,Игли си имаме, ала не сме плетачки, наричаме се храбрите шивачки-тегел номер 5,

• 73 822
  • 636
  •   1
Отговори
# 255
радвам се, че ликът ми ви е харесал Flutter
lubricant супер сайт Hug
Може би сте забелязали , че има едни файлове с разширение *.djvu, те се отварят с специална програма, ето линк за нея WinDjView 0.5 безплатна е Mr. Green

Имам едно въпросче. Казах ви, че си шия костюм, но по кройка ръкавната извивка на ръкава е по дълга в с по около 2 см от ляво и дясно спрямо ръкавната извивка на тялото на сакото (не знам как да го обясня ooooh!), но като съвпадна маркерите и под мишницата щръква един ъгъл newsm78. Кройката е тази

не съм професионалист ...- но аз мисля, че тези 2см трябва да се разпределят равномерно - и като го изминеш на машината и като го изгладиш - се получава

# 256
  • Чехия
Прави се лека надръжка само в горната част на ръкава..предварително минаваш самия ръкав на бод за набиране и после разпределяш гънките, най-много гунки трябва да има при центъра за средата дано ме разбираш ..Декем като се прикачи да е на ременния шев.. ..после прикачваш.....може и да тропосаш ръкава към извивката за успееш да го разпределиш..

Ако си ползвала кройка трябва да имаш два центъра на на ръкава за определяне точното място на тази надръжка.

Изглаждаш с лека пара, зависи от материала, ако е вълна поема гънките..не се заглажда или разглажда в шева..само леко се изпичат двата плата един за друг..
Успех..

Последна редакция: сб, 14 фев 2009, 18:18 от ivalex

# 257
Благодаря ви момичета, мисля че разбрах какво да правя  Hug
Другата седмица ще има снимки   Grinning

# 258
Blue_eyes регестрирах се но нямам рейтинг и нищо немога да сваля ти как се сдоби с рейтинга Cry
Ами и аз нямам рейтинг, но тегля без проблем.
Ето тук съм качила 4 броя на Ottobre
http://mykids.dir.bg/_wm/pbasic/?df=641268&GDirId=fa5188097c … 1d6d8d74cd00cc70d

# 259
Здравейте, момичета.
Извинявам се че се намесвам в темата, но имам въпрос към вас. Решила съм да си купя шевна машина. Разглеждах много и се спрях на два модела, но не знам кой да избера. TOYOTA  JS121  Jeans или Brother XL-5500. Много ще съм ви благодарна ако ме насочите. Видях и двата модела в Технополис, но момичето там знаеше по-малко и от мен.

# 260
  • ВАРНА
mama Juli аз имам  TOYOTA  Jeans и съм доволна.Е вярно, отскоро е все пак.
Но бих ти препоръчала ако се спреш на TOYOTA,да си я купиш от представителният им магазин на улица "Бенковски".Там жената много подробно ми обясни всички функции за разлика от Технополис,където нямаха представа, за какво иде реч.А и цената е същата.

# 261
Здравейте момичета, следя темата от извесно време, изтеглих си и аз 2 броя на това списание  Ottobre и много ми хареса, досега не бях чувала за него. Дали се разпространява в България и как ползвате сканираните кройки, като се разпечатат ли, дали размера си отговаря?

# 262
Доколкото знам не се разпространява в България, иначе мисля че е Шведско или Норвежко.Относно сканираните кройки, аз лично още не съм ги разпечатвала, но там от където ги свалих имаше само добри отзиви.Печатиш на цветен принтер на листа А4, лепиш и после вадиш кройката, като единственото уточнение беше при настройките за печат да отметнеш No scaling.
Момичета тези дни попаднах на едни руски дискове с програма, която създава кройки и ги разпечатва, само трябва да си избереш модел и да въведеш размерите си.Изглежда доста интересна, а и има доста дискове с добри модели.

Някоя от вас работила ли е с нея? Интересува ме дали кройките са точни, или се нуждаят от корекции.

# 263
  • ВАРНА
Blue_eyes ,това е чудесно,но би ли споделила,как може да се сдобие човек с тази програма?

# 264
Ами аз я свалих от руски тракер с торенти, и после се опитах да я кача в датата но нещо не ми се получава.Файлът е Iso. и се стартира с някоя от програмите за виртуално CD.Ако искаш дай мейл и ще ти пратя някой от дисковете за да видиш за какво става въпрос.Във самия форум на тракера някои потребители се бяха оплакали, че антивирусната им открива вирус, но при мен НОДа не откри нищо.
http://torrents.ru/forum/search.php
http://torrents.ru/forum/search.php?f=2037

Имам  свалени и няколко диска, които не са имидж файлове и за да може да се печатат кройките трябва да запишеш на диск и тогава да стартираш от диска.

Качих един от дисковете тук:
http://depositfiles.com/files/atmenx86j
Пробвай да го свалиш и ако стане ще кача и другите които имам Simple Smile

Последна редакция: пн, 16 фев 2009, 11:35 от Blue_eyes

# 265
  • Пловдив
Blue_eyes, а как се казва програмата да я потърся от другаде, че за този тракер, към който си дала линк иска регистрация? Аз разпитвах една позната, която е в шивашкия бизнес какви програми ползват, но за съжаление всичките са им платени и няма кракнати версии. Препоръча ми да потърся Leko или Lektra, Gerber.  Leko е руска, имат демо на сайта си, но аз нещо не можах да се оправя как точно се работи. А Gerber я свалям вече около месец и още не се е свалила, за да споделя впечатления. Ако откриете нещо безплатно, споделете Simple Smile

# 266
5 конечен и с опция за покривна  Peace
Купуваш го за да ти служи дълго време, инвестицията си струва  Peace

Е да ама струва 2000лв.  ooooh!
Поне в нета не намирам по-евтина...

# 267
Програмата се казва Leko.Не ти трябва демо, пробвай да свалиш този файл
http://depositfiles.com/files/atmenx86j
и го пусни с Alcohol 120% или друга подобна програма.
Това е диск №42, дала съм снимка на моделите в него по-нагоре.
Освен него имам и още 3 диска, за детско облекло, за бизнес дами и за домашно облекло и бельо.

Последна редакция: пн, 16 фев 2009, 15:35 от Blue_eyes

# 268
Dame, гледай да е максимално опростена по отношение на смяната на конците. Инаце ще се озориш.
За мен най-добрите са Baby Lock (лично пробвана). Следват Janome. Ако може нищо да не се сменя, откача, закача при смяна от оверлог бод към бода са обшиване. Яноме имат даже и стеснение за крачолите. Извинявам се, но не знам термините на български.

# 269
Хайде и аз да се цопна тук.Поздравления за всички красоти, дето сте ги сътворили HugИ аз съм една храбра шивачка, или поне бях до преди да родя.Дано моето дзверче се кротне и ме остави да се върна отново към хобито Praynig
Я, да ви питам, знаете ли от къде в Пловдив мога да си купя шивашки манекен, по възможност втора употреба. 

Общи условия

Активация на акаунт