Пробиотици?

• 623 194
  • 1 257
  •   3
Отговори
# 300
Форевър е много скъп, аз съм много доволна от Салутил, не е много популярен, но пък наистина действа. При моето дете изполвахме 6 пробиотика, понякога по 3  наведнъж, докато открих този, и само той даде резултат.

# 301
Такива, които имат устойчива на стомашната киселина капсула и стигат невредими до тънките и дебелото черво. А такива са много малко на брой пробиотици.

Замислих се....едно време, когато още не е имало пробиотици в капсули, сдобиването с такива от страна на нашите баби и дядовци примерно, е ставало посредством киселите млека..
т.е. или едновремешните бактерии са били много яки, или сегашните много кекави, та им трябват капсули newsm78 Mr. Green

К'во мислите по въпроса? Laughing

# 302
Добре де, ама за да стане прясното мляко на кисело са необходими същите бактерии, които са били и преди 100 години. Да, сега млеката не са същите каквито бяха, но без бактериите в тях, ама хич няма как да станат кисели-броя на бактериите е по-малък-това е ясно.. Peace

Аз говорех за въпросните капсули, в които слагат пробиотиците днес, и дали това не е просто поредния търговски трик за "по-по-най" са нашите продукти, предвид факта, че време "оно" киселото мляко не беше в капсули, нито пък имаше пробиотици в аптеката  Peace

Пастьоризацията как пречи на киселото мляко? Rolling Eyes

# 303
Да споделя и за пробиотиците на Форевър.
Моя позната с тежък гастрит, ползвала, всякакви предписани илачи от лекари, които съвсем са влошили състоянието й , реши да се довери и започна пробиотиците ни и една от напитките, вече е 3та седмица и се чувства много добре, без нито една криза!

# 304
Добре де, ама за да стане прясното мляко на кисело са необходими същите бактерии, които са били и преди 100 години. Да, сега млеката не са същите каквито бяха, но без бактериите в тях, ама хич няма как да станат кисели-броя на бактериите е по-малък-това е ясно.. Peace

Аз говорех за въпросните капсули, в които слагат пробиотиците днес, и дали това не е просто поредния търговски трик за "по-по-най" са нашите продукти, предвид факта, че време "оно" киселото мляко не беше в капсули, нито пък имаше пробиотици в аптеката  Peace

Пастьоризацията как пречи на киселото мляко? Rolling Eyes

Относно защо преди години е нямало пробиотици на пазара.

Преди е нямало в Бг , хамбургери, тостери, чипсове, ГМО продукти, които да увеличват киселиността в стомаха.
Сирената и кашкавалите бяха от мляко, месата не бяха бъкани със хормони, за по бърз растеж и т.н.

# 305
 newsm78

Относно защо преди години е нямало пробиотици на пазара.

Извинете, но това къде го видяхте в моите постове?

# 306
  нито пък имаше пробиотици в аптеката  Peace
Ето тук!

# 307
Ама защо вадите 5думи от контекста на основната мисъл?!
Така ли не разбрахте какво имам предвид?! newsm78 Да обясня пак?

# 308

Сякаш това е въпроса... Whistling

# 309
Според мен, сегашните кисели млека, ако имат Лактобоцилус булгарикум все пак, той е в минимални количества. Много, много по-малко от киселите млека по време на нашето детство, които им се надуваше капачката на третия ден.

# 310
Според мен, сегашните кисели млека, ако имат Лактобоцилус булгарикум все пак, той е в минимални количества. Много, много по-малко от киселите млека по време на нашето детство, които им се надуваше капачката на третия ден.
Аз имах едно кисело мляко което стоя 1 месец в хладилника, като го отворих не изглеждаше развалено Laughing та не знам дали изобщо има лактобацили в повечето млека.

# 311
Много кисели млека съдържат Лактобацилус булгарикус, причината сега да издържат по-дълго е, че им се слага и другата бактерия - Стрептококус термофилус. Без първата бактерия млякото изобщо не може да се подкваси и да стане "кисело".

# 312
  • Пловдив
Някой да е доволен от Лактофлор смучещи таблетки за деца?

# 313
да,супер са и точно български про/+пре/биотици трябва да ползваме Peace

# 314
  • Пловдив
За сина ми ползвам Биобаланс бейби и съм доволна от тях Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт