,Игли си имаме, ала не сме плетачки, наричаме се храбрите шивачки-тегел номер 5,

• 73 720
  • 636
  •   1
Отговори
# 525
И аз тук. Simple Smile Привет на всички. Hug

# 526
  • Пловдив
"mirawushu" ще съм ти много благодарна, ако ми обясниш малко по-подробно за тези италиански платове на парче. Тези стълбички за подлеза на централна гара ли става въпрос? Аз съм от Хисар и Асеновград ми идва малко в друга посока. Предварително ти благодаря  bouquet
от централна гара по Ив.Вазов от лявата страна минаваш магазина за шивашки материали пада се вход на къща  пише Италиански платове нагоре по стълбите има два маникена увити в плат а надолу по стълбите има обувки преди входа има двор в който също продават платове ако не си ме разбрала другата седмица ще мина от там и ще ти кажа повече уточнения.
моя скайп е mira_yaneva

# 527
здравейте, искам да попитам някой виждал ли е наскоро в магазините в София шотландско каре, класическия цвят в червено и зелено.  Ще съм благодарна ако ми помогнете, защото искам да направя костюмче на племенницата си за празник в училище.

# 528
Трябва да се запиша и аз в този подраздел на форума. От скоро съм горда собственичка на един симпатичен беличък Сингер, който още не съм имала удоволствието да опитам, но в най-скоро време ще подхвана реализирането на един-два (поне) проекта.
Чудех се дали знаете от къде мога да си купя държач за 2 игли? Сигурно има в представителния им магазин, но се питах дали няма някъде в по-обикновените магазини.

# 529
Сингер имат магазин и сервиз на бул. Черни връх - по точно до бившиа завод Витоша. Би трябвало там да има всичко - аз лично там сам оставяла моята машина за поправка.

# 530
Трябва да се запиша и аз в този подраздел на форума. От скоро съм горда собственичка на един симпатичен беличък Сингер, който още не съм имала удоволствието да опитам, но в най-скоро време ще подхвана реализирането на един-два (поне) проекта.
Чудех се дали знаете от къде мога да си купя държач за 2 игли? Сигурно има в представителния им магазин, но се питах дали няма някъде в по-обикновените магазини.

Държач за две игли?  newsm78
Да не става въпрос за двойна игла?

# 531
Ъ-ъ-ъ-ъ... знам за магазина на Сингер, от там е дошъл и моя, просто ми е далечко и се чудя дали не мога да си намеря нещо подходящо на друго място.
И да, става дума за двойна игла... май се изразих тъпо. Леко самоук шивач съм и малко терминологията не ми е силна страна.

# 532
"mirawushu" ще съм ти много благодарна, ако ми обясниш малко по-подробно за тези италиански платове на парче. Тези стълбички за подлеза на централна гара ли става въпрос? Аз съм от Хисар и Асеновград ми идва малко в друга посока. Предварително ти благодаря  bouquet
от централна гара по Ив.Вазов от лявата страна минаваш магазина за шивашки материали пада се вход на къща  пише Италиански платове нагоре по стълбите има два маникена увити в плат а надолу по стълбите има обувки преди входа има двор в който също продават платове ако не си ме разбрала другата седмица ще мина от там и ще ти кажа повече уточнения.
моя скайп е mira_yaneva

Благодарности за уточнението. Ще се опитам да го намеря и ако не успея ще се свържа с теб.

# 533
Ъ-ъ-ъ-ъ... знам за магазина на Сингер, от там е дошъл и моя, просто ми е далечко и се чудя дали не мога да си намеря нещо подходящо на друго място.
И да, става дума за двойна игла... май се изразих тъпо. Леко самоук шивач съм и малко терминологията не ми е силна страна.

В кой да е магазин за шевни машини, продават и аксесоари, съответно и игли. Не знам в кой район си, има един магазин на Графа, почти до бул. Евлоги и Христо Георгиеви, а може да провериш в магазина на Тоуота, който е на бул. Янко Сакъзов 36. Другите магазини, за които се сещам са все до този на Сингер.

# 534
Здравейте скъпи майсторки-шивачки   bouquet!
Може ли един въпрос от начинаещ шивач-любител  Blush.
Искам да ушия на дъщеря си такава рокля :

Незнам обаче как се пришиват ластичетата отвътре. Моля, ако някой може да ми обясни как става тоя номер, с някакъв специален бод на машината ли и изобщо ще съм много задължена, ако обърнете внимание на въпроса ми  Hug.

# 535
Това се прави с ластичен конец на калерчето. Продава се в шив. магазини. Навива се на калерчето и като си направиш настройките се минават упоредни шевове на 1 - 1,5 см.

# 536
Това се прави с ластичен конец на калерчето. Продава се в шив. магазини. Навива се на калерчето и като си направиш настройките се минават упоредни шевове на 1 - 1,5 см.
е това всички машини ли го могат,или са някакви професионални?

# 537
Шаманката , много благодаря за експресния отговор. Аз даже го имам този конец, но кой да знае как да го ползва  Laughing. Още утре ще се пробвам   bouquet.

# 538
относно техниката с ластичния конец - става на абсолютно всички машини  само трябва малко настройка

# 539
относно техниката с ластичния конец - става на абсолютно всички машини  само трябва малко настройка

Би ли обяснила за какво точно става въпрос, преди да съм си поломила новата машинка  Praynig.

Общи условия

Активация на акаунт