Болни от муковисцидоза - тема 4

• 43 915
  • 452
  •   1
Отговори
# 75
ходихме в варна при др.петров дадени 6 опаковки креон от 25000 и ни каза че за полмозима трябва снимка на бял дроб и тогава щте прецени дали е нужен той и чак март месец при него щте отидем и да питам нещто пари бой на еко пак каква е цената  newsm11 [[/size]smilie=smile3506.gif]

# 76
http://www.lifewithcf.org/index.php?option=com_fireboard&Ite … tid=13&id=459
На този благотворителен търг присъстваха представители от УС на Асоциациа -Муковисцидоза.
УС на нашата Асоциация заедно с РАРЕДИС имаме идеята да се направи към края на месец март -Конференция на тема Муковисцидоза,като ще се поканят  лекари ,специалисти и заинтересовани от заболяването от страната и чужбина.

# 77
Фирма Новартис е осигорила около 80 небулизатора (разпрашителя ) за Пари - Бой инхалаторите,молбата ни към тях беше , поради нуждата пациените да си правят по-качествено инхалациите с Тоби-300. Тъй като за ихалиране на Тоби е неубходим отделен разпрашител.
Хубаво е да се закупят нови инхалатори за доста нуждаещи си спешно, както и кислородни апарати.
Давайте идеи от кого можем да искаме помощ.
Говорих с Ларош за България , които осигоряват пулмозима,почти ми отказаха.

# 78
# 79
# 80
Ани благодаря  Hug, отново с полезна информация  Simple Smile
Това наистина ми се струва добро, дано не греша. Но аз в момента му давам на Акан цитросепт и незнам дали става и това да го включа. Но след цитросепта, като правя малко почивка, може и това да пробваме. За сега сякаш добре му действа цитросепта, не искам да го сменям.
Иначе за нас да кажа малко  Simple Smile. Днес не го пуснах на училище. Вчера сутринта беше страшен студ, до като се дотътрим до училище май поизстина. Снощи се оплака че го гъделичка гърлото. Днес ще видим как ще е.
По принцип цитросепт му давах само по 1 път на ден по 5 капки. Днес смятам да го започна по 3 пъти на ден по 5 капки. Дано му се размине. Вие какво ще ме посъветвате?

Напишете как сте бе, големите, малките  Hug

# 81
 newsm10 Страхотна статия! Браво! За съжаление ние не можахме да постигнем този резултат по независещи от нас причини! Желая на всички здраве и силен дух!  smile3525

# 82
На 21-ви януари , ще се проведе второто заседание в комисията по дискриминация !
Ако искаме да променим нещо трябва този път да присъстват повече майки и пациенти.
Исканията ги знаете - Нова кл. пътека, Инхалатори , Редовни доставки от министерството на 3-те медикамента по наредба34, Уеднаквяване на  релкове и телкове, Диспансеризация, Работещи центрове...
Настояваме, че в БГ има Дискриминация поради горепосочените искания!
Докажем ли това , пътя за напред ще се поразчисти.
На делото ще присътват представители от здравната каса,от министерството на здравето, националните консултани (по педиатрия проф.Минчев, по пулмология - доц.Османлиев).
Свидетелските показания ще са много показателни и имат голяма тежест в тази комисия.
Нека го направим  newsm10!Да променим живота си поне до толкова-до колкото зависи от нас!

# 83
Хора,много се притеснявам ,че изглеждам вече луда #Crazy от страни.Само аз пиша в този Форум, егаси шматката  waveyдето съм , нали !?
Ама карай аз съм тъпа,но упорита ще продължа , докато ме бамнат ignore2 модераторите !

# 84
Здравейте!
Няма да убеждавам никой, колко е важно да сме там. Надявам се да го разбирате и този път да се срещнем.
Аз ще бъда там! До скоро!

# 85
На 21-ви януари , ще се проведе второто заседание в комисията по дискриминация !

А някакъв час ?!  newsm78

# 86
В 10 ч, по късно ще пиша , къде сенамира сградата, че София ми е тъмна Индия.!!!
Намира се на бул. Драган Цанков 35
http://www.kzd-nondiscrimination.com/index.php?option=com_conten … d=4&Itemid=10

Последна редакция: пт, 16 яну 2009, 20:04 от annette

# 87
До комисията по Дискриминация се стига с маршрутка 23 или автобус 413.
Минават през Централна гара и Лъвов мост, слиза се една спирка преди раковата болница.Това мога да дам като ориентир.
А ,  ако искате можем да се срещнем на гарата и да отидем заедно !

# 88

Намираме се в състояние на предгрипна вълна, чийто разгар се очаква в началото на февруари, съобщи вчера директорът на Института по микробиология Ангел Гълъбов, пише в днешния си брой Монитор.

Щамът "Бризбейн" се отличава от останалите грипни вируси с по-тежко изразена клинична картина и по-големи усложнения.

Основното, което отличава грипа от инфекциите на дихателните пътища, е внезапното начало, отбеляза вирусологът. В първите два дни заболяването протича с втрисане, болки в мускулите, силно главоболие и отпадналост, които могат да приковат болния на легло. На третия ден се появяват хрема и кашлица.

Грипът "Бризбейн" поразява дихателните пътища и води до тежки бронхити, ларингити, пневмония. Едно от най-характерните усложнения е т.нар. смесеновирусна бактериална пневмония. Най-застрашени от усложнения вследствие на грипа са хората в напреднала възраст и децата, при които имунната система е слаба. Предаването на инфекцията при хрема често става чрез мръсни ръце.

Грипният вирус причинява и т.нар. оксидативен стрес, в резултат на който могат да бъдат поразени сърцето, централната нервна система, средното ухо, бъбреците и жлезите с вътрешна секреция. Това са тежки усложнения, които в някои случаи могат да доведат до смърт. Моментът все още е подходящ за имунизация, допълни Гълъбов.

У нас се прилагат три ваксини, които включват компоненти за защита срещу вирусните щамове A H3N2 и А H1N1 с общото название "Бризбейн" и вирус "B" "Флорида".

Вирусът "Бризбейн" е силно прилепчив.

"Преди да се развие клиничната картина на грипа, можем да потиснем размножаването на вируса с химиопрофилактични препарати и средства, които подсилват имунната система. Добре е тези препарати да се приемат комбинирано", посочи Гълъбов.

При поява на внезапно втрисане незабавно трябва да започне прилагането на химиотерапевтични препарати, които ограничават усложненията и продължителността на заболяването от грип, като дозата трябва да се увеличи. Препоръчва се също чест прием на антиоксиданти - витамини Е и С, като вторият трябва да се приема в големи количества - от половин до един грам дневнo.

Грипният вирус "А" H3N2 "Бризбейн" е поразил вече в лека степен някои страни в Северна Европа, сред които Ирландия. Това е щам, който е изолиран в Австралия преди година и половина. "До голяма степен той е близо до предишния - "А" H3N2 "Уисконсин", който е главен причинител на епидемични взривове след 1968 г.", уточни Гълъбов.

actualno.com

Последна редакция: сб, 17 яну 2009, 12:27 от annette

# 89
ммм...най-накрая и аз да съм тук приятно ми е аз съм Ло  bowuu

Общи условия

Активация на акаунт