МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 25 332
  • 349
  •   1
Отговори
# 225
лу4ия-4естит рожен ден  bouquet  bouquet  bouquet

деси джул 4естито   bouquet  bouquet  bouquet,да ти е жив и здрав малкия син

за предупреждението за снимките галя много си права,при нас няколко пъти имаше и метли и бан,така 4е наистина по внимателно
ясмин ве4е по4ти 2 години съм в арабската тема,и такива постинги и истории са били пускани-и то в голяма 4аст ,за да предизвикат негативни реакции-така 4е моми4етата можеби малко прибързано реагираха

# 226
Здравейте
Гале искам да те питам нещо,четох че си учила Статистика
Както писах преди дъщеря ми е в колеж сега са по нова система тука за вишето образование
Първо учат 1 година подготвителна, тоест учат Химия Физика Биология Англииски
Има и предмет Статистика. Това  стана за това че тук няма професионални училища, само гимназии
та влизат в университет и не са подготвени,за това е и тази година, да се види кой каде е най добре,
и следователно да е подготвен,Та Тя мойта щерка всеки ден различно казва де.
Обаче гледам набляга повече на статистика,та мисълта ми е ако учи статистика какво  може да работи като завърши, от там ще си направя извода , защото тука не всички професии могат да ги работят жени.
Поздрави от една голяма миш- машка , ами тя на 18, кво направи вчера уж да си стесни дънките долу да са тесни като чорап, зашила ги от вънка,А бе викам ти голяма шивачка си, за първи пат виждам такъв модел, тя гледа сега и неможе да проумее Ха ха  така е мамино детенце порасна викам.

# 227
Ясмин, ти добре си ме проучила Laughing Даже не помня, че съм споменавала във форума какво ми е образованието, освен че е висше икономическо.
Сега по въпроса за статистиката - във всяка държава си има статистическо учреждение, отделен институт или под някакво друго име. Там се събира и обработва информацията за населението и икономиката, организират преброяване на населението, правят различни проучвания поръчани основно от правителството, изчисляват се различни индекси с помощта на които след това се правят прогнози и анализи. В България заплатите са им сравнително ниски. Също в Бг има една Агенция за икономически прогнози. За нея нищо не знам.
В частния бизнес могат да работят в частни фирми и банки, работа свързана с проучване на пазари, финансови анализи, банкови анализи, планиране. Такива длъжности има предимно в големи фирми, банки или специализирани фирми за маркетингови проучвания, също така и в застрахователни дружества.  Малките фирми ползват готови данни от националната статистика или от специализираните фирми.
В България специалността се казва Статистика и иконометрия. Иконометрията ползва статистиката, за да мери икономическото развитие както в областта на макроикономиката, така и на микро ниво.
Аз по принцип не съм много в час с нещата, защото никога не съм работила по специалността си и съм завиршила в далечната 1994 г. Работила съм само в търговска фирма, така че това, което мога да ти кажа е сравнително общо. Нямам практически опит.

# 228
Благодаря ти все пак за информацията,
аз ще го обсъдя с нея да видим тя какво ще каже.
Виж за проучването , не съм, случайно влязох във един форум и там пише да се запознаем.
Докато четях, ти излезе ,и ми стана интересно за статистиката,
и нали и на мойта и се върти сега в главата, за това се зачетох.
Лека вечер.

# 229
Цоцоланке, лек път и бързо да се оправя татко ти!

Лучия, много здраве и успех!

Джеси джил, честито! Много да ви радва новото попълнение!   bouquet

каишка, а линкче за тези, които са пропуснали предаването?

Да ви разкажа за днешното си странно преживяване.
Сутринта имах участие в Нова телевизия - бистрихме темата за вечерния час. Точно приключихме и вече се обличахме в преддверието, дотича Лора и много притеснено попита има ли някой да знае руски. Аз си признах - оказа се, че гост ще е Едуард Успенски, авторът на "Чебурашка и Крокодилът Гена", а преводачът се оказал в задръстване и не можел да стигне за предаването. Та поради тази причина се оказах синхронен преводач в двете посоки направо в ефир. Отначало беше голямо шубе, защото не съм привеждала от сума ти време, но после като ми се отключиха спомените - минах на пълен автопилот. И най-интересното беше, че се получи. Много ми е приятно, защото си мислех, че вече не го мога. Та искам да кажа, че знание излишно няма, не знаеш кога какво ще ти потрябва. Успенски се оказа приятен и забавен събеседик (което не е изнадващо  Wink), поне за краткото време, в което успяхме да си поговорим. Та така днес се обогатих с едно неочаквано познанство.

# 230
Ей, туй многодетната майка е като дялан камък - където го сложиш пасва и е от полза. Цвети  bouquet.
Утре ще потърся предаването в интернет.

# 231
  • Не съм от тук и съм за малко
Цвете, честито за баща ти   bouquet, чудесно е, че е получил признание за труда и таланта си.
А случката, за която разказваш - голяма тръпка, и човекът не е случаен, много приятно ми стана, като четох.  Hug  (Ще се мернеш ли на панаира, че мисля да ходя петък следобед?)

Деси, честито бебче, много радост да ви носи на цялото семейство!   bouquet

Цоци, дано всичко е наред с татко ти  Praynig

# 232
  • Пловдив
http://www.tv2.bg/shows/50#video-709

това е линка към новините (7,04 мин.) с участието на усмихнато семейство на Каишка. Много сте готини и много ви се зарадвах като  ви видях  Hug
Милото и то много ви се радва, много иска да живеем на село в къща  като вас Grinning
Децата са ви страхотни, не знаех че са запалени музиканти.

Лека нощ на всички  Hug

Последна редакция: чт, 04 дек 2008, 01:21 от sivanova

# 233
Благодаря, сиванова!

каишка, супер сте! Усетих се, че се усмихвам по време на целия репортаж!  Hug

Ей, туй многодетната майка е като дялан камък - където го сложиш пасва и е от полза.

Абсолютно!  Grinning

# 234
ей Кабо браво ! прави са момичетата  Peace

аз съм учила статистика, но не съм работила с нея. сега може би ще мисе отвори възможност към една социологическа агенция. за жалост няма кой да ми помага с децата, не мога сериозно да работя и взимам само отвреме навреме работа на парче дето се вика. още година -две ще е така, после ще видим кой ще ме вземе на работа като стана на 100. много ми тежи този застой в къщи, виждам как жените раждат и после работят, имат пари и самочувтстие и винаги имат поне по една грижовна баба дето ще отгледа бебето докато почне градина та майка му да е спокойна и да си работи и развива. аз вече не смея да ида на интервю. като ме чуят че от 5 години вися в къщи и ще ме отсвирят. иначе статистиката е супер нещо особено математическия апарат и програмите за обработка. в социологията много се ползва, стига да знаеш какво правиш. може и в психологията и къде ли не, предимно за количествени изследвания.

лек ден на всички   bouquet

# 235
ехееееее, благодаря Ви за линка
Гледах го току що с голямо удоволствие.Каишке чудесни сте. Толкова лъчезарни и усмихнати.
Поздравления и за къщата. И аз искам да се махна от тук, нищо че градът ни е мнооого по малък от Пловдив.  Това е чудесно решение!!!!! Hug а децата ти  са чудесни. С моите намръщени младежи , твоите усмихнати муцунки ми легнаха на сърцето! Hug

# 236
Момичета,днес в "Часът на мама" ще дават Иван на Тедивас.

# 237
каишка прекрасно семейство сте. радвам се че ви видях!

# 238
Момичета, чета редовно, но нямам време да пиша. Embarassed Като се започне от 6 декември, та до 4 януари, когато е РД на Беа и края на зимната ваканция на децата, имаме такава програма, че ще ни се завие свят #Crazy Laughing.

Кабо Алма, вчера случайно попаднах на интервюто с Успенски по НоваТВ и го изгледах. Не знаех, че преводачката си ти. Поздравления!  Hug

На мен не ми се отвори линка с каишка  Sad

# 239
И аз не можах да видя предаването с Каишка. Директно от сайта ли го гледахте или го сваляте?
А пък сега съм се заредила пред телевизора, за да гледам сем. Василеви. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт