Пробиотици?

• 622 925
  • 1 257
  •   2
Отговори
# 540
Аз намерих такова във едни витамини от Now Food, така че вероятно е ок.

# 541
Благодаря!Прочетох!Малко е скъпичко!От къде се поръчва?Има ли го по аптеките?

Според мен това ,че съдържа палмово масло не е добре.Аз съм доволна от Лиолакт -български и Лакто 4 ВИП -швейцарски. И двата пробиотика съдържат по 4 щама бактерии.

Защо палмовото масло има такава лоша репутация?

През 80-те американските производители на соево олио са сериозно разтревожени от своите загуби, заради засиления внос на палмово масло от Малайзия. Основават организация, промотираща здравословното хранене, но всъщност основната й цел е да атакува "тропическите" масла, първото от които е палмовото. Кампанията стига до първите страници на вестниците с бомбастични заглавия: "Спрете да тровите Америка!" Скандалът се разпростира извън границите на Щатите, а отзвукът му се усеща и до днес.

А в действителност Високото съдържание на коензим Q10, витамините А и Е и каротин, придава на палмовото масло уникални полезни свойства. В Полинезия го използват от хилядолетия. Предполага се, че хората са го консумирали още преди 5000 г.

# 542
В бурканчето на Лактофлора за смучене има едно пакетче на дъното за абсорбиране на влагата. Такива съм виждала в маратонки  Thinking Дали е безопасно да се слагат такива при таблетките?

Няма никакъв проблем. До колкото знам това са най-вероятно пакетчета със силициев диоксид, който е безвреден и намира приложение основно като антислепващ агент и средство за предотвратяване на образуването на бучки във хранително-вкусовата промишленост.
Абсолютно безопасно е! Аз лично давам на моята дъщеря Laktoflor Kids и съм много доволна  Peace

# 543
Благодаря ви за отговорите!  bouquet
Преди да се наложи да мина през АБ лечение, не съм мислела, че ми е необходимо да вземам пробиотици. Сега обаче, ми е наложително. Като чета тази тема разбирам колко много хора взимат.
Спонтанно ми възниква въпрос: Колко време да пия. Кога да спра и да спра ли? Има ли някакво общо правило? Какво значи профилактично да се пие. Аз никога не съм пила и считам, че живеех здравословно.  Rolling Eyes

Добре е да се пият профилактично напролет и наесен като се сменят сезоните - тогава организма е най-податлив на инфекции. Поне по 20 дни. По време на прием на антибиотик - със самия антибиотик и поне седмица след това  Peace

Йоана Vanq 66, FLP не ви ли учат, че се казва "щамове", а не "щампове"? Извинявам се за забележката, но го видях така написано доста пъти и ми се наби в очи  Hug
Всеки производител рекламира продуктите си както намери за добре - със стабилни обвивки, разнообразни щамове и т.н. Истината е, че това, което е добро за един не винаги помага на друг. Изпробвали сме няколко вида и сме се спрели на нашия, така че - успех на всички  Peace

Последна редакция: пт, 28 фев 2014, 23:20 от fata_morgana

# 544
Фата моргана, злобата ти не е много подходяща в тема за взаимопомощ Peace
Между впрочем буквите О и П са една до друга на клавиатурата и аз много често ги натискам и двата в бързината.

# 545
fata_morgana,
много благодаря за изчерпателния отговор.   bouquet
Дам.....за мен беше ясен и полезен, не видях злоба, а конкретика и пунктуалност.  Peace

# 546
И аз не видях злоба!

Йоана Vanq 66, FLP не ви ли учат, че се казва "щамове", а не "щампове"?
Значи дамата е представител на фирмата, чиито пробиотици хвали, правилно ли съм разбрала?

# 547
Записвам се да изчета темата.
Доскоро давах на дъщеря ми Биогая, но разбрах, че са ги купили Нестле и са ги "развалили".
Сега давам Биобаланс, а ми препоръчаха този синбиотик :синбиотик
Някакви отзиви за него?

# 548
Ами, то няма гаранция, че и други не са търговски агентки, които хвалят
само една конкретна марка. Аз я следя темата отдавна, направило ми е впечатление,
че Фата моргана пък си хвали само на Аквасорс. Но аз й вярвам, че наистина
е доволна от продуктите, друг е въпросът, че на мен тези продукти са ми скъпи.
Аз също сега съм взела Био баланс, но не мога да дам оценка от 10-дневния прием,
имах запек, причинен от химиотерапията (и лекарствата против повръщане)
и се наложи да взема и Дуфалак, само с пробиотика не стана.
Сега се чудя за новата вливка дали да взимам нещо по-скъпо, например Деодан или
на Дафлорн (разработени били специално за онкоболни) или Био култ..

# 549
Да, наистина съм доволна, затова съм пристрастна  Peace

# 550
Не съм пробвал още лесното начало на Аквасорс, но според мене си заслужава цената и съм го чувал поне от приятели.

Що се отнася до Лактофлор всеки си има мнение. За мене всичките лактофлори са слаба работа.

Последна редакция: пн, 10 мар 2014, 14:08 от javor_bg

# 551
Благодаря ви за отговорите!  bouquet
Преди да се наложи да мина през АБ лечение, не съм мислела, че ми е необходимо да вземам пробиотици. Сега обаче, ми е наложително. Като чета тази тема разбирам колко много хора взимат.
Спонтанно ми възниква въпрос: Колко време да пия. Кога да спра и да спра ли? Има ли някакво общо правило? Какво значи профилактично да се пие. Аз никога не съм пила и считам, че живеех здравословно.  Rolling Eyes

Пробиотици трябва да се приемат при всички случаи, когато в организма ни има опасност от образуването на голямо количество вредни бактерии, било то лечение с антибиотици, бактериални и вирусни инфекции, преяждане, нездравословно хранене, физически пренатоварвания, стрес и т.н.  Peace

# 552
Благодаря Simple Smile То и докторката не е много наясно май, защото като цяло няма информация......не е изпробвано влиянието му при бременност, но и тя се съмнява да има проблем.

# 553
След ПРОБИОТИКА излезе на мода ПРЕБИОТИК, а сега и СИНБИОТИК, което е пробиотик+пребиотик. Т.е. едното осигурява заквасването, а другото - средата, в която да се заквасят и развият правилно "бубите". Като четеш фармакологичните обяснения, звучи убедително. Обаче, много про и пре биотици, както и синбиотици, не действат. За лактофлора - той е вкусно бонбонче и толкова. Wink
Преди доста години, още в началото на Аквасорс, започнах с "Лесно начало". Там са ацидофилус, бифидус и ензими, уж на растителна основа. Очаквах супер ефект, бях убедена!
НО още в началото развих такава необяснима диария, от която щях да умра. Не беше "лечебна криза", беше си някакво влошаване, не искам да си го спомням даже!
Оттогава внимавам какви пробиотици ползвам. Задължително трябва да са държани при специална ниска температура, което рядко се прави дори и в аптеките.

# 554
Тези от 4то поколение казват, че не било необходимо да се държат на студено. Линекс е такъв.
Иначе те са толкова много видове бактерии, че откъде човек може да е сигурен какво му липсва в момента?
В някакъв детокс център в София срещу солидни суми правят изследвания и уж може да ти кажат.

Общи условия

Активация на акаунт