Пробиотици?

• 623 410
  • 1 257
  •   1
Отговори
# 210
Ентеросан Т. Лично съм го изпробвала (6 месечен период без прекъсване) и определено го препоръчвам.

# 211
По принцип след като се въстанови баланса в червата няма нужда да се пият допълнително пробиотици. Пак ви напомням преди да си купите пробиотик проверете дали бацилите са живи или жизненоспособни.

# 212
Здравейте, мами! Simple Smile
От известно време пробиотиците са ми нещо като страст Simple Smile Започнах се да работя към една компания като дистрибутор. И тъй като те предлагат пробиотична закваска, се захванах да чета подробно за чревната микрофлора и влиянието на  пробиотиците. Та от нещата, които аз съм прочела, много е важно да се види какви точно са бактериите, които са в продукта. Ако в продукта се използва само Lactobacillus Bulgaricus, трябва да се има предвид, че той е външен за нашия организъм и че се изхвърля след около 10 дни от организма.  Което означава, че при него не се получава натрупване. Което не означава, разбира се, че той не оказва положителното си въздействие през това време в организма. Останалите лактобацили могат да колонизират и при тях вече е налично натрупването. Освен това трябва да се подчертае, че всеки вид пробиотик и дори всеки щам от един и същ вид бактерия имат различно действие. Моето лично мнение е, че ако се касае да се подпомогне разрешаването на конкретен здравословен въпрос, трябва да се подбере правилния щам. Ако се касае за профилактика, това не е от толкова голямо значение, защото всички благоприятстват подобряването на чревната микрофлора! Добре е да се приемат и пробиотици от Bifidobacterium групата, защото те пък подпомагат дейността на дебелото черво и най-вече на колона.
Аз лично имам две дечица. Момченцето ми се роди недоносено и от самото си раждане е изпил повече антибиотици, от колкото аз за целия си живот. От скоро най-после се преборих с баща им да започна да им давам пробиотично кисело мляко. Ще казвам какви са резултатите! Simple Smile

# 213
И веднага давам отзвук.
Малкият започна да пие антибиотик в четвъртък вечерта. На следващия ден беше вече с разстройство. На обяд му дадох прахче Bio Balance Baby в съчетание с пробиотичното мляко. Вчера пак така и днес вече нямаме разстройство!  newsm68 И мама естествено е щастлива Simple Smile

# 214
  • София
Здравейте, мами! Simple Smile
От известно време пробиотиците са ми нещо като страст Simple Smile Започнах се да работя към една компания като дистрибутор. И тъй като те предлагат пробиотична закваска, се захванах да чета подробно за чревната микрофлора и влиянието на  пробиотиците. Та от нещата, които аз съм прочела, много е важно да се види какви точно са бактериите, които са в продукта. Ако в продукта се използва само Lactobacillus Bulgaricus, трябва да се има предвид, че той е външен за нашия организъм и че се изхвърля след около 10 дни от организма.  Което означава, че при него не се получава натрупване. Което не означава, разбира се, че той не оказва положителното си въздействие през това време в организма. Останалите лактобацили могат да колонизират и при тях вече е налично натрупването. Освен това трябва да се подчертае, че всеки вид пробиотик и дори всеки щам от един и същ вид бактерия имат различно действие. Моето лично мнение е, че ако се касае да се подпомогне разрешаването на конкретен здравословен въпрос, трябва да се подбере правилния щам. Ако се касае за профилактика, това не е от толкова голямо значение, защото всички благоприятстват подобряването на чревната микрофлора! Добре е да се приемат и пробиотици от Bifidobacterium групата, защото те пък подпомагат дейността на дебелото черво и най-вече на колона.
Аз лично имам две дечица. Момченцето ми се роди недоносено и от самото си раждане е изпил повече антибиотици, от колкото аз за целия си живот. От скоро най-после се преборих с баща им да започна да им давам пробиотично кисело мляко. Ще казвам какви са резултатите! Simple Smile

А при проблем със запек кой щам трябва да съдържа пробиотика? Някъде бях се ровила и бях открила инфо,но забравих и сега тръгнах пак да търся, но не откривам статията. ooooh!

# 215
@ddicted_to_, по литературата, която аз чета, за запек се препоръчват ферментирали млека с Lactobacillus acidophilus в комбинация с бифидобактерии. Може да се използват и само бифидобактерии. Предполагам, че няма да е проблем, ако те не се приемат като млека, а в друга форма. Тези бактерии скъсяват времето за преминаване на храните през чревния тракт.
Подобен ефект може да се получи и ако се смеси кисело мляко с хранителни влакнини или пшенични трици.
Все пак не трябва да се забравя балансираното хранене, течностите и движението.
Дано да съм била полезна!

# 216
@ddicted_to_, по литературата, която аз чета, за запек се препоръчват ферментирали млека с Lactobacillus acidophilus в комбинация с бифидобактерии. Може да се използват и само бифидобактерии. Предполагам, че няма да е проблем, ако те не се приемат като млека, а в друга форма. Тези бактерии скъсяват времето за преминаване на храните през чревния тракт.
Подобен ефект може да се получи и ако се смеси кисело мляко с хранителни влакнини или пшенични трици.
Все пак не трябва да се забравя балансираното хранене, течностите и движението.
Дано да съм била полезна!
Ферментирали млека - кисело мляко ли имаш впредвид. Попринцип нито ацидофилоса нито бифидобактериите участват в процеса на заквасване нито в състава на истинското кисело мляко щом си представител на фирма която предлага закваска го знаеш. И на 100 % мога да твърдя че лактобацилус булгарикус се натрупва в организма и стимулира първичната имунна с-ма на хората. Че след като се спре приема му в рамките на 10 тина дни, започва да изчезва от организма е вярно, но е достатъчно да се взима от време на време по малко било то чрез кисело мляко или във вид на пробиотик за да си съществува в организма и ДА СЕ КОЛОНИЗИРА. Незнам къде четеш че булгарикус не се колонизира - това не е така. Той е най големия пробиотичен бактер, образува най големите колонии и точно затова е най - големия враг на патогенните микроорганизми.

# 217
mama liony, нямам предвид само кисело мляко под наименованието ферментирало мляко. По принцип ферментирали млека могат да се направят и с други бактерии и дрожди.  В повечето случаи обаче, поне на пазара се предлагат млека, в които се съдържат Lactobacillus bulgaricus, Streptococcus thermophilus и други бактерии (бифидус или лактобацили). Що се касае за булгарикус, той не само стимулира имунната система, но има и антираково и антимикробно действие. Освен това подпомага развитието на останалите лактобацили и бифидусбактерии. Но булгарикус НЯМА колонизиращи, а адхезиращи свойства. Информацията си я набавям от литература на професор Христо Чомаков.

# 218
Нямам време да изчета цялата тема, но ще споделя че Линекс ми действа отлично. С Лактофлор не съм забелязала да ми помага.
Живи организми има в киселите млека Елена, ЕлБи.

# 219
  • през девет планини в десета
наскоро ми се наложи да пия аб и лекарката ме посъветва да си взема пробиотик .Признавам че бях скиптично настроена но все пък си взех лактофлор защото той ми се видя по-  достъпен като цена.Почувствах подобрение на 2 ден със редовно сутрешно посещение във вц това не ми се беше случвало от години ,ако не пиех лаксативи ходех на тоалетна на 8-9 дни веднъж.Тъи че съм мн доволна от този препарат Peace

# 220
Аз съм доволна от българските...

# 221
Качествените пробиотици съдържат живи бацили, а по- евтините жизненоспособни от които само част се развива в организма и не винаги постигат очаквания ефект.

Японските Пърлс са изцяло с живи бацили например и съдържат над милиард в една капсула.

# 222
mama liony, нямам предвид само кисело мляко под наименованието ферментирало мляко. По принцип ферментирали млека могат да се направят и с други бактерии и дрожди.  В повечето случаи обаче, поне на пазара се предлагат млека, в които се съдържат Lactobacillus bulgaricus, Streptococcus thermophilus и други бактерии (бифидус или лактобацили). Що се касае за булгарикус, той не само стимулира имунната система, но има и антираково и антимикробно действие. Освен това подпомага развитието на останалите лактобацили и бифидусбактерии. Но булгарикус НЯМА колонизиращи, а адхезиращи свойства. Информацията си я набавям от литература на професор Христо Чомаков.
Ок съгласна съм с всичко, но всички пробиотични бактерии се размножават, делят вкл. и булгарикус. Не съм чак толкова веща с терминологията освен размножаване и колонизиране да са 2 различни неща. Знам от докторите които, създават продуктите с които излекувах корема на детето си/ и продължавам да давам понеже съм доволна как им действат/, че след като адхезира към стената на дебелото черво Булгарикус започва да се размножава и тъй като най голям от всички проб. бактерии неговите колонии които образува размножавайки се, са най силни срещу вредителите.

# 223
За булгарикус е добро киселото мляко ЕлБи - ЛБ - името идва от лактобацилус булгарикус.
По отношение на Линекса, има по-други щамове. Това ми харесва, че е нещо различно от обичайното.
Наскоро четох една статия, че в България има много дълголетници. Там пишеше, че това отчасти се дължи на нашето кисело мляко.

# 224
Давам Биогая - капки или таблети.
Купувам само кисело мляко Елби. Рядко намирам Елби по БДС - страхотно е!

Общи условия

Активация на акаунт