Фотография - 30-та тема

• 32 578
  • 541
  •   1
Отговори
# 120
Благодаря ви за комплиментите за децата Simple Smile Наистина страхотно се представиха този път, майка им се изложи със снимането, ама нищо, другия път Simple Smile
Важното е, че научих няколко много важни работи от това снимане, надявам се да мога да ги приложа по-нататък Simple Smile

А, току-що Дядо Коледа ми "донесе" 2 светкавици, като ги получа ще се пробвам да покажа нещо свястно Simple Smile

# 121

Аpoklistika , в повечето случаи се ползва и основна и запълваща светкавица, но може и само с една светкавица. За подводната фотография има доста ръководства, посъветвай го да си купи и прочете ако се интересува, щото си е наистина специфично снимането под вода. А за прегарянето не знам... много зависи с каква техника снима.
Благодаря за отговора Simple Smile
Снима с Олимпус Е520 и две светкавици, склонна съм да мисля, че проблема е повече в него, отколкото в апарата, ама като не съм се сблъсквала никога с подводно снимане не знам какви съвети да му дам. Би ли препоръчала някакво конкретно ръководство Hug
Фрий, не го пуснах тук портрета, щото реших, че не е нищо особено, ама щом ви харесва, ето го  Mr. Green

http://flickr.com/photos/apoklistika/3073544587/

# 122
не го пуснах тук портрета, щото реших, че не е нищо особено, ама щом ви харесва, ето го  Mr. Green

http://flickr.com/photos/apoklistika/3073544587/
не разбираш от жени, ясно е.... Joy

абе много красиви мацки сте се събрали тук.

Днес си получих книгата със снимките на Кайо, ако си спомняте, бях пуснала линк ... МНОГО е готина! Супер. всички много я харесаха, дори половинката, който смята фотографията за враг номер едно

# 123
Шматка - Я! Крилца! Ама тия дето ги взех от Джъмбо не са така хубави като вашите...  Thinking Хареса ми, но ми се струва, че ако главичката беше в профил щеше да е още по-добре. Не си ли я качила някъде да я видим голяма? Спеше ли докато го снимаше?  Малко мишле, да ти е живо и здраво!   

Асол, крилцата са от СОМО - очите ми останаха в тях...две седмици ги мислих - накрая ги купих, барабар с фона, който на тамошната светлина изглеждаше гарваново черен Simple Smile За по-големи снимки...ами трябва най-сетне и аз да се регна във Фликр явно. Ще показвам от там вече  Peace Но все ми се струва, че не си видяла всички снимки, а само тази, за която закачих линка.

Благодаря на всички за коментарите! Така ще знам какво да не пропускам следващия път!

Последна редакция: вт, 02 дек 2008, 13:37 от Шматка

# 124
за портретен Тандури ли питаше? Като гледам колко ти е тъмно, особено ако искаш за вътре и за боке:
50 мм/ 1,4 !!!!! Няма такъв обектив на такава цена!
http://www.bhphotovideo.com/c/product/12140-USA/Canon_2515A003_5 … SM_Autofocus.html

ako te interesuwat drugi portretni възможни... 100 мм макро е супер готин, става и за манджи, в профила си има много такива.
пробвах и муцунения - 85 мм, също е много добър.
но искрящите и блестящи цветове на 50 мм нямат равни.

Аз бях питала по принцип, за Тандури не знам. Благодаря ти много, определено ми беше от полза това  bouquet
И аз гледах този обектив, но се чудех всъщност колко мм е подходящо 50, 85 или 100. Но като каза за цветовете, най-вероятно този ще е Grinning

# 125
за портретен Тандури ли питаше? Като гледам колко ти е тъмно, особено ако искаш за вътре и за боке:
50 мм/ 1,4 !!!!! Няма такъв обектив на такава цена!
http://www.bhphotovideo.com/c/product/12140-USA/Canon_2515A003_5 … SM_Autofocus.html

ako te interesuwat drugi portretni възможни... 100 мм макро е супер готин, става и за манджи, в профила си има много такива.
пробвах и муцунения - 85 мм, също е много добър.
но искрящите и блестящи цветове на 50 мм нямат равни.

Аз бях питала по принцип, за Тандури не знам. Благодаря ти много, определено ми беше от полза това  bouquet
И аз гледах този обектив, но се чудех всъщност колко мм е подходящо 50, 85 или 100. Но като каза за цветовете, най-вероятно този ще е Grinning

за вътре 50 мм, за навън, и други има Simple Smile само кажи колко пари има твоя дядо кледа и веднага ги наместваме. сега има отстъпка (в сащ) на един страхотен обектив за портрети е пребиец - 70-200 ф4 ис Л, ама е почти 1000 долара. но със сигурност ще го имам някой ден.

# 126
  • София
Тандоори, по-новите ми снимки са с 40Д-то. С 350Д при оскъдна светлина са ето тези например. Също така и недовършения ми проект на Ивайла - 365 дни - тук има много на закрито, със слабо осветление.

Фрий, от нет-а са коледните песни, да.  А рецепти намерих в готварския - колкото ти душа иска  Grinning

Кали, не спираш да ме изумяваш - завиждам ти за здравите нерви  Wink

За всички любители на крилца (ангелски  Mr. Green), всякакви размери има в "Слънчоглед" (или поне имаше като ходих преди месец).

Снимките ще коментирам във Фликр.

# 127
ау, тука пак голяма приказка имало, аз пак съм бляла някъде.
сега докато кажа всичко, дето имам за казване....ще стане огромен пост.
значи от по-назад към насам:
Тандури, на тебе честити светкавички, твоят Дядо Коледа явно подмамен от коледната украса много подранил! Ще взема и аз да украся, че белким го подмамя  Joy А за Крумчо, радвай му се сега, докато е гушкав и слуша и не е нахитрял, щото после да не ти казвам колко изобретателни стават гадинките!

Джаз, твоето бебе много добре, малко бих вдигнала сатурацията на лицето и въобще кожата.

Бухтичке, слушай Калина за портретните, няма да сбъркаш. За в къщи 50мм е най-добре. За на вън може и по-дълъг, ама за вътре - ще ти отеснее къщата.

Шматка, крилцата наистина са прекрасни, но бебчето според мен е много мъничко още за такива сними. На повечето кадри е със забито в пода личице, и позите са измъчени, не ми навява сладко ангелско чувство, а по-скоро тягостно усещане. Изчакай по-добре докато може да сяда самичко, и тогава пробвай пак. Това може и за Вечерница да го кажа. Изобщо бебета с крилца ги виждам като ангелите на Микеланджело- дебелички, усмихнати и закачливи. А фонът, за който споменаваш, и той ли е от Комо? какво представлява? Колко е голям и колко пари? Grinning

Апо и ти ли дюканстваш!? Ще се уморите бе жени. Казвам го като пробвала дюканстването и получила добър резултат. Обаче после не можах да си оправя кожата и косата месеци наред. Даже с косата още имам проблеми. Опичайте си акъла за едната слабост да не се ритате после отзад. Инак кремчето го хапвам и без да съм на диета, знам колко е вкусно  Mr. Green Селфа ти и на мен ми хареса много.

Мишолинке, май доста ги поливаш твоите, растат като репички!

На Муцуната бебето е само за крилца! Я разказвай верно какъв е фона и с какво го светна, много хубаво си го докарала!

Рали, насочено осветление може да се постигне по няколко начина, но изискват екипировка. Първото и най-доброто - оптичен спот. Слага се отпред на студийна светкавица, можеш да регулираш дебелината на снопа светлина, и разсейването по краищата. Скъп вариант. Другото - неоптичен спот. Същото (почти), но не така прецизно, по-евтино. Пчелна пита или има към софтбоксовете нещо подобно - представлява решетка от ленти пред светкавицата, които позволяват преминаването само на лъчите, успоредни на тях, а спират разсеяната светлина. Гъбите ти са много яки, разбрах, че съм закъсняла с идеи, нищо. Ама какви са тия гъби, така си ги купуваш с пръстта ли? Супер.

Файър Кате, от кога си мисля да те питам, може ли някой път да ме вземеш с тебе като ходиш на концерт на БТРте, в някой клуб примерно, много ще ми бъде приятно, може и аз да се пробвам с някоя снимка.?? Много смешна история с луковиците, явно всеки си има подобни случки. Аз така като дете бях окепазила на татко едни юбилейни картички от Дрезденския панаир - да му отлепя марките, да не се мъчи, на бързо ги бях нащракала с ножицата, и подредила по класьорите... hahaha

Фрий, много ми харесват  последнте крачета и ръчички, на кого са? Наровете винаги са ми били слабост, много са фотогенични. Благодаря ти, че сподели лунно-звездната снимка, много красиво.

Калинко, как ги прави тоя Кайо тия неща бре, ангина ли е, какво е? Като се сетя само как ми действа тая гледка на термометъра.... Sick Да се оправя бързо детенце! Яка ли е книжката, а? Щом и "Бащати" на Кайо я е харесал, сигурно е супер кеф!

Еси, готино бокенце!

Който пита за коледни сладки, има в готварския закована тема със сладкиши за Коледа, аз там не съм влизала, щото си е опасно  hahaha
ама има едни "меденки на Джули" всички в тях се кълнат, че ставали страхотно, аз не съм ги пробвала лично, но източникът е много надежден.

Моби, къде изчезна бе, липсваш ми, да знаеш.

Малей, какъв пост, ще прощавате. До довечера няма да се обаждам  Simple Smile

# 128
Аз гледам да сколасам тук и таме, от време на време коментирам във Фликр. Ако някого съм пропуснала, не е било нарочно (много съм разсеяна, а то и малкото ми мозък изтича с кърмата  hahaha). Обичам си ви всичките и ще гледам да наваксам покрай празниците.
Май ще си поръчвам на дядо Коледа едно дистанционно, като благодаря на Рали за пуснатия модел (ще се възползвам). Много готини гъбките! Слави имаше експерименти с насочено осветление от миналата пролет, дано да се включи да обясни точно как го беше направила.
Тандури, прекрасен сет, въпреки липсата на фокус. Някои много ми харесаха като настроение.
Апо, прекрасен селф. Вдъхнових се покрай вас и си спретнах вчера един - Мечтата на вампира  Mr. Green

Фокусът ми избяга на върха на носа, а исках да е на ухото. Та затова ще си поръчвам дистанционно  Joy

# 129
Лоис, може би си права, че е малък, но сърце юнашко не трае Simple Smile Като порасне ще го правя на елф, с крила на фея. Обещавам! Joy
Фонът всъщност е хубаво одеало  Mr. Green, което, както споменах, в Комо изглеждаше мнооого черно (такава ми беше идеята). Струваше ми петдесетина лева...,но, така или иначе, имахме нужда от одеала Simple Smile

И аз съм вече във Фликр! Качих и малко други снимки:
http://www.flickr.com/photos/oceanborn/sets/

# 130
Калина, благодаря за обективите! Записва! Simple Smile

Само да ви кажа за "меденките" на Джули, аз лично съм ги правила и определено не мога да разбера от къде идват хвалбите. Да, на вид го докарват ( мога да покажа какво съм направила), но на вкус това бяха най-ужасните меденки, които съм яла.
В рецептата имаше потресаващо малко количество мед, ( 2 лъжици ли беше не помня), в сравнение с моята рецепта, в която има почти 2 кг на 2 дози. Моите стават меки и се топят в устата, докато тези и след престояване ( защото меденките трябва да престоят) бяха твърди като бисквити. Ако очаквате като меденките, които продаваха едно време и половината бяха натопени в шоколад, това не са меденките. Само казвам...Аз се подлъгах по коментарите и направих сума меденки миналата година, но няма да ги повторя.
Ето тука са снимките:
http://tandoorisjourney.blogspot.com/2007/12/butter-cookie-jam-s … wich-delight.html
След текста с рецептата са меденките ( половината с какаова глазура, другите без, украсени с айсинг и цветна захар), а най-долу на постинга са меденките украсени от Калин Simple Smile. Първите бисквитки, които съм показала как се правят са масленки слепени с крем ( те бяха страхотни).

# 131
Изобщо бебета с крилца ги виждам като ангелите на Микеланджело- дебелички, усмихнати и закачливи.

Heart Eyes Аз имам едно, точно такова в къщи. Някой да го иска... Mr. Green  понеже аз нямам нито фото, нито крила (ангелски, не пържени)  Joy Joy  Joy

Последна редакция: вт, 02 дек 2008, 14:21 от maimunche

# 132
Аз имам едно, точно такова в къщи. Някой да го иска... Mr. Green  понеже аз нямам нито фото, нито крила (ангелски, не пържени)  Joy Joy  Joy
Давай го  Laughing

Тандури, ще пробвам твоите, щом казваш.
Много е сладко как под рецептите ти излиза реклама  "5 tips to get a flat stomach"  Joy

Май ще си поръчвам на дядо Коледа едно дистанционно, като благодаря на Рали за пуснатия модел (ще се възползвам).

Веч, внимавай това, което бях пуснала е без фокус - само щракваш, фокуса трябва да го нагласиш сам

За насочената светлина, Лоис, знам ги тези скъпите решения исках нещо по-евтинко.
Слави беше обяснявала за кашон с дупка
аз снимах със светкавица с дупка
Ще пробвам със светкавица през тръбичка с фолио.

Гъбите не ги знам какви са. Ходихме до един китайски супермаркет и там си ги харесах. Не бяха с пръст, е едно снопче чистички, белички гъбета, които просто те викат, купи ни да ни снимаш.
много бяха милички (и вкусни на омлет)

# 133
Ани, аз че съм късогледа, си го знам, ама сигурно съм и кьорава. Не мога да намеря твоята рецепта за меденки.
Аз ги правя от години по една и съща, която е като на Пепи (нали сме заралийки, явно затова и някои от традиционните ни рецепти се повтарят) - тя е тук: http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,177.msg6946.html#msg6946
Ей тука една стара снимка, като фотография е слаба ракия, но се виждат:

# 134
Хапка, Рали, аз не съм качила още моята рецепта Simple Smile Не съм ги правила от няколко години, затова я нямам на блога.
Тази година обаче ще ги направя и пусна, ако все пак искате и сега мога да я изровя, но записките са на майка ми от едно време, а аз искам да ги направя пак, за да съм сигурна, че всичко е така, както трябва да бъде, понеже тя е от хората дето слагат " брашно на око" от което аз побеснявам  Laughing. Сега ще ида да я намеря.
Хапка, тези вашите меденки омекват ли? Като нищо съм пробвала и друга рецепта Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт