Пробиотици?

• 623 194
  • 1 257
  •   3
Отговори
# 315
  • София
За сина ми ползвам Биобаланс бейби и съм доволна от тях Simple Smile
+ 1  Peace

# 316
Добре де, ама за да стане прясното мляко на кисело са необходими същите бактерии, които са били и преди 100 години. Да, сега млеката не са същите каквито бяха, но без бактериите в тях, ама хич няма как да станат кисели-броя на бактериите е по-малък-това е ясно.. Peace

Аз говорех за въпросните капсули, в които слагат пробиотиците днес, и дали това не е просто поредния търговски трик за "по-по-най" са нашите продукти, предвид факта, че време "оно" киселото мляко не беше в капсули, нито пък имаше пробиотици в аптеката  Peace

Пастьоризацията как пречи на киселото мляко? Rolling Eyes

Здравейте  Simple Smile опитайте се да подквасите прясно мляко с някое от млеката на пазара,мен не ми се получава,стават редки,сладки и определено няма нищо общо с кисело мляко,това на мен ми говори,че бактериите,които трябва да подквасят млякото просто липсват.Едно време най-вероятно пак дядо и баба са си пърдели на воля и не им е правило впечатление.И за разлика от едно време животните не са тъпкани с антибиотици за щяло и нещяло както сега голяма част от фермерите правят.Фуражите са били чисти ,а не с примеси на ГМО,антибиотици,витамини и минерали и какво ли още не,и 90% от тези добавки отиват в млякото,съответно и в нас.  bouquet

# 317

Едно време най-вероятно пак дядо и баба са си пърдели на воля и не им е правило впечатление.

Не схващам идеята на това изречение..? newsm78

Не ви се получават кисели млеката, заквайсвайки с купешко, именно защото броя бактерии в купешките е по-малък; ако направите няколко заквасвания подред, взимайки закваска от това което вече сте направили-ще стане.

И пак да спомена точно за какво говорех:

Аз говорех за въпросните капсули, в които слагат пробиотиците днес, и дали това не е просто поредния търговски трик за "по-по-най" са нашите продукти, предвид факта, че време "оно" киселото мляко не беше в капсули, нито пък имаше пробиотици в аптеката  Peace

Сякаш това е въпроса... Whistling

# 318
Тук е тема за пробиотици и схващайки въпросът на MTV , защо едно време, само чрез млеката сме набавяли, полезните бактерии, без да са опаковани.
С течение на годините, киселиността в организма ни се е увеличила драстично, от некачествени храни. Тъпкани с какви ли не консерванти, ГМОта и хормони!
Например, едно време, са готвили със свинска мас и са нямали висок холестерол, нали!

# 319
Vanq 66 , до някъде съм съгласна с това...обаче пак остава въпроса за пробиотиците, хвалени за също толкова добри, но "неопаковани"-био-гая; и разните за смукане..+ други в обикновени капсули (а всъщност какво и как гарантира, че "специалните" се разтварят именно в тънките черва Rolling Eyes и че не е просто поредния търговски трик)
Отделно, същите тези пробиотици в капсули, идват пак от кравите хранени и лекувани с какво ли не Crazy (не приемайте поста ми като "заяждане"-просто се замислих по темата...) Peace

# 320
Не зная, как и от къде са пробиотиците на другите фирми.
Но тези които предлага нашата фирма, не е тук мястото да излагам клипове и статии, но лично чрез мен имам два тежки случая, опитали с какво ли не, чайове, лекарства и решили, в комбинация с напитка, като прибиотик, и пробиотиците ни, се стабилизираха.

# 321
Здравейте, имам нужда от съвет.Хората са казали питай патило, не питай старило. За детенце на 2 год. и 3 месеца какво бихте ми препоръчали за разхлабване, има доста упорит запек.Опитах доста неща от бабините рецепти и ефект няма.Започнах да се притеснявам и то доста.Кажете ми какво да му давам.Вече съвсем се обърках.Пи и Дуфалак и Фрутилакс и нищо.

# 322
  • Пловдив
Здравейте! Налага ми се да пия антибиотик заради наличието на стрептококи в микробиологията. Реших да си взема пробиотик и се спрях на лактофор био плюс. Само дето една от бактериите, които съдържа е Streptococcus thermophilus. В такъв случай удачно ли е да го пия, след като имам стрептококи и дали няма да влоши нещата?
И още един въпрос - ако все пак става да го пия може ли да го пия два пъти на ден - обед и вечер, защото сутрин ще пия антибиотика (на 24 часа).
Благодаря предварително и в желая хубав  усмихнат сллънчев ден!
И .....Честит и много специален празник!
bouquet

# 323
Има много видове стрептококи-справка в гугъл Wink
Та този вид, който е в киселото мляко, няма нищо общо с този в теб.
Можеш да пиеш по 2 пъти на ден; но при прием на аб, няма да почустваш ефекта; продължи приема поне месец след спиране на аб, тъйкато той прецаква цялата миклофлора в организма, а пробиотика ще спомогне за по-бързото възстановяване.

# 324
"Enteric coated" капсулите би трябвало да издържат на стомашната киселина. При всички случаи, както и с всичко друго, има добри и не добри пробиотици като продукт. В нета има много статии как да се избере качествен профукт, както и независими организации, които тестват най-известните марки. Конкретно пробиотиците ги тестват дали написаното на етикета съдържание на живи активни бактерии съответсва на действителното.

Колкото до киселото мляко - веднъж полезните бактерии са по-малко при пастьоризираните млека, но и примерно лечебната доза се равнява на 5-6 буркана (на посоки) дневно. Отделно например БДС не допуска генно-модифицирани закваски. Явно има и ГМО такива.

# 325
Чета, чета и се чудя как може да се изпишат толкова глупости на едно място! Поне вече в интернет има достатъчно много информация. Първо, кравите не се тъпчат с антибиотици! Ако знаете физиологията на тези животни, ще сте наясно че в тяхната храносмилателна система живеят милиарди симбиотични бактерии. Те се хранят със смлените целулозни остатъци от фуражите и тревата която пасат кравите, което им осигурява енергия да фиксират азота от въздуха. В резултат се получава микробиален протеин в големи количества, който бактериите образно казано отдават на кравата. Това е причината кравата да не яде месо, но да си осигурява незаменимите аминокиселини. Това е и причината поради която, ако в органимза на кравата постъпи антибиотик, той унищожава почти цялата микрофлора и ако тя не се възстанови, кравата ще умре. Затова лечението при тези животни е проблематично, и се внимава много. Относно въпроса за Термофилуса. Бактериите които са способни да подксислят млякото са доста видове, но два от тях имат най високата пробиотична активност. Това са ендемичния за България Лактобацилус Булгарикус, и Стрептококус Термофилус. Лактобацила е с най-високата пробиотична активност от всички видове, затова нашето кисело мляко е толкова полезно. Двата вида бактерии присъстват в киселото мляко едновременно, и всяка от тях отговаря за определени показатели - като външен вид, гъстота, цвят, вкус и т.н. Стрептококус термофилус, няма нищо общо с болестотворните щамове! Млеката които имат дълъг срок на годност, не съдържат живи култури в себе си, иначе биха се развалили. Те просто съдържат консерванти, които убиват бактериите и държат млякото стерилно за определен период от време. Когато избирате пробиотик, важен е състава на културите в него. Има много видове, някои от които са и патентовани от фирмите производители, но имайте предвид че всеки щам действа различно. Образно казано, можете да получите диария, или констипация от недобре подбран продукт. Важно е да съдържат нашите си български щамове - Лактобацилус, и Стрептококус термофилус. Те са си наши, и организма ни ги възприема в пъти по-добре, от по-екзотичните видове. Също така не залитайте по пробиотици с много голям видов състав. Важен е броя на живите бактерии от всеки щам, а не общия брой на щамовете. Що се отнася до формата на таблетките. Всяка фирма си решава сама. Имайте предвид, че повечето бактерии трудно оцеляват преминавайки през солната киселина в стомашния сок. Ето защо, повечето щамове в съвременните пробиотици са лабораторно селектирани, да издържат на по-висока киселинност. Важно е пробиотика да се пие след ядене, важно е да се пие продължително време, и да не се прекъсва. Ако прекъсвате, имайте предвид че колониите на пробиотичните бактерии оредяват с времето, тъй като в червата те имат естествени конкуренти. Важна е и храната която консумирате. Люто, и кисело не влияят особено добре на бактериите в червата. И накрая ще кажа, че аз лично от две години непрекъснато приемам Лактофлор. Български е, евтин е, и е чудесен. Откакто го приемам, почти не боледувам от грип, освен това храносмилателната ми система е в чудесно здраве.

# 326
Здравейте, имам нужда от съвет.Хората са казали питай патило, не питай старило. За детенце на 2 год. и 3 месеца какво бихте ми препоръчали за разхлабване, има доста упорит запек.Опитах доста неща от бабините рецепти и ефект няма.Започнах да се притеснявам и то доста.Кажете ми какво да му давам.Вече съвсем се обърках.Пи и Дуфалак и Фрутилакс и нищо.

ПРОБИОТИЦИ+ТЕЧНОСТИ+ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ  Peace

# 327
  • Пловдив
Момичета,какъв пробиотик да пия за гъби,ама вагинални Confused

# 328
  • София
Ентеросан имат такъв пробиотик. Мисля този беше: http://www.enterosan.net/index.php?action=product&ID=16

# 329
Момичета,какъв пробиотик да пия за гъби,ама вагинални Confused
Мисля, че всички пробиотици действат и в тази насока. Като избираш обаче, имай предвид, че някои са много досадни за приемане и съхраняване. Например ако трябва да се съхраняват в хладилник и трябва да ги пиеш няколко пъти дневно, представи си ако ходиш на работа и нямаш хладилник там, как ще се справяш.
Попаднах на това относно Ентеросана:
http://marica.bg/show.php?id=77024

Последна редакция: ср, 13 мар 2013, 16:29 от Lemy

Общи условия

Активация на акаунт