"Дядо Коледа към нас пътува, а АПРИЛчето вече подаръци сънува"

• 12 443
  • 275
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте!
Честито на татковците - стрелци на априлски младежи и девойки!

Пепена, чакаме Ви с нетърпение, ама да сте цялото кралско войнство, ей!

Сиси, спреят за отпускане на обувки е на Scholl и струва десетина лева. Във Варна имафирмен магазин на Шол, но и в аптеките се продават техни продукти. Информацията не ми е от личен опит, а от приятелка и не гарантирам 100% за достоверността.

Имуностимуланти: не давам нищо. Само много пресни плодове и кърмичка, бъкана с антитела от мама  Laughing.

Варненско коледно парти: последно да уточним предполагаемата бройка и да запазваме! Ако в Анджелика няма свободни дати, да остане ли втора възможност Central Plaza или ще търсим друго подходящо заведение? Засега в списъка сме:

Sve_dim - Боян и бати Васко (ама той май пак ще е на олимпиада по математика тогава)
Denisimo - Ани
mama_na_Kiki - Кико
TanyaSSK - Валко
Pepena - Тошко, Генчо, Василена
да потвърдят:
Smooth - Томи
Denitsa_zz - Вярка
eraser - Симеон
larsen - Калина и Петьо
Lina6.3 - Галенка и батко й
Snow-Anna - Жорко и батко му
Виви_Ан - Никола
Kler - Даная

Докато се ровех в списъка на първа страничка забелязах, че днес (то.е. утре, ама вече мина 12 часа) си имаме рожденничка:
Честит празник, Snow - Anna! Безкрайно семейно щастие и любов ти желая  Hug!

Последна редакция: пт, 05 дек 2008, 00:07 от Sve_dim

# 226
Мерси Све  bouquet

# 227
Имуностимулатори.
Ето  [img=http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?t=84]http://тук[/img]има хубава информация по въпроса.
elku - elena По новините казаха, че са го намалили началния капитал за ООД на 100лв. Успех ти пожелавам.

Случките с Мая и с Дари с гърнето и мен ме разсмяха доста. А от моето зверче вече ми се плаче, момичета той е неудържим просто има толкова много енергия и за миг не я пести. И вкъщи и навън е кошмар, а все гледам да му угаждам, да му доставям удоволствия и да му осигурявам развлечения(всъщност май само това правя) Rolling Eyes

Еми навън ако има локви просто няма начин дори на 100 метра да са да не успее да оттича и да се нашляпа до колене.И вчера и днес го прибирам напълно мокър. И то при положение, че го гоня и наблюдавам Confused
Снощи бяхме на гости и им отвори абсолютно всички шкафове, разсипа бира, бръкна с ръкава в лютеницата, не спря да крещи и да изключва ту компютъра , ту телевизора , сменя каналите и за капак повърна на дивана от мноогото скачане и премятане. Така ми стана зле Embarassed ама какво да се прави, а те милите чакат бебе и сигурно изтръпнаха.
Чувала съм, че има хиперактивни деца, дали е притеснително и как може да се разбере?

И ние ще дойдем на партито за коледа, предлагам подаръчетата да са символични и да не надхвърлят 10лв., че не съм сигурна до тогава с какви средства ще разполагаме.

Целувки на сладките мъничета и на милите им мами. Лека нощ
И един въпрос, все забравям да ви питам спят ли на възглавница вече и на каква, май е време да му купя дайте идеи.

# 228
  • София
neci не знам другите колко са активни, но ще ти кажа следното. Ние живеем в гарсониера. Представи си колко излишно място имаме  ooooh! и въпреки това днес реших от първата си заплата да купя на Вики пързалка и да я тупнем в хола. И знаете ли защо? Защото диването се катери на столчето си за хранене, от там държейки се за облегалката стъпва на облегалката за ръцете и се мята от стола на дивана надолу с главата по корем. Със всеки скок стола се отдалечава от дивана и вчера я хванах във въздуха точно в момента в който крака и пропадна в създалата се дупка и беше полетяла надолу с главата към земята  ooooh! Надявам се, ако купим пързалка да отдаде част от енергията си на нея, защото това не се търпи. И тъй като тази вечер обсъждахме идеята с баща й и няколко пъти повторихме думата пързалка, познайте нашето диване какво почна да прави. Аз съм седнала на дивана, а тя ми разтваря краката, качва се между тях през корема ми върху мен, както е отгоре се обръща и се приплъзва между краката ми към земята все едно е на пързалка. И така около час. Естествено, че тази игра ще я измисли точно като ми идва. Сега съм на 3 спазмалгона, 5 хапчета витамин С и огромен кръвоизлив  ooooh! Та не знам дали е хиперактивност или вече не им стигат по-кратките разходки навън и си изкарват енергията върху нищо неподозиращите им родители.
В тази връзка, ако някой знае от къде мога да купя пързалка не много голяма, по възможност да може да се сгъва да ме светне, че освен в Хиполенд, не се сещам къде мога да проверя. И естествено да не е повече от 200 лева, че ща ми опука заплата това диване преди да съм я получила още  hahaha

# 229
  • София
ЧРД, Snow - Anna!!!  bouquet

450, пързалката е хит в нас, особено зимните месеци. Ида я получи за Коледа преди 2 години и вече й се е понаситила, но Мими... направо е обладана  от нея. Wink Нашата е от тези с баскетболния кош отстрани, навремето най-изгодно беше да се вземе от магазина на Мони в Илиенци (около 50-60 лв разлика имаше).
Стабилна е, сигурна (горе където се сяда е с високи парапети), като цена влиза в лимита ти, но не се сгъва....
Като идея - ние я даваме на приятелско семейство, когато не й обръщат внимание. Хем не ни пречи, хем техните деца се радват, хем като я върнат - каква радост пада Mr. Green

neci, голяма фурия този Монко, жив и здрав да е! Виж в Пумпелина има добри специалисти - предполагам може да направите една консултация за да си кажат мнението за хиперактивността.
А за възглавниците - Мими от доста време все гледа да се намърда на моята, явно наистина е време. Ортопеда ни беше казал височината на възглавницата да е колкото е разстоянието от ухото до края на рамото (на деца с по-малки глави - по-дебела възглавница и обратното). Мисля, че не е необходимо да е някаква специална детска (против задушаване и т.н.). По-скоро бих търсила противоалергични, противоакарни и т.н. материали.
За локвите - железно решение - гумени ботуши/апрески и непромокаем панталон Mr. Green Голям кеф е! Само после ми е трудно да я удържа  да не джапа, когато не сме в пододящото облекло Laughing

# 230
  • Попово
Snow - Anna newsm59
neci, и тошката е доста активен, разтребва из всички шкафове и каквото докопа вече за нищо не става, решението което сме намерили за сега е да ходят с батко си да ритат топка или да се борят ако времето не позволява за навън. с нетърпение чакам снега и да ги пращам на пързалка  Mr. Green там със сигурност ще изразходва по- голяма част от енергията, която влага в "разсипването" на имота ни  Simple Smile
за възглавницата- спим на възглаве чико против задушаване, но нещо май и без нея... според зависи  Simple Smile

варненско парти- мястото за нас е без значение, ако е нужно капарото мога да го пусна със запис или по банков път  Peace

# 231
  • Beyond the Frontiers
Добро утро,

Неси, мисля, че е нормално в тази възраст да имат толкова енергия. Борис по цял ден е на ясла, беснее с децата и ела да видиш като се прибере - скачане, викане, бесняне, кара кракомобила из цялата къща, гони кучето с него......А, уж се измарят, малки дяволчета Twisted Evil Mr. Green
За възглавницата ме накархате да се замисля - аз спя без, но напоследък Борис се опитва да ляга с глава върху мен и търси нещо- ще купя една да пробвам.

Къде ви беше работа да споменавате сега тази пързалка #Crazy Аз тъкмо навих нашия татко на надуваем батут-басейн от Хиполенд и сега пързалка. То холът ни е голям ама ако ги сложа и двете hahaha Голяма дилема newsm78

Другата ми идея е Лего Дупло за деца 18месеца-3 годинки от един немски сайт, по-изгодни са отколкото в България. Абе, май идеите станаха много.

Линфорина мерси за информацията не съм разбрала.

# 232

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, Snow - Anna!
Neci - Да ти е жив и здрав палавника. Щом има толкова енергия непременно го запиши на някакъв спорт като навърши определената възраст.
Възглавница - Когато е вкъщи спи на ниска възглавничка. При баба си на малко по-висока. А когато е между нас е без възглавница  Laughing
Коледното парти - И аз мисля подаръчетата да са символични. Няма нужда да се изхвърляме. Това ми нявавява мили спомени за времето когато бях ученичка и теглихме листчета с имената ни. Та който си изтеглиш, на него му правиш подарък.

# 233
  • гр.Варна
Добро утро и от мен!
Снежи,Честит Рожден ден,мила!Желая ти много здраве и любов,както и много топлина в дома:))

Днес съм на работа,но явно съм пипнала някакъв вирус и съм с фарингит:(Не мога да говоря,а ми се налага доста често.Кажете нещо,за да се справя са проблема "губещ се Глас"
Среща,ние сме ЗАААААААААААА.Све,мисля,че 3-ият вариант може и да е детският кът в Пфое Мол.Чувала съм,че бил много хубав.
Имуностимуланти:Всяка седмица,в понеделника,давам на Криси Осцилококцинум.Така ме посъветва лекарката ни.Превантивно.Отделно се прави профилактика през Октомври-Март,като аз давам Ехинацея.Най-добрата за мен е на фирма Амуей-Серия Нутрилайт..Дава се по половинка сутрин и вечер в продължение на 2 седмици,след което се прави пауза от 1 месец и пак се дава 2 седмици и така схемата се повтаря до Март.Аз лично съм доволна.Хапченцетпо го стривам и му го давам с АМ или 1 лъжичка плодово мляко.Отделно док ни каза,че ако детето има често сополки в яслата и кашля е добре да се приема Стафилококцинум,разреждане 15,по 5 гранулки сутрин и вечер,в продължение на 10 дни.Това било като ваксина срещу стафилококите и се прави 1 път годишно.Та такива неща си даваме профилактично.Засега има ефект.Миналият месец сме в ТОП 5 по посещаемост на яслата,съдейки по месечните такси:) Joy Joy
Много се разписах
Целувки и до скоро

# 234
хехе, Честит рожден ден, Снежи! Днес и свеки има рожден ден, и един семеен приятел, и една мацка от подфорум РПЗ.
Всичко най-хубаво желая!!!

Смятам, че е доста раничко да говорим за хиперактивност. Децата имат много енергия и е съвсем нормално да се опитват оптимално да я изразходят. Има по-палави, по-спокойни, по екстровертни...

Аз предпочитам палавите, честно да си призная! Мия изобщо не се спира на едно място, но днес съм изключително доволна от нея - ходихме в болницата, където работи татко Лам, да й взимат кръв - не гъкна, не плака, просто се държа великолепно!

# 235
Момичета, сори, но не съм готова с коледната тема, другата седмица ще я направя, че от 1 седмица съм по задачи със сватбата и вече ми е гръмнала главата, че младоженците са като разпасана команда  ooooh! Вчера правихме украси за масите, което беше много готино и успокояващо, да се занимаваме с цветя, опковахме подаръци за гостите, украсявахме чаши и т.н. Днес трябва да се докупят рани панделнки, балони... Та излизам след малко.
И само да ви предупредя да не чакате някои хубави снимки от сватбата, защото се оказа, че АЗ  ooooh!  Shocked ще съм официалния фотограф - така ме "изненадаха" вчера и съм меко казано притеснена  Confused
ДНЕС ДО 00ч. е последния срок за снимките за колажа за Календара ( пък и за първата страничка ). Съвсем сериозно ви моля да ги изпратите днес, защото после няма да добавям снимки, защото ще се развали визията на колажа и аз си правя сметка за р-ра на базата на броя на снимките, ако трябва да добавя дори 2-3 ще трябва да преправям целия колаж. Така че много ви моля, кажете на всички около вас априлки, може някой да не е разбрал за снимките, да няма обидени после 
Praynig  Peace

# 236
  • Beyond the Frontiers
Страчи, аз съм от туткащите се. Нямам скорошни снимки, ама довечера ще пусна една-две. А, за темата ако няма желаещи ще я приготвя и като стигнем 20 стр, ще я пусна./Марини????/

# 237
Здравейте мами,
  Честит рожден ден на Снежи!!! Бъди много здрава,щастлива и обичана!!!
Вчера страшен вятър тука-аз тъкмо излезнах от фризьор и навън яко вали и духа-страшен късмет,а?! Е,преживях го де...
Малката не спира да прави белички-пуска пералнятя,катери се по кухнята и незнам защо ми взима всички лъжици и ги крие-.... Laughing
СТавам,че пак ме задърпа,не обича да ме вижда седнала на компютъра,сигурно се чувства пренебрегната...
Лек ден на всички!

# 238
  • Варна
И нас ни бройте за коледното парти.

# 239
snow Anna Честит рожден ден! много здраве, любов и щастие!

и аз мисля, че по-добре енергично дете! Рано е за хиперактивност, тя често е свързана с нарушена или липса на концентрация и трудно задържане на вниманието (по специалистите да се изкажат , моля) И това се установява по-късно. А често не е и заболяване, а просто доста по-активно дете. Верно, че с тях често сме на ръба, но пък като порастнат, това само ще им е полза. На нашия дребос му мина мерака за катерене по всичко, което става за катерене. Сега е наред качавнето по кухненските шкафове, и отваряне на горните, че там мама и тате 'крият' мнооого интересни неща, дето стават за чупене, шоколади разни,цял пакет фурми, бурканчета за отваряне и разсипване, брашното за палачинките и то там....
Като казах ФУРМИ, Борис им е луд фен, ако има цял пакет - ги лапка една след една, ако му ги вземе с обяснение защо ги взимаме, и че по-късно, като си почине коремчето, ще му дадем пак....след няколко минути е под шкафа и сочи нагоре, и вика дай дай, моля моля моля  Joy

а и сестра му се казва Лия ля , хе хе Калина не го докарва, ама хич близо до оригинала

Hug на всички. Нямам време, че Калината ми е кисела, след възпалено ухо, и не ме оставя да се отделя от нея.

а идеята с подаръчетата е страхотна.

Общи условия

Активация на акаунт