка и с две крушчици (или с каквото там свети) отстрани. Да не е много голяма (дълга) и да е влагоустойчива.

# 335
  • Countryside
Сиренце, за водоустойчивия окачен таван искам да те попитам. От какво е направен? Линк?

Ако някой знае от къде мога да си закупя лампичка за над огледалото да ме светне  Simple Smile, please  Hug

Искам да пада над огледалото, да е тъничка и с две крушчици (или с каквото там свети) отстрани. Да не е много голяма (дълга) и да е влагоустойчива.
Леле, много въпроси  Mr. Green
За тавана: майсторът довлачи едни водоустойчиви плоскости с вата+винкели и си ги сложи. Купувани са от строителен хипермаркет или борса, не помня името обаче ooooh! Ще снимам да покажа.
За такава лампа има в Бриколаж и Практикер, но не съм сигурна че са влагоустойчиви. Можеш да потърсиш в магазините за осветелние, според мен търсиш нещо такова , ако няма да изливаш директно води отгоре му(все пак е над огледалото) и имаш вентилация в банята не е задължително да е влагоустойчиво(нашето над шкафчето, дето липвса още, че си е нормално, не влагоустойчиво).

# 336
  • София
нещо такова - на най-долния ред. Ама пише, че били за картини  Whistling

# 337
  • София
Сиренце, много благодаря за инфото! Цените, които посочих, ги знам само за плочките. Останалото питах дали е достатъчно като сума, за да го заложа в бюджета Simple Smile Опитвам се да остойностя ремонта и да видя колко пари ще ни трябват, че като я започнем, няма как да я докараме само до средата... Заради кризата, а и заради това, че и двамата сме новаци в ремонтите,  се понаплаших да не би един ремонт да глътне около 7-8 000...

# 338
  • Варна
Благодаря за милите думи на iiv, Крисси и maichenceto.

А относно въпроса от maichenceto:

Гледам в записките на мъжа ми и и виждам, че е писал окачен таван профили + 9 пана - 168 лв. Тела за влагоустойчиви луни - 60 лв. После писал дюбел +пирон0/5+анкерпирон+4 х 35 W луни Osram+ножовка - 40 лв. Вентилатор Cata - 100 лв.Като се върне ще дам още подробности, ако има. А координати на майстор нямам, тъй като майстора в нашата баня беше изцяло мъжа ми, от събарянето на първите неуспешно сложени плочки от майсторите към фирмата строител, през изравняването на кривите стени  ooooh! до този облик, в който е в момента банята  Heart Eyes .

* Върна се и само мога да добавя, че за телата на луничките имало всякакви варианти, тези специално са били и на промоция -50%. Wink

Последна редакция: пт, 23 яну 2009, 18:42 от Sisil

# 339
  • варна
Благодаря ти многоо!
Браво на мъжлето ти...то и моето е доста сръчно...д авзем а да го накарам той да го сложи....Но материали от къде?...С това дали ще можеш да помогнеш Flutter...
Аз дори съм харесала от онези тавани които са на дълги лайсни /ресли - незна кое е правилното/....дали мъжа ти не е виждал някъде да продават и от този тип newsm78

# 340
  • Варна
maichenceto от тези, за които говориш вторите на мъжа ми му казали, че има долу някъде на жп гарата, но не знае точно къде.

А нашите са от Поларис. В нета потърси точен адрес, два склада са, големия склад, където ги има е горе до комина, пресечката с Рено, където маркират колите на ДЗИ при каско.

# 341
  • В центъра на Вселената...
Момичета, помагайте. Опитванм се да открия снимка на банята на една от вас. Фризът беше със зелени папратови листа, иначе в кафяво. Днес видяхме тези плочки на живо и се влюбихме в тях. Искам да видя как изглежда една готова баня...
Дано сте ме разбрали....

# 342
Ние от една малка тоалетничка направихме баня с душкабина, като присъединихме някакъв дрешник. Ще се опитам да покажа снимки.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=233866&pid=10031918
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=233866&pid=10031936
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=233866&pid=10031952
Това е по-голямата баня, малката след малко, да видим дали съм успяла да покажа нещо.  Embarassed
   bouquet

# 343
Момичета, помагайте. Опитванм се да открия снимка на банята на една от вас. Фризът беше със зелени папратови листа, иначе в кафяво. Днес видяхме тези плочки на живо и се влюбихме в тях. Искам да видя как изглежда една готова баня...
Дано сте ме разбрали....

http://prikachi.com/files/561356s.jpg - Това ли е?

# 344
още не е завършена,но това са основните щрихи...червено и бяло  Grinning

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=334051&pid=10195548

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=334051&pid=10195549

Общи условия

Активация на акаунт