Отговори
# 195
Есес, ако знаеш дали е на работа в момента направо отивай да те прегледа, за да си спокойна.

# 196
Зравейте милички!ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ НОВИ МАМИ! НЕКА ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ И МНОГО ДА СЛУШКАТ! А ТЕЗИ, КОИТО ПРЕДСТОИ ЩЕ КАЖА, ЧЕ НЕ Е НИКАК СТРАШНО, НАПРОТИВ- ТОВА Е НАЙ- ХУБАВОТО НЕЩО НА СВЕТА И ВСЯКА БОЛКА СЕ ЗАБРАВЯ, ОСТАВА САМО ПРЕКРАСНИЯ РЕЗУЛТАТ!
Включвам се само да ви разкажа, а после ще кача няколко снимки на малкия в снимка бг, съжалявам, но не мога да ви пусна линк, че така и не разбрах как става Embarassed
На 17.11. като отидох само за мерене на тонове доктора като видя контракциите каза, че най- вероятно ще родя утре - вдругиден, но на мен не ми се вярваше. Върнах се в 15 ч, но нямах разкритие.В  21 часа почнаха болезнените контракции и в 3 през нощта, като станаха през 4 мин се отправихме към Токуда. Пак нямах разкритие. А болките продължаваха и се усилваха. Цяла нощ не спах и на сутринта се обадих на доктора да ми каже какво да пия да ги спра малко тези контракции. Когато отидох в Токуда към обяд да ме прегледа имах 2,5 см разкритие и ми казаха, че това са подготвителните контракции. И аз просто щом това бяха подготвителните, не исках да разбирам какви са същинските smile3511Казах му, че се отказвам от нормално и искам секцио, той много ме моли да не првиме операция и каза, че мога нормално ,но мен ме беше страх. И така, в 16 ч . се роди Георги, на 5-тата минута го извадиха, упойката много лесно ми я сложиха и ме хвана на секундата, нищо не съм усетила. За престоя в Токуда и грижите към мен нямам думи, всички бяха страхотни. Като се раздвижвах болеше, но лека полека мина. Още ме боли  малко, но не съжалявам, защото сега всичко е наред.Сега време не остава, добре че са свекърва ми и майка ми. Гледаме се, храниме се и така ден след ден Simple SmileАко имате някакви въпроси, питайте!
Чао засега, захващам се с малкия smile3504

# 197
Eses,  в крайна сметка отиди в поликлиниката някой да те прегледа и междувременно звъни на доктора ти. Така като изчакваш, само се притесняваш повече, а може би е неоснователно! Като действаш по въпроса, ще се почувстваш по-добре. Не се плаши - виж колко мами са с теб   bouquet!
Стискам ти палци всичко да е наред!

# 198
ЕСЕС,отивай да те прегледат , и мен ме болеше така като почнаха контракциите

# 199
добре момичета,аз се отправям към близката полклиника и ако има проблем ще се върна да си приготвя багажчето и да ходим да се срещаме с малкия  Laughing

# 200
Стискаме палци!!!

# 201
Привет  Simple Smile

Сега се връщам от тонове, бебо е добре въпреки че малко ме стресна сестрата като не можа да му хване тона известно време...ама се беше обърнал с лице към корема ми и за това всичко е наред в крайна сметка  Praynig Heart Eyes контракции ми засече апарата 2-3 и то не кой знае какви Thinking

Ради малкия е страхотен и как се смее мишлето, да ти кажа много прилича на теб Hug  bouquet

Little_Dreamer от три магазина ме отказаха от тази количка, много лесно се чупели Naughty

Есес стискам палци fingerscrossed

# 202
Есес,ако днес е твоя ден успех мила!
Дано всичко мине бързо и безболезнено!
Ще чакаме новини!!! fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed
Още ли нямаме новини от Цюрих?

# 203
мамчета някоя от вас знае ли къде и как се получават тези там 200 лв от държавата за новородено ,идея си нямам къде да отид аи какво да направя?.
ESESS  Hug

# 204
eses успех! Може днес да е вашият ден!  Hug

radi81
твое копие е Георги! Няма съмнения!  Grinning

bambi25 много е сладичка принцеската! Отиваш в социалното към съответната община с акта за раждане на бебето и разни други декларации и документи, трябва да потърся по-подробно! Сумата е 250 лв. за първо и 600 лв за второ дете.

Invisible човека си знае кога да излезе!
 Wink
Ох, и на мен ми се иска вече, като гледам малките същества!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 205
Здравейте бъдещи и настоящи мами,
Честито на всички нови родители! Да ви радват много малките мъници!
Шушинка, радвам се че те видях в Шейново! Браво на теб и малкия!
Аз след дълъг престой в болницата, вече съм си в къщи... Дано да нямам повече проблеми, че още не съм влезнала в деветия.Има ли някоя мама с високо кръвно, появило се внезапно?

# 206
  • София
Radi, добре дошла! Радвам се, че всичко е минало добре! bouquet Малкия е много хубав Heart Eyes Бонбон!

Виждам, че и Бамби е качила снимки на малката Елизабет Heart Eyes Много са хубави всичките ни бебоци Heart Eyes

Есес, успех Praynig Praynig Praynig

Аз качих няколко снимки с дрешките на бебо за изписването: http://www.dek2008.snimka.bg/album.php?album_id=292759&pid=9074633.

# 207
velizara_82  колко ти е високо кръвното? От колко мерения установиха, че е високо? Имаш ли и други признаци за прееклампсия - белтък в урината или сериозни отоци? Мен се опитаха да ме изкарат с високо кръвно и да ме вкарат в болница.  ooooh! Добре е, че вече си вкъщи.  Simple Smile

# 208
  • София
Бамби, ето това намерих в един друг форум:

"Еднократна помощ за раждане на дете. Трябва да имате акт да раждане от общината, в която е адресната регистрация на майката. Там се издава и удостоверение за семейно положение. Сумата се изплаща от службата по социално подпомагане пак по адресна регистрация на майката. Попълва се молба, прилагат се копия от личните карти и удостоверението за семейно положение на родителите и се дава акта за раждане на детето. Тази помощ може да потърсите до 3 години от раждането на детето.
Еднократните помощи за раждане на дете се изплащат само на български граждани. Изплащат се независимо от това дали майката е осигурена или не. Помощите се предоставят, за да подпомогнат финансово родителите на детето. Правото на тази помощ възниква с раждането на живо дете. Помощта се изплаща по реда на държавното обществено осигуряване, доколкото някой от родителите работи или се осигурява за всички осигурителни случаи. Помощта се изплаща на майката, а ако тя не работи – на бащата. Правото за получаване на еднократна помощ за раждане на дете възниква от момента на раждането на детето и се установява с оригинално удостоверение за раждане. Помощта може да бъде поискана в срок от 3 години, считан от края на годината на раждането. Размерът на еднократната помощ за раждане на първо дете е 250 лева, за второ дете - 600 лева, а за всяко следващо – по 200 лева."

Молбата я имаме на първа страничка Simple Smile

# 209
velizara_82 ,
радвам се, че си си вкъщи Hug Hug Hug Тъкмо мислех да ти се обадя, че вече се бях притеснила! Кажи му на бебчо да кротува още няколко седмици, а ти повече почивай!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт