Проблеми с бъбреците и пикочните пътища - 13

• 86 053
  • 471
  •   1
Отговори
# 255
  • Варна
Периодично изолираме еширихия коли. Какви ли антибиотици не пихме, суметролим, нелидикс... Дренажните нарушения на бъбреците не изчезват напълно, а и цистита (удебелена стена на пикочния мехур).
Докторката ми каза, че трябва да си го внеса от Турция, но ако намеря на кого да го поръчам, най-малкото трябва да зная какви пари да дам - поне порядъка (20-50-100лв)  newsm78.

# 256
 Daniela S ,вие колко време трябва да пиете Фуролина,защото на нас от Пирогов ни казаха да го пием 30 дни след изписването Thinking

# 257
Е, то има лечители, дето и рак лекуват с билки, ама майката на един от тях беше с доказан рак на дебелото черво, с разсейки...Какво повече да кажа?
Вики, какъв е резултата от уродинамиката? Ако не сте направили, направете.

# 258
elica_2007 ти питаше за ТЕЛК - а. Ние сме минали на ТЕЛК два пъти. Основното заболяване на Мария е астма, но в решението са включени енуреза, атопичният дерматит и артрита. Комисията гледа основно докуметите, задава 1-2 въпроса . Ние се явявахме първо на белодробен ТЕЛК, и след това ни препратиха на обща комисия във Втора градска където най вероятно ще сте и вие. Там всико мина много бързо, ние вече си имахме 50 % за астмата, и от там получихме останалите % - общо 66%. Кога е била вашата операция ?
Стискам палци да ви дадат нужният процент .

# 259
  • shumen
Да,наистина има такъв лечител в Хисаря.Ние ходихме при него,даде ни билките,но не ми помогнаха особено.Уж каза,че ще ми изчезне пиелонефрита.А аз още си го имам.Билките наистина бяха доста скъпички.

# 260
 marychery ,операцията ни беше миналата година лятото т.е. преди  9 месеца и затова се надявам да минем,но от ТЕЛКА на нас ни искат да носим само епикризи и консултация с нефролог.А на консултацията с Русинов вчера той написа,че детето е в добро състояние без бактерии и без оплаквания и затова имам съмнения дали ще минем или ще ни кажат че сме добре и няма да ни пуснат.Въпреки,че според мен за 9 месеца не се е напълно възстановил може би, защото нашата операция беше от по-сложните не е безкръвна а с разрез и е правено и пиелопластика на уретера и изрезване на част от бъбречното легенче,но ако смятат че се е, от друга страна може само да ме радва пък дори и да не вземем пенсия.А и рецептурна книжка ни искат да носим, за която искам да ви питам вие имате ли такава книжка на децата си и от къде се получава?

# 261
аз го прочетох и го побликувах с цел да помогна Rolling Eyes
Благодаря ти.
Като е отчаян човек прибягва до какво ли не.Именно затова го потърсих хисарския лечител.
Не съм искала да те засегна просто споделих.

# 262
Ели на 5 март и ние с двете ми деца минахме ТЕЛК.На 10 март излезе решението.Като отидох да го взема се разплаках,защото не ги искам тези пари.Но докторите ме успокоиха,че с тях ще намеря най-добрия доктор за дечицата ми.
Иначе вътре влязох с двамата за 5 минути.Като е за деца не се правят на интересни.За нашите проблеми дават над 70%.

# 263
 dan4e2002 ,при твоите дечица какъв беше проблема?Иначе да ти кажа и аз много се чудех за ТЕЛКА и го реших преди около 1-2 месеца, а го знам отдавна.Реших се защото мисля,че дечицата достатъчно са ни изстрадали и  ги заслужават,за да можем да ги зарадваме с нещо и да им помогнем.Аз лично съм решила ако въобще ни отпуснат всичките пари да ги дам за детенцето ми незнам още точно за какво,но ако ни дадат ще реша.

# 264
  • Варна
ra2, не са ни правени никакви по-специални изследвания досега. Затова смених и лекуващата лекарка. 
Онзи ден ходихме при д-р Близнакова. Тя  каза, че за да ни направят изследвания първо трябва да отидем при уролог, защото има малка аномалия на чурката (има втора "цепка" и не е ясно къде точно е пикочния канал).
Иначе днес дадохме кръв да се изследва CRP и СУЕ.

# 265
  • Варна
ra2, не са ни правени никакви по-специални изследвания досега. Затова смених и лекуващата лекарка. 
Онзи ден ходихме при д-р Близнакова. Тя  каза, че за да ни направят изследвания първо трябва да отидем при уролог, защото има малка аномалия на чурката (има втора "цепка" и не е ясно къде точно е пикочния канал).
Иначе днес дадохме кръв да се изследва CRP и СУЕ.

Отиди при Чанков.На нас той ни забели чурата миналата седмица,пак по съвет на Близнакова.Бяхме в болницата на Амикацин, а сега пием Панцеф. А това лекарство от Турция и ние трябва да го пием след 1 месец,когато бебо стане на 6 месеца.Казаха ми да търся къде се събират тираджиите във Варна и по тях се поръчвало.

# 266
Ели големия ми син е 5 степен ВУР и намалена функция на бъбречето.Оперираха го безкръвно- Кюркчиева.Малкия ми син е 4 и 5 степен ВУР,оперира го Момчилов.

# 267
 dan4e2002 ,при вас това наследствено ли е?И сега как са дечицата ти,успешни ли им бяха операциите или още ги следите и незнаете?И какво точно значи това ВУР,че гледам доста от вас са с такива оплаквания, а аз нещо не мога да се сетия какво значи newsm78А ти защо си ги оперирала при различни доктори,от кой си по доволна?

# 268
Вики, действайте. Забавянето не води до изчезване на нещата, даже с времето се усложняват някои видове проблеми.  Трябва да се установи причината за проблема и тогава вече лечението е по същество.
Елица, рецептурна книжка се издава от личния лекар и после се заверява в ЗК по район. Става дума за продължително провеждано лечение с препарати по ЗК. Иначе за детските ТЕЛК не знам много, но наредбата е една за всички.
За урологичните проблеми -има ретенция, лека степен под 10 мл- 10%, тежка степен остатъчна урина над 100 мл- 20-40%, необходимост от катетър - 50%. Инконтиненция-  частична - 10-20%, абсолютна - 50%, нощно напикаване - 30%
Бъбречни - При един работещ бъбрек и рецидивиращи уроинфекции- 50-80%,
хронични бъбречни инфекции при компенсирана бъбречна функция- лека степен - 0-10%, по-тежки случаи - 20-30%
При бъбречна недостатъчност  в зависимост от нивата на креатинина от 20% до 100%,
 вродени аномалии на отделителната система с клинична симптоматика при деца - 40-70%
Цялата наредба е в брой 47 от 2005 г- Държавен вестник.

# 269
 ra2 ,благодаря ти много за информацията,ние сега след операцията нямаме никаква задръжка на урнина или поне така вчера ни каза Русинов иначе предполагам,че ако ни класират ще е по това за вродените аномалии,че при нас е вроден проблема.

Общи условия

Активация на акаунт