DE. Тема 100

• 11 413
  • 305
  •   1
Отговори
# 285
сбъдната мечта добре дошла на немска земя. Като чета някой индивиди са те посрещнали дост по немски.
По руски Wink Laughing

# 286
Зиме ами аз не съм се отказала!Ама честно да ти кажа това за кафето ми се струва много добра идея, да звънна ли ако минаваме на близо,чакай сега ще видя от къде минаваме. Иначе аз вече си имам 2 бъдещи дружки в Кьолн и да ви кажа така се радвам. Много ми беше мъчно като се видяхме с бибитка последния път и като се разделяхме. Но нали всяко зло за добро. Сега даже и момичето от работата на мъжа ми(българката) и с нея ще се видим.Тя казала че в Кьолн има страшно много българи  Party
P.S. Зиме проверих точно през Франкфурт минаваме   Flutter Стига да не пристигнем късно вечерта ще ти звънна, дай телефонче на лични. А това ще стане на на 8 вечерта помисли дали не си заета  Flutter

# 287
Не можах да прочета повече от последната страница, така е като пишете за шампионата, накрая няма кой да ви чете.

За среща, пак от последната страница видях, че КА е останал назад като предложение. Аз само и единствено в КА бих дошла, иначе нямам нищо против да се съберете да си пийнете безалкохолна бира или кафенце в Хесен или НРВ.

Влизам всъщност само да споделя възмущението ми.
Днес страсбургския коледен пазар отвори и ние минахме да пием по едно вино.
Видяхме въртележка и точно преди да кача детето до мен една българка, говореща на бг. на нейното дете - "хайде де кажи, къде ти се вози, на какво искаш?" И аз най-усмихнато и закачливо и викам на бг. - "ох, и моето не знае къде иска, аз ще трябва да си избера". И се смея. Хихихи. Онази като ме фиксира като кобра, само дето не ме застреля. Пълна тишина, неадекватно празно изражение, омраза в погледа от типа " тая какво ми иска?!?".
После тръгна въртележката, чаках 3мин. да спре и чух, че говори с мъжа си на английски. Перфектен, прекрасен бритиш говореха и двамата. Е, значи бяха туристи.

Ама може ли такава темерутска отврат да сме това ние българите?

( Какъвто и перфектен език да бърборим, каквито и докторски титли да имаме, докато се държим като прости, че и надути мухляци, няма какво да се хвалим откъде произлизаме...).
Явно наистина сме мноооого далеч от Европа.

# 288
Не можах да прочета повече от последната страница, така е като пишете за шампионата, накрая няма кой да ви чете.

За среща, пак от последната страница видях, че КА е останал назад като предложение. Аз само и единствено в КА бих дошла, иначе нямам нищо против да се съберете да си пийнете безалкохолна бира или кафенце в Хесен или НРВ.

Влизам всъщност само да споделя възмущението ми.
Днес страсбургския коледен пазар отвори и ние минахме да пием по едно вино.
Видяхме въртележка и точно преди да кача детето до мен една българка, говореща на бг. на нейното дете - "хайде де кажи, къде ти се вози, на какво искаш?" И аз най-усмихнато и закачливо и викам на бг. - "ох, и моето не знае къде иска, аз ще трябва да си избера". И се смея. Хихихи. Онази като ме фиксира като кобра, само дето не ме застреля. Пълна тишина, неадекватно празно изражение, омраза в погледа от типа " тая какво ми иска?!?".
После тръгна въртележката, чаках 3мин. да спре и чух, че говори с мъжа си на английски. Перфектен, прекрасен бритиш говореха и двамата. Е, значи бяха туристи.

Ама може ли такава темерутска отврат да сме това ние българите?

( Какъвто и перфектен език да бърборим, каквито и докторски титли да имаме, докато се държим като прости, че и надути мухляци, няма какво да се хвалим откъде произлизаме...).
Явно наистина сме мноооого далеч от Европа.

mystic това се чудя и аз,защо на българите в чужбина отношението им е такова към себеподобните... Например китайците са все на групички помагат си. Сакън аз да поискам да помогна на някой, то това се явява и по лошо ако сама поискам помощ за нещо защото тогава поне ще могат да ме съжаляват. Точно в момента издирвам малко бг корените, та ако е истина това което открих никак, ама никак не ни е розово положението. Да спомена само, че ви чета и почти не пиша тук. Но ето на - случи се. Друг път повече и по- смислено.

# 289
  • Немция
Toртуна пиле жоапан, по-запомнящ се ник скоро не съм съзирала. Sunglasses Друг път пиши наистина повече ...

Много ми беше мъчно като се видяхме с бибитка последния път и като се разделяхме.
Ей, Сиу, трогна ме с това. Ама и на мен ми беше мъчно и донякъде пусто. Дано пак има повод да се видим!
Как ти се произнася правилно ника, тъй като видях да те наричат Сю(освен Сиу).  Кое е правилното според теб?

Мистик, неприятно, но не си го слагай много на сърце - не си заслужава! Не знам що за феномен е това недружелюбно отношение измежду себеподобни, но не забравяй, че има и много, и то хубави изключения-като нас newsm18.

# 290
И ние бяхме в болница, но ще споделя в следващата далматинска тема, да не развалям юбилейното настроение.

Сбъдваща, свържи се с Чико, да те научи някой гнусен трик. Ще изправиш на рускинята косите със сигурност! Joy Joy

# 291
Сю,така ме наричат повечето чужденци, че не всеки може да произнася балканските имена Grinning
Риенски надявам се всичко да е добре.
Относно българите в чужбина аз като заминавах все едно и също ми казваха - "от сънародник на чужда земя само лошо може да видиш" аз за себе си много пъти съм опровергавала това, но не забравяйте че има много хора които се срамуват от произхода си. Въпрос на личен избор. Всеки си живее както иска и ако някой се срамува от това което е, то само може да го съжаляваме. Аз се радвам че за пореден път си доказвам че има и много добри българи като вас момичета.  Hug

# 292
Риенска, надявам се, че сте се оправили! Чакам да споделиш какви сте ги вършили по болниците! Hug
Сю, имаш поща! Wink
Бибе, при вас какво се очертава за среща? А за аспирина попитах ей така. Понеже аз тичам до аптеката някой като се разболее. Не мога да чакам 2-3 дни без лекарства, докато ми доставят стоката  Laughing .

# 293
Здравейте  и  от  мен-този път  пак  нощна  смяна ...ох  да  не  разправям-
 търпя  родителски  контрол  от  майка  ми-  възмутена  съм , но  сигурно  си  има  и  право  жената - забранява  ми  се  да  чета вече  форума  след като   се  разревах  като  четях  една  от  темите ... слава  богу   вече се  оправят  нещата !!! та  днес  бяхме   навън  по  коледните   пазари  и  така  я  уморих  че   да  мога  да  про4ета  поне  последната  тема...  и   ето   вече     нощна смяна  Party
   но   на  Зара  и  растат   зъбки   и  вече  гледам  в  точка ...  та  ще  пиша  вече  сигурно  в  следващата ... само да  кажа  на  Суу  че  наистина  сме  доста   в  Кьолн- не знам  дали  ще  успея  за  среща  ,но  ще  гледам  да  се  понагласим   с  Беба  4е  майка  си  заминава  и като  сме  си  сами  трябва  пак   да  се  уча  да  жонглирам, но  пък  ще  си  чета  тук  като  и  когато  си  искам smile3508

# 294
П.С.   Сю ! извинявай  -  ще  ти  купувам  риза  Wink

# 295
Мая, ти пък защо си плакала?

# 296
аз пак пльок. нямам време да ви чета Mr. Green
мисти, донт им обръщай фнимание на скублите, те кат додат в имачко и решават, че са хванали някого за шлифера. много започват да си вярват и ходят на море В юли hahaha

и ние имахме подобна случка, но ония демонстратично започнаха да си говорят на много акцентен немски. кикики. аз пък се обадих на една приятелка и и рекох че тука неква трътка ме ядосва, щото се прави на велика. с лееееееееееееек баварски акцент. и че звучи горедолу като бледе куа Mr. Green дрисли, ко да ги праиш.
зачетох се за детските градини преди няколко страници. вие направо ме плашите. тва мойто да го гледаме вкъщи до пълнолетие ли.

много сте търпеливи, аз ако засека някоя подобна тиква, дето си влачи болното дете на детска, няма да говоря, направо ще бия.

мисти, мишокът проговори ли бе душа. моята вече връзва няколко думи и техни производни.  може би всеобщоцарящата анталагетност в българия и се отразява newsm78

# 297
Мате мила, радвам се да те видя.
Мишонито говори ама лошо. Значи, разбира на трите езика перфектно, като и говоря на бг, ми отговаря с да, не. На немски прави прости изречения като "essen käse papa bier ". Ей такива ми ти абсурди. На френски обаче проговори доста скоропостижно, шашкам се за някои думи, явно това е единственият плюс от градината. Но пак изреченията са от рода на горното.
Тъпото е, че вкъщи когато сме тримата се говори само на немски, аз като сме двете я мъча на бг., а в градината е разбира се само на фр. Та татко и хичне понимае като му вика " encore", "peux pas" и други ключови думи.

Мато ма, нали щеше да посещаваш моя скромна милост? Какво стана? Ние ще празнуваме със Сърфини НГ, правя вече планове къде ще ги водя.

Тая мадама от вчера ме ужаси така, защото прочетх в очите и някакво съжаление и ненавист към мен. Ако бях местна щеше да ми се усмихне нежно, но това, че само едно любезно изречение и казах на бг. я стресна много...Наистина не си заслужава да се коментира.

Зима, аз ви изпуснах тази стотна тема, затова незнам как върви планът за срещата. Ще има ли в КА или не? Мишето би ли дошла или е прекалено изморена милата? Кой е сигурен кандидат?

Забравих да приветствам мадамата със сложното име да пише по-често! Simple Smile Алиас мадам Тортуна.

# 298
Хохохо, Мисти, да zнайш, че и ние сме наблиzо и още нямаме планове НГшни Wink

# 299
Мистик, за Карлсруе и аз съм в неведение! Никой не каза дали иска да дойде! Биба и аз можем на 13 или 14, а Вечка на 6 и 7 декември. Други не са изявили желание, освен Асялайн, ама тя не е дала дата, на която може. Аз призовавам всички велаещи да си казват желанията без бой! Hug Ама никой не ме слуша... Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт