Пробиотици?

• 622 750
  • 1 257
  •   1
Отговори
# 510
Както разбирам, марката, за която питах предлага пробиотици в 'хомеопатични' дози.  Rolling Eyes
Е, сигурно не е особено ефикасно, но по- добре без нищо....вече си поръчах 1 опаковка през Амазон. Blush сигурно съм избързала....

За след това ще мисля кое би било по- доброто решение. Jamieson, Пробиен или нещо друго. Безкрайно се обърквам от стотиците предложения. Crazy
Вече знам да следя за броя живи бактерии, броя щамове, да има бактерикус булгарикус ........още нещо важно , ще подскажете ли?
  bouquet
Благодаря ви!

# 511
Много важно за пробиотиците е да бъдат съхранени в добра пребиотична среда - така се запазват голяма част от полезните бактерии  Peace

# 512
Също е добре, от щамповете да има отделно за тънките черва и за дебелото черво.

Скоро, гледах един клип, лекар споделяше, че тънките черва били 6 метра, дебелото цели 2м и наистина за да има полза, трябва пробиотиците, да са активни и с много добро качество.

# 513
Кой щамове са за тънките и кои за дебелите черва, да зная за какво да гледам?

# 514

Ето, това са 6 вида щампа, полезни бактерии:

Лактобацилус ацидофилус – възпрепятства нежеланите микроби и им пречи да се размножават.
Бифидобактериум лонгум – изтласква вредните бактерии и намалява стомашночревните проблеми.
Бифидобактериум лактис – спомага за намаляване на киселинността (pH) и забавя растежа на нежелателни микроорганизми.
Лактобацилус рамнозус – предпазва стомашночревния тракт и пречи на вредните микроорганизми да се задържат в него и да причинят проблеми.
Лактобацилус булгарикус – поддържа чистотата и баланса на тънките черва.
Лактобацилус плантарум – запазва ключови хранителни вещества, витамини и антиоксиданти, за да противодействат на нежеланите съставки на храната, която приемаме.

# 515
Най-общо казано - ацидофилус е за тънките, а бифидус за дебелото черво.

# 516
Здравейте, знаете ли нещо за пробиотик Perenterol junior. Ползвал ли го е някой. Моля споделете мнение.Колебая се да го давам ли на детето при положение че има запечено коремче. newsm78
Никои ли няма отговор на въпроса ми. Никой ли не е ползвал този пробиотик. Ще съм благодарна на всеки отговорил ми тук или на л.с. Отнася се за 3 годишно дете.

# 517
Здравей Вероника, съжелявам, че не съм видял питането ти по рано, а щом е за дете веднага се разрових да прочета за този продукт, който е немски. От сайт обаче разбрах, че това е лекарство срещу диария, а при вас да не би проблема да е обратният, като запек ?

Ето сайта на продукта преведено от немски през гугъл - http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&h … W4CbieeOyZTC7tzcg

Ако е така от повече време и не се променя е добре да се консултираш с лекар или дори е добре да попиташ и във друга тема за този проблем, тук със сигурност има доста майки, които са били в твоето положение и ще знаят, но не и в тази тема, тук няма да видят питането ти.

Аз обаче си мисля, че вие не живеете в България, защото и този продукт го няма тук. Разрови се по темите, със сигурност има такава в която да се пише за подобни проблеми и там да обясниш с подробности какъв е проблема от кога и с какво се храни детето. Тогава ще видиш как ще има повече хора, които да ти помогнат. Винаги е добре да се споделя подробно, за да може да получите и по точни мнения !

# 518
Здравейте ! Ето още ценна информация чета, благодаря за което !

Да попитам някой ползвал ли е Колоник Плюс Инулин ?

http://www.lechitel.bg/product.php?p=40

# 519
Здравейте ! Ето още ценна информация чета, благодаря за което !

Да попитам някой ползвал ли е Колоник Плюс Инулин ?

http://www.lechitel.bg/product.php?p=40

Това е прЕбиотик.
Пребиотиците са полезни и е хубаво да се пият в комбинация с пробиотиците за да ги подхранват и подсилват, полезните бактерии.

# 520
 Много благодаря за отговора Грух-Грух.

# 521
# 522
Момичета, искам да пия  Лакто4 профилактично. Според вас в каква дозировка и колко време трябва да го вземам?
Един месец минимум според дозировката на етикета, но е важно и колко бактерии има в капсулите от което се определя и оптималната доза !

Един-два месеца, по 3-5 таблетки дневно. Ако имаш възможност, най-добре е да го приемаш редовно. Аз го пия от доста време вече и определено отчитам резултат Peace Разбира се, може да се посъветваш и с специалист. Иначе изборът на пробиотика ти е добър  Peace

# 523
Благодаря ви за отговорите!  bouquet
Преди да се наложи да мина през АБ лечение, не съм мислела, че ми е необходимо да вземам пробиотици. Сега обаче, ми е наложително. Като чета тази тема разбирам колко много хора взимат.
Спонтанно ми възниква въпрос: Колко време да пия. Кога да спра и да спра ли? Има ли някакво общо правило? Какво значи профилактично да се пие. Аз никога не съм пила и считам, че живеех здравословно.  Rolling Eyes

# 524

Ето, това са 6 вида щампа, полезни бактерии:

Лактобацилус ацидофилус – възпрепятства нежеланите микроби и им пречи да се размножават.
Бифидобактериум лонгум – изтласква вредните бактерии и намалява стомашночревните проблеми.
Бифидобактериум лактис – спомага за намаляване на киселинността (pH) и забавя растежа на нежелателни микроорганизми.
Лактобацилус рамнозус – предпазва стомашночревния тракт и пречи на вредните микроорганизми да се задържат в него и да причинят проблеми.
Лактобацилус булгарикус – поддържа чистотата и баланса на тънките черва.
Лактобацилус плантарум – запазва ключови хранителни вещества, витамини и антиоксиданти, за да противодействат на нежеланите съставки на храната, която приемаме.

В кои пробиотици се съдържат тези щамове?

Общи условия

Активация на акаунт