,Игли си имаме, ала не сме плетачки, наричаме се храбрите шивачки-тегел номер 5,

• 73 761
  • 636
  •   1
Отговори
# 420
Привет момичета , чудесна темичка , аз напоследък доста съм занемарила шиенето на каквото и да било. Май само подгъви правя и разни дребни поправки Flutter

Запалихте ме с тази програма Леко , опитах да си я изтегля от руския торент , но не знам защо не става ( са сведение само доста други неща си тегля от там) , а с Леко не върви. В момента си тегля само една малка част с блузки , но ми се искаше да е цялата . Ако някой може и на мен да я изпрати ще съм много благодарна  :bouquet:jeni_georg74

# 421
Благодаря на всички, който ми помогнаха да се сдобия с програмата Леко.
И по-специално на lubrikant.   bouquet
Страхотни сте!

# 422
  • ВАРНА
Имам малко питане.Сега си шия еластичен топ,но за бието търся подходящ еластичен ширит,защото плата не достигна.Дали продават еластични веревни ленти или просто да гледам за ширит в подходящ десен и материя?

# 423
http://www.singersewingsandiego.com/semasicuiilo.html този вариант се поставя отзад на машината и при активиране / натиск реже конеца / бието или каквото има
http://www.amazon.com/Side-Cutter-II-Machine-Attachment/dp/B001H … 368357&sr=1-1 този вариант замества ножа на оверлога и се монтира на домашни машини / безмислено е ако имаш оверлог
http://www.sewingmachinesplus.com/snapon_sidecutter.php този вариант в практиката е "машина за обрязване " / знам как звучи Wink /  на такава машина режехме биетата
първия и третия съм ги виждала наживо в практиката ... втория НЕ

# 424
Здравейте, момичета! Не знам дали питам на правилното място, но ми трябва костюм на мравка - за тържество в училището е. Някой може ли да ми каже откъде да намеря или дали може някой/и къде/ да го направи. Praynig

# 425
Привет, мили, храбри шивачки!Аз се включвам мноого рядко,а виждам, че вие много творите и много споделяте-отне ми доста време да ви изчета.Та, по темата:tefterche,видях, че търсиш някой да ти ушие слинг.Доста дълго обсъждахме направата му,дори има тема за това.Прави се изключително лесно, дори  да не си хващал игла.Аз ти препоръчвам това да е първото нещо, което си направила сама за бебчето си.
За шиенето на трико да споделя собствен опит-освен иглата за трико, аз лекичко отпускам стъпката на тегела  и опъвам леко плата докато шия,така като се опъне дрехата, не се пукат шевовете.
Какво направих аз тази зима:уших си суперкъсо палто с разрез под бюста и плохи отпред и отзад.Дъщеря ми така го хареса, че на нея уших карирано в малко по дълъг вариант и леки промени в модела.За съжаление не мога да покажа, защото ми се повреди фотката.http://www.snimka.bg/album.php?album_id=99024&pid=11006769
И последно-от няколко дни се боря да измисля конструкция на ето тази пола на Алигзандър Маккуин:
Ако имате идеи как да стане, ще ме спасите от полудяване.
И, извинявам се за тъпия въпрос-тази програма Леко изработва кройки само на моделите в дисковете, нали?

Последна редакция: ср, 11 мар 2009, 15:59 от драка

# 426
  • Пловдив
драка, да те питам, ако е твое албумчето с линка ти  това точно какво е, че не разбрах  newsm78 Аз имам навик да си навивам така хартийки, като ми е нервно, та поне да впрегна силите си в нещо градивно  Mr. Green
На въпроса ти за Леко - Да. Тамън за начинаещи си е, но пък може да се ползва основната кройка и да импровизираш. Аз лично съм доволна, защото задавам размерите си (които хич не са стандартни) и става лесно. Но за по-напреднали няма смисъл от нея Simple Smile

Последна редакция: ср, 11 мар 2009, 17:38 от lubricant

# 427
Lubricant,явно съм те заблудила.не съм напреднала, и аз ползвам основи. Embarassed
А онова  са коледни играчки от капачки от кисело мляко.Преди две години в коледната тема една мама беше дала описание:за една играчка са нужни 10 капачки,режат се на 8 като тортичка, но оставяш около 1-2см диаметър в центъра неизрязано.След това на голяма игла последователно навиваш всичките 8 крайчета.Изглежда тъпо, но като събереш 10 такива и ги свържеш през средата със сребристо конче става много оригинално.

# 428
  • Бургас
драка, тези дребосъци ти ли ги прави?
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=5141636
Ако може да споделиш технологията, че аз се пробвах да правя апликации на панталона на дъщеря ми, обаче след първото пране се разнищиха.

Все още нямам възможност да пробвам Лекото. Принтера ми прави номера. Whistling
Уших 2 чифта панталони 7-8 на голямата /11г./ обаче тя е много слаба и в кръста и стоят като чувал. В момента много ме е яд и няма да показвам.
Ако колана е с по-малка ширина от горната част на панталона, как става захващането? Чрез издърпването му при шиене дали ще се получи? Или трябва да свия малко и другата част?

# 429
  GrinningДребосъците са миналогодишните ми мартеници за базара в града ни.Аз май някъде бях обяснявала по-назад как правя апликации:има една лепяща хартия, все още имам изрезки от нея, та, я залепям към опакото на основния плат и отгоре на детайлите, които ще апликирам.Минавам покрая ,като едното копче поставям на зиг-заг, а другото на илик.Аз съм с един 18годишен PFAFF.Когато съм готова, разлепям хартията.Дано да съм го обяснила ясно.
Ъ, забравих...Можеш да прикачиш така колана, но така тялото ще се надържи и вероятно няма да е естетично.Така че, моето мнение-прибери малко долната част.

Моля ви, никой ли няма да ме избави  и да ми помогне за полата?

Последна редакция: ср, 11 мар 2009, 21:27 от драка

# 430
  • Пловдив
драка според мен е права пола а копчетата са направени като декорация сигурно има цип отзад.
Картините ти са страхотни

# 431

Здравейте момичета Hug,
Аз все по рядко влизам в темата и то предимно да чета, за повече не намирам време, но смятам да се поправя. Миналия месец ме осени музата и си уших кариран сукман с тънки презрамки и една пола с платка и две плисета. Сега ще пробвам методиката за конструиране по Мюлер за дамски панталон и ще кажа как е, макар, че не намирам кой знае какви разлики от метода, по който аз конструирам, само в мястото на сезона, но все пак мисля, че по добре би стоял.
По отношение на Леко - изтеглих програмата, но антивирусната откри троянски кон и съпружеското тяло я изтри. При вас както разбирам няма такъв проблем. Та за сега съм без Леко, карам я по трудния начин Wink.

Дарка, според мен основната конструкция е на права пола, като по при свивките даваш ширина 6-8 см, които са за чупка, а по линия
на подгъва е необходимо да се направи овал/ по средата на предната част  да се отпусне с 2-3-4 см и да се съедини в плавна крива в двата края точките, които са определящи за дължината/. Другото е да нагласиш излишната ширина от чупките по съшия начин както на картинката. Може да възникнат корекции при подгъва. Аз бих направила чертежа на хартия или непотребно парче и да пробвам на него и там да доизкусоря кройката, запиша промените и после да пристъпя в действие. Дано съм го обяснила, така че да си ме разбрала. Ако не си ме разбрала ще опитам по друг начин да обясня, ще помагам на драго сърце.

# 432
Благодаря,Ist,разбрах те напълно.Аз опитах с конструкция, но не се получи,пробвах и да мачкам и да въртя една салфетка, че е по-мека и се поддава на моделиране, опитах и направо върху плата, но пак нещо ми убягва.Полата е асиметрична.На друга снимка в лек профил тази гънка излиза доста напред.Кой знае как ще стои на пИрфектна фигура като моята, но крастата си е краста.Днес ми хрумна друг вариант и ще опитам.За резултата няма да пропусна да ви известя.По мое мнение трябва някак да завъртя плата за да се получи тази огромна гънка, но така, че да няма веревни части.

# 433
Здравейте, момичета! Не знам дали питам на правилното място, но ми трябва костюм на мравка - за тържество в училището е. Някой може ли да ми каже откъде да намеря или дали може някой/и къде/ да го направи. Praynig

Germar, облечи детето в черен клин, черно трико, черни цвички или с каквото там е обуто - цялото в черно. На главата черна диадема с две кабелчета, на върховете им черни топчета от дунапрен или направени от черна прежда. Евентуално за дупето на мравката може да се направи от черен плат с островърха форма, да се напълни с вата и да се закрепи към кръста на детето.
Ох, ама и аз обяснение изкарах ... Embarassed

# 434
Guinni - разгледах снимките от подписа ти - би ли ми обяснила това какво е:

http://picasaweb.google.de/nelimb/MeinChaos#5296657427680640322

Thinking

Общи условия

Активация на акаунт