Пробиотици?

• 622 873
  • 1 257
  •   1
Отговори
# 525
Всичките тези щампове зная, със сигурност, че са в активният пробиотик на FLP, във всяка една перличка, са 6те щампа.

# 526
Какъв е този пробиотик?От аптеките ли се взима?Става ли за деца на 5г и половина?

# 527
Да, става за деца, за тази възраст, може да се дават по 1перличка през ден.
Ето, това е пробиотика със шесте щампа.

# 528
Благодаря!Прочетох!Малко е скъпичко!От къде се поръчва?Има ли го по аптеките?

# 529
Няма го по аптеките, ако желаете, мога да ви помогна да го закупите направо от производителя.
п.п. може да пишете на съобщения

# 530
Кой щамове са за тънките и кои за дебелите черва, да зная за какво да гледам?
Бифидобактериум лактис – спомага за намаляване на киселинността (pH) ..........

Само тука да вметна, че са искали да кажат , че спомага за ВДИГАНЕТО на PH, понеже преди го бърках:

PH < 7 - киселинна среда
PH = 7 - неутрална (такава ми пишеше като ми изследваха урината)
PH > 7 - алкална

Алкално - киселинния баланс е много важен и за стомашните проблеми и за развитието на вредни микроорганизми на които им е добре в киселинна среда.

# 531

Кой щамове са за тънките и кои за дебелите черва, да зная за какво да гледам?
Бифидобактериум лактис – спомага за намаляване на киселинността (pH) ..........

Само тука да вметна, че са искали да кажат , че спомага за ВДИГАНЕТО на PH, понеже преди го бърках:
PH < 7 - киселинна среда
PH = 7 - неутрална (такава ми пишеше като ми изследваха урината)
PH > 7 - алкална

Алкално - киселинния баланс е много важен и за стомашните проблеми и за развитието на вредни микроорганизми на които им е добре в киселинна среда.

Да, точно така, киселинния баланс е много важен.
Но, не е объркано, а спомага за намаляването, т.е. балансира киселиността, унищожава вредните, за да се развият полезните бактерии.

# 532
Вземете си български пробиотик, чак пък такива пари... Naughty

# 533

Вземете си български пробиотик, чак пък такива пари... Naughty

Бихте ли ми споделили, кой български пробиотечен продукт е с тези бактерии, и аз да го ползвам с удоволствие.

# 534
И да не е с толкова бактерии, не мисля, че е от такова голямо значение. Пробиотика който пия е без всичките изброени, и ми е идеален.
Всеки си преценява, аз такива пари за пробиотик не бих дала, при положение, че има хубави български такива за много по-малко пари.
За сравнение, пила съм и този, който също е със 6 вида бактерии, и изобщо не съм доволна.
http://nowfoods.bg/p/Acidophilus

# 535
Много е важно, какви са самите щампове и къде е силата им, но за да стигнат там, за където са предназначени, особено при големите хора, трябва да са с много стабилна обвивка за да ги съхрани, докато преминават през киселиността, ако не са добре защитени, колко полезни бактерии, ще достигнат е под въпрос.  Peace

Да всеки сам си решава!

# 536
Аз пия пробиотик, който се разтваря във вода, и има най-доброто и ясно изразено действие от всичките останали 5-6 вида които съм пробвала.

# 537
трябва да са с много стабилна обвивка за да ги съхрани, докато преминават през киселиността, ако не са добре защитени, колко полезни бактерии, ще достигнат е под въпрос.  Peace

Да всеки сам си решава!

Ох, ами аз точно писах, че са ми доста заплетени 'дебрите' на пробиотиците......Не съм напълно ориентирана все още. Не знам нито колко дълго да пия, нито кога и дали да спра.
Какво значи стабилна обвивка?
Като чета, някои си пият направо разтворени сашета на прах и са доволни? Rolling Eyes

На 'моите' капсули пише : 'хидроскипропил метил целулоза' Това дали е достатъчно стабилна обвивка?

# 538

Според мен това ,че съдържа палмово масло не е добре.Аз съм доволна от Лиолакт -български и Лакто 4 ВИП -швейцарски. И двата пробиотика съдържат по 4 щама бактерии.

# 539
В бурканчето на Лактофлора за смучене има едно пакетче на дъното за абсорбиране на влагата. Такива съм виждала в маратонки  Thinking Дали е безопасно да се слагат такива при таблетките?

Общи условия

Активация на акаунт