Тестове

• 12 483
  • 25
  •   1
Отговори
# 15
Цитат на: Morena
Ама тя докато се появи, да каже какво става , ние тук ша изкрезйзим  Sign Exclamation

Нещо май изпуснах.... КОИ да се появи и да каже КАКВО?

# 16
  • Sofia
Ами мамче Фин , на Стефито нещо не и'  идва лелята Фло ! Sunglasses

# 17
Цитат на: Morena
Ама тя докато се появи, да каже какво става , ние тук ша изкрейзим  Sign Exclamation

Знам,че е рано за бебе,не е минало още необходимото време,но не сме го провили по график ако е станало то е по случайност.Иначе още чакам да ми дойде М.БТ е 37,1.По скоро съм се настроела за цикъл отколкото за бебе.
   Обичам Ви всичките,без Вас не знам как щях да се оправям.

# 18
  • Sofia
Ама Стефи , аз съм се настроила за бебе , а не за цикъл относно теб !  Пък и онзи тест , с бледата чертичка ... Grinning  Sunglasses

# 19
  • anywhere
Стефи, аз лично ти пожелавам този месец цикъл, но от най-добри чувства!  Wink Мисля, че е прекалено скоро след аборта и би могло да е опасно. Доколкото си спомням не е минал и месец!  Shocked Не би ли трябвало да се пазите поне 2-3 месеца?!  Confused

# 20
Стефи съгласна съм със Зъхи.Още е много рано.Ти направи аборт след мен,което значи по малко от месец оттогава.Според мен е изключено да си имала овулация за толкова кратко време.
А теста е положителен защто около40 дни след аборта/понякога и повече/ организма продължава да произвежда хормоните на бременноста.Аз онзи ден си изследвах ЧХГ-то и още не е спаднал този хормон.Което значи че ако сега си направя тест той ще е положителен,но аз определено не съм бременна.
Така че моя съвет е да идеш на гинеколог и да си изследваш ЧХГ-то.И чак като ти спадне до нормалните граници да започнете новите опити.

# 21
Цитат на: renci
Стефи съгласна съм със Зъхи.Още е много рано.Ти направи аборт след мен,което значи по малко от месец оттогава.Според мен е изключено да си имала овулация за толкова кратко време.
А теста е положителен защто около40 дни след аборта/понякога и повече/ организма продължава да произвежда хормоните на бременноста.Аз онзи ден си изследвах ЧХГ-то и още не е спаднал този хормон.Което значи че ако сега си направя тест той ще е положителен,но аз определено не съм бременна.
Така че моя съвет е да идеш на гинеколог и да си изследваш ЧХГ-то.И чак като ти спадне до нормалните граници да започнете новите опити.

Какво е ЧХГ?Днес ми дойде М.

# 22
ЧХГ е Човешки Хорион Гонадотропин.Това е хормона на бременността.Обикновенно след аборт стойностите му се запазват високи около 30-40 дни и ако в това време правиш тест за бременност ще излезе положителен.
Когато правиш Кръвен тест за бременност в кръвта ти търсят точно този ЧХГ хормон.Това е най-точния възможен тест защото по нивото на ЧХГ в кръвта може да се определи в коя седмица си бременна.
Иначе не се стягай че ти е дошло.Сега поне знаеш със сигурност,че започва нов цикъл с нова възможност за забременяване.Посъветвай се с гинеколога си и ако той каже че всичко е наред и даде зелена светлина тогава започвайте пак опитите.
Стискам палци и УСПЕХ!

# 23
Стефи, мила, виждам как се мъчиш, десетки пъти ми се иска да ти кажа нещо и все отлагам. Може би защото си стоматолог и все си мислех, че нещата са ти малко по - ясни, отколкото на другите.

След аборт е било редно гинекологът да ти каже, че трябва да се проследи нивото на ЧХГ, докато изчезне, заради рядко, но опасно усложнение на бременността.

Тестовете за овулация отчитат нивото на ЛХ (лутеинизиращ хормон), а тези за бременност - на ЧХГ. С други думи, двата теста нямат нищо общо.

Тестът за овулация не отчита овулацията, а само повишаването на ЛХ.

Когато ЛХ се задържа високо след овулация, във втората фаза на менструалния цикъл, това косвено насочва към поликистозни яйчници.

И, Стефи, наистина е безотговорно да не се пазиш месец след аборта, извини ме за думите. Играеш си със здравето.

В кой град си впрочем?

# 24
Цитат на: Meli
Стефи, мила, виждам как се мъчиш, десетки пъти ми се иска да ти кажа нещо и все отлагам. Може би защото си стоматолог и все си мислех, че нещата са ти малко по - ясни, отколкото на другите.

След аборт е било редно гинекологът да ти каже, че трябва да се проследи нивото на ЧХГ, докато изчезне, заради рядко, но опасно усложнение на бременността.

Тестовете за овулация отчитат нивото на ЛХ (лутеинизиращ хормон), а тези за бременност - на ЧХГ. С други думи, двата теста нямат нищо общо.

Тестът за овулация не отчита овулацията, а само повишаването на ЛХ.

Когато ЛХ се задържа високо след овулация, във втората фаза на менструалния цикъл, това косвено насочва към поликистозни яйчници.

И, Стефи, наистина е безотговорно да не се пазиш месец след аборта, извини ме за думите. Играеш си със здравето.

В кой град си впрочем?

Напълно си права.Повярвай,че между стоматология и АГ има огромна разлика.Поне аз не мислех така,но след като се забърках със всичките тези проблеми осъзнах колко е сложно.
  Значи щом теста за ову е положителен това означева,че овулацията предстои.
  От Варна съм.Ти от къде си?

# 25
Мда, сигурно е така. Аз съм от Пловдив. А тестът за овулация показва само високото ниво на ЛХ.

Знаеш ли какво? Защо не си направиш малка почивка, да се нормализират хормоналните ти нива, да оползотвориш лятото, а на есен да си пуснеш един хормонален профил. Тогава ще разбереш какво е положението.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт