Отговори
# 180
  Здравейте мили момичета ,
много благодаря на тези, които ме поздравиха за рожденния ден , всички ваши пожелания да ви се връщат многократно .
 Наистина ного рядко се разписвам , но гледам да отделям цялото си свободно време на децата . Все пак влизам понякога, за да ви чета , много се радвам на всички постижения на малките февруарчета , много са порастнали всички и са най-хубавите.
 Поздрави и целувки от мен и малката Миша.newsm51

# 181
  • Бургас
Днеска така ми се спи, че спя и ходя цял ден.Пък уж спах снощи  newsm78. Май колкото повече сън ми отпусне Шугавелин, по-ненаспана съм. Само прелитам да поздравя с месечинката Калоян Пухкин (виж него не мога да го забравя). Да е здравичък и много да слушка мама и тати! Черпя ви по повод нашата месечинка. Мисля, че останах последната, която не може да слага картинки. Представям си почерпката по следния начин : две плата с мезелъци, бидонче с канелка червено вино, тънка сланинка и кисело зеле салата, последните декорирани с червен пипер. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes. Мале, как съм се наточила на такова, дори посред лято да спра да кърмя ще си сторя такава софра и ще се начерпя Crazy

# 182
Еми, засега се раздвоявам между Ози и Хер Бебе, като везните за Хер-а клонят повече, тъй като имат консултант по храненето, а именно д-р Т. Мустакова, която е педиатър и е съпруга на небезизвестния алерголог -  д-р Т. Мустаков.
Вал, и аз така с времето, не мога да се оправя и това е. Затова ще почна с частната, пък ако е кофти, ще мина на държавна, поне около нас и двете кухни са читави. Само аз трябва да се организирам с взимането. Crazy
Мария, ти май беше казала, че Ози е солена. Thinking Исками се, в началото и Яна да е на диетично меню, но пък няма такава опция в Хер Бебе. Ози имат, обаче. Въобще май чуденката ще е голяма. Утре ще звъня в Хер-а, да видя как стоят нещата с диетичното меню, въпреки, че Яна няма проблеми, нали й предлагам чат-пат дуетите на Хип.
Вал, ето ценоразпис на Ози и на Хер.

Да солена е и диетичното меню е гадно. Супите са едни бистри водици, манджите и те едни редкаши а десертите са им 99.9% нишестени кремчета.Ползвах я 2 седмици и изчаках да стане на 10 м. да почнем с млечната. Хер-а според мен са класи над Ози. Малко количеството е малко по-малко от на Ози, но е достатъчно на този етап поне за две хранения.

# 183
Здравейте!
От вторник не смогвам да изчета.
Напълнихте ми душата със снимки и разкази.Наистина сте най-добрите.Много ми харесва духа на последните 2-3 теми.
Жани , моля се за татко ти , дано леко и бързо се възстанови! Praynig
Честити месечинки на всички бебоци!Аз много честитки изтървах , но не нарочно.Обичам ви всички и на всички мисля само доброто.Ето и подарък за момченцата:
и за момиченцата:
:
А ето и за всички вас с риск да предизвикам странни сънища и обилно слюноотделяне , да ви е сладко!:
За собствено нарицателно като малка съм си казвала Сани Кънка , а брат ми си казваше Патачо - от Пламенчо Wink Laughing
Мери ,  радвам се , че се преместихте.Скоро всички проблеми сами ще отшумят и ще забравиш за малките проблеми с къщата.Дом се гради трудно и с много пот и любов.За мое голямо съжаление става бавно.За три години направихме три стаи  , но поради някои проблеми мебелите ги осигуряваме постепенно и си караме и със старо и ново.Какво да се прави.А за кусури по работата не ми се говори.Понеже баща ми и брат ми се хванаха да ни помогнат и взеха да правят неща от които не разбират , сега спалнята ми има стиропорена изолация  в която можеш да си вкараш пръста без всякакво усилие.От това е доволна най-много Вики - чопли с пръстче над кошарата и работи над декорацията в стаята , а аз съм доволна , че стените са меки и обезопасени hahaha Joy .Снимки ще направя утре да се посмеете за наша сметка.
Иначе Виктория е добре.Преди две седмици започна да се изправя и да обикаля кошарата ,  а след това и пропълзя.Сега не иска и да чуе да седне , или да легне.Това само в спящо състояние ooooh!Вече има 5 зъба , последния излезе с 39 градуса температура.Ходихме до спешното , да я прегледат и понеже няма никакви други симптоми , освен температурата, лекарката и изписа антибиотик.Щях да я  #2gunfire , но се сдържах.Нито хрема , нито кашлица , детето спокойно , само температура , а тя....... антибиотик #Crazy #2gunfire.Естествено купих го , но не и го дадох.Свалих температурата с хексалгин , витамин С , баня със сапун и много течности , но два дни обикалях като парен локомотив , защото съм сама и няма кой една ръка да ми даде.Вече съм тренирана . Sunglasses
Сега пък съм в чуденка.Храната в детската кухня е вкусна и Виктория всичко яде.Но ми направи впечатление , че , всеки ден основното е месно.Не трябва ли да готвят и постни храни? newsm78 Споделете, моля, менюто от вашите кухни!
Джой , E.Coli  често се откриват в урината , когато не е стерилна.Дано не е нещо сериозно!
Чара , имам предложение за теб.Със сигурно знаеш хижа Здравец.Сега е спа -хотел.Хубаво е и не е много скъпо.Поразрови се в Интернет , мисля , че срещнах някъде информация.Имах и визитка някъде , ако я открия ще ти пиша на лични PeaceИ да знаеш , много обичам на ски , ако се наканите да ходите там , може и да се отбия да се запознаем. Hug
Пловдивчанки , не сме много , но да се пробваме да направим една срещичка преди Коледа?Какво ще кажете?Аз няма да предлагам къде , защото знаете , живея извън града и ако мъжа ми се прибере от София ще ни докара , иначе мога да дойда само , ако е хубаво времето , с маршрутката.
Имах още да казвам , ама много ще ми стане.Хайде лек нощ  и до скоро! Heart Eyes

# 184
Абе момичета,направо ме ошашахте с тия кухни и цени #Crazy.При нас Кърмаческото меню е зеленчуково пюре и кисел-0,75ст. на ден х 5дни=3,75лв. на седмица ;от 6 до 10 месеца включва супа,постна в Понеделник и месна през др. дни  и кисел- 0,80ст. на ден х 5= 4лв ; преходна-супа пак П. постна,манджи ,освен П. май и Четвъртък беше постен но съм забравила и десерт-0,90ст. на ден х 5= 4,50лв.
И си готвят супер,аз май вече се повтарям newsm78сори ама без сол и с малко захар.
Жаси и от мен мила имаш стиснати палци.А и ще се помоля всичко да си е ОК Praynig
Ма много красиви тези младежи бе.Анита пу пу Heart Eyes.Мемо и ние сме от нямащите играчки hahaha

# 185
С каква скорост пишете,не мога да ви изчета ooooh!
Благодаря на всички за вниманието и за шоколадките Hug Hug.днес съм по-добре Simple Smile
Като стана въпрос за шопинг-къде без мене Naughty LaughingСега трябва само да помрънкам малко на мъжо да купим още едно гардеробче,че няма място вече Crazy
Голдънче,ти как си?Като се върнете от Великобритания с големите покупки да се похвалите Grinning
И Мони си хапва от млечната кухня в Бургас,хубаво готвят,разнообрано и досега всичко й харесва thumbsupПри нас има само една ДК ,така че нямаме дилема от коя да вземаме храна LaughingКупона на ден струва 1,50 ,за месеца идва около 30 лв.
Пухче,Виви,мерси за почерпката  bouquet
Роси,оправяй се и не падай повече Hug
Евелинка,Жани,стискам палци и на двете Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover
Вал, hahaha и аз така обичам да спинка през 2 часа по 2 часа Joy,но Петър ми беше доста трудно бебе,повече от година не бяхме спали вечер от него,затова сега ми се падна такова поспаланче.
Бени,аз ти писах вече,но наистина по-добре си вземи жена да гледа Таничка,иначе как ще издържиш да не я виждаш Confused
Приликите на дечицата са уникални Heart Eyes, моите пък не си приличат Rolling Eyes
Джой,надявам се да не е нещо серизоно  Praynig Hug,пиши утре какво е казала доки.
Анита,голям сладур е Борис Heart Eyes
После ще дописвам че имах още неща да казвам ,но сега забравих Blush

# 186
  • Пловдив
Кас-Евала на вашата кухня в Сливен.Да черпиш управителката за добре свършена работа.Значи при нас е както Мациписи казва-само месни работи,ама е малко трудно да разбереш какво точно е ''нещото'',дето ти го слагат(10лв месечно/0.50ст на ден).И какви са тези екстри различни видове меню-всичко живо от 5-6 месечни ги допускат до 3 години яде едно и също.Ееее не ги харесва Криси и това е.Опитах този месец-той едва ли 3-4 манджи е изял,само голямото ходене където му удрях.Частна кухня би било добре,но не бих могла да си позволя,така че си му готвя на детето.Кога ми се получава,кога не-а бе  малко съм на магия,но пък поне знам какво точно му предлагам.Дано да задобрея в детската кухня,че милото ми все импровизации яде Joy.Ама не е толкова лесно да знаете да се готви в такива малки количества Thinking
Мациписи-добра идея,само да видим дали ще можем да я изпълним. Flutter
Евелинка-успех на изпитите,знам,че ще се справиш Hug
Жани-стискам палци всичко да е наред.
Бени-и Кокомания наскоро търсеше бавачки,доколкото си спомням,може и  тя нещо да те посъветва.

За кошарката и нашата е по-високичка и засега успява да даде отпор на Разрушителя Mr. Green.Сутрин той ме замерва с играчки и докато на отворя очите не спира да ръмжи буквално.Когато си постигне целта е много щастлив.Вече доста често го забелязвм ,че стои по няколко секунди без опора и все се катери по мебелите,но го е страх да се пуска още.Иначе и ние сме от 3 мес  с 2 зъба(Кас Wink,от вашата партия сме.

Последна редакция: чт, 27 ное 2008, 23:13 от Mirkam

# 187
Здравейте момичета!

Чета ви редовно.. но тук си имам някакви грижи, ще споделя ако всичко мине наред! Simple Smile
Много хубави истории и снимки. Много м и харесва темата така. Разтоварвам се.
За кухнята, ние започваме от 1.12.2008г. държавната. Тук до нас е централата на Белмекен 13. на 10 метра от входа ни. Искат 20 буркана от най-малките 190 гр. с хубав винт (Като пюретата Ам-Ам), акт за раждане и бележка от доктора. Обаче сме се записали още май месец. Джой, ако имаш нужда от буркани, аз имам в повече. Пиши ми в скайп, ще се разберем да ти дам. Купона тук струва 1 лв. на ден, за три броя бурканчета.

Честити месечинки на Стефан, Калоян и Симона!

Да са здрави!:)

Ние днес имахме благи гости.
Гаджето Светльо и мама Ками!
Изкарахме си страхотно. Бебетата се забавляваха. На Светльо мисля че му хареса у нас. Малко си поспа в на Ина кревата, тя почти не го ползва през деня, хихи.
Пускам снимков материал:
Сънена съм още, мамо кой ни е дошъл на гости?

Светльо, полюлей ме малко:

Много хубаво танцуваш:)

Добре, ще си се люлея сама Sad

Удобна ли ми е люлката?

Дано не съм ви досадила! Избирах, избирах. Ама снимките са стотина!:) Хи хи.... гледайте, утре ще ги махна....

Прекрасна вечер!:)

Hug

# 188
Алинка,супер са снимките,Светльо и Ина добре са си поиграли Laughing,сладурчета Heart Eyes Heart Eyes
При нас дават супа,основно и десерт.В понеделник е постно яденето,останалите дни е с месо,най често пилешко.
За кошарата - наистина внимавайте ,не се знае в кой момент ще се изправи и обърне детето.С Петър бяхме с такава кошара,на която се люлее коша и има скрин отстрани.Само че неговата беше друг модел ,с по-висока решетка и до 2г и половина не можеше да излиза сам от там.Само че спеше в спален чувал и не съм му оставяла играчки в кошарата,освен едно мече ,на което не можеше да се покатери.Моника спи в сгъваема кошара,от 3-4 месеца е на долното ниво ,а оттам няма измъкване Mr. Green

# 189
Само се записвам че съм жива все още.
Честити месечинки на Стефко, Симона и Калоян!

Жани - стискам палци операцията на татко ти да мине леко и успешно.
Благодаря ви момичета,за подкрепата и разбирането. АЗ съм малко неадекватна тези дни, боли ме глава, боли ме корем, имах и разстройство и незнам какво още... Но се опитвам да не се предавам. Гледам като мога вечер да преглеждам какво сте писали, пък когато мога ще се включвам.

Искам да питам нещо, но ще го отложа за утре, на свежа глава.  Hug и целувки на всички ви.

# 190
Честит рожден ден на Явор и Александра!
Да са здрави и щастливи дечица, винаги засмени, да са гордостта на мама и тати. Те са наши талисманчета!

Извинете ме за голямата снимка, но наистина повода е уникален. Кога мина тази 1 година не разбрах. Много хубав празник желая на всички близки на малките рожденници!

Последна редакция: пт, 28 ное 2008, 00:26 от *joy*

# 191
Честит рожден ден на нашите талисманчета - Явор и Александра!!!Да бъдат много здрави и послушни дечица,голяма гордост и радост на мама,тати и батко!!!
Естрелка,за теб

Сега се върнах година назад и си спомних как се развълнувах,когато прочетох за първите ни бебчета Heart Eyes Heart Eyes

Досега разглеждах снимки на Петьо ,за да открия уж някаква прилика с Мони  Laughing и не мога да не споделя това:

До утре,лека и спокойна вечер на всички

# 192

ЕСТРЕЛКА... Hug да са ти живи и здрави ,много щастливи,слънчеви ,винаги усмихнати и умни,талантливи и чаровни ЯВОР и АЛЕКСАНДРА..
Нека бъдат вашата гордост и радост...  bouquet 
 newsm59 ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН.. newsm59

# 193

Честит първи рожден ден и от нас на малките вече пораснали Явор и Александра!
Безгрижно детство изпълнено с много игри и усмивки!

# 194
Честита първа годинка на талисманчетата ни Александра и Явор! Да растат и порастат много здрави, умни, красиви, щастливи, в безгрижни игри и усмивки!
Естрела да ти е честит празника, много радост да ти носят рожбите!   bouquet
Роси как мила се утрепа така  ooooh! Дано минава бързо! И аз смятам че Ива е изцяло на Иво а Емма си е изцяло на мен. Обаче на някои снимки намирам прилика Thinking
Алина аз взимах от тази кухня и бях супер доволна. Тук има една мизерна, която не смятам да опитвам. Готвя си и аз когато реша да не дам пюре.
Вал, много сме фрии, гледай сега, първа твърда храна, (демек месно пюре за след 8 месеца на Сънвал) ядем около 14ч, максимум 100гр. Навън и се вързва една солета или няколко хапки без пълнеж от фурнетите ми. От седмица давам надвечер (около 19ч) 20-30гр каша от елда смесена с плодово пюре, изяжда не повече от 70-80гр. Пред останалото време си е цокане.
Тая вечер колко яде не е истина, освен кашата си, яде кори хляб от на кака си филията, после сука за заспиване и по едно време и се гадеше от гърдата  Mr. Green, чак ме принуди да опитам капак да видя дали не горча, гледах да няма косъм случайно, нищо, просто преяла явно.
Оправям снимки в момента, утре ще гледам да кача, че ме е срам, от септември не съм сваляла от апарата.
Не ме гледайте кога пиша някой да не припадне. Заспала съм с Емма и се събудих преди час, оправих, викам и да ви изчета и лягам. Сладки досънуваници, спете бързо че не остана!

Общи условия

Активация на акаунт