DE. Тема 100

• 11 411
  • 305
  •   1
Отговори
# 240
Тоя следобед имах нов скандал със съседката - детемразка. Тая жена не е в ред.
Давайте акъл как да действаме. Като първа мярка ще говорим с фирмата която управлява сградата. Вече получихме едно писмо от тях , че срещу нас имало оплаквания от нашия и съседния блок че сме шумни. От нашия е въпросната съседка, от съседния не знам.
Малко подробности - мъжът ми взе че окоси тревата в градината една неделя преди обед. Това го отчитаме като грешка, не бяхме видели още правилата на сградата- че не се вдига шум след 10 вечерта и от 12 до 15 часа през деня, както и през празнични и почивни дни. Но въпросната съседка има претенции как затваряме вратата, как говорят децата, как вървят по коридора, как  и колко често отваряме врата на балкона и прочие и прочие простотии. Днес скандала беше грандиозен и пълен с идиотски претенции. Дори ми направи забележка, че майка ми е при нас, и ми иска отчет колко човека сме декларирали в апартамента. Че аз от къде да знам кога ще се разболея? Не може ли да ми дойде мама на гости? Няма и 10 дни от както е тук, за да се грижи за децата.  Първия скандал, който е спретнала на мъжът ми е бил точно в момента, в който са ме изнасяли с носилка към линейката, представете си. Тогава мъжът ми я е игнорирал, момента беше такъв, но явно дамата ни е нарочила сериозно.
Имам претенции да съм здравомислещ човек, децата ми не са нито диви, нито прекалено шумни. Спазваме часовете за тишина, написани в правилника.
Давайте акъл, какво трябва да предприемем? Една застраховка адвокатски услуги би ли помогнала в случая или е излишна? Нямам намерение да отстъпвам пред безумни претенции, особено в момента сега. Бебето ще се роди всеки момент, едвам дишам, а тя ще ми брои колко пъти отварям вратата на балкона.

# 241
Една застраховка адвокатски услуги би ли помогнала в случая или е излишна?

Според мен във вашия случай е просто задължителна. Мисли идва лято ще е отворено навсякъде - тогава какво ще затваряш децата в мазата ли?
Само мога да ти съчувствам. Аман от луди киликандзери ooooh!

# 242
МиШенце, ужас Sad Обърнете се към Mieterschutzbund или Mieterverein. Имат 4ленски внос, но не е много висок, неЩо от рода на 60? на година, и имат адвокати които се zанимават то4но с това. Там просто сте в добри ръце  Peace (и от старата ми Шефка, която даваШе апартаменти под наем zнам, 4е собствениците на къЩи не оби4ат такива органиzации  Mr. Green )

# 243
Благодаря за съветите, ще действаме бързо.
Ако някой се сети за още нещо, нека пише моля.

Татянка, в блок сме с около 14-16 апартамента общо. На 1 етаж с градина отпред. Въпросната откачалка е единствената ни съседка на етажа- около 40 годишна, без семейство. Останалите са предимно възрастни двойки, които много ни се радват, и на децата и на корема ми Simple Smile

Застраховката за адвокатски услуги, която ни предлагат от нашата банка, е около 120 на година. Не знам това как е като цена, ще разпитаме и другаде.

# 244
МиШенце гледай в zастраховката да са вклю4ени и такива работи (Mietrecht)  Peace

# 245
Застраховката за адвокатски услуги, която ни предлагат от нашата банка, е около 120 на година. Не знам това как е като цена, ще разпитаме и другаде.
Цената зависи от това какво точно включва застраховката. Ние плащаме около 350 на година. Проверете при няколко компании. Имаше и в нета страница, където човек можеше да сравнява, ама не я знам  newsm78. Дами, помагайте.

# 246
тема нема.

Последна редакция: пт, 28 ное 2008, 23:00 от Сердика

# 247
  • Germany
Нали до 20-та страница вече са темите  newsm78

Сбъдваща, съчувствам ти истински  Confused Моля те дръж ни в течение как се развиват нещата, не знам как се оправя човек в такива ситуации  Confused Ние в момента гледаме за по-голямо жилище и това е едно от нещата което ни спира - сега съседите ни са много приятни хора и много френдли, а не знам ако сменим апп. дали няма да попадна на някоя дето да ми трови живота  Rolling Eyes Confused Sad Успех  Praynig Praynig  bouquet

# 248
Хич няма да ти се размине само със Здравейте и заповядайте! Амаха!
Пускаш тука мухи за Малик и после ни вест, ни кост. Давай бърз отчет. Naughty

Мишенце, голяма гад тая! Непременно направете освен адвокатските услуги, наемно право и гражданска отговорност! Че с такава комшийка просто си мисля, че всяка дреболия ще бъде правена от мухата слон. Потърсете в нета пакет от тези застраховки и направете сравнение коя предлага най-изгодни условия.
В гугъл като пуснеш Versicherungsvergleich и ще ти изплюе поне 5 сайта за сравнение.

# 249
Решихме да започнем с тези организации, които Татяна предложи. Да видим как ще потръгнат там нещата. В понеделник ще се срещнем с тях.
Тази вечер съпругът ми каза на въпросната съседка, че ако още един път обезпокои семейството ни, ще вика полиция. Отговорът е бил - викайте я още сега, вашето семейство ми пречи. Явно дамата е много опака, проблемите тепърва сте се трупат от нейна страна. Само това ми липсваше, да му се не види.

# 250
Сбъдваща, прескачам от френската тема, но много ми стана кофти като прочетох последното ви "приключение" с тази чума съседката. Много силно ми мирише на расизъм, не знам дали се лъжа. Дано намерите как да се защитите, че това чудо ще ви отрови живота  Confused
Опитай се да я неглижираш, ако е възможно, поне докато родиш. Горкичката, съчувствам ти и стискам палци за добър изход от положението.

# 251
Иzклю4ително неприятна ситуация  Sad  Дано от органиzацията могат да ви помогнат, те по принцип са пекани  Wink  Или се оглежайте zа самостоятелна къЩа под наем.

# 252
що не искате в новата тема?  Rolling Eyes
Вечи, имахме маратон от гости и иzобщо не ми остана време да zвънна Embarassed

# 253
що не искате в новата тема?  Rolling Eyes
Вечи, имахме маратон от гости и иzобщо не ми остана време да zвънна Embarassed

ЗаЩото имаме оЩе 3 страници в таzи  Rolling Eyes

# 254
Сбъдваща, и аз ти съчувствам, наистина е много неприятно. Но момичетата са ти казали как да действате.

Миналата неделя тук при нас слиза един съсед и казва: вас ви чува целия блок, детето върви тежко и скача. Да, това е факт, едно дете на 7 години няма как да седи като пенсионер. И аз му се извиних и казах че това е положението. Той обаче продължава, сложете мокет, аз му казах че няма да сложа мокет защото предизвиква алергии, той ми отговаря, ами това няма значение, чуваме ви. Сега детето върви на пръсти, и тича на пръсти. Питах съседите отдолу, те казаха че не го чуват чак толкова много и че съседа от горе драматизирал нещата.

В нашия блок, има само възрастни с кучета, някой от които се возят в каляски и са с роови панделки и кукуригу.
Но има и такива които се радват на детето и ни взимат пакетите от куриерите, без да ни познават.

Наистина аман от кукундрели. Но хора разни, шарен свят.

Общи условия

Активация на акаунт