Чакаме те с нетърпение, Дядо Коледа - Юнските деца 2004

• 40 471
  • 289
  •   1
Отговори
# 120
Калоян май е с варицела, а аз май не съм я карала....омръзна ми вече...
Утре ще ходи на лекар за да го диагностицира точно. Изолиран е от мен при баба си и дядо си, много ми е мъчно Cry

Стискам палци на Дианчето Praynig

Стаси, много са хубави снимките Peace

# 121
Дзак Mr. Green
Изненадка Hug
Отложиха ми операцията за Петък Laughing Трябва да пия 3 дни хапчета заради алергия като дете, сега не показа нищо теста, но за всеки случай Naughty
Кистата на яйчника няма да се маха засега, такъв размер ще я наблюдаваме Rolling Eyes
Само корема остава и съм ток и жици Praynig
Стаси Hug много сте хубави  bouquet
Лили, ще устискаш бе жена, ти толкова устиска, та сега ли? За варицелата... и Вики я хвана в гаден момент, бебето беше на 5 дни Rolling Eyes Дано да си я карала, иначе периода на заразяване е минал вече Thinking
Краси, Руми  Hug

# 122
Дианче, вярно ни изненада Hug

Стискам палци операцията да мине гладко Praynig

# 123
Калоян май е с варицела, а аз май не съм я карала....омръзна ми вече...
Утре ще ходи на лекар за да го диагностицира точно. Изолиран е от мен при баба си и дядо си, много ми е мъчно Cry

А честито!  Confused

Дианчееее, Hug
Стискайте палци,момичета,че ще се прибираме по тъмно от Варната,да не стане фал из тия завои! Rolling Eyes
Ще покажа снимки довечера или утре.Зависи кога ще се приберем. Hug

# 124
Здравейте на всички.Да се запиша и аз тук.Днес ми е ден за това.Надявам се да ме приемете във вашия "клуб". Аз ще помагам с каквото мога. Simple Smile

# 125
Момичета, ВАРИЦЕЛА Е!!!
Омръзна ми вече! Егати ненормалната бременност...Ето какво прочетох за варицела при бременност

Какъв е рискът за детето?

Проявите на заболяването и тежестта му в плода и новороденото зависят от времето на настъпване на майчината инфекция:

*При възникване на варицела у майката през първите 20 седмици от бременността съществува риск от развитие на вроден варицелен синдром, който възлиза на 25%. Вроденият варицелен синдом (вродени аномалии, които се дължат на варицелна инфекция) включва - кожни (белези, участъци с повишена пигментация), неврологични (атрофия на мозъчната кора, микроцефалия, калцификати в мозъка, гърчове, умствено изоставане, парези на краката и ръцете и т.н.), очни (микроофталмия, атрофия на очния нерв, катаракта, нистагъм и т.н.), хипоплазия на крайниците и други.

*Варицелна инфекция у майката, развила се от 5 до 20 дни преди раждането е свързана с риск от развитие на варицела у новороденото – тя обаче се развива рядко и е лека до умерена по тежест. Това е така, защото през плацентата преминават и синтезирани вече защитни антитела от майката. Майчините антитела намаляват, но не премахват риска от заболяване.

*Варицелна инфекция у майката, развила се от 5 дни преди раждането до 2 дни след него, може да причини тежка дисеминирана варицелна инфекция у новороденото. В този случай детето се заразява от майката преди раждането, но се ражда преди да е получило защитни антитела от нея (необходимо е време за да се синтезират защитни антитела в майката). След раждането, детето, което е с незряла имунна система не може да реагира на инфекцията.

*Родилка, която се разболее от варицела след повече от 2 дни след раждането, може да зарази детето си (по въздушно-капков път), затова се препоръчва да се изолира от него.

Галя, добре дошла!  bouquet

# 126
аз тук не съм писала, но реших да се разпиша и тука. Ние сме от Бургас . Малката е родена на 18.06.2004г. в гр. Бургас. Тука си живеем, тука си растем.
Поздрави на всички

а и моето име е Здравка

# 127
  • София/Сливен
Лили, сигурна ли си че не си боледувала като малка? Лоша работа... стискай сега, да станат повече от 5 дни преди раждане, да си в по-благоприятната позиция (ако изобщо може да се нарече благоприятна).

Добре дошли на Галина и на Здравка... Hug

# 128
Меги, никой не знае...никой не помни, а картонът ми от детските години е мистериозно изчезнал...

имам чувството, че някой си прави бъзик с мен вече...

Здравка, добре дошла при нас!!!!  bouquet

# 129
  • София/Сливен
Аз съм я карала в 5 клас, затова помня. Моите я изкараха тази пролет - през май. Големия беше почти на 7 (2 седмици преди рождения му ден).

Дано да ти свършат проблемите вече... Praynig И всичко да е наред.

# 130
  • София/Сливен
аз тук не съм писала, но реших да се разпиша и тука. Ние сме от Бургас . Малката е родена на 18.06.2004г. в гр. Бургас. Тука си живеем, тука си растем.
Поздрави на всички

а и моето име е Здравка

Ааааа, писала си, писала си....   Wink виж http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=251618.msg6978825#msg6978825

Цитат

Re: ЮНСКИТЕ бонбони са готови за купони
« #155 четвъртък, 27 март 2008, 14:20 »

Може ли и ние да се включим . Казвам се Здравка от Бургас съм и дъщеря ми е родена през месец юни. Видях темата и реших да се присъединя.

# 131
Меги, ти си истински Шерлок Холмс Laughing

# 132
Здравейте Hug
Лили, и аз имах същата дилема, много ме беве страх от тази пуста варицела, докато бях бременна на няколко пъти ми казваха в детската, че има варицела... Нямах идея дали съм я карала, брат ми като беше я лепнал все ме бутаха в него но повече от 2-3 пъпки нямах и незнаех дали все пак се брои...
Оказа се, че някой я карали и с по толкова Shocked Дейвид беше на 5 дни като избиха на Вики пъпките, нямаше как да я държа далече от бебето, но го кърмех и не хвана нищо Peace
Дано и твоя случай е такъв Hug
Мегииии, изби рибата hahaha Няма скрито-покрито от теб Joy
Здравка, добре дошла отново Hug
Красииии, прибра ли се newsm78
Руми, Слънцето, покрихте се нещо ей Naughty

# 133
Красииии, прибра ли се newsm78

Дааааа,колкото и да не ми се искаше Laughing
Добре дошли на новите мами!  bouquet
Лили,дано да е наред всичко! Praynig

# 134
  • Стара Загора
Тук съм Дианче. Успех утре на операцията. Ние днес имаме тържество в градината за дядо Коледа и после може да ви пусна някоя снимка да видите. Преди малко една заспала коза с едно голямо BMW ако знаете как щеше да ме блъсне на пешеходната пътека. Спря на 30 см. от мен. Изкара ми акъла. Но слава Богу се оттървах само с уплаха.

Общи условия

Активация на акаунт