Юнското дете от целувки расте!

• 25 310
  • 197
  •   1
Отговори
# 165
  • София, център
Ох, момиченца, Лусито ми е с гастрит.

От 20-ина дни през 2-3 дни сутрин на гладно се оплаква от коремни болки, които са съпроводени с повръщане на малко количество стомашен сок. Гастроентероложката й предписа Алмагел или Квамател, Натриев цитрат за повръщането и Еспумизан за газовете. Направи й и пълно ехо на бъбреци, пикочен мехур, дебело черво, жлъчка и далак.

Сега трябва да пазим и строга диета.

# 166
Нансе, много съжалявам миличка. Как се е получил гастрита, не съм наясно с тази болест? Като мине на диета, лекува ли се напълно?

# 167
  • София, център
Не знам Миме, тя се храни доста съобразно. Това чипсове, снаксове, Мак доналдси и тем подобни, не ги познава. В къщи се готви винаги много лека храна, без запръжки, без подправки, наблягаме на плодове и зеленчуци, пълнозърнест хляб, сирена, печени меса, почти не пържим. Хапва супички, готвено. Не знам.

От друга страна пък може да е генетично предразположена, защото цялото семейство сме със стомашни оплаквания, а някои и със язви.

Много се надявам да не е на нервна почва, както при някои възрастни. Имам угризения и от факта, че преди време, както бях писала и тук, много плачеше сутрин преди детска градина, защото не искаше да ходи. Милото, какво друго може да направи, освен да плаче. Сцени не е правила, само тъжно търкаля сълзички. Обаче пък в момента ходи, да не кажа с удоволствие, но си говори за детската, за приятелчетата там, какво правели, какво учели. Адаптира се и си живее с мисълта за детската градина. Не знам.

А иначе гастрита се лекува, това в същност е по-обилно отделяне на солна киселина в стомаха, чието наличие предизвиква коликите и повръщането. Вземат се лекарства и се прави диета и така. Много ми е свито.

# 168
  • София
нансен съжалявам за Луси,не е ли много мъничка?
Новичка лека бремнност ти желая!  bouquet
Съкровище и на Мели искаха да я вадят третата сливица преди година и половина,ама засега устискваме.
Мели си е в къщи,в групата им има скарлатина.Писна ми вече два-три дни ходи после седмица не ходи.Цялата минала седмица си беше в къщи с кашлица.И сега се води неконтактна с болното дете,то последно в петък е било и хайде хоп и нея я връщат.А вчера и онзи ден си е била на градина и е била в контакт с деца,които потенциално могат да се разболеят.
Не знам как ще се гледаме...

Хубав ден от мен! Hug

И пишете по-често!

# 169
Нансе дано бързо да преборвате тези лошотии при Луси, Марина и тя от време на време ми казва, че я боли коремче сутрин но няма никакви симптоми. Аз си мисля, че е гладна като стане понеже вечеря към 20:00 часа, аз не й давам нищо за закуска преди детската градина (за да може да си изяжда закуската там) понеже е доста трудна с храненето. Закуската им мисля е между 08:30-09:00 часа и ако хапне в нас няма да закусва на детската градина. Друг е въпроса колко като количество изяжда там - а и честно казано си мисля че я мързунти да се храни сама на моменти, много й е хубаво да я нахраня аз (което много отдавна избягвам да правя). След детска градина е винаги гладна, не зна на какво се дължи но и не вярвам да се храни добре там. Събота и неделя като и настоява повече няма проблеми, но там няма кой да я чака да ми се храни по 1 час.

Уффффф тези болести - по коледа варицела, сега чувам че и в нашия град някой детски градини се оплакват от скарлатина - аман вече - дано да устискаме здрави, че с бебок и кака със скарлатина не знам как ще се оправяме.

Дано са здрави дечицата и да няма лошотии.
Аз бягам, че тати води Маринуш от детска градина, иначе сме добре - аз все още 2 в 1 се поклащам като пингвин - нямам търпение вече да се запознаем с малката беба. 

# 170
  • No Line On The Horizon
Нансен, много неприятно това за гастрита на Луси. За първи път чувам за толкова малко дете с гастрит.

# 171
Здравейте  Hug
Нансе, много гадно това с гастрита, толкова мъничка Луси и гастрит  Sad И аз имам гастрит, много гадно, ама толкова малко детенце.
Теди, чакамете всеки момент да се похвалиш с хубаво новина! Ти се пази от тези болести, сега на финала, особено.
Ние махнахме нощния памперс лятото, инциденти сме имали, особено когато се разболява.
Дидочка, дано скоро разрешите проблема!
Ох, аз съм много притеснена за нашия говор, още е бебешки, заместваме съгласни. Тук не стига, че няма професионалисти, а и малкото които ги има, ме убеждават, че бил малък  Rolling Eyes Според мен има проблем, а няма към кого да се обърна  Cry
Съкровище, стискам палци операцията да е ок и след това да не боледувате много.

# 172
  • София, център
Ами, малка е, да  Cry

И мен това ме изуми. Но се оказва, че не е изолиран случай.

# 173
Здравейте!
Нансен, дано я излекувате бързо малката и да няма повече такива проблеми.
Вили, не са ли още малки да се притесняваме за говора? И Ники плямпа по бебешки. А като го мързи, нищо не му се разбира. От както ходи на градина, изказа е по-разбираем Simple Smile ( не помня Ицко ходеше ли).
Съкровище и ние стискаме палци за операцията.

Спря ми тока и след малко ще ми свършат батериите на лаптопа, т.че за сега толкова.
Целувки на всички дечица и никакви разболяваници повече!

# 174
Добро утро  Hug Кафе?
Ние усърдно учим стихчета за празника на мама, обаче съм 90% сигурна, че или няма да ги каже, или въобще няма да се задържи на сцената, а като ме види ще дойде при мен. Поне две години ми направи този номер в яслата.
eria_r, ходим, ходим на градина и на ясли ходихме преди това, вече имаме две години стаж, но говора се изчиства много бавно, а понякога въобще отказва да каже някоя дума правилно, като му я казвам на срички я повтаря на срички правилно, но слято нищо не му се разбира  Confused
При вас как е времето днес? Тук е едно мрачно, вали, въобще време за сън и почивка.

# 175
Нана, много съжалявам, че малката принцеса е с гастрит  Cry , дано бързо овладеете нещата и отшуми  Praynig .Не се питай за причината и храненето, понякога нещата просто се случват.Гуш Hug.

Вили, привет  Hug, Лори също мнооооооооооого бавно си изчисти речта, сега вече мога да кажа, че много хубаво и правилно говори, постепенно, от само себе си се оправиха нещата, бавничко малко, ама стана.Буквата "р" обаче още я чакаме  Whistling .
Тя вече е голяма де, време беше да започне да говори чисто, само като си погледна лентичката и ми се плаче...от щастие, скоро ще стане на 4 човечето  Grinning .

Теди, днес изключително много мисля за теб   Heart Eyes

Съкровище, на вас ви стискам палци  Hug

Инес - на вас, дано се размине боледуването  Praynig и приятно лудуване вкъщи   bouquet

Лилу, сподели още как са юначетата, липсвате ми  Heart Eyes .А за динозаврите и Лора им е фен, най-много на тиранозавър Рекс  Mr. Green ,даже по едно време се правеше на динозавър и си остреше ноктите по дърветата навън и ръмжеше страшно  Crazy .Имате ли си филмчето на Дисни "Динозавър", много е хубаво. Също и поредицата "Земята преди време"...Ако искаш мога да ти кажа, откъде да купиш ходещи динозаври със светещи очи.Издават и звуци и не са големи, лесно се крият  Laughing .

# 176
Привет!
За говора-не говори все още напълно добре, но затова пък - Р присъства в пълен обем и навсякъде и даже звучно го търкаля Laughing

# 177
Сети  Hug чакаме с нетърпение да откриете сезона на юнчетата с вашия рожден ден.
Теди, пиши ни, иначе се притесняваме  Grinning
Съвсем ни оредяха редиците  Confused
Лека нощ и сладки сънища  Heart Eyes

# 178
ТУк съм, тук съм мацки - все още 2 в 1 се поклащаме. Малката е малко настинала, кашлеше минахме преглед и ни изписаха само сироп против кашлица, да ама не - снощи и температура ми вдигна, та сме по цял ден из нас и ме разсейва да не мисля за раждането  Crazy Затова не остава много време за писане. Надявам се дечковците да са здравички - пожелавам ви приятна седмица, а и весело посрещане на предстоящия празник - Св. Валентин имам предвид (а ако някой иска и Трифон Зарезан Wink )

# 179
Теди миличка, стискам палци да мине леко и безпроблемно раждането. А Маринка бързо да се оправя за да посрещне здрава бебчо в къщи. Hug

Общи условия

Активация на акаунт