Проблеми с бъбреците и пикочните пътища - 13

• 86 053
  • 471
  •   1
Отговори
# 270
dan4e2002 ,при вас това наследствено ли е?И сега как са дечицата ти,успешни ли им бяха операциите или още ги следите и незнаете?И какво точно значи това ВУР,че гледам доста от вас са с такива оплаквания, а аз нещо не мога да се сетия какво значи newsm78А ти защо си ги оперирала при различни доктори,от кой си по доволна?
Незнам дали са им успешни операциите,моля се.Не сме правили контролни изследвания,но малкия е все с псевдомонас.
ВУР е връщане на урина към бъбреците,заради стеноза на уретерите в нашия случай.Исках да ги оперира Момчилов и то в един и същи ден,защото не знаех дали ще издържа,но Кьоркчиева ми предложи да не ми "колят и двете деца като кокошки" баткото да е с "дефлукс".Юни месец ще ходим на контроли ,но се чудя в Пирогов или в Токуда.

Последна редакция: ср, 11 мар 2009, 19:55 от dan4e2002

# 271
dan4e2002 ,значи при вас е подобен на нашия проблем,при нас също имаше стеснен уретер,което водеше до задържане на урина в дясното бъбрече.Аз незнаех,че стеснението на уретера може да се лекува с безкръвна операция или може би си зависи от това колко е голямо.Иначе за бактериите мога да ти кажа,че моето дете почти не е имало,но след операцията в Пирогов беше хванал Psendomonas aerugin 10 на 3-4 степен и след 7 дневно лечение с Ципрофлоксацин ги премахнахме,оттогава насам въобще не сме имали и дано и така да е винаги PraynigТа за тези бактерии тогава Момчилов и педиатърката на детска урология ми казаха,че били вътреболнични и че всички деца от отделението ги имали.А също искам да те питам понеже и двете ти деца са с бъбречни проблеми,казали ли са ви дали това ви е по наследственост?Защото при нас  няколко доктора ни споменаха,че може би ни е наследствено т.е. от свекърва ми, че и тя е с бъбречни проблеми.

# 272
Чета не съм влизала много отдавна,и нашата история не беше цветушта,искам да ви споделя нещо за тези вечни бактерии,няма да пиша нашата история който иска да влезе  в профила ми и да я прочете,искам да ви кажа  че от декември спазвам стриктно инструкциите на Буева,освен това намерих макар едва ли не от дън земята червени боровинки натурални брани  от Родопите всеки ден и варя чай,за моя голямо щастие тя не е пила антибиотик цели 4 месеца и  няма бактерии пробвайте.

# 273
Ели казаха, ми че е наследствено щом и двете деца са с проблеми,но нито от моята страна,нито от на съпруга ми няма бъбречно болни.Или поне родителите ни не знаят.
А самата операция на големия е най-новия метод в България и само Кюркчиева и Пеев я правят.Вкарва се специално топче през бубата в уретера на мястото на стеснението.Операцията беше с пълна упойка на 1 етаж в рентгена и веднага след нея се видя,че е успешна.

# 274
Привет и от мен.Моят син му направиха две операций в Пирогов.На 01.10.му направиха цистоскопия а на 07.10.го оперираха-хидронефроза.Всичко при нас е даже идеално след операцията,оперира го доц.Кюркчиева.След операцията имаше бактерия псевдомонас(което е нормално след такива интервенций това си е болничен щам).От началото на годината се отървахме от псевдомонас но сега си имаме старата бактерия-мирабилис вече втори месец.Тази бактерия трябваше да премахнем с цистоскопията но......незнам какво става сега.Когато ходихме на контролен при доцентката тя каза че и тя няма обяснение че не е от нея причината(за което  и вярвам)и каза да сорем Инфектотримед за известно време защото е резистент на мирабилиса и да даваме Нелидикс както сме го давали последния път.Но честна да си кажа съм забравила какво точно беше схемата давам по една третинка една седмица на осем часа но после не помня каква беше схема а и рецептата не мога да открия.Моля ви помагайте защото не успявам да се свържа с доцентката и незнам как да продължа с лечението.

# 275
Viki 76 Пиелосептил струва между 3 и 5 лева шишенцето.

# 276
dan4e2002 ,радвам се много,че при големия ти син е било всичко сполучливо,дано и при малкия да се оправят нещата,както и при всички други дечица HugИначе за този нов метод въобще не съм чувала,а при детенцето ти стеснението на единия уретер ли беше само?А това за наследствеността ми е чудно при вас как така,като нямате болни в рода Rolling EyesИ при нас бабата има само камъни в бъбреците не е с като нашия проблем,но като споменаха за наследственост и направо ме потресоха,че като знам по какъв път сме минали с малкия Cry,не ми се иска и с второто да минавам пак Tired
 nichka ,за дозировката аз немога да ти помогна,че не сме го пили това и нямам представа Rolling EyesЗвани по настоятелно на доцентката,че най-добре тя да ви каже.А при вас хидронефрозата в следствие на какво беше?А иначе този псевдомонас и ние го бяхме лепнали след престоя ни в Пирогов и на мен ми казаха,че била вътреболнична,но бързо го излекувахме и после не сме имали проблеми с бактерии и дано така да е и за напред. Praynig

# 277
Хидронефрозата си била вродена,но слава бого че се тръшнах че малкия беше ревливо бебе и една докторка ни пусна стерилна урина и от там се започна всичко.......а казвам слава бого защото я открихме навреме.Понеже като беше малкия на 11месеца лежахме в Пирогов за снимки защото не ни харесаха русенските и доцентката каза че ако го оперира на този етап не е сигурна дали няма да му навреди и каза че предпочита да изчакаме половин година.И като отидохме октомври побърза да го оперира защото се страхувала да не направи пиелонефрит.И така,но важното е че сега Дани няма грам задръжка на урина както казва Кюркчиева ПЕРФЕКТНО.
Въпреки всичко продължавам да не мога да се свържа с нея,и незнам какво да правя с Нелидикса Blush

# 278
  • Варна
nichka, на нас нелидикса ни го правиха в аптека. Там мисля, че имат книга, където са записани поръчките, защото на торбичката с пакетчетата с прахчетата имахме номер, име на детето, възраст и дата. Идеята ми е ако нелидикса сте го поръчвали да ви го правят и знаеш на коя дата са ти правили прахчетата, да помолиш в аптеката да проверят дали могат да ти направят същото като предия път.
Малко объркано стана, но се надявам да схванеш идеята ми.
И да не пропусна - благодаря за информацията! Специални благодарности на svetlena за помощта!  bouquet

# 279
  • Благоевград
............и след 7 дневно лечение с Ципрофлоксацин ги премахнахме,оттогава насам въобще не сме имали и дано и така да е винаги Praynig.......
   Точно с този препарат излекувахме бактериите и на моето дете и от тогава  Praynig не е имал. Въпреки, че тогава бях малко предубедена към Ципрофлуксацина, защото не се давал на деца.

# 280
Здравейте!

Дъщеря ми има бактерии -proteus mirabilis

Не знам на какъв специалист да я закарам,обикаляме гинеколози ,мажем кремчета и всичко се върти,като спра да мажа се зачервява и напикава!
Кажете ми добър уролог в Пловдив ако знаете,поне за напикаването да я види!  PraynigАко не в София  Thinking

Четох нещо за червени боровинки  newsm78 За каква бактерия ги пиете?

# 281
В стерилната урина ли се изолира бактерията? Заведи си детето на детски уролог или нефролог. В София можеш да я заведеш в детска урология в Пирогов, или при някой от детските нефролози - Буева или Лилова.
При нас стерилната урина е чиста, взехме си преди малко резултата. Но се обадих на нашият си доктор в Пирогов и той каза, че 70 мл. остатъчна урина е прекалено много за малко дете, ако наистина има такава задръжда. Така че другата седмица сме в Пирогов на преглед и за нова уродинамика.

Последна редакция: пт, 13 мар 2009, 14:29 от marychery

# 282
Изолира се със влагалищен секрет,в стерилна урина-нищо,но може да има грешка  Rolling Eyes

Какво означава 70 мл че е много/като количество ли ?

Записах час при Миленков днес в 16 ще я водя,да видим какво ще каже  ooooh!

# 283
Изолира се със влагалищен секрет,в стерилна урина-нищо,но може да има грешка  Rolling Eyes

Какво означава 70 мл че е много/като количество ли ?

Записах час при Миленков днес в 16 ще я водя,да видим какво ще каже  ooooh!
Да каза че това е голямо количество устатъчна урина.
Ами май вие сте си за детски гинеколог - ако имаш възможност, доц. Сираков в Майчин дом София.

Последна редакция: пт, 13 мар 2009, 22:47 от marychery

# 284
 marychery ,а при вас тази остатъчна урина от какво се получава,казвали ли са ви?

Общи условия

Активация на акаунт