,Игли си имаме, ала не сме плетачки, наричаме се храбрите шивачки-тегел номер 5,

• 73 684
  • 636
  •   1
Отговори
# 30
здравейте и от мен отдавна ви следя но не се решавах да пиша
    smile3501 smile3501 smile3501
за темата много е красива и полезна

Последна редакция: пт, 28 ное 2008, 10:36 от анджето

# 31
  • Чехия
Rommi първата машина марка Lucznik  е купувана от Полша..Тази си купих от тук преди 5 години...
http://www.hracky-kuratko.cz/produkt/sici-stroj-lucznik-natalia-2007/
http://www.hracky-kuratko.cz/produkt/sici-stroj-lucznik-gabriela-875-extra/
http://www.hracky-kuratko.cz/produkt/sici-stroj-lucznik-wiktoria-2008/
Тука има разни видове скъпи и по народни цени, ама всичко е на  cz ..ако решиш превеждам .
Иначе мисля че и София има магазин, или поне имаше доколкото помня, е на пресечка да Х. Ботев и Пиротска на спирката на трамвай номер 9 по посока към площад Македония.
По едно време бях решила и оверлог да си купя...ама пренасочих професията.

# 32
арт мама, Bаby lock http://babylock.com/sewing/ се правят от Brother http://www.brother-usa.com/HomeSewing/ProductList.aspx?cat=sewin … .svl=SewingTopNav
Ако се вгледаш в един и същ клас на двете марки, ще установиш "почти никаква разлика", освен малко повечето украсителни бодове (изобщо не знам дали това е правилното да се казва на бг, а ако не е, не ми се смейте) при Bаby lock, един вид те са малко по-луксозно изпълнение. Поне така беше до преди 2 години.
Аз съм имала един и същ клас от двете марки и разлика в работата на машините не съм забелязала.
Може и да съм писала, на на мен ми беше много трудно да си избера машина. Започнах с най-евтините на сингер, после минах на малко по-скъпи, но останах разочарована.
Като натиснеш педала малко по-силно, трябва да се чудиш плат ли да държиш, или машината.
Лично мое мнение е, че с по-скъпите се работи много по-лесно.
От две години съм с Husqvarna Viking Designer SE http://www.husqvarnaviking.com/US/3450.htm, но не мога да я "заобичам" като Bаby Lock (Brother), оверлога ми е от тях http://babylock.com/sergers/evolve/ - много си го обичам него.
Колкото хора, толкова и мнения за машините! Всяка от консултантките се "кълнеше", че използваната от нея марка е най-добрата Simple Smile.

В този сайт има много мнения за различни марки машини http://sewing.patternreview.com/

madame, имам кройки за бебето, ще извадя някои и ще направя един файл.
Някой да даде идея къде мога да го кача?

Последна редакция: чт, 27 ное 2008, 21:55 от AG

# 33
  • най-шареното място
Merci AG!
Хареса ми "заобичам". Наистина понякога любов няма Wink. Иначе машината е чудна.
Впечатлена съм от оверлога ти. Със здраве и вдъхновение да го ползваш!

# 34
Merci AG!
Хареса ми "заобичам". Наистина понякога любов няма Wink. Иначе машината е чудна.
Впечатлена съм от оверлога ти. Със здраве и вдъхновение да го ползваш!

Ценител си ти Simple Smile, благодаря!
Ама трябваше да ми дръпнеш една "другарска" критика, че при такива "оръдия на труда" нищичко не правя.

# 35
  • най-шареното място
Ами аз това направих Wink  - пожелах ти да го употребяваш.
Но намирането на време за "трудене", не е като желанието да ползваш оръдията, за съжаление.

# 36

Льо, благодаря за помощта - "набрах" ръкавчето на блузата ми, поизрязах ръкавната извивка и ръкава "влезе", където трябва... обаче по друг начин си го представях да стои  Confused.
[/quote]

Радвам се че си се справила. Ако  на ръкава има две точки и вълнообразна линия между тях това означава че трябва да се намали с набиране / не се сещам за думата- на руски беше присборит Laughing / На ръкава и на  ръкавната извивка пък има малки отметки / чертички/ , които трябва да съвпаднат. Ти със сигурност знаеш това, ама аз да си кажа , може да е от полза на начинаещите  bouquet Това при шиене ръкав на сако е много важно.

# 37

ivalex, тази машина много ми хареса.

А пък и ако правилно смятам валутите даже излиза и по-евтина.
3900.00 чешки крони са 303.00 лв.
Така ли е?
Направо ме хвърли в размисъл ако е така, как да си я взема от Чешко....На една приятелка мъжа й пътува често до там, дали пък да не пробвам този вариант?
Лучник си е Лучник, и аз много я уважавам тази марка.
Онова магазинче на ъгъла на Пиротска и Хр.Ботев - от няколко години вече го няма. Има дюнери там. Twisted Evil
В София нямат представителство.

Bernina,  е водеща марка. Тойота пък е световна неизвестна.
Разбира се Бернина за 400 почти не е Бернина, но пък за тези пари, няма как да е с екстрите, които правят марката и реномето й. Аз като купувах последно исках да погледна поне Бернина, но нямаше в България. Сега има, но не знам  колко се продават за да имат реална поддръжка. Така те реално отпадат за мен при избор на по-стабилна машина. Така отападат и други хибави машини за съжаление и с епостига монопол...

Артмама, ето нещо такова имах нужда да чуя. Благодаря за мнението. Почти съм на крачка да си я взема. Само дето сега малко се замислих за онзи Лучник от Чехия.
Ако си взема Bernina, ще я ползвам чисто любителски, така че на този етап не ме притеснява това че за тези пари няма екстрите които правят реномето й. И аз се чудех малко за поддръжката, но се надявам че няма да има проблем с това, щом е водеща фирма.
По принцип доста трудно се прави избор, ако марката не е широко известна, но се надявам да не греша в моя избор.
За това и първо питам знаещите и можещите.
Надявам се скоро да се похваля с избора си.

# 38
  • Чехия
Привет Роми, аз малко кофти съм се изразила в поста ..Имах впредвид сегашната ми на която шия, че съм я купила от тука ... иначе тя доста по-стар модел.  Embarassed
Иначе курса е точен толкова струва..
Ако има постоянен адрес твоята позната на който да дойде се поръчва по нета и за седмица на мястото.

# 39
  • най-шареното място
Rommi, каквото и да избереш скоро ще ти омалее бързо, за съжаление.
Избери нещо надеждно. Бернина е  наистина добре, но конкретния модел, може да не е. Респективно Лучника, как ще се обслужва? Избери лесно и надеждно решение, ако машините са в един клас. Лучника прилича на Тойота или малък Джаном Wink е Чудно защо не го внасят, и цената е добра.

# 40
  • Чехия
Арт мама, защо мислиш, че ще умалее ...Дефектно какво толкова е нужно на една машина..
Най-важното е да е здрава и лесна за поддръжка и работа.

Вярно, че при покупка от тука малко кофти гори гаранцията..Обаче примерно имаме вградена фурна купена в БГ..и рискувахме за да имам марка която тука не са и чували.

Да си кажа,  мечтая моята да има автоматично рязане на конеца и може би автоматичен илик, защото това ми губи време обаче  Embarassed, крачета доста имам и ми стига за да ушия каквото ми хрумне плюс супер дебели и пухкави изкуствени кожи...
Не искам да е като ПС.
Бродерия не ми трябва, на дрехите ми малко седят детско и демоде...а да бродирам спално бельо има ли смисъл. newsm78
Може би следващата ми машина...ама като гледам тази ще я завещая на Верето( мъничето ми) така съм се сприятелила с нея.

# 41
  • Абсурдистан
Здравейте момичета   bouquet,
имам въпрос към вас, дано ми дадете идейки, защото се отчаях.

Имам шалте за спалнята, което отдолу е с хастар, но без пълнеж от вътре, защото е достатъчно дебело и пада тежко.
На това шалте отгоре с външни шевове са зашити други парчета плат, като кръпки. Много са хубави, но ми идват малко големи.
Питането ми е: как без да разшивам хастара мога, като ги махна тези кръпки и ги намаля, да ги зашия отново отгоре?

# 42
  • Чехия
Гери най-добре го снимай и ще го мислим.. Hug

# 43
  • най-шареното място
Хващаш ножижата и махаш външните тегели. Това ще освободи кръпките и ще имаш шалте със полдплата и без кръпки. После мериш, шериш, режеш и обратно монтираш.

# 44
  • Абсурдистан
Хващаш ножижата и махаш външните тегели. Това ще освободи кръпките и ще имаш шалте със полдплата и без кръпки. После мериш, шериш, режеш и обратно монтираш.

То това и на мен ми е ясно. Но когато ги зашия обратно, ако не махна хастара ще трябва да зашия и хастара. Аз това питах. Как без да махам хастара да ги зашия обратно, но само на горния плат?

Общи условия

Активация на акаунт