Фотография - 30-та тема

• 32 578
  • 541
  •   1
Отговори
# 105
Късно е за гъбите  Mr. Green

Докато аз се мотам с апарат в ръка
детето дойде да ме пита колко яйца да им сложи  Joy Joy
Беше ги изпържил грижливо.
.... А във фурната се готвеше гювеч
Извинявайте, че спамя, но ми стана много смешно
като стратегия за бягство от гювеча  hahaha

# 106
След като е ликвидирана опасността от гювеча, кажи как е направено осветлението на снимката?

# 107
За питката както виждаш си мълча, защото нищо не стана Joy
Ей сега ще ти пиша на лични да я видим тази работа Wink

# 108
  • Анкх-Морпорк
Като прочетох за гъбите и.... трудно се въздържам да не оспамя... (много извинявайте)
Така преди години бях купила луковици - лалета и зюмбюли и щерката ми ги показа гордо:
"Мамо, обелила съм всичкия лук, да не плачеш!"
А то... да се чудиш да се смееш ли, или да плачеш...

# 109
аз дори не съм се записала тук  Embarassed

# 110
firebird, много ми хареса за твоя лук
изпържихте ли го?

Светлината е светкавица от дясно
Пред нея  има залепено картонче,
с малка изрязана дупка

# 111
Благодаря за комплиментите от името на съпруга!!!  Blush Hug
Асол, точно ти ми трябваш Simple Smile
Вчера един интернет познат, който също се гмурка и снима, ми зададе разни въпроси, на които аз не бях сигурна как да отговоря. Кажи малко повече осветлението под вода. Аз гледайки снимките на моя познат забелязах, че при него често се полут прегорели обекти, което ме наведе на мисълта, че е хубаво да снима със запълваща светкавица, ама няма как да си проверя теорията Simple Smile
Аpoklistika , в повечето случаи се ползва и основна и запълваща светкавица, но може и само с една светкавица. За подводната фотография има доста ръководства, посъветвай го да си купи и прочете ако се интересува, щото си е наистина специфично снимането под вода. А за прегарянето не знам... много зависи с каква техника снима.
Raly, 40Д-то се гмурка, настанено в удобен бокс на Ikelite. От своя страна боксът също е настанен в удобен огромен уплътнен куфар заедно с портовете за обективите и светкавицата. Няма да споменавам подробности като неопрен и др.оборудване и 8-9 кг. колан, а пък докато се замъкнем на плажа ooooh! Tired

Шматка - Я! Крилца! Ама тия дето ги взех от Джъмбо не са така хубави като вашите...  Thinking Хареса ми, но ми се струва, че ако главичката беше в профил щеше да е още по-добре. Не си ли я качила някъде да я видим голяма? Спеше ли докато го снимаше?  Малко мишле, да ти е живо и здраво!   

Муцуна, разкошна е!!! Аз се примирих, че опитите да снимам Лора със дядомразовска шапка са обречени на пълен провал... пък и не намерих моментното лепило  Crazy

Така преди години бях купила луковици - лалета и зюмбюли и щерката ми ги показа гордо:
"Мамо, обелила съм всичкия лук, да не плачеш!"
  Joy Joy Joy

# 112
  • Анкх-Морпорк
Не го изпържихме, насадихме го, но не поникна, добре го беше обелила.

А за снимката - народа гледа и нищо не казва -  newsm78

# 113
# 114
Светлината е светкавица от дясно
Пред нея  има залепено картонче,
с малка изрязана дупка
thanks!

# 115
firebird, струва ми се, че не е много на фокус. Кадрирането би могло да е по-добро. Хванала си го в момент, когато погледът му е зареян някъде в нещо неопределено. Не е особено изразителен портрет, няма "живец". Не личи, че е по време на концерт, а сякаш си щракнала случайно, когато сте били на маса.  Имаш много по-добри концертни кадри.  Simple Smile

Апо, много хубав автопортрет, защо не го сподели и тук?  Wink
И аз много тача крем от кисело мляко - цедено.  Blush Хем вкусно, хем лесно се прави.  Laughing Разделя се на 3 порции, подслажда се с пудра захар. Едната част се оставя бяла + ванилия, втората част се овкусява с настъргани лимонови корички/лимон - става жълта, третата част - с какао. Редят се в чаша едно ред върху ред. Отгоре може с плод или счукани орехи. Или каквото ви хрумне.  Wink

Моби, много ме зарази описанието ти за коледното настроение у вас.  Grinning Щях да правим уж тази събота коледни украси, ама нещо не сколасахме. Коледните песнички откъде ги имате, от нета ли? Мойте не знам ще траят ли шапки - дребното не трае нищо на главата си, но пък каката може да се накипри.  Laughing И съответно да настане бой и вой в борба за шапката.  Crazy
Бях решила да правя (да се пробвам де  Laughing) коледни курабийки и меденки. Дайте 1-2 лесни рецепти.  Wink

Тандуури, много хубав коледен албум, страхотно настроение!

Мишолина и Муцуна, сладки портрети на сладки модели!

Асол, много приятна подводна разходка. Красива, и инфомативна.

П.П. Видяхте ли страхотната Луна тази вечер с двете блестящи звезди около нея?  Shocked  Grinning Красота!!! Нямам с какво да снимам подобно нещо, но намерих във ФФ някой, който го е направил: линк към снимката.

# 116
Муцуна, обра точките! Как го снима освети и офони?

фрий, супер готина е снимката, не знам дали ти писах в Фликр, но дълго я съзерцавах.

Ева, зависи от къде ще го купуваш. Често пъти китовия обектив на 40д е 17-55мм, който не е кой знае какво, но има зум, както ти казваш. Моят 40д го взех със 17-85 мм обектив, който е далеч по-добър, но и по-скъп. Ти с какъв трърд обектив си гледала да се предлага?

Хапке, не говориш за правилния обектив.

40 д обикновено го китосват с 17-85, който не е изобщо върха на борчето.
450 д върви с кит 18-55 ИС, много остър и за цената си хубав.

има един друг 17-55 2,8 ИС, който е СУПЕР готин обектив, в щатите в момента има намаление и е с около 250 долара по-евтин, от колкото аз си го купих миналата коледа. обективът е трепач.

по принцип не зум обективите са много по-качествени и сравнително по-евтини от зум. но пък са по-трудни за ползване.

за портретен Тандури ли питаше? Като гледам колко ти е тъмно, особено ако искаш за вътре и за боке:
50 мм/ 1,4 !!!!! Няма такъв обектив на такава цена!
http://www.bhphotovideo.com/c/product/12140-USA/Canon_2515A003_5 … SM_Autofocus.html

ako te interesuwat drugi portretni възможни... 100 мм макро е супер готин, става и за манджи, в профила си има много такива.
пробвах и муцунения - 85 мм, също е много добър.
но искрящите и блестящи цветове на 50 мм нямат равни.

уф... току що счупих един термометър, докато го снимах. опитвах се да докарам боке... Joy добре, че не се разпиля живака.
Кайо е с 40.3 и реших да го увековеча...

пуу.. една свестна снимка нЕма!

Последна редакция: вт, 02 дек 2008, 00:37 от Калинa

# 117
Ето и от мен една текстура, да не остана по-назад  Grinning

https://cdn.bg-mamma.com/bUwK/44e80eb2.jpg

Като сме го обърнали на кулинарна тема, искам и аз някои лесни сладки
Нещо още хич не ми е коледно

Фрии, харесах си я още от Фликр

Някой да има новини от Трислон? Много отдавна не съм я засичала  newsm78 newsm78

Ох, Калино, Калино, ще ти дойдат социалните
Да се оправя бързо.

Последна редакция: вт, 02 дек 2008, 00:20 от raly

# 118
  • Анкх-Морпорк
FreeSoul, Таман гледам и другата бележка и рекох да обясня наведнъж.
Не е концертен кадър, на репетиция е, това е в момент, докато другите си настройват инструментите.
Малко уморен, замислен, без сценичния образ, просто човек.
Концертните кадри... са друго нещо, там осветлението е сценично, макар у нас да е пестеливо, аз гледам едно, докато снимам нещо мръднало, въобще снимам по-скоро когато очаквам нещо, защото иначе няма време за реакция, а когато аха да нацеля баш готиния кадър, все някой ще мине пред мен или ще ме побутне, така е то... Някак си там има повече случайност и затова ми се виждат не кой знае какво.

Последна редакция: вт, 02 дек 2008, 00:30 от firebird

# 119
Да взема да се запиша, че изтървах темата....
Здравейте момичета, тук е много веселко Hug
Много хубави снимки сте показали всички, аз съм си все на същото ниво, но се надявам на по-добри времена за мен и моите фотоси. Wink
Тандури, много весели снимки и красиви деца имаш Hug
Апоклистика, този крем не беше редно да го гледам сега вече огладняла от Дюканската ми шкембе чорба Rolling EyesСтрахотно изглежда Peace
Да не давам вид съвсем на спамърка ето една смешна снимка от мен /другото е все нощни манджи/ Laughing

Лека нощ желая на всички!

Общи условия

Активация на акаунт