Световна кухня-рецепти и превод!

  • 93 384
  • 253
  •   1
Отговори
# 30
  • в шоки-land
  • Мнения: 3 765
гласувах с немски,  с каквото мога ще помагам  Hug Heart Eyes

# 31
  • Мнения: 1 265
Руски, Английски, Гръцки, Сръбски, Хинди, Китайски, Японски, Норвежки / не много добре/ - тук съм!!!!

# 32
  • София
  • Мнения: 128
    Мацки ще се възползвам от услугите ви и ще помоля за превод на това , аз говоря английски , но някой неща не ги разбирам с точност . Във форума имаше подобна рецепта, но не ми се отваря . Благодаря ! И съм харесала една рецепта за десерт и по натам и за нея ще досаждам .

Paella Valencia Miramar
Serves six

1 cup olive oil
1 ½ to 2 pounds chicken thighs and legs
8 ounces cooked chorizo, cut into bite-sized pieces
4 cloves garlic, minced
2 bay leaves
1 large yellow onion, chopped
1 large tomato, seeded and chopped
1 green pepper, peeled, chopped
4 cups fish stock or chicken broth
4 strands saffron, about ½ teaspoons, crushed
2 cups uncooked long-grain rice
Salt, pepper to taste (at least ¼ teaspoon each)
¾ pound medium shrimp, peeled and deveined
One pound medium scallops, cut in half
16 ounces grouper or other white fish, filleted, cut into chunks

Preheat the oven to 450 F. In a large, shallow pan over medium-high heat, add the olive oil. When hot, add the chicken pieces and brown carefully for about 10 to 12 minutes. Add the sausage and sauté about 3 minutes. Then add the minced garlic, bay leaves, onions, green pepper and tomato. Cook and stir for about five minutes Add the fish or chicken stock and saffron and bring to a boil. Add a few cranks of black pepper and ¼ teaspoon salt. Stir in the rice and bring back to a boil. Cover the pan with aluminum foil, transfer to the oven and bake for about 20 minutes. Add the shrimp, scallops and fish, pressing into the hot rice. Return to the oven and continue cooking until the seafood has cooked through, about 10 to 12 minutes. Remove from the oven and let stand, covered, for about five minutes before serving.

Ето и оригинала http://www.kathleenflinn.com/13.html

# 33
  • Мнения: 243
Заповядай Andjela!Даваи и десерта насам! Grinning



Паеля Валенсия
6порции

1ч. зехтин
1/2-2кг пилешки кълки и бутчета(става дума за горната и долната част на бутчето)
250гр приготвено чоризо,нарязано на хапки
4 скилидки чесън
2 дафинови листа
1 голяма глава лук,нарязана
1 голям домат,нарязан
1 зелена чушка,без семки ,накълцана
4 чаши рибен бульон или пилешки
1/2ч.л шафран (куркума)
300гр средни скариди,обелени
400гр миди (pesten)нарязани на половина
450гр Групър (ейтук го има,аз за първи път го виждам http://forum.fishing-mania.com/viewtopic.php?t=11362&sid=359 … 51d94cc802e95597c или друга бяла риба нарязана на парченца.

Загреите фурната на 250градуса.В голям,дълбок тиган на умерена температура поставяме зехтина.Когато е горещо поставяме парчетата пилешко и запържваме за около 10-12 минути.Добавяте чоризото и бульона  след около 3 минути.Тогава добавете  накълцаният чесън ,дафиновите листчета,лукът,зелената чушка и домата.Задушавате  и бъркате  за 5 минути.Добавете  пилешките бутчета и шафранът и ги оставяте да кипне.Прибавете няколко зърна черен пипер и 1/4ч.л. сол.Прибавете ориза и отново кипнете.Покриите тигана с алиминиево фолио и приместете във фурната и запечете за около 20мин.Добавете скаридите,мидите и рибата,натискаики ги в топлият ориз.И върнете във фурната докато морските дарове станат готови(около 10-12мин).Извадете от фурната и оставете ги оставете покрити,около 5минути преди да сервирате.

Последна редакция: нд, 30 ное 2008, 17:01 от Лиленце

# 34
  • София
  • Мнения: 128
      Благодаря ,много за бързият превод и вниманието тези дни ще се опитам а я направя тази паеля . А сладкиша успях и сама да си го певеда  Peace     bouquet

# 35
  • Мнения: 243
Моля,пак заповядай!Може да постнеш снимки на паелята после,че мистана интересна рецептата!

# 36
  • Мнения: 120
Тук съм , за полски и руски можете да разчитате на мен! Hug

# 37
  • Мнения: 2 199
Само аз съм гласувала за турски език  Mr. Green
 Party

# 38
  • Мнения: 413
Да докладвам, преди два часа експериментирах тази "Паеля Валенсия" - но направих без миди, че моя не ги харесва, и добре че вместо 4 глави чесън, сложих 1/2 глава чесън иначе щеще да е много люто и използвах сьомга, защото това имах само.
Много е вкусна и става бързо  Peace

Последна редакция: нд, 30 ное 2008, 16:36 от :-)))

# 39
  • Мнения: 2 241
Да докладвам, преди два часа експериментирах тази "Паеля Валенсия" - но направих без миди, че моя не ги харесва, и добре че вместо 4 глави чесън, сложих 1/2 глава чесън иначе щеще да е много люто и използвах сьомга, защото това имах само. Снимка имам, но с телефона и не се вижда никак добре http://www.snimka.bg/album.php?album_id=313558&pid=9146262
Много е вкусна и става бързо  Peace


Мисля, че в рецептата става дума за 4 скилидки чесън, а не глави, това би било огромно количество.

# 40
  • Мнения: 243
 Joy Joy Joy
Ами да скилидки разбира се,аз съм написала тая глупост,извинявай усмивке Embarassed!!!

# 41
  • Мнения: 413
И аз така си помислих че е скилидки, сложих почти половин глава чесън, и  се уби/притъпи тежката/силна миризма на скаридите.
 Лиле поправи превода, че ако я прави някой новак в готвенето наистина ще сложи глави, вместо скилидки и ще стане   hahaha Joy

давайте друга рецепта, аз ще пробвам, че ме кефи

# 42
  • Мнения: 243
Поправена е!Усмивке щеше да и показваш сладкиша,рецептата или снимка!

# 43
  • Мнения: 413
Поправена е!Усмивке щеше да и показваш сладкиша,рецептата или снимка!
  - прочетох от началото постовете си в тази тема, не съм обещавала за сладкиш, Мисля чакаме рецепта от Анжела81.
Май всеки се записва че владее някакъв език, вече имаме набор от всички, но никой не дава рецепти  Wink  Аз ще експериментирам

Последна редакция: нд, 30 ное 2008, 21:46 от :-)))

# 44

Общи условия

Активация на акаунт