Когато Октомврийче се усмихва, даже вятърът утихва!

• 9 253
  • 216
  •   1
Отговори
# 60
Добро утро  Mr. Green
Алис, БКМ в киселото мляко по някакъв начин е разграден и не е опасен. И сега някой майки го използват. Проблема е в прясното мляко и затова не се дава на бебета.
Фийл дано бързо отшуми проблема  Praynig Аз съм днес на доктор. Пак ще си правя една страхотна разходка на София, но като гледам да свърша всичко в един ден е нормално.
Параход - обидих се  Rolling Eyes След като ти бодеше очите, толкова много, да беше влязла през общия акаунт и да беше поправила грешката  Crossing Arms Или да беше пуснала нова тема, за да ти е по вкуса правописа. И въобще за тези забележки си има цяла тема в клюкарника, та ако толкова не ви харесва, изтипосайте ни нас, пропусналите първи клас там. Тук все пак обсъждаме бебетата си, а не правописа.
Относно ваксините - първата ваксина не би трябвало да дава каквито и да било странични ефекти. След нея може да се къпе спокойно бебето. За реимунизацията на ДТК и полиомелит -с Пентаксим на Веско я правихме на 16 навършени месеца. Педито не е искала на годинка да му бие полиото и след това Пентаксим, макар че при някой негови връстници педиатрите бяха процедирали по този погрешен начин.
Отивам да спя  Tired

# 61
Добро утро майчета   love001

ДА ЧЕСТИТЯ И АЗ НА НАВЪРШИЛИТЕ ДВА МЕСЕЦА БЕБОЦИ. ЖИВИ, ЗДРАВИ, СВЕЖИ И ВЕСЕЛИ ДЕЦА ПОЖЕЛАВАМ НА ВАС МАМИ, ПЪК И НА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ.

Ние с малкия Станслав сме добре, храним се, пълним памперса засега без проблем  Grinning, и дано продължаваме в същия дух  Laughing.
Аз със кърмата се справям така: от мен давам по три пъти на ден кърма и другите хранения са с АМ за съжаление. И добре че си взех тази помпа и се изцеждам, защото това ми е единствения стимулант за кърмата. Станислав не ми обича много гърдите, а като усети и силиконовите зърна направо посинява от рев. На мен ми е много интересно защо, след като биберона и залъгалката ги приема. А сигурно щото биберона пуска бързо, а силиконовото зърно докато се напълни  ooooh!. И гърдите са ми пълни и усещам че ми тежат само сутрин. Споделете някакъв опит има ли с какво /храна например, пия чай иначе/ мога да засиля производството на кърма, ако въобще има такова нещо. Според мен е въпрос на стимулиране /бебето или помпата/.

След приема на първата ваксина, Танко се държа доста добре, ревна само при боцкането. Ма то си свикна момченцето от болницата  Sad. Сега обаче за втората ни е още рано.  Чудя се дали да я купувам или да го боцнат два пъти newsm78 и да мине през касата.

А и да не забравя и този път #Cussing out ще кача още снимки и ще ви кажа коя да сложите в албума на заглавната страница. Всички са толкова сладички  smile3501

Хайде отивам да се изцедя.

# 62
Привет и от мен  newsm51

Благодаря на всички, които честитиха имения ден на Алекс, случайно съвпадна и с погачата му  bowuu Събрахме доста дрешки, ще си ги носи до 1ви клас  Crazy

Тези дни не съм писала, защото преживях едно пробуждане  Scatter perko Разбрах, че не всичко,което се пише в бг-мама е вярно  search а напротив има и доста глупости/имам предвид по библиотеките, а не потребителите,които си пишат каквото искат/. Съветите,които се дават за кърмене, често пъти не помагат, а даже те отказват от усилията.Е, аз вече нямам кърма, ама това е друга тема...
На АМ сме само вече, но нямаме запек , а гледам тука доста се оплаквате.Мисля, че пробиотиците в АМ-а ни действат разхлабващо, затова все още си ходим по 2-3 пъти на денонощие.Подозирам, че имаме и рефлукс и затова малкия плаче като го сложим в леглото.Сега го държа част от времето в столче за кола и приспивам леко със сешоарчето...

# 63
  • в здрача
guava аз с каката събирах кърма именно в камерата на хладилник Мраз, без специални контейнери, а директно в изварените шишета като им слагах етикети с датата на "пройзводство"  Laughing Шишетата от 250 мл ги слагах легнали. Ако до 1 месец не използвах кърмата за бебчо си я слагах вместо сметана в кафето, дори черпех мама с нея като дойдеше и тя се майтапеше, че е нагледен пример как кравата суче от телето.
Да ви разправя как преди да тръгнем към докторката за сополите решавам аз да измеря температурата на детето. Свалям памперса, то си свършило работата, почиствам, пъхам термометъра, придържам крачетата и засичам време. Всичко това естествено върху подлуганчето, защото може да има изненада. Е, въпреки че бях подготвена пак ме изненада, с изваждането му такъв залп имаше - по мен, по чаршафа, чак на пода. Аз застинах точно еи-така  Shocked

# 64
Добро утро!

Алисс, благодаря ти миличка, наистина ме успокои!

Тъй като на мен досега от 2 приема хич не ми действа добре лекарството, се притесних, че може и на бебо да причини нещо, тъй като навлиза в кърмата.
Снощи ми падна кръвното, изтръпнаха ми ръцете, главоболие и имах чувството, че ще ми се скъсат връзките на матката от двете страни - едно болезнено опъване като стана, едвам пристъпвах да отида до тоалетна. А да не говорим, че ми е много нервно, което не знам дали има връзка, но след първото хапче започна  Blush

Сега започвам и аз да цедя и да събирам кърма, че ако се наложи да ме кюртират да има във фризера Rolling Eyes

Мананка, не се обиждай, на всички се случва понякога да не се замисляме как се пише, въпреки че го знаем. Отстрани наистина изглежда дребнаво и излагащо, но убедена съм, че никой не влага лоши чувства в критиката, както се казва - ние сме достатъчно близки вече да си ги казваме тези неща (по-добре на лични, обаче Peace)

Хайде, хубав ден!

# 65
За запек може да се дава разхлабващ чай Blevit L.Подходящ е и за новородени.Дано ви помогне.

# 66
  • при любимите ми хора
EEE Feel_u,дано се разминеш с кюртажа...стискам палци! Hug
Дано всичко се оправи само с хаповете.. Hug

Аз отивам да спя!! Crazy

# 67
Еххххххххххх, днес е такъв гаден деееееееееееееен Sad
как сте вие мацки? моето настроение е ниакаде по трасето... демек ник'во го няма Sad
Педито ми е объркала болничния (третия) и сега една камара неудобства покрай него Sad
още не са ми превели втория болничен, което е много странно като се има предвид факта че първия го преведоха веднага  newsm78 трябва да се обадя на НОИ да питам  #Crazy
Малката снощи беше много сладка, заспа по коремче надупена.... какъв смях беше около нея, не е истина..
трябва да се стегна и да сложа малко наши снимчици в албума Simple Smile
 Hug от нас двете Simple Smile
вижте какво "гепих" от мартенките
Декларация, която се подава до работодателя заедно с третия болничен лист - http://www.noi.bg/content/laws/07/Pril.1.doc
Молба-декларация, въз основа на която сеизплаща обезщетение за дните от 135-я до 315-я - http://www.noi.bg/content/laws/07/Pril.2.doc
Детски песнички,приказки,анимации,филми,игри! - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=48986.0
Електронен бебешки дневник-  http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=110921 - с регистрация в замунда

Последна редакция: ср, 26 ное 2008, 10:30 от Elichka_mama

# 68
Фийл справи ли се с хиперлактацията? Аз май се вкарах в такъв филм и ще трябва да търся начин да се оправям  Thinking Малкия ака едва ли не във всички нюанси на жълто-зеленото, но без неприятен мирис или да чувства дискомфорт, а също така суче по 5 мин. и край - не мога да го накарам повече. Оставям на страна факта, че през нощта пък хич не ще да се събуди, за да яде. Колкото и да съм перде и да го карам през просото тоя път, почвам да се притеснявам вече Rolling Eyes

# 69
Манянка а с педиатърката на малкия говори ли?
а като им мирише акото не е хубаво, така ли? Нашата мадама на моменти може да ме убие като пръцне, а и акото и си мирише понякога  Embarassed
Ето и гимнастика и масаж на бебето Simple Smile http://www.zadecata.com/sb/index.php?page=0_3_3

# 70
  • Варна
Шики, аз май ти бръкнах в раната за разходките  Embarassed. Лошо е, когато близките не са на твоето мнение, надявам се да се сбориш с тях  Simple Smile.
Фийл, да нацелуваш Крали Максо, голям е сладур  Heart Eyes . За метергин-а не се притеснявай, на мен в АГ-то ми го даваха да пия, значи е съобразен с кърменето. Дано бързо се оправяш и да не се стига до кюртаж  Praynig.

# 71
  • Велико Търново
Фийл, гледам другите вече са ти казали за метергина, ама и аз да те успокоя - изписаха ми го веднага като направих кръвоизлива, а докторът прекрасно знаеше, че кърмя. Същият доки после като ходих да ме преглежда, все ме питаше дали кърмя и като видя, че имам течение ми изписа едни вагинални таблетки, за които също пише, че не са препоръчителни за кърмачки. Явно си зависи от конкретното състояние на пациентката  Peace

# 72
  • София
Фийл, стискам палци всичко да е наред съвсем скоро при теб!  Peace Браво на Макси, че така хубаво си хапва и наддава!
Цвети, много ме развесели изпълнението на твоята бебка  Laughing
adina, важното е да сте спокоини с Алекс, а това, че не трябва да се доверяваме сляпо на всичко казано и написано си е факт! Всяка от нас има своята истина и така трябва да бъде за нейно добро и за добрата на бебчетата!  Peace
На мен захранването ми е тъмна Индия, иска ми се за захраня късно, но с какво и по колко е това ми е трудния момент! Надявам се да си имам кърма и бебка да познава само нейния вкус дълго време!
Акото на Рая мирише неприятно ( като вкиснато, извинете за натуралното обяснение  Embarassed Embarassed Embarassed ),трябва ли да се тревожа?????????
Айде, ревна, оставям ви.....

# 73
  • София
Адинка, съжалявам мила, за кофти съветите на които си попаднала и за спирането на кърмата  Cry Няма значение обаче, че бебчо е на АМ, ти му даде най важните антитела  Hug Сега важното е да е нахранен и доволен и мама да е спокойна и само да му се радва и да не се притеснява за нищо  Hug

За запек може да се дава разхлабващ чай Blevit L.Подходящ е и за новородени.Дано ви помогне.

Ел, от къде си го взимаш този чай? Аз търсих, но никъде не можах да намеря  newsm78

Elichka_mama, мерси много за линковете   bouquet

Фийл, дано бързо се оправят нещата и само с гадното лекарство, без други процедури  Hug

Искам и аз снимка на 1-ва страничка, кажете ми каква е процедурата? в общия албум ли трябва да кача или да дам линк?  newsm78

П.П. Някой ходил ли е на ортопед при Д-р Кехайов? Споделете мнение? Работи ли със ЗК? Ако не - кой е добър ортопед по ЗК? Ще отида на частно най вероятно, защото не мисе чака пред кабинети, но информативно, да се ориентирам Simple Smile Благодаря ви предварително  Hug

# 74
Feel пожелавам ти успех.

Ето и снимката, която искам да поставите в албума на първа страница.
http://media.snimka.bg/1418/009091425-thumb.jpg

Лелее тази е много малка май или не? Я погледнете.

Общи условия

Активация на акаунт