Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как успяхте да включите суровоядството в семейството си и дали децата ви го следват?
Как да включите суровоядството в семейството, ако само половината от членовете му го следват?
Как мога да се върна към веганството или да намаля приема на животински продукти?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как успяхте да включите суровоядството в семейството си и дали децата ви го следват?
Интегрирането на суровоядството в семейството включва образование и предоставяне на информация. Децата се образоват по темата и им се обяснява ползата от храненето. Въпреки че не са 100% суровоядци, миналата зима не са боледували и са по-спокойни и щастливи. Семейството няма толкова конфликти и цялостното настроение е по-приятно.
-
Как да включите суровоядството в семейството, ако само половината от членовете му го следват?
Включването на суровоядството в семейството изисква образование и предоставяне на информация. Важно е да се обясни защо този начин на хранене се предпочита и да се даде възможност на всеки сам да стигне до заключение. Важно е да подчертаете, че не всички трябва да бъдат 100% суровоядци и че балансът е ключов.
-
Как мога да се върна към веганството или да намаля приема на животински продукти?
-
Какви са последствията от консумацията на захар?
-
Какви са ползите от суровоядството и вегетарианството?

( за няколко месеца) при все , че много се пазя и гледам всичко да е био.
/ по тази тема-енергията,която влагаш при приготвяне на храната има голямо значение.Беше направено сравнение за "хадо" на сандвич приготвен у дома и в заведение за бързо хранене.Ако вложим негативната си енергия при приготвяне на храната,когато сме ядосани стойността на хадо беше много по-висока от тази в закусвалня.Разбира се има значение какво ядем,но качествата на храната зависят и от нашите мисли и емоции.
За себе си знам, че мога без месо, не ми липсва, но не знам дали един детски организъм, който расте, не се нуждае все пак от някаква порция месо, било то седмично, или месечно? Не съм готова да го отхвърля тотално все още.