Да спрем това безумие !!!

• 9 082
  • 232
  •   1
Отговори
# 165
Радостина, едно на ръка, че си много далеч от темата... Исках да те питам защо има безпризорни кучета? Въобще защо природата е създала безпризорни животни? Чудя се как не си се изказала против безпризорните вълци, рисове и елени?

# 166
Нашите кучета са ни по-близо някакси. Затова не може да не се сетиш и за тях, миличките душички, как ли зъзнат в това време... Смешно е да не можеш да решиш проблемите с кучетата на родна почва, а да искаш да оправяш Китай.

# 167
  • София
Там петиция за Китай, тук за... как му беше името, онзи със змиите. Аргументите за и против и в двете теми са сходни. Разликата е в международния мащаб. А връзката с бездомните и питомни кучета е в това, че самоопределящите се като защитници на животните могат да направят добро на повече животни като заемат позиция по по-сериозния проблем, който засяга много хора и животни.

Не може така сляпо и емоционално (не понасям израза "първосигнално", защото е грешен). То е като буксуване. Колкото и да е ужасно това, което прави въпросният индивид от мъжки пол, кудкудякането на тема "ау, възмутена съм  #2gunfire #2gunfire #Cussing out" не води до нищо и дори и някой по-малко податлив на емоционални изблици да иска да подкрепи идеята бива отблъснат от такава истеричност.

# 168
Ужасно е наистина.
Но е ужасно само за нас европейците. За азиатците е нещо нормално.
Някой пък не могат да разберат защо дядо Гошо коли прасе!

# 169
  • София
Радостина, едно на ръка, че си много далеч от темата... Исках да те питам защо има безпризорни кучета? Въобще защо природата е създала безпризорни животни? Чудя се как не си се изказала против безпризорните вълци, рисове и елени?

Аааа, не смесвай дивите животни с безпризорните кучета. Защото в градовете няма диви кучета, а такива, които са били изхвърлени от стопаните си и са започнали да се размножават. По време на соца безстопанствените кучета бяха рядкост (носеха се слухове, че виетнамците ги ядат), а след избухването на демокрацията стана бум на отглеждането на кучета. И после на стопаните започна да им омръзва и да гонят вече бившите си любимци на улицата.
 Вълците, рисовете и елените са диви животни и очевидно не живеят в градовете. Тяхното място е в гората. Ловците от ловните дружинки имат грижата за регулиране на размера на популациите на тези животни. Да не говорим, че все по-малко елени, вълци и лисици има.

# 170
В малко съкратен вариант още инфо от сайта на animalsaviors.org :

"Какво се случва с кожата на животните?

Кожите се продават на производители, експортират се навън или се преработват в Китай. Производителите използват кожата за богат асортимент от продукти; всичко, което изцяло или частично може да се направи от кожа, включително кожени палта, ръкавици, ботуши, дамски чанти, дрехи и аксесоари, сувенири и детски играчки.
Най-накрая кожените продукти поемат пътя си към търговците на дребно и се продават на нищо неподозиращите купувачи.
Китайските търговци вече са станали експерти във фалшифицирането на кожените продукти - често боядисвайки кожите и винаги поставяйки фалшиви етикети, че те са от заек или друго животно; дори етикети за изкуствена кожа. Всичко друго, но не и кучешка или котешка кожа. Бихте ли купили на детето си играчка с надпис "Кожа от лабрадор" или "Кожа от сиамска котка"? Мисля, че не.
Не е трудно купувачите да бъдат измамени, тъй като за съжаление за определянето на истинския произход на кожата се изисква експертиза на специалист, а понякога единственият сигурен метод е извършването на скъпи лабораторни тестове. Няма друг начин, по който можете да бъдете сигурни, какво купувате.
...
Всеки кожен продукт, без значение, дали е произведен в Китай или друга страна, може да се счита за съмнителен и не бива да се купува. Най-разумното решение: Избягвайте всякакви стоки, направени изцяло или частично от кожа. Никога не се знае, какъв е техният произход."

Останалото ще преразкажа в кратце. Доста от написаното се повтаря, но това, на което хората акцентират в сайта е, че кампанията има по-скоро информативен и образователен характер. Целта е, повече хора да се запознаят с фактите. Много търговци и обикновени купувачи дори нямат представа, какъв е произхода на кожите и кожените изделия. Някои страни са забранили вноса на продукти от кучешка и котешка кожа, но дори и това не е достатъчно. Митническите служители нямат необходимите познания и техника, за да предотвратяват вноса на подобни продукти. Лабораторните изследвания са доста скъпи и по-голямата част от внасяните стоки остава непроверена.

Единственият начин да се ограничат тези жестокости е, хората да спрат да купуват кожени стоки.

От останалите източници, които изчетох, мога само още да добавя...
Към Как' Сийка... Оказва се, че единственият сигурен начин да разбереш произхода на Фурлата е, да я заведеш на ДНК тест.
Ако кучето ви откача при вида на новия си нашийник и се държи по-особено при първото си съприкосновение с него, много вероятно е, нашийникът да е свален от някой негов събрат.
Ако котката ви упорито не иска да вкуси от така рекламираната консервирана храна, не й се ядосвайте. Тя може просто да протестира против котешкия канибализъм.
Ако сладкото кученце в магазина за играчки ви изглежда почти като истинско, то може и в действителност да носи истинска кучешка одежда...

В някои европейски страни хората се подписват срещу жестокото отношение към животните в Китай така...
Страните, които със закон са забранили вноса на стоки от кучешка и котешка кожа (доколкото може наистина да се установи произхода на кожата) са Австрия, Белгия, Великобритания, Дания, Франция, Германия, Гърция, Испания, Италия, Кипър, Латвия, Люксембург, Полша, Словения и Холандия. България не е сред тях...
Това, което е най-удачно да се направи, може би е подписка до българските власти и до Китайското посолство в България.

# 171
Аааа, не смесвай дивите животни с безпризорните кучета. Защото в градовете няма диви кучета, а такива, които са били изхвърлени от стопаните си и са започнали да се размножават. По време на соца безстопанствените кучета бяха рядкост (носеха се слухове, че виетнамците ги ядат), а след избухването на демокрацията стана бум на отглеждането на кучета. И после на стопаните започна да им омръзва и да гонят вече бившите си любимци на улицата.
 Вълците, рисовете и елените са диви животни и очевидно не живеят в градовете. Тяхното място е в гората. Ловците от ловните дружинки имат грижата за регулиране на размера на популациите на тези животни. Да не говорим, че все по-малко елени, вълци и лисици има.

Смехория...   Laughing  Твоят вид, Радостина, е направил тези кучета безстопанствени... И твоят вид, Радостина, ако пожелае може да направи и лисиците безстопанствени... Само трябва да започнат да си ги гледат вкъщи и после да ги изоставят по улиците... Трябва да скачаш по твоят вид, Радостина, а не по животните, които нямат вина за нищо... Как ти го не побира акъла, не разбирам...   newsm78  Точно ти си пишман природозащитник... Истинските природозащитници не делят животните на питомни, диви, безстопанствени и изритани от човешките домове...

# 172
  • София
Стелт,

Ти от кой вид произлизаш? И непременно идентифицираш ли се с всеки представител от вида си? Не, не се идентифицираш, защото знаеш, че си отделен индивид и не можеш да носиш отговорност за постъпките на който и да е друг индивид от човешкия вид.

Образованите природозащитници много добре знаят разликата между диви и безпризорни животни. Има и учебници по темата. Който иска може да ги прочете. Но това е много трудно, защото там няма охкане и ахкане. Не мога да разбера, проспивали ли сте часовете по биология в училище? Много невежо отношение.

# 173
niara, мисля си че хората не биха се отказали от употребата на кожи въобще... Не говоря за себе си, аз не мога да различа естествена от изкуствена кожа... Мисля че, вместо да се забранява вноса на кучешки и котешки кожи е най-добре да се забрани въобще вноса на кожи от Китай...

Радостина, не смятам да те коментирам повече... Липсва ти известно количество знание, като си го наваксаш ела пак да спориш...    Laughing

Последна редакция: вт, 25 ное 2008, 00:52 от stelt77

# 174
  • Варна
Извинявам се, че се намесвам в този спор, но така или иначе виждам, че за Радостина няма значение с кого спори. Важното е да го прави. Според мен - без ясна кауза.

Та, човеколюбива Радостина, защо не те виждам в темата за протеста на хората с увреждания? Защо не ги подкрепи? Не са ли те от твоя вид? Или не заслужават лицемерното ти внимание? Питам просто. Служейки си с твоята метафора искам да те питам също - като гледаш гората не ти ли идва на ума, че всяко едно дърво в нея има своята роля и значение именно за оцеляването на твоя род? Да обясня ли какво имам предвид или интелигентно си ме разбрала?

# 175
  • София
Това е удар под кръста. Нямаш право да ме обвиняваш в лицемерие, защото не ме познаваш и не знаеш какво правя и не правя. Със същия успехп можеш да ме обвиниш, че не съм била на всички възможни протести, които по някакъв начин засягат хората. Това какво правя за едни или други хора е моя работа и не бия барабана, за да изживявам душевен оргазъм колко съм бяла и добра. Доброто, което човек прави не е нужно да е публично. По протести не ходя - принцип. Използвам други начини.

# 176
Това е удар под кръста. Нямаш право да ме обвиняваш в лицемерие, защото не ме познаваш и не знаеш какво правя и не правя.

Щото ти ни познаваш всичките и знаеш какво правим и не правим...  Laughing

# 177
  • Costa Rica
Мимс, игнор, видяхме, че няма чуваемост.

# 178
Имам чувството, че тази сутрин само аз съм си изпила хапчетата... Сестрата по принцип ги носи заедно със закуската... Но явно днес е пропуснала всички останали.

# 179
В някои европейски страни хората се подписват срещу жестокото отношение към животните в Китай така...
Страните, които със закон са забранили вноса на стоки от кучешка и котешка кожа (доколкото може наистина да се установи произхода на кожата) са Австрия, Белгия, Великобритания, Дания, Франция, Германия, Гърция, Испания, Италия, Кипър, Латвия, Люксембург, Полша, Словения и Холандия. България не е сред тях...
Това, което е най-удачно да се направи, може би е подписка до българските власти и до Китайското посолство в България.

А, дойдохме си на думата.  Peace
Ето нещо, което би имало по-голям ефект, отколкото поредната петиция, която никой не чете, често даже и тези, които я подписват.

Общи условия

Активация на акаунт