DE. Тема 100

• 11 394
  • 305
  •   1
Отговори
# 270
Благодаря за добрите съвети, идеи и съчувствие. Ще ви държа в течение на сагата, явно няма да се размине леко.
Кой позна че е рускиня? Браво. Аз немски нали не говоря, разбирам малко, но само малко. Та тази вчера като за стотен път и казах на английски, че не разбирам какво иска и да говори със съпруга ми, почна да съска на руски - ."..разбираш ти, всичко разбираш. Какви сте вие - сърби или българи. Аз разбирам какво говорите, всичко ви разбирам.Вие знаете ли какво е да се живее в Германия, вие от къде идвате, диваци. Преди да дойдете вие, този блок беше лукзозен, а сега ? Немските деца не се държат така като вашите деца, аз гледам.... ..." и подобни идиотщини. Ще се оплачем от дискриминация, тая си плаче за това.

Татянка, засега не мисля да се предавам, дамата ме амбицира. Точно в момента няма да се местя, точно пък заради нея. Тя това иска. Не е познала. Апартамента ни пасва идеално, в къща в селцата засега ми е рано да се завра. Докато бебето не стане на годинка поне, няма да мръдна от тук.

# 271
Привет,момичета Laughing
И аз да драсна в стотната тема
Четах,четах до някъде,ама то няма изчитане ooooh!
Ох,и аз да си кажа моя проблем,дано да ме успокоите-мойто, малко сладурче още не говори,освен мама и тата,не иска да си отвори устата за нищо друго Sad.Виждам,че разбира почети всичко което му говорим,но не иска и не иска да говори.Знам,че всяко дете е различно,но все пак е не избежно да не правя,поне малко сравнение,като си спомня големия на неговата възраст си бърбореше доста.
Какво е вашето мнение,да се тревожа ли и да предприемамли нещо или да се успокоя.Дали е възможно,защото чува и немски,за това да се бърка и да не може да се отпусне newsm78

Лека нощ!

Да те успокоя с моя опит с двамата ми сина - децата са различни, не ги сравнявай.
Големият ми син проговори след 2-та година. До тогава казваше 2-3 думички. Проговори обаче бързо и правилно, за няколко седмици правеше изречения и речика му дръпна много.
Малкият бърбори страшно много от 16-месечен. Вече прави дълги и сложни изречения, но още не изговаря доста от думите правилно.
Аз знам че при многоезичните деца е правило по-късното проговаряне и патология следва да се търси след навършване на 3 години без наченки на проговаряне.
Надявам се че те успокоих малко.

# 272
Сбъдваща мечти, много лошо, че точно в такъв момент тази идиотка ви тормози. Ние сме 3 апартамента в една къща, като само ние имаме деца. В началото много се притеснявах как ще ни приемат, дали няма да сме много шумни, но засега всичко е наред. Под нас живеят младо семейство хървати, а над нас една германка.

А ние имаме проблем с Марина и ходенето на детска градина. Записахме я отначалото на ноември, тръгна с голямо желание, но сега реве и не иска да влиза. Аз я разбирам, защото тя не говори немски, но с мъжа ми решихме, че няма друг вариант да го научи. Учителките са много любезни, децата я приемат добре, дори едно вече я покани на рожден ден. Явно се разбират и без език, но трябва да мине време. Всяка вечер говорим защо трябва да ходи. Направо ми се къса сърцето като я чуя, но забелязах, че докато излезна и вече е спряла да плаче. В Бг ходеше без проблеми на градина и не е плакала изобщо.

За срещата, много ми се иска и аз да дойда, още повече, че ни е близо, но май ще пропусна тази година. Мъжът ми работи събота и неделя, а аз не мога да карам кола.  Embarassed Embarassed Embarassed Ще следя темата и ще решавам на момента.

# 273
  • Варна
Благодаря ви,момичета Hug
Приятен ден,аз отивам на работа,гадно ми е ,че оставям децата,днес нали и двамката са в къщи,
ама добре,че ми е готино там Wink

# 274
Мишенце, всичко е казано за застраховката Rechtsschutz. Освен Mietrecht, имай предвид, че повечето, а може би всички са с Wartezeit 3 месеца! На Мишка линка много ми хареса! Grinning Жалко, че нашите съседи през една къща не се оплакват от децата, а от това, че лятото правим грил оргии, иначе щях да им го лепна на свещената врата този лист Mr. Green

# 275
ШоШи, разтърси се из интернет, може да се намерят решения на някои съдилища по този повод Laughing Нещо от сорта: "Wer Grilllärm als lästig empfindet, hat selbst eine falsche Einstellung zum grillen..." hahaha

Брей, тия рускини, много чувствителни бе. Сбъдваща, а ти говориш ли руски? Да я запукаш на руски другия път. Бахти мръхлата, аз съм много възмутена, честно. Децата ви са на 2 и 4 години, какво си мисли тя, разбирам да бяха поне на 10-12 и по цял ден да беснеят навън и да правят поразии, а те вашите са още почти бебета, я да си гледа работата и да стиска зъби, защото ако опре работата до съд хем ще загуби, хем ще си плати... тя не знае ли как е в Германия Wink

Приятен уикенд, ние днес и утре ще украсяваме, защото Леа няма търпение вече. Вчера видя, че всички магазини са се украсили вече и като ми дръпна една тирада- гледай всички са украсили, само ние не, какво чакаме още Laughing

# 276
  • в сърцето на един мъж...
Цвете, ако искаш мога да се кандидатирам за щъркелче, като му дойде времето Wink Пък ако трябва и портокали в болницата ще донеса Mr. Green
Леле, Сбъдваща, тая си плаче за бой Close Как може да има такива чудовища ooooh! Ние сме в доста голяма кооперация, има и други деца, но прозореца на кухнята ни гледа към вътрешен двор и доста се чува малкия като плаче или вика. Даже миналия ден рева, че баща му заминава на работа и мъжа ми каза, че много силно се чува. И ние се притеснявахме, но до сега нито са ни направили забележка, нито са ни казали, че е проблем. А сме май с още едно семейство. Никой не казва нищо, да не говорим, че много му се радват на малкия и винаги го черпят с по нещо. Вземайте някакви мерки и се справяйте с тая бабетерия, че аман от идиоти Crossing Arms

# 277
  • Немция
ДобрЮтро, банда! newsm57
Да се разпиша както трябва и аз в стотната тема, че скоро ще има нова!

Гледам умувате за различни варианти за среща. Аз съм засега "пас", тъй като съм само през уикенда у дома . Иначе съм по принцип навитак за такива мероприятия.

Сбъдваща, какво са тези ужаси??? Съседката ви май я е яд на живота си и изсипва с пълни шепи неудовлетворението си в/у вас. Пожелавам ви супех в борбата с гадини като нея! newsm66
В ДМ има пшеница на зърна на Alnatura- Weizen се казва на немски. Огледай се по-внимателно, няма как да не я забележиш!

За белите пломби знам, че са нетрайни. Засега си карам на амалгам, надявам се да не ми навредят на здравето по някакъв незнаен за мен начин.

Диво цвете, и аз имам близка, която я развеждаха в Бг близо година. Тя не знаеше в началото за този безкраен срок и си бяха запланували тук ден на подписване(тъй като имаше намерение да сключва нов брак с приятеля си тогава). И тъй като не искаха да разместват датата на сватбеното парти, накрая отидоха и подписаха в Дания, тъй като там не са й искали бълг. документ за развод(разводът е бил проведен в Германия, но е било необходимо потвърждение и от бълг. страна).

4ао ви засега! Отивам да домакинствам, че доста работа ме чака!

# 278
Здравейте мили момичета!   bouquet
Искам да споделя, че и моят син скоро тръгна на детска градина и не знае немски. Не само ми се къса сърцето, но и имам чувството че полудявам като го оставя. Доста дълго време ходих с него на градината, стоях там по цял ден...сигурно месец някъде. Сега вече е самостоятелен, но все още плаче сутрин и по някое време когато се сети за мен...Вярно е, че са мили учителките в детската, но някак доста ги "каляват" децата тук като че ли...прекалено ги оставят самостоятелно...или так ми се струва, не зная вече...може би от притеснения не виждам реално.
При нас е коледно настроение също, украсяваме у дома, говорим за дядо Коледа, дори вчера купихме подарък Grinning тоест поръчахме го от работилницата на добрия дядо TOYAS  Simple Smile
Има ли идея някоя от вас къде мога да си закупя в Германия продукти за су-джок масажи...не зная в кои магазини да търся.
Пожелавам на всички Ви хубав и усмихнат уикенд!
 thumbsup

# 279
Писах, цял роман изписах...И нета се изключи, и не го изпрати...
На кратко...
Среща май няма да има. Rolling Eyes
Пломби фотополимер. Правените в бг са ми вече 12 години в устата, без проблем. Тук си направих тази година за първи път и ще видим колко са качествени! Peace Амалгамата не е полезна и е редно да се замени с фотополимер. Зъбарите много спорят, но е факт, че може да попадне живак в организма чрез амалгамата.  Naughty
На Цветето и аз бих и била щъркел, но Гея е по-добър вариант, защото веднага ще й занесе портокали, шоколад, а после и децата ще й гледа, защото е на близо! Laughing
Бибитка да остави мъжа си за половин ден и да дойде да се запознае с най-прекрасните съфорумки! Ако не дойде тя, ще дойдем ние на гости! Wink
Сю като се прибира от бг, ако минава от тук, черпя по кафе! Grinning
Съседките рускини трябва да бъдат наклеветени в полицията, че крещят и тормозят децата на Сбъдваща, за да бъдат спрени по законен ред да й пречат да си сбъдва мечтите! Heart Eyes
Който няма говорещи в къщи, да ми звънне, аз съм приказлива. Ще му поговоря, та да се зарадва! Laughing
Рапорт даден, хубав уикенд! Hug

# 280
  • Немция
Ех, Зиме, разсмя ме с твоя точен и конкретен опис. Grinning
Бибитка да остави мъжа си за половин ден и да дойде да се запознае с най-прекрасните съфорумки!
Аз да го оставя, ама на него дали ще му даде сърце да ме пусне. Sunglasses(Това в кръга на майтапа)
Абе, мацки, нали щяхте да се виждате в Карлсруе- какво ме намесихте и мен сега в играта? Wink
Аз планувам някой ден да хвана Дезита на по едно кафе в Дюселдорф-а. Да видим кога ще ми се отвори парашута... Mr. Green

Моята шефка ми разказа вчера как преди 15-ина години в Германия лекарствата ,изписани по рецепта са били безплатни. Shocked Кажи-речи с промяната след 89-та година са се променили нещата. Амчи то голям социализъм е било тук... Кой знае какви благодати още сме пропуснали. Whistling

# 281
  • Germany
Аз планувам някой ден да хвана Дезита на по едно кафе в Дюселдорф-а. Да видим кога ще ми се отвори парашута... Mr. Green

Айде де, аз от кога чакам да ме хванеш на кафе  Party Party Ще "хванем"и Ели_дм, тя също е в Дюсс  Peace Peace

# 282
  • Немция
Ех, Дезита, какво по-хубаво от това да има взаимен интерес. Mr. Green
Засега съм си останала само с намеренията, но ще ги следвам непреклонно и за в бъдеще.

# 283
Ех, Зиме, разсмя ме с твоя точен и конкретен опис. Grinning
Бибитка да остави мъжа си за половин ден и да дойде да се запознае с най-прекрасните съфорумки!
Аз да го оставя, ама на него дали ще му даде сърце да ме пусне. Sunglasses(Това в кръга на майтапа)
Бибитке, като не те пуска, взимаме и ние нашите мъже и ги пускаме да се забавляват  Wink . Не сме те намесвали никъде! Предложихме още една среща между Кьолн и Франкфурт! Peace

А за тази в Карлсруе до сега май няма кандидати... newsm78 Айде де, казвайте кой, кога и какво иска! Whistling Уж щяхме греяно вино да пием, а сега всички сте заети.  Sad

# 284
сбъдната мечта добре дошла на немска земя. Като чета някой индивиди са те посрещнали дост по немски. Как може да има такива хора и как не се усещат какви са  Sick Комплексирани кретенки в критическата. Тази без да живее до мен и мен да ядосва супер ме вбеси, а си представям при теб как е. Гледай да си по-спокойна сега, че и тези здравословни проблеми дето са ти се появили не са добре. Хайде още малко остава и ще можете още повече да надувате главата на съседката.  Laughing
Май на западния фронт не можете да се организирате за среща. Не че ние в Мюнхен направихме нещо  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт