Анкилозиращ спондилит (болест на Бехтерев)

• 228 626
  • 779
  •   1
Отговори
# 735
Точно по тази причина моят мъж отказа биологично лечение преди няколко години . Кара на добавки и горещи душове на извор със сяра . Единият ревматолог беше така добър да ни предупреди за последствията , докато другата настояваше за биологично . Към днешна дата съм щастлива , че сме взели правилното решение .
Болестта е на приливи и отливи , важно е да намерим най-краткия път към постигане на ремисия . При всеки той е индивидуален , както и състоянието ,и степента на засягане е различна . Преди години имахме контакт с младо момче , което се чувстваше чудесно с биологичното и твърдеше , че то го е върнало към нормалния живот .
Все пак препоръчвам да се прибягва до това хард лечение само в краен случай .

Ванеса , пожелавам ви здраве и дано намерите своя начин за справяне с болките и болестта !

# 736
  • Пловдив
Мери, споделете кои добавки и къде са баните?

# 737
Woman , добавките са различни . Какво ли не изпи , какви ли рецепти не изпробвахме . Като започнем от мляко с куркума , лимони с мед и орехи , мумио , алое Вера , добавки с кимион и вече забравям другите приети през годините . Казва , че усеща подобрение от Проензи , отделно приема магнезий , калций , Б 12 , комбинирани витамини , коластра , добавки с гъби . И ние не сме сигурни от кое дойде подобрението .
А баните за щастие са близко до нас / в близост до Пловдив / . Има минерален извор на калко километра от нас , който е богат на сяра и водата е изключително топла , дори гореща . Преди няколко години ходихме абсолютно всяка вечер в продължение на поне 3 месеца . Сега ходим само при нужда . Според него , от извора е усетил най-голямо облекчение .

# 738
mystic woman клиниката е в Германия,в Ратинген

Никави добавки,билки и разни други илачи не ми помагат.
Ремисии при мен няма,последните години 24/7 бях с болки,затова и се съгласих на биологични.А какво беше облекчението след първата инжекция...все едно се прераждах...Само да не бяха тея гадни странични ефекти

Трябва някаква терапия,която да "върне разсъдъка" на имунната система,но каква да е тя...

Мери,разкажи повече за сярата.Само бани ли си прави мъжът ти или също я пие?

# 739
  • Пловдив
Мери и ние сме в Пловдив Simple Smile
Казвай за банята!

И при кой ревматолог сте?
П.п...а добавките с гъби? Дай снимка.

# 740
На мен силно ми препоръчаха този център. Вижте го и си решете:
https://drbiomaster.com/konsultacia/

# 741
  • Пловдив
На мен силно ми препоръчаха този център. Вижте го и си решете:
https://drbiomaster.com/konsultacia/
посещавала ли си?

# 742
Още не. Ето какво ми написа една жена. Както казах,  вие си решавате, дали ще пробвате:

# 743
Здравейте. Правили ли са ви ЯМР за доказване/отхвърляне на тази диагноза? С болки в кръста съм вече от месец, болка в петата сутрин поне 10 минути, ахилит се видя на ехограф, сутрешна скованост 30+ минути и болка, сакроилеит двустранно 2 степен на рентген. Доктора иска задължително ЯМР.

# 744
  • Пловдив
На мъжа ми май само скенер...но не помня подробности.

# 745
Моя мъж има правен и ЯМР , показа сакроилеит едностранно и множество дискови протрузии по гръбнака . Така и не потвърдиха диагнозата на 100 % , защото обясниха , че трябва да видят прогрес на заболяването , за да са сигурни . Препоръчаха рентгенови снимки на всеки 6-12 месеца . HLAb27 при него беше отрицателно . Правихме какви ли не изследвания , за лаймска болест , гърлен секрет , ревмафактори и т.н. Всичко беше в норма . Идея нямат от къде може да са започнали тези процеси .

# 746
  • Пловдив
Моя мъж има правен и ЯМР , показа сакроилеит едностранно и множество дискови протрузии по гръбнака . Така и не потвърдиха диагнозата на 100 % , защото обясниха , че трябва да видят прогрес на заболяването , за да са сигурни . Препоръчаха рентгенови снимки на всеки 6-12 месеца . HLAb27 при него беше отрицателно . Правихме какви ли не изследвания , за лаймска болест , гърлен секрет , ревмафактори и т.н. Всичко беше в норма . Идея нямат от къде може да са започнали тези процеси .
едно към едно и при ММ...нито отричат, нито потвърждават на 100% Confused
Но болките, изтръпванията си ги има...и продължават да му изписват Ринвок, от който смисъл няма и той не го и пие.

# 747
И при мен гена е отрицателен. Искал ЯМР, за да види дали има активно възпаление.
1 седмица съм на аркоксия 120, без особен ефект. Тази сутрин около 1 час кръста все едно не беше моя - скован, когато вървя имам чувството че ще се разглоби ако забързам темпото, едва се навеждам, когато седна боли - абе ужас. За петата не коментирам - тя е редовна сутрин 😄.

# 748
  • Пловдив
И при ММ Аркоксията не помогна...
Петата също му е дерт, да.

# 749
И при ММ Аркоксията не помогна...
Петата също му е дерт, да.
Какво му помогна? Мислех да пия ибупрофен, но трябва да спра аркоксията и тогава, че не може да се комбинират май.

Общи условия

Активация на акаунт