Проблеми с бъбреците и пикочните пътища - 13

• 86 053
  • 471
  •   1
Отговори
# 285
И ние на 16.03. ще ходим на контролен преглед при доц. Кънчев.
Ще правим пак уродинамика. Маги пие Калимин, но засега още не съм почувствала подобрение Sad Продължава да се изспуска Sad

За хисарския лекар, миналата година аз бях писала. Една майка от нашия град си води детето при него. Един пакет билки, тогава струваше 120лв и й стигал за 2мес. Детенцето го пиеше 1год. без да го спира. През това време нямало бактерии. Каза ми, че и пикочната й стена била в норма, а не както преди задебелена. Но от лятото не съм я виждала. Ако искате може да отида да попитам как е детето и дали още пият билките.

# 286
И ние на 16.03. ще ходим на контролен преглед при доц. Кънчев.
Ще правим пак уродинамика. Маги пие Калимин, но засега още не съм почувствала подобрение Sad Продължава да се изспуска Sad

За хисарския лекар, миналата година аз бях писала. Една майка от нашия град си води детето при него. Един пакет билки, тогава струваше 120лв и й стигал за 2мес. Детенцето го пиеше 1год. без да го спира. През това време нямало бактерии. Каза ми, че и пикочната й стена била в норма, а не както преди задебелена. Но от лятото не съм я виждала. Ако искате може да отида да попитам как е детето и дали още пият билките.
chere6ka попитай твоята приятелка,ако има наистина резултат да пробваме и това.

# 287
Мале на Хисарския толкова ли са му скъпи билките,той затова такава къща спретна в центъра Flutter Но пък щом имат ефект браво  Peace

Ние минахме на преглед и съм много доволна ,прегледа я доктора на ехограф,нищо и няма на пикочните пътища и на бъбреците,нямат камъни,не са уголемени,всичко е наред,изписа ни за мазане локално,гентамицин и клотримазол, по схема за по дългичко и така  Praynig дано се оправим вече,че се въртяхме в кръг от 4 месеца! Praynig

# 288
marychery ,а при вас тази остатъчна урина от какво се получава,казвали ли са ви?
Всъщност незнам. На нас още преди 2години ни казаха че всичко е ок, че Мария си е израстнала пикливите проблеми. Писала съм че ни беше останао само едно пишкане нощем, но и то е на приоди. Заведох я сега на уролог защото започна да се напикава нощем по продължително и упорито от преди, и въпри лекаствата нямаше никакъв ефект, нашата педиатърка пусна урина и имаше калцеви оксалата.  Тя искаше да ходиме при Анадолйска. Аз бях убедена, че ще ни кажат че всичко е ок,и че напикаването се израства. Не ми е и хрумвло че има някакъв проблем.

Последна редакция: сб, 14 мар 2009, 12:24 от marychery

# 289
Daniela S ,вие колко време трябва да пиете Фуролина,защото на нас от Пирогов ни казаха да го пием 30 дни след изписването Thinking
Ели, Фуролина го пием от началото на октомври 2008 г. Назначиха ни го за 6 месеца, като след това да направим още една микционна снимка да се види как е рефлукса, има ли промяна. Та сега края на март изтича този срок. Тя го пиеше преди операцията в Пирогом и след това не сме спирали. Не е хващала нищо през този период, но нашите бактерии бях ешерихия коли и според антибиограмата са чувствителни на фуролин.
Между другото от Испания ми донесоха няколко опаковки от триметоприма - ако някой му трябва спешно да се обажда, на сиропче е и се дозира много лесно. Приятелка на майка ми го изпрати още преди 3-4 месеца, но не се бях сетила да питам дали някой има спешна нужда. Взет е от болница, тя е медицинска сестра там.

# 290
извинявам се че се намесвам в темата.

Нези, изчерпан ти е лимита за ЛС, моля те ако е удобно напиши и някакъв твой мейл, моля те. Embarassed

# 291
  • София
Daniela S ,вие колко време трябва да пиете Фуролина,защото на нас от Пирогов ни казаха да го пием 30 дни след изписването Thinking
Ели, Фуролина го пием от началото на октомври 2008 г. Назначиха ни го за 6 месеца, като след това да направим още една микционна снимка да се види как е рефлукса, има ли промяна. Та сега края на март изтича този срок. Тя го пиеше преди операцията в Пирогом и след това не сме спирали. Не е хващала нищо през този период, но нашите бактерии бях ешерихия коли и според антибиограмата са чувствителни на фуролин.

Даниела, при вас опериран ли беше рефлукса или операцията е за друг проблем? Каква степен е? При нас е 3-4 степен и ми казаха да направим контролна микционна при навършване на 1 годинка на детето. Първата я направихме на 3-месечна възраст. И на мен ми се иска да направим контролата по-рано - ако е намалял да спираме антибиотика. Дали има мами с такава щастлива развръзка - ако да, моля пишете, за да вдъхнете повечко надежда  Simple Smile

# 292
Нези, при нас операцията беше за разширяване на стеснение на уретера - канала, по който излиза урината навън. Междувременно си имаме ВУР ІІ-ІІІ степен. Няма смисъл да се прави микционната по-рано от 6 месеца след първата, защото организма трябва да има достатъчно време да расте и да се види дали проблема се решава или не. Аз няма да правя микционната точно след 6 месеца. Даже мисля да изчакам още малко до към края на април.
Тази седмица ще направим още една урофлоуметрия при Кънчев и ще покажем резултатите на Чаначев за неговото мнение. След това ще решаваме дали да изчакаме още за микционната.
Все пак аз съм решила, че ще изчакам максимално за втората снимка, но не повече от 8 месеца. Защото ако няма подобрение, трябва да се действа. Т.е давам малко повече време на организма да опита да се справи и ако не може сам, ще мислим друго решение.
През цялото това време ще давам фуролина. Тук във форума има деца, които са го пили по 2 години, така че това не ме притеснява. Притеснява ме дали организма се справя сам или не, но скоро ще разберем. В петък сме при Кънчев и след това при Чаначев, в един и същи ден, че иначе само го мисля и се побърквам.
Нези, защо пиете антибиотик? И то толкова дълго време, не са ли ви дали някакъв химиотерапевтичен препарат от рода на пиелосептила, фуролин, бисептол, инфектотримет? И какви точно са ви оплакванията, правена ли е антибиограма и въобще имате ли бактерии?

# 293
  • София
Даниела, благодаря ти за отговора. Моето дете има хидронефроза на десния бъбрек и рефлукс 3-4 степен в ляво. Пием Цек (Цефаклор) от раждането и няма да го спираме заради рефлукса. С този антибиотик ни изписаха от родилното на Токуда. Тогава се консултирах и с нашата педиатърка и тя каза, че е ОК. Надявам се, когато направим годинка да сме го израсли, за да можем да го спем. Досега не сме имали инфекция (чукам на дърво  Simple Smile) - всеки месец даваме стерилна урина. Детето расте и наддава много добре. Според хомеопата ни не АБ ни спасява от инфекция и няма смисъл да го пием, но детето го понася много добре и аз не смея да го спра. Още повече, че всички лекари, с които се консултирах и б Бг и в чужбина, казаха, че трябва да го пием.

Какво представляма изследването урофлоуметрия? Не сме го правили - отнася ли се до рефлукса?

# 294
Съжалявам да чуя, че още едно детенце страда от тези проблеми и толкова малко!
Изследването е детето пишка в едно гърне, към което са прикрепени разни датчици, които отчитат определени показатели и по тях се съди дали има проблеми с пикочния мехур, дали остава остатъчна урина, дали функционира нормално и т.н. При нас понеже се предполага, че ВУР е вторичен вследствие на стеснението, което вече е премахнато, докторът предполага, че организма ще се възстанови сам, но никога нищо не е сигурно.
Колкото до цефаклора, нас ни изписаха с него докато си намерим фуролина и го пихме 2 седмици.

# 295
Мами, моля, който има координатите на доц. Кънчев, да ги напише. Благодаря. Телефон, адрес, където се осъществяват прегледите, как става записването, колко време предварително? Благодаря

# 296
Копирамси мнението по-напред:Доц. Кънчев преглежда в мед.център Зелената къща, адреса е ул. Даме Груев № 29, пряката е точно срещу МВР болница, на 50 метра навътре в уличката.  Тел. е 851 00 99. Съжалявам за закъснението! Записва се по телефона. Идва всеки ден без вторник от 15 часа. Няма нужда от предварително записване понече от 1 ден напред. Няма много деца, има чакалня с телевизор, спокойно е.

# 297
Благодаря Simple Smile

# 298
  • Canada
Здравейте, мами! Писах и в друга тема от форума, но ми се иска да чуя и вашето мнение! Първо малко факти. Дъщеря ми е почти на 8 години, още имаме проблем с нощното напикаване. Установиха й Спина бифида на два лумбални прешлена. С кръвната картина и урината всичко й е наред. Имаме две коренно противоположни лекарски мнения по проблема - Митева от МЦ "Детско здраве" смята, че нещата се определят от незатворените прешлени, препоръча режим и после Минирин. Според Гайтанджиев спината не играе роля и става въпрос за нестабилен пикочен мехур. Предписа Дриптан. Личната обаче се колебае и иска трето мнение. Имаме записан час за утре при Лилова. Споделете впечатления за нея като специалист, правилно ли сме се насочили. Също така се чудя как да подхода - да й кажа, че идваме с две различни мнения, или да изчакам да прегледа детето и след това да говоря  ooooh!  #Crazy Благодаря ви предварително! Пожелавам кураж на всички мами и здраве на всички дечица!

# 299
Миличка, не съм ходила при тези специалисти, за които говориш и не мога да кажа нищо за тях. Относно Лилова обаче като цяло имам добро мнение. За целта ти обаче мисля, че е най-добре да отидете при доц.Кънчев - той е специалистът по пикочния мехур. Ще ви направи специално изследвана на функционалността на мехура, ще го види на ехограф и ще ви даде много точно мнение. Според мен изчакай да чуеш първо какво ще ти каже и тогава сподели, че имаш 2 други мнения. Така ще се предпазиш от неволна сугестия т.е. да го подведеш без да искаш.
Вие пак може да си идете при Лилова, но точно за мехура, не бих ходила при нея. В Токуда също правят това изследване - казва се урофлоуметрия, но нямам представа дали имат детски специалист. Всички лекари от Пирогов, които са оперирали дечицата на доста мами тук, препоръчват консултация с доц.Кънчев. Прегледът не е скъп, а самото изследване е елементрано и мисля, че е добре да го направите.
Аз не бих разчитала на лекар нефролог да гледа мехура на детето ми, ние сме с големи проблеми с мехура и също ходихме при Лилова, но мисля, че доц.Кънчев е голям специалист с дългогодишен опит и е един от най-добрите в този област. Сега това, че не говори много винаги ме е дразнело, но аз си питам.
Това изследване ще ви покаже дали има проблем с мехура със сигурност и ще ви помогне да разберете дали причината е там или в спината.
Ако имаш още въпроси, не се колебай да питаш, затова сме тук!
Целувки на детенце и много кураж за теб!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт