Фотография - 30-та тема

• 32 578
  • 541
  •   1
Отговори
# 90
  • Анкх-Морпорк
Асол, браво на мъжа ти! Страхотни неща! И да бях ходила на море, нямаше да видя такива красоти, още не смея да се гмуркам.
Tandoori
, много сте коледни вече, почвам да се чувствам виновна, че само аз не съм сложила украсата. А и аз не си представям моя син да изтърпи коледни шапчици и подобни екстри.
Ева, каноните са хубави апарати, но имай предвид, че на ДСЛР доста по-важни са обективите. За ползването - отиди до фотопавилиона и те ще ти дадат да поразгледаш да видиш менюта, как ти стои в ръката и тн. Оня ден ходих и ми измислиха много практично решение да употребя една светкавица, която не е за Канон. Слага се фотоклетка и тя пали от вградената. Стои някъде настрани, аз я сложих на статива и работата заспа, както се казва.
Не съм ви водила скоро на концерт, оня ден снимах в един клуб, но там нещо пестят от шарените светлинки, та не са много арт снимки и затова няма да ви досаждам с тях.
След много размисъл сложих тази снимка в сайта (Калина да не гледа  Mr. Green)
http://www.flickr.com/photos/27903201@N05/3073440759/sizes/o/
Коментирайте на воля Simple Smile

# 91
Асол беше такова удоволствие да разгледам тези снимки!!! Обожавам подводната фотография! Благодаря ти, че сподели!

Лоис, много снимките, защото са "репортажни от мястото на събитието" за бабите и дядовците  Laughing А там важи правилото "Колкото повече, толкова повече", та нямаше как да не са много Simple Smile Те все се оплакват, " какво си ни пуснала тука 2 снимки да гледаме на кръст", та сега ги докарах до 99  Laughing Може би ще извадя поне тези, които са на фокус и ще ги добавя в другия албум, да не си играете а ги преглеждате всичките, просто бях много изморена вчера. Бях готова със снимките в 1 ч следобед, в 9 вечерта бяха качени във Фликър, смятай за каква скорост говорим! Добре, че ще вземаме по-бърз интернет. Аз дори бях почнала всичките да ги минавам през Пикник, но просто не издържах някъде към половината, просто нямах нерви за повече.
Да ти кажа за ИСО-то, то и на 400 шуми, но просто нямаше накъде повече Sad Снимах 1/15, с 400 исо и пак беше тъмно. Това при положение, че имаше 3 големи лампи, една настолна, 2 малки, лампичките от елхата и дневна светлина. Не знам, какво да направя друго. На по-висока скорост бяха още по-тъмни, с по-високо Исо много шум, нямам повече лампи в къщи...SadСъс светкавицата на фотоапарата стават пък много нереални цветовете, а исках на М да се пробвам да ги снимам.
Съвети?
А Крум е душичка! Въобще не мога да се оплача от него, да ни е жив и здрав! Много слуша, много е гушкав, въобще имам чувството, че сме спечелили 6-ца от тотото с него.  Laughing

Моби, много ти благодаря за споделените идеи! Hug Тези снимки, които ти си показала с този фотоапарат ли са или не?
Това с курабийките и песните и у нас се вихри Simple Smile А такова сърцераздирателно писмо написахме на дядо Коледа, нищо чудно, че толкова рано донесе подаръците  Laughing Laughing

Джаз у вас, добави ме към листата си и аз ще те добавя обратно.  Peace

Калина, reversed psychology му е майката  Laughing Оставяш шапката някъде, където да я виждат, не им я даваш и особено им казваш да не си я слагат на главата  Laughing

Файърбърд, тука само чакат да мине Деня на благодарността и да метнат коледната украса Simple Smile Такова забавление е за децата, че едва дочакваме 1-ви Декември  Laughing Оставяме украсата до края на януари, чак за Св Валентин я махаме .  Laughing

Мога да си поръчам на дядо Коледа обектив, какво ще ме посъветвате да си взема? newsm78

Последна редакция: пн, 01 дек 2008, 14:26 от Tandoori

# 92
Тандури, или статив, или повече осветление, или си купи хубава светкавица, с която да отразяваш светлината в тавана и си виж баланса на бялото /заради нереалните цветове/
Снимките имат много настроение, дреме ти за фокуса   Mr. Green  Страхотни са ти дечицата и украсата /ние имаме от тези топки-елхички също  Laughing/

Вчера снимах една мама с бебче, сега обработвам снимките, та ще гледате в следващите дни малко бебешки снимки  Joy

кажете ми как ви се струва обработката на тази? - цък

# 93
Бях питала преди, да се повторя, за портрети какъв обектив можете да ми препоръчате за Канон?

Иначе аз си продължавам да снимам наслуки, не знам колко се получава:
http://flickr.com/photos/12456145@N04/3074443550/
http://flickr.com/photos/12456145@N04/3074644092/
http://flickr.com/photos/12456145@N04/3073836743/

# 94
Здравейте!
Бях писала преди време при вас, че съм съвсееем начинаеща  Simple Smile
Но, понеже не искам да притеснявам само Вечерница с опитите си за фотография, реших да покажа и на вас последната фотосесия на Беб:

Съжалявам, че не е във Фликр, знам,  че сте свикнали с него! Но търпя всякаква критика и тук Hug

# 95
Тъй като ме уморихте от всякакви вкусни работи, искам да отвърна на удара и да поздравя всички дюканки и други видове диетуващи с един прост крем от кисело мляко Joy

http://flickr.com/photos/apoklistika/3074574380/
Асол, точно ти ми трябваш Simple Smile
Вчера един интернет познат, който също се гмурка и снима, ми зададе разни въпроси, на които аз не бях сигурна как да отговоря. Кажи малко повече осветлението под вода. Аз гледайки снимките на моя познат забелязах, че при него често се получават прегорели обекти, което ме наведе на мисълта, че е хубаво да снима със запълваща светкавица, ама няма как да си проверя теорията Simple Smile

# 96
Апо, разкошен ти е новия автопортрет; един такъв спокоен и dreamy  Simple Smile

От мен, пораснало бебе

http://www.flickr.com/photos/7856992@N05/

# 97
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Щом сме на бебешка вълна - да се запиша и аз с една днешна

Мишолина, много пораснало твойто, много сладко Heart Eyes
Шматка, добре се справяш, опитай само да кадрираш малко по- добре, да няма рязани ръчички, пръстета и т.н. Пускай още Peace!
Апо, убавица си голЕма и ти Hug!

# 98
Невероятни и изчерпателни, благодаря много!
Единственият проблем е, че мисля, че ме надценявате, защото аз съм начинаеща, но все от някъде се започва..   bouquet Доколкото разбрах,стандартния д40 идва с обектив без зуум и това малко ме притеснява, но ще ида в магазина и ще разпитам и там.
Мерси много пак!

Правите прекрасни снимки..

# 99
Ева, зависи от къде ще го купуваш. Често пъти китовия обектив на 40д е 17-55мм, който не е кой знае какво, но има зум, както ти казваш. Моят 40д го взех със 17-85 мм обектив, който е далеч по-добър, но и по-скъп. Ти с какъв трърд обектив си гледала да се предлага?

# 100
Апо, не се прави така, моля, моля! Naughty Къде си тръгнала да пускаш рецепти на изкушения без рецепта.  Crossing Arms Laughing
Чакам си рецептата и ще си я търся като наследство! Simple Smile

Тандури, или статив, или повече осветление, или си купи хубава светкавица, с която да отразяваш светлината в тавана и си виж баланса на бялото /заради нереалните цветове/
Снимките имат много настроение, дреме ти за фокуса   Mr. Green  Страхотни са ти дечицата и украсата /ние имаме от тези топки-елхички също  Laughing/

Джаз, точно това предложи и Файърбърд, и май наистина ще си взема светкавици! Peace

# 101
Коментирах ви във Фликр  Grinning

Ето едни гъби с две въпроса

http://farm4.static.flickr.com/3053/3071491757_2235a8b6c5.jpg

- Как да успея да нагодя още по-насочено осветление? (тук е със светкавица в дясно със залепен картон пред нея с дупка)
- и специален въпрос към Лоис и към Хапка - как да ги сготвя - някъде към 200-300 г са

Шматка, има много хубави пози и изражения. Не е съвсем на фокус.
На някои снимки бебето изглежда все едно му е студено.

Асол, с какъв апарат снима мъжа ти под вода?

# 102
Рали, аз за осветлението не мога да дам съвет, ама да ти кажа, че превъзходно изглеждат тези гъбоци Mr. Green
Тандури, ми то рецепта няма Mr. Green просто кисело мляко с подсладител, една малка лъжичка обезмаслено какао, като разбърквам внимателно (една част от него пада надолу в киселото мляко, а останалато се залепя за стените на чашата), отгоре още малко кисело мляко и няколко капки портокалова есенция отгоре Simple Smile
За питката както виждаш си мълча, защото нищо не стана Joy

# 103
  • Анкх-Морпорк
Рали, минава ми наум кощунствената мисъл за лупа или вдлъбнато огледало - те насочват концентриран сноп светлина, ама дали няма да се получат ... печени гъби? Казвам го само с идеята дано те наведе на правилната мисъл.
Към светквицата имам едно филтърче, стои на квадратчета, не знам какъв му е ефекта, не съм го изпробвала... Embarassed Не знам дали то разсейва или съсредоточава светлината.
Хрумва ми също тръба с лъскаво фолио вътре?

# 104
Рали, снимката е много красива.
За гъбките ще ти трябва нещо бързичко, като гледам кое време е. Гъбена чорбичка или пълнени със синьо сирене?

Общи условия

Активация на акаунт