Още мъничко остана - скоро ЯНУАРСКА мама ще гушка радост най-голяма!

• 15 163
  • 289
  •   1
Отговори
# 255
Днес и аз бях на преглед - да ми дадат болничния. Видяха и бебо - изглежда, че е в тази седмица, в която трябва да бъде. И както се оплаквах на докторката колко е кротък и не шава, така той не спря да мърда през целия преглед и едвам го измери  Laughing И неперкъснато си показваше пишката, палавника  Laughing

Копривке, дано всичко да е ок... Възхищавам ти се как спокойно приемаш всичко...

Соня, ако секциото е по-добро за бебето, то тогава недей да се притесняваш, въпреки че и аз съм радетел на нормалното раждане... но ако кажат... ще се прежаля. Тебе защо решиха така да те преглеждат по този начин, на мен не са ми предлагали до сега  newsm78

Май като напредват дните и болежките зачестяват при всички... Дано на никоя това да не се отрази на бебчето. Мен от вчера и особено днес такива стягания на корема са ме подбрали, че чак ми се реве. Не ме боли, но са толкова начесто, че чак реших да пия но-шпа и магнезий. Явно пак съм изпуснала края с нервите... От две седмици съм вкъщи и уж трябва да си почивам и да се кефя, както съм си мечтала, ама нещо липсата на социални контакти ме побърква... Ще трябва да направя нещо по въроса Simple Smile

Май попрекалих с поста, затова много ви  Hug  Simple Smile

# 256
Соня недей се шашка така  бе момиче...я първо отиди на втори преглед при друг доктор...и прочети малко повече преди да си изкарваш така акъла...и аз имах някви гъбички в четвъртия месец, които не съм лекувала, защото знам, че по време на бременност вероятността да се излекуват напълно е малка...и повечето майки раждат с гъбички...пък на децата нищо им нямат...сега коментирахме с Криси, че в такъв случай и мъжа ти би могъл да се зарази, не само детето, което не е по-маловажно...
Моля те не се стряскай...дай по-смело...отиди при друг доктор и ако наистина и той потвърди нещо подобно, чак тогава ти разрешавам да се плашиш...

Как се извършва колпоскопията?

Гинекологът поставя малък метален инструмент във влагалището (спекулум), с помощта на който влагалището леко се разтваря. Това дава възможност шийката на матката да бъде огледана добре. Лигавицата на шийката на матката се намазва с разредена оцетна киселина и след това с йодна тинктура. Обикновено клетките на лигавицата се оцветяват в кафеникаво. При атипични, променени клетки, например при злокачествено изменение или предраков процес, не се наблюдава кафяво оцветяване. Тези области се наричат йоднонегативни. Ако гинекологът забележи подобни области, които дават основание за подозрение за злокачествени промени, се прави цитонамазка на съмнителната тъкан и/или биопсия.

Последна редакция: ср, 26 ное 2008, 22:08 от lorini

# 257
Здравейте!
А за срещата кога ще става голямото преброяване? Сиси, сигурно ти ще си организатора, така че ме брой за резервацията  Peace
Хайде момичета, да се пазите и само положителни мисли. Аз от 3 дни съм станала една нервна и ревлива... Дано няма други като мен Simple Smile

# 258
Ето какво намерих аз за ЧПВ:
Genital Warts and Pregnancy
The majority of pregnant women with a past history of HPV and genital warts have healthy pregnancies and birthing experiences. However, HPV can be transmitted both before and, possibly, during birth in women who have an active case of genital warts. Moreover, genital warts can hinder a woman’s ability to have a vaginal birth.

It is not unusual for pregnant women to have genital warts so large that they block the birth canal making a vaginal birth impossible. There is also the risk that the warts may begin to bleed as the baby passes through the birth canal. In some instances, it may be necessary for a woman to have a cesarean section either if the warts completely block the birth canal or are at risk of bleeding excessively during birth. Having a c-section has not been shown to reduce the risk of HPV transmission to a child, though.
И:
And the chances of transmitting HPV to your baby during delivery are incredibly small (just .05 percent)

И общо взето никъде в текстовете на английски, които прочетох не пише, че е задължително секцио при такъв проблем. Затова Соня, потърси друг лекар, така бих направила аз.
  bouquet

# 259
Да бе, Kokonut, ще ти се  Rolling Eyes ... и аз съм така...  Simple Smile

# 260
Добро утро, май аз съм ранобудната кокошка на форума.  Laughing
Наспах се и ето ме online....
Чакам някой да се събуди  и да започнем мухаббета.  Joy

# 261
здравейте,
ето ме и мен Heart Eyes
днес освен,че ще е слънчево,ще е и доста хладно и аз смятам да се потъркалям в леглото.
и малко хайде стига с този шаш и паника,които някои ги обзема ooooh!.
ако нещо ви съмнява в мнението на гинеколога,потърсете друго мнение или направо го сменете.
ако е изписал някакво лечение,в повечето случаи има защо.
ако е казал да се ражда секцио,може би има някакви тревоги,за да ги изисква.............
вече започвам да си предствям какво ще стане,ако бебето прокашля и му изпишат сиропче #Crazy #Crazy....и в този ред на мисли-потърсете си добър педиатър,на който да му имате доверие и на който системата за отглеждане на бебето,съвпада с вашата,за да няма после пак истерии Peace Peace
хубав ден от мен  bouquet  bouquet  bouquet/малко е накарах на някои,ама..../

# 262
  • София
Добрютрууу!!! newsm53
Доника, дъщеря ми се казва Катрин и празнуваме на св. Екатерина
А иначе синчето ще празнува на Антонов ден - Антонио ще го кръстим

Знам аз, знам - дори и честитих, но не си видяла в бързината явно smile3534 Аз заради подаръка ти казах кога празнувам Joy
Мюрвет, тук съм вече, ама на прибежки, че в къщи след снощното гости е лудница и нямам търпение да дойде март и да си купим миялна машина newsm17.
Вие за година и половина не сте се оправили...Ние вече 3 години стягаме...Проблема при нас е, че гледаме да не вземаме заеми, а всичко със собствени средства. Отделно за тези 3 години - имаше пожар, който ни върна едва ли не в първи клас финансово. Месец преди това мъж ми падна от мотора и претърпя скъпа операция на ръката, за да може да си я ползва въобще, че добре, че е тя, та да изкарва парички.....Но това вече е зад гърба ни. Гледаме напред и се оправяме бавно и славно. Така насладата е по-голяма Simple Smile
Копривке, как си тази сутрин, че съм те мислила и тебе?
Относно ревливите периоди - аз си поплаквам-така поне ми минава Simple Smile
За срещата-ще гледам да се класирам евентуално за пицарията, но не обещавам на 100%, че дзверко да видим кой ще го гледа Simple Smile
КишаWink
Айде до после

# 263
Добро утро  Hug
Прегледа вчера мина добре бебо е 1800 гр  Party за стяганията на корема май са ми доста на често така че и аз пак съм на магнерич
Днес съм с ужасна хрема и си останах в къщи да пазя леглото, иначе гърлото не ми се наду овладях поне там положението Outta Joint
Вайлет как си ?
Соня на мен са ми правили но след не хубав резултат на цитонамазка, при теб цитонамазка правили ли са по време на бременността, защото на мен ми правиха в 3 ти месец, тя май се полага  newsm78
Доня Коприва стискам палци днес за прегледа

# 264
Здравейте момичета,гледам че бая сте изписали и сме и за нова темичка,не съм ви изчела минавам само да направя запис ние в къщи от 2дни сме в един ремонт в спалнята и изобщо нямам никакво време за компютъра,утре съм на лекар и ако имам време ще пиша да дам и аз отчет LaughingЛек ден и много  Hug Hug Hug

# 265
Ха,добро ви утро и от мен!!
Мюрвет ето ме бе,готова съм за моабета hahaha То и аз ставам всяка сутрин с мъжлето в 8 ч. правим си закуска,фреш,кафе feeding  food002 eat.После той на работа,аз още малко в леглото и тогава подхващам компа  typeuu
Киша и аз ще последвам примера ти и ще се повъргалям малко в леглото днес,като почти всеки ден напоследък tooth
Сонче,много стряскащо това където са ти казали с тези ракове и глупости Scream loirini и Киша,правилно са ти казали да се успокоиш и да потърсиш друго мнение преди да се паникьосваш.Всичко ще е наред с бебо,спокойно Hug
Доника евала ви,че се оправяте сами,това е похвално.Нищо,че полека лека ги правите нещата,поне ви е по-сладко така,че сте постигнали всички сами Hug
Лелеее,цяла нощ съм сънувала Копривката дано всичко да е наред,че с тези съсиреци снощи,чак се вкарах в разни филми и аз. Praynig
А колкото до мен,вече хич няма сън Tired Толкова ми се схваща таза,че не мога да си намеря място в леглото,много неприятно и като не мога да спя от болки,все по-често ми се ходи до тоалетна,то не е една беля #Cussing out
Хайде после пак Hug

# 266
хайде Копривка да се връща от прегледа,да си ляга и да си чатим спокойно Hug Hug Hug

# 267
Здравейте,момичета!
Най-накрая ми остана време да пиша.От няколко дни се опитвам да ви чета,но все не успявам.
С мен засега всичко е наред.Ходих при доки.За първи път не ме гледа на видеозон.Само гинекологично.Каза,че бебето вече е 3 кг и малко.Ще си имаме слонче.Каза ми да смуча валидол за сърцебиенето,че вече не се издържа.И след 2 седмици пак при него.
Мюрвет,за събота аз няма да дойда,но за 8.12 съм там.Този път мисля без свекито да дойда на лекциите.Иначе да ви кажа,много добре направих,че я заведох на предната лекция.Вече не се говори за повиване и т.н.
Ами това е за сега.

# 268
Ха така на линия.  Peace
И аз се моля Доня да се върне с добри новини.  Praynig
Киша, добре им се накара, откъде тези черни мисли при такова бяло положение, аз пък напоследък не съм плакала, може би заради покупките които правя ежедневно.  Mr. Green
bebka2304, браво че бебо е добре и си пий магнерича, то всички май сме с тази екстра.
Доника, вече сме 31.седмица.  HugАма и вие бая сте си попатили...Ох твоята хлебопекарна кога ще ме огрее???
Някой си беше купил фритюрника на Тефал, как е?
Данинче, и аз първа китка сутринта, сякаш аз ще ходя на работа.  Joy А за спането да ти дам един трик, аз спя на дивана и по този начин гърба ми винаги е подпрян и много удобно си спя, иначе от леглото не мога да се надигна, малко офф че мъжа ми има нова компания, но трай бабо за хубост.
Цвети, аз ще ви изнеса лекция, няма страшно. И много се радвам че свекито се е просветнала.  Peace
Моя комп. си е в леглото.  Crazy

# 269
Добро утро... Hug Hug Hug
Днес се очертава поредния мързелив ден...Мюрвет тук съм и аз готова за лаф...колко е готино като повечко от нас си стоят вкъщи...и моят комп е в леглото, само трябва да му купя подложка, че не е хубаво за вентилатора да е върху мъхести повърхости, та затова слагам една тетрадка под него...
аз още не съм станала, ама няма кой да ми сготви, та ще трябва да стана по някое време и да си измайсторя нещо...

айде стига толкова от мен, после пак...вие ако си мислите, че ще минете само с един пост от мен hahaha hahaha hahaha цял ден съм тук да ви тормозя..........е и да ви радвам...

Общи условия

Активация на акаунт