ПЛЕТАЧКИ засмени майсторят зимни премени

• 38 048
  • 302
  •   1
Отговори
# 150
  • с. Драгоево, обл. Шумен
Венчи, по втория начин парчето с желаните бримки, в чиято среда се свива би трябвало да е с дължина, равна на две от страните на квадрата. Така ли излиза? По колко бримки се свиват, респ. наддават, по 1 или 2?
[/quote]

Точно така, нанизваш  бримки, които отговарят на дължинана на двете ктрани на квадрата и свиваш в средата. Пробвай за да разбереш кък ства, аз така правя проба -грешка и стигам до желания резултат. Успех Peace

# 151
  • в баира
Момичета,знаете ли някой сайт от където човек може да си поръча прежда?
От скоро открих този турски сайт за продажба онлайн. Доставката до БГ е 4.70 Евро.

# 152
asyalein и на мен ми харесва шалчето,страхотно е  Peace

оплетох си днес гривна против уроки ,не е кой знае какво ама реших да я покажа http://ays-pld.blogspot.com/2008/11/blog-post_26.html

Последна редакция: ср, 26 ное 2008, 12:45 от ICE_89

# 153
asyalein, шала е ЖЕСТОК! Черно и бяло,предполагам? - не различавам добре от снимката
Актуално е. Аз сега съм болнични заради Ивка и ще гледам да приложа в действие поговорката "Всяко зло за добро",като си ушия едно черно-бяло карирано палто Simple Smile

Стейси, изненадана съм,че не си имала досег с програмирани прежди! Популярни са от няколко години вече,а може и по-отдавна,а аз да не знам. Миналата зима си купих от Плевен едно Ализе,което при определен брой бримки и дебелина на куките прави картинка в норвежки стил - снежинки,клонки и др.подобни,сещаш се. Обаче още не съм го изплела,понеже чак след покупката съобразих,че за да се запази картинката,трябва да се плете нещо право,без свивки, извивки и т.н. или да имам подходяща едноцветна прежда,която да ползвам на местата за свивки и наддавки,а програмираната да ползвам само в прави участъци.

Последна редакция: ср, 26 ное 2008, 12:52 от Amelly

# 154
Момичета,знаете ли някой сайт от където човек може да си поръча прежда?
От скоро открих този турски сайт за продажба онлайн. Доставката до БГ е 4.70 Евро.
малеее, изтекоха ми очите  Grinning страхотни прежди, а цените са им супер  Peace вече съм се логнала и мисля да си напазарувам
мерси за линка   bouquet

# 155
Фифи, златна си!!!!!!!!!!
Преждите са чудни, а за цените нямам думи!
Малко разгледах,но вече съм впечатлена и навита за поръчка! Разучила ли си как става,че аз съм много боса в е-пазаруването?

# 156
цените им са супер, но като отворих калкулатора на пощенските разходи и ми се зави свят  Rolling Eyes
за 2 кг е 26 евро  Rolling Eyes
Фифундрела, ти къде видя, че доставката е 4,70 евро  newsm78

Последна редакция: ср, 26 ное 2008, 13:38 от maika mu na titi

# 157
Да бе, и аз сега пуснах калкулатора и ми показа страховити цифри,но Фифи щом е видяла,че е 4,70Е доставката, нека пише по въпроса.Аз наистина съм слаба в разучаването на условия за доставки от сайтове Embarassed

# 158
Не, не съм имала! За прежди изтръсквам раклата на баба или купувам по-скромни. Виждам по рафтовете, че има много ефектни нови режди, но цените ме респектират и хич и не питам. А гледам, че dani_t е правила реглан ръкав и картинката се е запазила.

# 159
Аз моето Ализе го взех за 2,50лв 100 гр, според мен не е скъпо,турските по принцип са си евтини, взех си и обикновен меланж,не програмиран,пак Ализе,те пък бяха по 2 лв/100гр

Ето това пуловерче на Ивчето е от меланж за 2 лв - точно 100гр ми стигнаха за дрешката Laughing
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=175687&pid=4079018
И аз съм икономична,не си мисли Laughing

Последна редакция: ср, 26 ное 2008, 13:44 от Amelly

# 160
  • в баира
Питах ги.

И аз да кажа, че в момента плета една жилетка с Ализе, с малко мохер. Даже я изплетох, но не съм я мокрила още.
http://www.ravelry.com/projects/shenevski/a-line-cardigan - Тук може да я видите в процес на плетене. Тия дни готова ще ви я покажа.

# 161
Коте, честит ти пораснал мъж!
Бляла съм нейде и съм пропуснала...

Добавих турския сайт в библиотеката Wink, но на другия адрес:
http://georgievi.awardspace.com/namerih/pletachki.html
защото в този, който сте сложили на първа стр. нямам достъп Sad

Последна редакция: ср, 26 ное 2008, 14:01 от Мимиту с кирилизация

# 162
Питах ги.

newsm78 защо тогава са го сложили тоя калкулатор, да плашат хората  Crazy

# 163
Искам да попитам-Четох че мога да изплета болеро по следния начин. Изплиташ едно дълго правоъгълно парче, зашиваш от двете срани за ръкавите и после нанизваш на обръч за идплетеш бието/ластик/. Наистина ли се получава? Искам да изплета на малката, дори съм го захванала
Не знам дали го обясних добре.

# 164
момичета, разнищих аз момента с транспортните разходи от турския сайт  Peace
значи те начисляват транспортни разходи за всеки закупен пакет поотделно, като пакетът представлява минималната им едница за поръчка - най-често за 4х100 гр. или 8х50 гр., а видях, че има и миксирани лотове от по 2 кг различни прежди  Grinning
та значи за първия пакет се плащат по 4,70 евро, а за всеки следващ - по 3,70 евро  Peace
та в такъв случай миксираните лотове от по 2 кг излизат най-евтино откъм трансп.разходи, защото за 1 пакет плащаш само 4,70 евро транспорт, но пък преждите вътре са доста асорти  Laughing
това е резултатът от 10 минутните ми напъни да пиша на английски с Live Help Online  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт