DE. Тема 100

• 11 397
  • 305
  •   1
Отговори
# 255
що не искате в новата тема?  Rolling Eyes
Вечи, имахме маратон от гости и иzобщо не ми остана време да zвънна Embarassed

ЗаЩото имаме оЩе 3 страници в таzи  Rolling Eyes
демек съм иzпуснала, че можем вече 20 стр.?

# 256
 Simple Smile   SERVUS     bouquet

Сигурно много съм изпуснала от Форимия контакт в тази тема. Радвам се, Сбъдваща мечти, че вече си на линия. Подразбрах, че сте имали премеждия, но се надявам да остана в миналото и да нямата повече подобни емоции    Hug

Аз бързам да се похваля - ОТ ПОНЕДЕЛНИК ЩЕ ИМАМ ЗАСТРАХОВКААААААААААААА    Simple Smile    Simple Smile    Simple Smile   и Лили разбира се също   Simple Smile

Отивам сега да почивам    Simple Smile   ах...и последните дни, пардон нощи, спя без проблем. Чувствам се добре и започвам да си мисля, че може би е наближило раждането на Бебето. В понеделник съм на преглед и зъм любопитна да разбера кога да очаквам Срещата с малкия човек в мен    Simple Smile

Хубава вечер на всички     bouquet

# 257
СбъдваЩа, това е много гадно да има човек гадни съседи, на някои това е смисъла на живота им, да се zаяждат и карат с комШиите. Ама тая е оЩе по_иzвънреден случай, Щом оЩе от началото се е zаяла с вас.
Най_добре да отвърнете и вие на удара и да подадете оплакване, че ви притеснява (ама къде newsm78) и да подхвърлите идеята zа съмнение в расиzъм. Има zакон, в който пиШе, че бебетата имат право да плаШат по всяко, а по_големите деца имат право да вдигат Шум преz времето, което не е zа почивка. Това че не й харесва на тая крокодилка си е неин проблем. А пък кой Ще си каните у вас на гости нея хич, ама хич не трябва да я интересува, zаЩото ти си плаЩаШ наема като поп всеки месец, а не са те пуснали даром да живееШ там и докато ти плаЩаШ ти Ще реШаваШ кой Ще ви посеЩава. Тя голяма полицайка се иzвъдила.
Говорили ли сте с други комШии zа това. Какви са чувствата им към нея?

Ние преди имахме една рускиня под нас_ майко мила_ zа всяко неЩо пиШеШе писма на фервалтунга и те хората праЩаха на всички в къЩата. Някой си тупнал неЩо преz терасата_ писъмце до всички_ няма да тупате. Друг хвърлил фас преz терасата_ пак писмо до всички. Трети (ние) си полял цветата и им капнало върху плочника_ пак оплаквания. чудех се, като zавали и целия плочник се намокри, на Господ ли ходи да се кара ooooh!. Добре, че и с мъжа си се скара, даже той не можа да я иzтърпи и се раzделиха, та сега е супер, никой на никого не прави zабележки Simple Smile В началото се бях притеснила малко, но случайно се zаговорихме с Шефа на фирмата, която се zанимава с къЩата и той каzа да не я вzимаме на сериоzно, zаЩото просто се е въzгордяла като станала собственичка и zа всяко неЩо се иzнервя. Може и ваШата да е такава всеиzвестна...

Цвете, ама ти до сега беz zастраховка ли ходи бе девойко?  Shocked Ами ако беШе родила? Хайде стискай кълките оЩе два дена Laughing

# 258
  • Germany
Има zакон, в който пиШе, че бебетата имат право да плаШат по всяко, а по_големите деца имат право да вдигат Шум преz времето, което не е zа почивка.

Ей ша ги призная тез хора  ooooh! ooooh! То хубаво, че са им го написали в закон, че ако не бяха кво щяха да правят горките бебета тогава  hahaha hahaha

# 259
Има zакон, в който пиШе, че бебетата имат право да плаШат по всяко, а по_големите деца имат право да вдигат Шум преz времето, което не е zа почивка.

Ей ша ги призная тез хора  ooooh! ooooh! То хубаво, че са им го написали в закон, че ако не бяха кво щяха да правят горките бебета тогава  hahaha hahaha
Е, може би не се иzраzих правилно Embarassed
Имах предвид, че ако някой се оплаче, че не може да спи от комШийското бебе, никой няма да му обърне внимание, zаЩото няма основание да се оплаква, но по_големите деца трябва да се съобраzяват (т.е. майките им), че примерно 2 часа преz ноЩа не е време zа думане с чук по пода Wink Но ако на съЩото дете му се додумка с чука в 5 следобяд_ може, полага му се, zаЩото е дете.
Може и да zвучи странно, но аz го намирам zа добре, че са ги уговорили теzи подробности и са ги zаписали в раzни правила и zакони, така че да няма допълнителни раzправии zа глупости Peace

# 260
Сбъдваща, отпечати на твоята съседка ето това с едър шрифт и го закачи на видно място във входа, пусни й го в пощата, залепи си го на вратата или и трите заедно. При нас имаше ефект с тетката, която се заяждаше.  Успокой се, сега имаш нужда от концентрация за по-важни неща.

Отговарям на съвета-въпрос на Биба - оплакването се подава до домоуправителя /ако е наличен/, полицията и Jugendamt.

Диво цвете, как стана номерът със застраховката? Иначе честито, сега ще си много по-спокойна.

Последна редакция: пт, 28 ное 2008, 23:46 от Mi6ka

# 261
  • Варна
Привет,момичета Laughing
И аз да драсна в стотната тема
Четах,четах до някъде,ама то няма изчитане ooooh!
Ох,и аз да си кажа моя проблем,дано да ме успокоите-мойто, малко сладурче още не говори,освен мама и тата,не иска да си отвори устата за нищо друго Sad.Виждам,че разбира почети всичко което му говорим,но не иска и не иска да говори.Знам,че всяко дете е различно,но все пак е не избежно да не правя,поне малко сравнение,като си спомня големия на неговата възраст си бърбореше доста.
Какво е вашето мнение,да се тревожа ли и да предприемамли нещо или да се успокоя.Дали е възможно,защото чува и немски,за това да се бърка и да не може да се отпусне newsm78

Лека нощ!

# 262
  • Germany
Бибе, разбрах  Peace Аз знам за случай, в който съседите се оплакват системно от плачене на бебе - защото смятат, че родителите си оставят нарочно бебето да плаче  Confused пък то си било ревливо - колики, зъбки....

# 263
Цвете стискай, че тръгне ли малчо, лошо ще стане сега преди застраховката. Иначе ти пожелавам леко раждане и се отчитай по-често да не те мислим  Hug А, и имали кой да ни съобщи хубавата новина като й дойде времето  Thinking
Бибе тая рускинята защото не виждала по руска земя възможност да досажда на някой и сега давай да наваксва. Това и за българите е много типично, ако можеше да тормозим "Вуте" от долния етаж с оплаквания, ехееее колко щяха да се оплакват.  hahaha
Аз съм на половина руская на половина болгарская девочка и слава на Бога нито от едната нито от другата кръв не съм прихванала такива "особености" на характера. Или слава на родители ми  Grinning
Дианджели хич да не се притесняваш, аз съм проговорила на 2 и нещо, сега не спирам да плямпам.  Crazy А за двата езика може и да има нещо вярно защото и аз така съм била ама то лошо няма детето да свиква и с двата езика, поне според мен. Аз не съм майка, но съдя по опита на майка ми с мен, а и сега немския като ми стане на свободно ниво питаш ли ме дали ще ми е лошо с 4 езика.  Crazy

Последна редакция: пт, 28 ное 2008, 23:24 от Siiu

# 264
Бибе, разбрах  Peace Аз знам за случай, в който съседите се оплакват системно от плачене на бебе - защото смятат, че родителите си оставят нарочно бебето да плаче  Confused пък то си било ревливо - колики, зъбки....
И това е вид тактика . Като не можем да се оплачем от бебето, че наклепаме родителите, че върШат неЩо нередно и те после Щат_неЩат Ще правят челна стойка ноЩно време само да спре да плаче, че иначе може да дойдат социалните пак Wink. Има иzобретателни хора...

# 265
  • Germany
И ние в нашия вход имаме бебе и то си плаче ама яко да ви кажа, даже нощем съм го чувала по 1ч. да плаче, но не вярвам майката и бащата да хъркат а то да реве  Sick Sick те са толкова симпатично и приятно младо семейство  Rolling Eyes Мен ми е жал за мъничето, пък камо ли да ходя да се оплаквам  ooooh!

# 266
И това е вид тактика . Като не можем да се оплачем от бебето, че наклепаме родителите, че върШат неЩо нередно и те после Щат_неЩат Ще правят челна стойка ноЩно време само да спре да плаче, че иначе може да дойдат социалните пак Wink. Има иzобретателни хора...

Тактика е и още как Laughing. Идва Ю-Амтката, развеждате я, показвате и менажерията, тя пише, че всичко е ОК и кукундрелите духат супата. Личен опит, нали знаете Laughing Laughing Laughing

# 267
Въпросната откачалка е единствената ни съседка на етажа- около 40 годишна, без семейство.

Ами то оставаше и семейство да има - майко мила ooooh!

# 268
 Simple Smile   ехооо...мисля си аз, че ще спя, а? Да, да...   Simple Smile   ама до сега обсаждах разни неща с адвокатката си и просто не издържах да не ви пиша, че и вие да се посмеете    Wink

Мадами, нали първия ми бракоразводен процес приключи без да се даде резвод, та това лято /08.08/ започнах втория си бракоразводен процес и вече имаме насрочена дата за първоро съдебно заседание. Можете ли да отгатнете? При положение, че част от документите за развода са документи за това, че съм бреманна и казвам, че съм бременна от друг мъж, а не от съпруга ми и че искам по-бързо да се разведа....та...предполагам, че в Съда са отчели тези детайли    Wink   и сега изненадата - първото заседание на делото ми за развод е насрочено за 16.03.2009    Joy    Joy    Joy   има ли някой познал датата да го черпя    Flutter

Относно застраховката - не, до сега нямах такава, Бибе, и то защото 1 - не мога да се омъжа /за сега/ за Сърковището и за мина към неговата застраховка,  2 - нямам предложение за работа по моята специалнст, за да получа документи за работа веднага,  3 - за да ме назначат на работа не по моята специалност, а като КИндербертроюнг /примерно/ ми трябваше да са минали три месеца от регистрацията ми в ДЕ, която пък е от 12.08.   Simple Smile   ех...с последното се справихме и сега остава още малко Бебо да изчака, че да си взема времаннара карта от АОК и да ходя до болницата да си сменя регистрацията /понеже съм регистриране, че сама ще си поема заплащането на раждането - до сега нямах друг вариянт/ ...абе...то аз банкова сметка синямах, ама ще гледаме да опраяме нещата едно по едно    Wink

И така..........супер превъзбудена съм    Party   и ми е смееееееееееееешно    hahaha

Хайде до скоро     bouquet

пс - Siiu, имаш ли предложение за вестоносец на Хубавата новина, когато и дойде времето    Flutter

# 269
Ох,и аз да си кажа моя проблем,дано да ме успокоите-мойто, малко сладурче още не говори,освен мама и тата,не иска да си отвори устата за нищо друго

Diangeli, когато детето е готово ще си проговори. Изобщо не го мисли, че не говори сега. Полсе да се не оплакваш, че е много бъбрив   Hug

Общи условия

Активация на акаунт