ПЛЕТАЧКИ засмени майсторят зимни премени

• 38 033
  • 302
  •   1
Отговори
# 180
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Асялайн, преглеждам раздела с аксесоарите от онзи сайт и забелязвам, че освен описание с думи има и схеми със знаци и означения към тях. Обаче трябва да превъртиш съвсем докрай страничката. Не знам как е в другите групи. Успех!

на какъв език четеш?
превъртам до края, нищо не виждам newsm78
поне на шапката дето си я харесах не виждам да има схема newsm78

# 181
На немски. Не отварям всичко наред, само нещата, които харесах, но си имаха схеми.

# 182
# 183
Тук очевидно я няма, но отворих безброй други, които имаха. Пробвай да я потърсиш през друг език от главната страница. Срещала съм сайтове, в които има драстично разминаване при оформянето на различни езици. Успех и леща нощ!

# 184
според мен има схеми само за плетене на 2 куки, но не и на 1 Peace
лека

# 185
Не всички имат схеми, така е. Ето ти един линк със съкращения при обясненията на немски
съкращения
елипсовидно започване , което по принцип се използва за терлици.
Дано нещичко ти е от полза Peace

# 186
Драги ми г-не , мерси за линкчетата.
съкращенията ще са ми от полза Peace
лека нощ на всички  Hug

# 187
такааа...

след като ви изтормозих за шапката,
залитнах по един шал Blush
направих го.
искам да го подарявам.

моля за искрени коментари.
мацката е на 25,
дали ще й хареса  Thinking

супер е Simple Smile
браво

# 188
Благодаря за турския сайт.Ей така реагирах на цените  Shocked
След като снощи почти се бях отказала да плета заради високите цени на преждите при нас-в УК днес ми върнахте надеждата Simple Smile
Искам да си изплата пончо,но май и аз незнам какво точно... Искам да е с висока яка и с реснички покрая- това е всичко което знам и търся идеи от нета,но за съжаление нищо не намирам. Бабини куки имат нещо като палто в червено и черно-харесва ми на снимката,но не мога да увелича снимката за да приценя дали би ми вършило работа.

Първата ми блуза която изплетох когато бях на 18 год беше ето като този шал :
http://www.garnstudio.com/lang/en/visoppskrift.php?d_nr=102& … _id=8&lang=en
Модела си го харесах от корицата на списание "Верена" и без никой да ми помага стана блуза след около месец  Laughing

# 189
......................
Искам да си изплата пончо,но май и аз незнам какво точно... Искам да е с висока яка и с реснички покрая- това е всичко което знам и търся идеи от нета,но за съжаление нищо не намирам.
...................................

http://www.sherstinka.ru/knittings/326

# 190
  • София
Мацки, спешен въпрос. Тук за завършване се препоръчва
2 КР СБ и 1 КР миши зъбки. КР подозирам, че е кръг. Но СБ какво е, а особено зъбите...  Shocked Грам не вдявам от 1та кука, а много ми харесва биенцето на вратния отвор. Някакви съвети? Обяснения как се постига туй чудо? Особено зъбите... какво изобщо означава, моляяааа?..

# 191
Кати, ето ги мишите зъбки. Изрових ги от сайта, който даде Драги ми господине.  Heart Eyes
http://www.anleitung-handarbeit.de/haekeln-lernen-mausezaehnchen
Струва ми се, че у нас са по-известни като пико.
Асе, има схеми и на 1 кука, мила, ама ми омръзна да споря на тая тематика.  Peace

# 192
  • София
Steisi, много ти благодаря, ама ще може ли още малко помощ по картинките - щото аз не знам немски и не владея чудото на 1та кука и не ми е мн. ясно точно какво прави? Моля? Благодаря предварително...

1. Значи, започва от... нещо странно, което не знам как става по начало - тези... пънчета, или как се наричат, както изглежда предния ред?.. Как стават?.. Там прави някакво странно... обръщане, може би, при което прави наметка пред бримката, а след това - и след нея!? И какво прави после с тез странни наметки - всички наведнъж ли ги изплита? Следващата картинка е по- далеч...

2. Направила е синджирче от 3 бримки - ама защо изглеждат толкоз странни и оплетени помежду си? Как се прави туй?

3. Промушва през 1 бримка от синджира, т.е. във 2ра бримка от синджира и изтегля от там бримка. Ама по някакъв странен начин го прави промушването - как може да има 2 конеца от едната страна на куката, а не 1? Отзад какво остава тогава?

4. Прави наметка - ей, това е лесно и дори ми е ясно!  Wink

5. Изплита ги наведнъж, като бърка в пънчетата, които, както споменах, нем и е ясно как са се получили.

Малко помощ по въпросите може ли? Мооля?
Знам, че звучи тъпо, ама наистина 1та кука не ми е ясна - пък бих искала поне елементарно да се науча да се справям...

# 193
Стейси,"програмираната" прежда  е меланжирана,но не става на "облачета",както аз му викам Simple Smile,а направо на редове и шарки,все едно умишлено си ги нагласял така.Ето какво имам предвид
http://media.snimka.bg/1381/009016965.jpg.
dani_t, много съм впечатлена от резултата! Как се казва тази прежда? Откъде я купи? Колко струва 1 кг? Как разбираш върху колко бримки трябва да плетеш? На етикета ли пише? Ако промениш броя на бримките, друга шарка ли ще се получи или нищо няма да излезе?

Стейси,преждата я купих тук от Пловдив,магазин Хоби,беше 2.80 за 100гр.Ализе,май беше 20/80  вълна/акрил.Продавачката,която ми я препоръча,ми показа изплетено от нея детско пончо с тази прежда,и шарката си беше същата.Тя ме увери,че и при блузата ще се получи,както и стана.При предницата и гърба,и при ръкавите шарката не се променя особено,въпреки различния брой бримки и свивките.

# 194
  • София
http://www.snimka.bg/album_organize.php?album_id=312695

Ей върху това вилнях предния път. Ама май така и не съм го снимала преди да го разшия, нито след допълненията - този пропуск ще го запълня.

Някой помощ за разгадаването? Че да взема да завърша пуловерчето и да се заема с нещо по- смислено?

Общи условия

Активация на акаунт