Юнското дете от целувки расте!

• 25 626
  • 197
  •   1
Отговори
# 150
Явно не съм писала от октомври  Embarassed. Малко се самозарих в работа Simple Smile
Честити празници на всички! Честити рожденни, именни дни, както и коледа и нова година   bouquet
Честит рожден ден, Нансен   bouquet. Много здраве и любов!

Много, много ви благодаря, момичета за честитките за рождения ми ден  Heart Eyes  Hug

Ники още си ходи на градина. Неговият най-добър приятел, обаче напусна (записаха го в друга) и е малко тъжен. Все пак, той си мисли, че света се върти около него и не може да си представи, защо Боби няма да ходи повече.
Иначе, все още сме на тема "Колите", имаме си одеяла, чаши, един милион коли и какво ли още не. Лошото е, че и таткото се е запалил и сега правят колекция! На мен ми дават да си играя с момиченцата-коли  Crazy. И защото детската градина е до джъмбо, всяка вечер се ходи да се види има ли нови коли за колекцията. Вече започвам да се притеснявам ... и за двамата Simple Smile.

Успях да поразгледам малко снимки, невероятни са  Heart Eyes. Не мога да преценя, моя дребосък колко е порастнал, но съдейки по вашите, вече са си големи дечица  Heart Eyes

Хотче и аз стискам палци!

Целувки на всички дечица  Heart Eyes и прегръдки за всички мамита  Hug

# 151
  • София
Добро утро  Hug

Всичко е наред с бенката на Емма, няма да махаме! Успокоих се, бях откачила от страх!

Съкровище, заведох я, защото бенката е на коремчето, малко над линията на кръста, по-големичка и малко изпъкнала е и педиатърката се притесняваше да не я закача с дрешки и т.н., да не я дразни. Освен това операциите за отстраняване, ако се беше наложила такава, не се правят през лятото и затова реших да не чакам. Един съвет от мен - не се втренчвай много и колкото по-малко се ровиш из интернет по темата, толкова по-добре! Вярвай ми  Peace

Целувки на всички, ще пиша после  Heart Eyes

# 152
  • София
Ели-и-и  Hug
Радвам се че всичко е наред.Онзи ден една бенка на Алекс ме беше притеснила,но снощи я гледах нищо и нямаше поне видимо.Но явно се е метнал на майка си,която е с много бенки.
А уж такива хора били щастливи...ама уж!
Ериа радвам се че се появи.

# 153
  • София, център
Момиченца, благодаря за пожеланията! Аз бях няколко дни без комп, че беше на ремонт, грабнах лаптопа - и той бъгна. Та ей мена сега, ремонтирана!

# 154
Привет и от мен. Не съм писала от 100 години.
Нансе, ЧРД на патерица. Hug
Мимес, Дари е много сладка.
Сети, много ми е домъчняло за вас.
Аз от началото на декември съм в нова агенция и нямам почти никакво свободно време. Момчетата са супер. Сега са на вълна динозаври. Вече даже и с колички не играят. Влачат ги навсякъде и вече познават кой от кой вид е. За филмите не говорим, всичко що е динозаври е изгледано. Купих им и няколко много хубави книжки и тормозят всичко живо да им ги чете. Даже Стефи иска да го науча да чете, за да може сам да знае какво пише в тях.
Оф, тая работа с болестите ме съсипва, пък нали са и двама.... Даже сериозно реших да се консултирам и с хомеопат, пък ще видим.

Цунки на всички!

# 155
Гледам всичко при нашите юнчета е наред - браво на децата.
Ние мамите не сме толкова редовни във форума вече, но то си е по разбираеми причини - ангажименти, работа, задължения ...
Дечицата наистина много са порастнали и се изменят постоянно.
Хотче - радвам се че всичко с бенката на малката кукла се е разминало. Аз също имам две такива - които никога до сега не са ми създавали проблеми и си признавам че ме е страх да ги "водя" на лекар. Едната е на врата ми отзад, а другата отстрани, не ги виждам често и не ми правят впечатление или създават проблеми за сега, а и не са много големи (колкото оризче и леща са) - дано и така да е.
Надявам се всичко да е наред при вас сладурки, дечицата да ви радват много и ви пожелавам приятна седмица.

# 156
  • Варна
Здравейте момичета! Много отдавна не съм писала в темата-стария ми ник беше Novichka, с бебе Диана Wink
Имам проблем и имам нужда от съвети. След като махнахме памперсите, Диди се научи да се устисква през деня, но остана нощното пишкане. След това ставах, изпишвах я през нощта и проблема се реши. Скоро обаче започна да се напишква пак през нощта. Мислех, че ще отшуми, че е реакция към започването на градината, но проблема се задълбочи. След като направихме изследвания се установи бактерия Е-коли и възпаление на бъбрек и пикочен мехур. Сега пишането намаля, но остава проблема с това през нощта. Още сме на антибиотик венозно и се надявам след като спрем лечението нещата да се нормализират. Но има проблем-аз дефакто не знам дете на 3г. и 8 месеца по колко пъти пишка през нощта  Embarassed Моля, кажете ми Вашите деца как пишкат през нощта- към колко часа лягат вечер и пишкат за последно, след това до сутринта ли издържат или пишкат през нощта? Ставате ли да ги изпишвате или те сами стават? Благодаря Ви много   bouquet

Последна редакция: сб, 24 яну 2009, 21:56 от Dido4ka

# 157
здравей, Dido4ka,
Дими си ляга в 9-9.30 и цяла нощ не става да пишка. Чак на сутринта, даже понякога и като стане не й се ходи до тоалетна. Мисля, че ако не е по здравословни причини ставането нощем, може да е и по навик. То и аз като свикна да ставам нощем, после трудно отвиквам  Wink
УСПЕХ!

# 158
Здравей Novichka  Hug ,
честита ти бременност, много, много ти се радвам на втората лентичка  Heart Eyes, пожелавам ти всичко да е наред и да се радвате на чудесно, здраво, прекрасно бебче, а Диана да е една щастлива и горда кака  bouquet !

По повод въпроса ти - Лора ляга късно, към 12 вечерта, последно ходи до тоалетна малко преди това.През нощта не става за тоалетна /много рядко се е случвало/ и чак сутрин, става късно към 10 ч. и тогава ходи.Фактически издържа 10 часа без да ходи до тоалетна.Мисля, все пак, че до голяма степен е индивидуално.Много рядко се е случвало Лоричка да стане да пишка нощем, тя спи в отделна стая, става сама и отива до тоалетната, с бебефон сме, така че и някой от нас се буди и става, но факт е, че тя се усеща сама и отива.За по-удобно мъжа ми е сложил в тоалетната лампа с датчик и когато някой влезе, сама светва Mr. Green.
Имаше поредица от темички за подобни бъбречни проблеми и бактерии, предполагам си погледнала. Дано нещата скоро се нормализират и лечението да помогне бързо  Praynig !

# 159
  • някъде ... тук ...
Dido4ka, и аз мисля като Герганчето. Дано след лечението нещата се нормализират Hug
Иначе Гого от доста малък не се събужда и не пишка през нощта. Лягат с Радо към 9-9.30, рядко в 10. Баткото се напишква все още. Но при него всички изследвания показаха, че няма никакъв физически проблем, а причината е, че сънят му е много дълбок. Май започна да отшумява вече, защото разреди напишкването по веднъж на седмица.

# 160
  • София, център
Здравейте,

Луси все още е с нощен памперс. Понякога казва през нощта, друг път, понеже знае, че е с памперс само съобщава, че вече се е изпишкала. За сега не искам да се задълбочавам в това и да го правя на проблем. Надявам се, че пишкането ще отшуми с времето. Когато получи фибрилния гърч и бяхме в болница, се възползвах да се консултирам с невролозите и за това. Казаха ми да не се притеснявам, ЕЕГ-то й нищо не сочеше. Вероятно проблема е рефлекторен. Иначе тя се изпишква непосредствено преди лягане, и си мисля, че ако се изпишка на сън, го прави преди да се събуди. Педиатърката й ме съветва да не давам течности след 17.00 часа, което на практика е неприложимо, защото след детска градина тя изпива минимум по 1 литър. Не искам да я будя през нощта, защото така ще й смущавам съня.

И за финал - успокоително ми действа факта, че много деца от групата в детската също са с нощен памперс (като щрауса малко с главата...)

# 161
И Дари е с нощен памперс. Ходи до тоалетна точно преди лягане, а после в памперса е пишкала със сигурност веднъж, за повече не зная. Обаче при нас проблема е, че не пие много течности през деня, ходи за цял ден 2-3 пъти на тоалетна, и затова аз не ограничавам вечерно време и точно преди лягане водата, защото тя трябва да пие течности и то в повече. Иначе и аз не съм се притеснила, надявам се лятото да махна памперса, обаче тогава ще трябва да ставаме да пишка през нощта.
Dido4ka, вас какво ви провокира да направите изследванията? Някакви признаци имаше ли освен нощното напишкване?
Ние иначе бяхме 2 дни на градина, на 3тия имах работа и не я заведох, а на 4-тия вече беше с вирус. Сега е горе долу добре, остана кашлицата още да пребори и лееееко течащото носле. Иначе и варицелата чакаме, надявам се да я изкара, че някак съм се настроила. Ще пиша след няколко дни какво става.
Теди, заради теб влязох, да видя дали не си родила вече и да съм изпуснала Joy Целувки на Маринка.

# 162
Привет и от мен.
При моите за махането на нощния памперс помогна това, че лесно се измъкват от леглата, оставям им една 15 ватова лампичка да блещука и така те се ориентират сънени накъде е тоалетната. Вдигнах малко и температурата в стаята, в която спят.
Една близка отучи дъщеря си, която ставаше през нощта, но се напишкваше в леглото понеже я беше страх от тъмното, като и сложи от тези фосфорициращите картинки, които и правеха пътечка до тоалетната.
Говоря все пак за деца, които нямат друг физиологичен проблем.
Също е добре да се види дали нямат и някакъв психологически стрес, който често идва от детските ясли и градини и неправилното отношение от страна на възпитаващите там.
И не на последно място - по-малко течности преди лягане.
Поне това на мен помогна, надявам се да съм била полезна с нещо.

Целувки!

# 163
Привет и от мен, нашия нощен памперс изчезна съвсем скоро след другия....не помня вече, но може и да е било в рамките на две седмици. През този период само първите дни имаше пълен памперс, след това вече си говорихме и беше стискала успешно. Инциденти съм имала 2 или 3 пъти през големи интервали, в  периоди, когато е била болна, сънувала е нещо страшно, но след това не сасе повтаряли тези случаи.....

Знам, че е различно при всяко дете, така че, споко - според мен не бива много да се вторачвате точно в това и да го превръщате в основна тема, за да не се изтормозят излишно децата.... Peace

не знам дали писах, но вече сме заявили дата за вадене на третата сливица! Сега трябва да я опазим здрава, но не ми е много ясно как щестане това, като в понеделник пак тръгваме на детска. Не мога вече да я държа вкъщи.....
уф!
Дано е вярно това, че след ваденето проблемите ще намалеят драстично, щото вече не се издържа това не-спане и гъгнене :ooooh

# 164
  • Варна
Мимес, след нова година Диди започна да се напикава и през деня, направо не се устискваше и през половин час беше мокра. Урината миришеше по-силно и това ни провокира да направим изследванията. Сега спряхме с антибиотика венозно и продължихме по схема с бисептол, но много ме притеснява, че нощното напикаване продължава  Cry Вече не знам какво да правя. Мислех дори да слагам памперс през нощта, но ме е страх това да не влоши още повече нещата. Течностите вечер ги ограничаваме, но не помага. На градината няма проблем, госпожите се отнасят с разбиране, а и там много рядко се е случвало да се напиша и то на следобедния сън.
Съкровищница, мъжът ми е бил много болнаво и слабо детенце, но след махане на трета сливица, нещата са са променили коренно /за добро  Simple Smile /. Пожелавам и на Вас, след махането нещата да се оправят и Вие и детенцето да сте спокойни Peace
Сети, благодаря ти за пожеланията за бременността. За сега всичко е наред, само с последните притеснения ми дойде нанагорно и това, че съм бременна, но няма как. Чакам времето да мине и отново да гушкам бебче  Wink

Общи условия

Активация на акаунт