Гледах... Хареса ми... Препоръчвам! - 11-та Серия

• 42 759
  • 513
  •   1
Отговори
# 120
  • София
jaklins, няма логика да казваш, че харесваш филмите, които препоръчва Лени и да твърдиш, че се разминаваме кардинално във вкусовете. нямам нищо против да е така, но има някакво противоречие, предвид факта, че неведнъж съм казвала, че харесвам почти всичко, препоръчано от Лени Wink
аз също не разбирам изобщо от кино в професионален план.
но нека да се върна на филма. защо героите бяха достигнали дъното? защото сами бяха избрали така. и това беше първото, заради което не им повярвах. това е съзнателен избор. а хората, които живеят на улицата обикновено нямат лукса да решат какво да изберат, те просто нямат избор. защо лиглата в главната роля беше опитала да се прави на интересна и оригинална, избирайки да живее на улицата, опита се да загуби всичко, а след това се уплаши и се върна при татко.
не повярвах нито на историята, нито на начина, по който бе поднесена. и двамата актьори ми бяха антипатични (разбира се, нямам предвид физически, въпреки че и това) като персонажи. защото да избереш да водиш такъв живот, след като имаш възможност да водиш нормален живот е поза, която дразни повече дори от позата, която те кара да направиш тъкмо обратното.

личеше си, че този филм е сниман бая години с множество прекъсвания, на моменти имаше дупки в сюжета, които нищо не можа да запълни.

п.п. любов - истинска и безрезервна имаше от страна на мъжа, но не и от страна на жената. а той оглупя дотам, че да убие заради нея. тя взе, че се върна. но не веднага. а 2 години след като го беше зарязала. това любов ли е? Stop

Последна редакция: нд, 07 дек 2008, 17:19 от Aurora

# 121
  • София
препоръчвам Beautiful 2008 - Ю.Корея - нещо не му намирам линк в imdb.com

http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=0807f0327e50e4a24 … 56f590e4a8746a573 - много ми хареса.

търся Shi gan на Ким Ки Дук и не знам защо не мога да го намеря, преди време го препоръчахте. може ли да кажете откъде да го дръпна?

Последна редакция: нд, 07 дек 2008, 17:27 от Aurora

# 122
  • Пловдив
Aurora тея дни на спорове ти върви.......    ooooh!   Joy

# 123
  • Варна
WALL·E - забавно филмче и в същото време много истиски. Стреснах се, да си призня  Rolling Eyes

# 124
  • Paris
На мен, лично, ми е приятен спора. А нали и затова е темата-обменяме мисли, преживявания, емоции, впечатления. Бих продължила дискусията, но не искам да отегчавам останалите момичета в темата. Peace

# 125
  • Пловдив
На мен, лично, ми е приятен спора. А нали и затова е темата-обменяме мисли, преживявания, емоции, впечатления. Бих продължила дискусията, но не искам да отегчавам останалите момичета в темата. Peace
Ако прочетеш малко по-назад,ще разбереш защо се смея.До вчера милата имаше спор с мен,сега с теб.... Whistling
Но и на мен са ми приятни такива спорчета,развеселяват ме. Joy  За жалост не гледам френски филми (доколкото разбрах този е такъв),и затова немога да се включа в обсъждането ви. Tired

# 126
  • София
и на мен ми е приятно. когато няма обиди и злоба мисля, че всеки спор е нещо хубаво. а аз с ръка на сърцето казвам, че към теб, jaklins, имам най-добри чувства и просто ми беше интересно да разбера какво ти допадна във филма, както и на другите, на които им е харесал. аз също, предвид кой го препоръчва подходих към него с големи очаквания и затова така се отплеснах в обяснения. просто не очаквах да не ми хареса.
ще ми бъде интересно, ако дискусията продължи, но няма да настоявам.  Wink

# 127

Peace Продължавайте си дискусията спокойно Wink, мен ми е приятно да чета Hug, когато няколко души задълбаят по съдържанието на даден филм Peace Така де, да има малко анализ, с елементи на разсъждение Mr. Green
Но едно нещо ми е малко чудно от известно време и си позволявам да споделя и коментирам. Уточнявам, че не говоря конкретно, а по принцип, защото забелязвам тенденцията у различни съфорумки. Често в темата се набляга на разлика/сходство във вкусовете за филмите (аз съм си позволила да направя такъв коментар само веднъж и като се замисля малко съжалявам Confused), понякога се намесват и лични очаквания кой какво харесва или трябва (според твоите виждания) да харесва, даже преди известно време забелязах известно разочарование Mr. Green от една съфорумка, че нейният вкус вече генерално се разминавал с този на друга. И питам: какво от това? Не може, всички да харесваме едно и също. Още по-малко е целесъобразно да се разочароваш, ако даден човек не харесва филмите, които и ти Laughing. Еми да, кофти е, предвид, че все пак, като си дошъл в този форум и коментираш в любими теми, много или малко очакваш и другите да "споделят твоите болки и радости" (последното образно казано Wink) В крайна сметка самата идея на форума (изобщо като такъв) предполага група с общи интереси, но да не задълбавам. Та мисълта ми е да си коментираме конструктивно и да не се опитваме да вкарваме "другия" през призмата на нашите очаквания за него - така или иначе обикновено представите ни един за друг са лъжливи, защото по-голяма част от нас се познават задочно от клавиатурата, а в реалността не Peace Надявам се да разбирате какво имам предвид, оставам с най-добри чувства към всички вас, не се опитвам да вкарвам интриги, просто реших да изразя мнение Hug

# 128
  • София
киора, абсолютно те разбирам и подкрепям, макар понякога аз също да се "вмъквам в нечии обувки". всъщност нямаше да направя никакъв коментар за филма, освен този, който първоначално направих, че не ми хареса, ако jacklins не ме беше провокирала с това изречение: "Aurora  Peace  Не съм и очаквала друго" Wink

# 129
  • Paris
Нормално е да очакваш и другите да споделят твоите вкусове, но ако наистина малко се замислиш, това изобщо не е задължително, даже напротив. Винаги има друга гледна точка, винаги има различна трактовка от твоята. Та и ние самите сме толкова различни. Това, че сме в една тема не ни прави еднакви. Но пък когато чета написаното от Aurora, успява донякъде да ме убеди в нейната теза. Сигурно защото различни неща ни впечатляват и донякъде определят и мнението ни като цяло за филма.
За въпросната реплика отправена към теб, тя е казана с най-добри чувства. Това е факт, нали?

# 130
  • в Tara
даже преди известно време забелязах известно разочарование Mr. Green от една съфорумка, че нейният вкус вече генерално се разминавал с този на друга. И питам: какво от това? Не може, всички да харесваме едно и също. Още по-малко е целесъобразно да се разочароваш, ако даден човек не харесва филмите, които и ти Laughing.
aбсолютно е така.
преди време гледахме с мъж ми един филм на ки дук, не му знам заглавието, но помня че много хора от темата бяха във възторг от него...за един пич дето ходеше из разни къщи, преспиваше и си отиваше.
е, на мен ми беше адски досаден, дори му проспах края. любимия ми пък остана силно впечатлен от него, учудих му се на вкуса, но го преживях Mr. Green
през ум не ми е минавало да споря с него и да се чудя как аджеба други филми ги приемаме по еднакъв начин, а с тази японска глупост ми 'изневери'

# 131
  • София
Изгледах 3 филмчета:

Amelie From Montmartre / Невероятната Съдба на Амели Пулен (2001)
http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=95796&hit=1-много препоръки бях чела,но не ми хареса.Френския език,музиката и атмосферата не ми бяха достатъчни...

The Emperor's Club / Императорски Клуб (2002)
http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=139007&hit=1-обичам филми с такава тематика,този не беше лош,но се надявах на друго развитие...

The Story of Us / Разделени заедно
http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=58678&hit=1-много истински филм,хареса ми Simple Smile

# 132
  • Пловдив
Още един глас за The story of usНевероятен филм,колкото и да го гледам,не ми омръзва.   Peace

# 133
  • в сърцето на един мъж...
След дълго затишие, най-накрая намерих време да наблегна на скритите запаси от филми. Не си спомням кой препоръча филма Vaniglia e cioccolato, но останах много приятно изненадана от него и страшно много ми хареса. Отдавна не бях гледала европейско кино от такъв ранг. Много благодаря за предложението!  bouquet
Сега имам повече време и ще наваксвам с филмите Grinning

# 134
  • Germany
Много приятен за окото филм гледах днес - "Under the Tuscan Sun" http://www.imdb.com/title/tt0328589/
Най-вероятно е споменат, защото не е нов. Ако някой е гледал нещо подобно, приемам предложения.

Общи условия

Активация на акаунт