Пробиотици?

• 623 109
  • 1 257
  •   1
Отговори
# 405
 iv.elina, добре е да се направи още наесен един профилактичен курс с пробиотиците - за месец. В Колактив 3 има Ацидофилус, така че комбинацията с Бифидус е много добра - сутрин 1 капсула Колактив 3, а вечер - една Бифидус.
Едновременно с това може да давате Есенциални мастни киселини за укрепване на лигавиците и Зелена енергия(вместо комбинирани витамини).

javor_bg, вкъщи ползваме продуктите на Аквасорс от три години - пробиотиците им наистина са едни от най-добрите на нашия пазар, говорила съм и с гастроентеролози. Мои приятелки са много доволни и за тях и за децата, особено ако преди това са ползвали Био-гайа или нещо друго често препоръчвано от педиатрите - веднага усещат разликата.

Последна редакция: нд, 15 сеп 2013, 14:28 от fata_morgana

# 406
Много благодаря ! Simple Smile

# 407
  • София
Някой да има впечатления от Laktifort?

# 408
Благодаря много !

Иначе доколкото чета пробиотиците на Аквасорс Бифидус и Ацидофилус няма негативни мнения за тях засега. Така ли е или съм пропуснал нещо ?
На предната страница, преди твоето мнение има леко негативно мнение.
Ние започнахме прием на Бифидус преди 3 дни. Давам вечер, по предписание 1/3 капсула против колики. Надявам се да има резултат  Praynig

# 409
Е, чак негативно.. Коментирахме доколко е удачно на незахранени бебета да се дават водорасли (ако тези мнения имаш предвид, де, ама други не видях аз на предната страница).

# 410
Е, чак негативно.. Коментирахме доколко е удачно на незахранени бебета да се дават водорасли (ако тези мнения имаш предвид, де, ама други не видях аз на предната страница).
Затова написах "леко негативно"  Hug

# 411
Здравейте, отново ! Колкото и банално да звучи искам да попитам някой дали и какви впечатления има от млякото тип пробиотик 3.6% на Бор Чвор ?

# 412
Как се приемат пробиотиците?Сутрин-вечер,след или преди хранене? И ще има ли смисул ако се приемат лаксативи с пробиотици?

Последна редакция: сб, 19 окт 2013, 05:08 от ioioto0

# 413
Повечето от пробиотиците се вземат МИНИМУМ 30 минути преди хранене ! Само един пробиотик английски, произвеждан от Алмус Фарма и той се казва Биокулт се взима по време или след хранене. В него има съставка, която дразни стомаха , ако се пие на гладно.

Аз в интерес на истината съм доволен от млякото Бор Чвор. Оставиш ли го 6-7 часа и пуска вода. Бор Чвор пробиотичното мляко аз лично си го консумирам и по време на ядене , а даже и след ядене и съм доволен. Някой ми беше казал (ако не ме е и излъгал), че кисело мляко пробиотик можело да се взема независимо от храненето.

# 414
ioioto0, не те съветвам да вземаш лаксативи изобщо  Peace  Един добър пробиотик ще свърши работа за регулиране на стомаха.
А на първия ти въпрос - зависи от пробиотика, но да повечето са на гладно. Например Ацидофилус пия сутрин на гладно поне 30 минути преди хранене, а Бифидус - вечер, поне 2-3 часа след вечеря.

# 415
Пил съм по време на храна и също и преди хранене 20-30 минути и мога да ви кажа, че разликата е огромна и най се усеща ако се взима на гладно. Сега последно пих Lactoflor Bio Plus и съм много доволен, преди време като го пих не съм гледал кога го взимам и не го пиех толкова на гладно и тогава почти не видях ефект, сега обаче ще си взема още от този пробиотик да го пие поне още 1-2 месеца.   newsm10

# 416
Абсолютно има разлика ! Идеята е че когато се пие на гладно се усвоява по-добре от стомашните киселини.

Единственият пробиотик, който се взема след или по време на хранене е Биокулт, защото явно съдържа нещо, което дразни хранопровода, ако се вземе на гладно.

# 417
Абсолютно има разлика ! Идеята е че когато се пие на гладно се усвоява по-добре от стомашните киселини.

Единственият пробиотик, който се взема след или по време на хранене е Биокулт, защото явно съдържа нещо, което дразни хранопровода, ако се вземе на гладно.
Аз пък в тази тема срещнах други мнения относно приема:

Правилно е да се пият на гладно, но става само с качествените пробиотици. Такива, които имат устойчива на стомашната киселина капсула и стигат невредими до тънките и дебелото черво. А такива са много малко на брой пробиотици.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=349656.285

# 418
ioioto0, не те съветвам да вземаш лаксативи изобщо  Peace  Един добър пробиотик ще свърши работа за регулиране на стомаха.
А на първия ти въпрос - зависи от пробиотика, но да повечето са на гладно. Например Ацидофилус пия сутрин на гладно поне 30 минути преди хранене, а Бифидус - вечер, поне 2-3 часа след вечеря.

Поръчах този http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Probiotic-30-Billion-CFU-s-60-Vcaps/19518
Имам диагноза долихосигма (дълго дебело черво),генетично е.Няма лечение и от 3 години без лаксативи имам проблеми с wc. Също така имам и възпаление на лигавицата на стомаха (гастрит) и вече доста често започнах да получавам спазми,независимо от храните. Спазвам си хранителен режим,но от време на време от нищото получавам страхотни болки,които без силни обезболяващи не минават.

Трябва ли да се държат в хладилник и от тези пробиотици по 1 или 2табл трябва да се приемат?

# 419
По принцип е добре да се държат в хладилник, но точно този пробиотик не го познавам.

Общи условия

Активация на акаунт