Когато Октомврийче се усмихва, даже вятърът утихва!

• 9 240
  • 216
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Привет и от нас. хич не ми остава време да пиша, че съм и с двете деца. Виждам, че проблемите при нас са сходни.
Честито на многото ни месечковци.

И аз не мога да разбера дали имаме млечница. педито също не беше категорична, защото е само по езика, но е доста напластено. Но пък той не пие вода и може да си е от млякото. За всеки случай го мажа с дактарин, но само 1-2 пъти дневно, защото на мен ми казаха да мажа половин час преди хранене и не винаги го издебвам буден.

Ние напоследък сме занемарили разходките, но нашата улица е трудно проходима, защото отвсякъде са строежи и излизането в калта и локвите ми е почти невъзможно. От другата седмица като се снябдя с личен автомобил ще си наваксаме.

И ние се храним от двете гърди, а вечер се и дохранваме.

Утре ще взимам секрет от носа да видим от какво с атия сополки. Само се чудя как ще му напъхам този памук на клечката-много е дебел, а на него нослето му е още мъничко. Дано да успея да взема някакъв секрет.

# 46
  • София
Съни, вие наистина по-добре да не наддавате по много. Тамън сте си, дето се казва  Wink
Ние днес също бяхме на консултация. Вече тежим 4,220гр, т.е. за две седмици сме качили 480гр. Педито каза, че ако беше качила много освен едното нощно похапване от което сами се отказахме щяло да се наложи да спрем и второто. Но сега ще си я оставим да си разреди сама похапванията. Купихме си Пентаксима за следващия път (след 2 седмици). Струваше 57-58лв от аптеката на Търговска лига. Аз нали съм голямо шубе на тема игли (да се чудиш как съм родила  Crazy ) и ще трябва таткото да е на линия за поставянето на ваксината. Та накрая решихме следващия път да отидем в частния й кабинет на педито та да може да ни приеме в събота. Ама за шубето към иглите съм абсолютно сериозна. Ох, чак ми щръкна косата като си представя.
Забелязвали ли сте едно топченце на рамото на бебоците? Боже, къпим я миналата седмица и напипвам твърдо топченце под кожата й.  Shocked така се притесних, а мъжа ми вика, че си личи, че е бодена кожата над него, т.е. е от имунизация (тази която слагат в родилното). Така се и оказа. Сега въпросното топче стана по-червено, та чак лилаво. Доки каза, че може и да гнои, да не се тревожа. Това е така нареченото "пиленце". Сигурно всички имаме белег от поне едно на рамото си. Та да не се чудите като мен ако видите нещо такова.
Какви са тези хомеопатични таблетки за смъкване на температурата? Да взема да питам другия път като ни бият Пентаксима.

Ани,според мен при по-голям интервал за сън от детето и препълнени гърди няма как да не се изцеди човек. Само, че според мен, трябва да се изцеди толкова, колкото да се намали напрежението, а не да се изпразни цялата гърда.

# 47
  • София
Момичета, благодаря ви за пожеланията!  Heart Eyes 
Съни, Гери, браво на малките бонбонки, все така добре да се справят с папкането!
Аз кърмата я събирам в контейнерче през целия ден и като се напълни слагам във фризера!  Peace
Мими, Рая също ми е правила този номер! Опитвала съм с термометъра, с Дуфалак, масаж, гимнастика и нищо, това което и подеиства беше листо от мушкато ...... Днес по случай малкия си празник се изака два пъти ( без чужда намеса ) и то два пъти, голяма радост ви казвам, голям кеф  Laughing абе аз ли съм луда  всеки път изследвам пампата на детето за качество и количество ако и пико  Embarassed май ме гони параноя  Whistling
От Дактрина по колко пъти на ден мажете, на мен педито ми каза два пъти на ден сутрин и вечер половин час преди хранене, за да не повърне, но не е ли малко се чудя  newsm78

# 48
  • Варна
Здравейте, мами,
аз тези дни много хайманосвам и нямам време да пиша  Laughing.
Относно мазането с Дактарин -  аз мажа по 3 пъти дневно с клечка за уши, много по-удобно е от пръста, защото на бебето не му се гади. Освен това се мажат всички биберони и зърната на гърдите, ако мама кърми.
За ваксината Пентаксим - някой питал ли е педито си какво се прави при реимунизациите на ваксините ДТК и полиомиелит? След първата година приемите им се разминават, а ваксината Пентаксим е една, съчетаваща двете. Аз затова още се чудя дали да не ги бия отделно  newsm78.
Вчера пуснахме контролни изследвания на Иван, кръвната картина е в норма, а бактериите ги чакаме за четвъртък, дано нищо не се изолира  Praynig
Браво на добре наддаващите бебоци и честити втори месечинки на родените на 25 септември  Heart Eyes
Къде се загуби Адина?
Шики, вие с Ева още не сте ли излизали на разходка? Да не ми кажеш, че чакаш да минат 40 дни  Mr. Green.

# 49
Мда, а някои редовно пишат "докЪто"...да се наредя и аз при Софко, Шики и Параход в сектор "Заяждала"  Mr. Green
Съни, не е много, но не е малко такова наддаване, съвсем нормално си расте момичето  Hug
Параход, при нас досега има точно 2 (две)  Laughing  паузи м/у 12 и 6 сутринта. Гърдите ми се бяха много налели и втвърдили, но не съм ставала да изцеждам, не се е наложило. Но като я нахраних в 6 изцедих нацяло едната и малко от другата, за да изчака до следващото хранене. Ти пък верно, че имаше проблем с цеденето, може да се наложи да се обучаваш  Wink, другия вариант е да будиш "помпичката"
И аз допълвам веднъж сложени в хладилника контейнери, дори съм смесвала кърма от два съседни дни 
Абе момичета, как пишете с една ръка, мъка голяма..... Whistling

# 50
Ами не сме излизали Blush. Ама то все беше лошо времето, а ние сме си мънички още... Simple Smile Хич не ги чакам тия 40 дни! Днес ако имаше кой да ми помогне с количката щях да изляза, времето беше божествено! Още не знам как ще си организирам излизанията, не знам какво ще ми трябва за навън и къде да си оставям количката, че тежи 15 кила и ми е трудно макар да съм само на 2ри етаж. Страх ме е кога ще огладнее, че си нямаме режим още... Взех да се оправдавам Embarassed! А и майка ми и мъжа ми ме тормозят, че била малка още ooooh!. Много ме е яд като вземат да ми надуват главата, ама без тях не мога да се справя. Едвам успях да накарам мъжа ми да смъкне количката от склада на горния етаж, за да я изпера и сложа на терасата! Ама всичко със зор и скандали ще става май! Той много на вътре се взе тия дни, знае кое е добре за детето и кое не Crossing Arms Много ме дразни "няма да взимаме слинг, ще вземем кенгуру", "няма да вземем активна гимнастика, не става за нищо"... Абе много е компетентен!  Tired
Гле'й ся к'ва плеяда заради една разходка, Хеленке! Laughing

# 51
  • София
Относно съхранението на кърмата - аз си изварявам и сглобявам помпата сутрин - доизцеждам се след всяко кърмене и си държа направо помпата с кърмата в хладилника. На последното ядене към 12 давам с биба това което се е събрало (около 40 мл) и така..
Да попитам спят ли вашите бебоци по корем - мойта обожава, но ме е страх да я оставям така за да не се завърти по очи и да остане така  Confused
И последно - да питам погачата преди навършени или след навършени 40 дни се прави?

# 52
благодаря ,че се сетихте за нашата месечинка вчера.

честито на всички празнуващи днес.

аз напоследък съвсем не пиша ама ви чета и гледам,че имаме еднакви радости и тревоги.а освен това свеки е в къщи за цели 2 седмици(слава богу едната мина)еми какво да ви кажа само се радва на детето от което аз полудявам защото все го държи по начин по който на мен не ми харесва и виждам,че и на нео не му е ок,да съм го оставяла да поплаче,гевезяла съм го,това неговото не било колики ами ми се качвал на главата и други такива щуротии...ама за 1 седмица успях да я строя и вече не се обажда толкова много ама сега взе пък съвсем нищо да не пипва в къщи.оставя си чиниите на масата така както е яла,пила и ръсила трохи. ooooh!хубаво ви се оплаках .
моето Мише днес е много криво.не знам какво му ставапрез един час е гладен само хленцоти и мрънка.(и продължавам да се оплаквам).

ШИКИ абе я си излизайте по смело.аз живея на 5-тия етаж и днес за 1-ви път излязох сама(е имаме асансор де),но пак омаше стълби,които минах на задните гуми.а за това дали ще иска да яде докато сте навън най-вероятно не .те бебоците така сладко нанкат на въздух.(и ние нямаме режим)

айде лека и спокойна!!!!!!!

# 53
 Здравейте !
Гледам ,че обсъждате съхранението на кърма . Да споделя моя опит с вас.   Аз събирам в  чашката на помпата целия ден и после в стерилните пликчета .До преди 1 сед. и аз усилено събирах и се изцеждах , но засякох , че събирам по 300 мл. на ден и се усетих , че това си е чиста хиперлактация . Постепенно намалих изцежданията и вече не се цедя ( правя го  само ако не съм я кърмила повече от 4 часа предимно през нощта  , когато спи бебка   ) .Та си мислех , че скоро след 1 мес. ще трябва да почна да и давам замръзента кърма , което пък означава , че ще трябва да се цедя по -често и май се оказах в един омагьосан кръг с помпата в ръка . Реших да спра да се цедя и малката сама да си определя колко и трябва , ще видим какъв ще е резултата на консултацията след 2 сед.
Аз Саша  я слагам по коремче  през деня да заякват мускулчетата на врата , но си спи по гръбче .
Когато ходихме на чист молитва , свещеника ни каза ,че когато я кръстим да кажем ,че и е четена чист молитва , за да я въведат в олтара . Пък аз си мислех, че само момчетата ги въвеждат в олтара .
малко снимки от нас , качила съм и тези с музикалната играчка закрепена на преносимото легло .http://www.oktomvri2008.snimka.bg/album.php?album_id=312194

# 54
Здравейте сладурки  Flutter
честити празници на всички всички празнуващи  Party   love001
само усмивки по лицата и радости в сърцата  newsm44
много ви се радвам как събирате кърмата в контейнери  Hug ние понеже сме със стар хладилнк  и камерата не ми се струва стабилна и ми е мъка като всеки път изливам кърмата в мивката  #Crazy вие как мислите в камера на хладилник Мраз дали е надеждно ад се събира кърма  newsm78
айде и аз искам малко да се затопли и да излизаме на разходка Simple Smile ей това е голям кеф  Hug
днеска бяхме на преглед и малкия много добре се държа при биенето на инжекцията  Laughing пупупу да не са му уроки Whistling
trixy мацка и аз съм инспектор по поамперси  Peace
helenka  много ме накефи как си си купила гримове Simple Smile и ние сме хора за глезене Simple Smile
Северинка много мерси за списъка с имунизацийте  Peace супер полезно Simple Smile ей много ми хареса това с маските за лице  Peace скоро влизам в отбора Simple Smile
за спортуването понеже съм секцио лекаря каза да изчакам до 40 -тия ден Simple Smile ех всичко е след 40-тия ден Simple Smile
манана браво за чистата молитва  Peace много щастие  Peace
от утре заочваме гимнастика  масажи Simple Smile а по коремче за изправяне на главата се слагаме от вчера за по 2 минутки
тренираме усилено Simple Smile
айде лека вечер от мен че загори тенджерата след малко  ще се сетя нещо ново   bouquet

# 55
  Хомеопатичните свещички дето ни изписа педиатърката за температура (и изобщо за успокоение след ваксината) се казват VIBURCOL N 1.1g

# 56
Здравейте,

Благодарим за поздравите за втората ни месечинка! Как минава времето.... И колко много хубави емоции ни дава  Heart Eyes Здраве и усмивки на всички бебоци!

Пиша набързо. При проблеми с изхождането (които не са постоянни), на мен акушерката ми препоръча детски „свещички”. Името е Carum carvi Kinderzäpfchen. На билкова основа са и са детска версия. Не знам дали при вас ги има, или техен заместител. Аз „оползотворих” един брой – когато Борис не беше акал 3 дни. Знам, че при кърмени бебета може да се изчака и повече, но не можех да гледам как се мъчи и стомахчето се втърдява. След 5 минути (а по принцип до 2 часа) резултата беше налице – в сериозни количества  Grinning
А това за листа от мушкато го чух и от немските баби; явно и това действа, щом е международно известно  Party

# 57
Здравейте от мен по вечерно време!

Честити 2 месеца на всички септемврийски октомврийчета! Каки и батковци  Hug

Какво да ви пиша - днес цял ден се мотаем по болници - педиатри, гинеколози, после на разходки и денят мина...

Хубавите новини - Крали Максо е наддал 1 кг и 500 гр от изписването - вече сме 5, 150 кг, а сантиметрите са 56-57 см, т.е. с 4-5 см сме се издължили. От ваксината ревахме - обидено и неудържимо. После на разходката срещнахме Елица от Варна, която в момента е в Добрич. И тя ни чу гласището - дра се като магаренце... което рядко се случва. Не можах да сваря да бягам в театъра да пъхам свещичка Ефералган - помислих, че е реакция от ваксината. Успокои се чак като се накърмихме  Tired А иначе - днес ядем през 2 часа и сме много кисели...

Недотам хубавите новини... Кървенето не се оказа цикъл, а нещо, свързано с изчистването на матката. До няколко дни ще стане ясно какво. На прегледа с ехографа се оказа, че матката ми е необичайно голяма за срока след раждането. Не се видя нищо, не знам дали ако има съсирек, ще се види. Но сега ще пия Но Шпа и Метергин, който предизвиква контракции. Притеснява ме, че не се давал при кърмене  newsm78 Споменах, че кърмя, но не питах специално може ли да го пия в такъв случай... надявам се да го е взела под внимание докторката ми Praynig

Майлили, огромно благодаря, че ме подтикна да отида на консулт   bouquet  Hug Нищо не ме боли, не е много кръвта и затова бях склонна да го пренебрегна, но явно наистина има нещо....

# 58
# 59
Фийл, аз пих Метергин 2 курса по 5 дни. Първия път беше в болницата, лекарите няма как да не са знаели, че кърмя, понеже бяха големи нагласяния докато приемат и малката с мен, за да я кърмя. Втория път беше тук в Ямбол, гинеколожката ми каза да го пия пак, защото продължаваха прокървяванията. Специално ме пита дали кърмя. Знам, че в листовката му пише да не се пие от кърмачки, но се доверявам на лекарите, пък и положението не е шега работа.
Забравих одеве да се изкажа компетентно и за сокчетата  Laughing. Нашата педиатърка нищо не спомена за започването им, може би е по новите моди на захранването. Сина ми съм захранвала по старата методика и още втория месец почнахме с морковения и ябълковия сок. Не са го тревожили колики или други стомашни неразположения. Общо взето обожаваше соковете, но те наистина са много вкусни  Simple Smile
Сега като чета какви страхотии се пише за ранното захранване, за плодовите и зеленчукови сокове, за кравия белтък чак ми настръхва косата, сякаш за цианкалий става въпрос  ooooh!. А когато ние сме били бебета при липса на кърма майките са хранели с кисело мляко  Peace. Ама айде, да сме в крак с тенденциите ще изчакам и аз, по-натам ще разнообразяваме менюто, засега първо, второ и трето ще е произведено от мама  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт