Фотография - 30-та тема

• 32 578
  • 541
  •   1
Отговори
# 75
Лоис, кажи ми, че не работиш, стоиш си в къщи, готвиш си и си снимаш.... иначе ще си направя официално, публично  сепуко.. Аз като ходя на работа, почти не снимам, и  не мога да си представя, че някой може да ходи да работи, да гледа  дете и къща, да готви такива чудесии и да ги снима newsm78... Моля те,  дай правилен отговор Mr. Green

# 76

Рали, ти още ли се чудиш?

Вече не се чудя дали, а кои  Grinning

Лоис, хубави са канточините

# 77
Рали, свободна ли си на 13 и 14? Да направим дружно форумско запиване с вишновка?
Малко усмивка

# 78
Джали, правилен отговор ти давам. Mr. Green не си прави сепуко.
права си, от пролетта насам мисля за себе си като за фри-лансер  hahaha

Макар че все пак днес е неделя - правих ги вчера, снимах ги днес. Grinning

# 79
Веч, няма да стане, този уикенд, детето има изпити.
Следващия с удоволствие, особено ако имате коледни базари  Mr. Green

# 80
Аз имам много нови снимки, повечето дори не са на фокус, но има няколко много сполучливи пози Simple Smile Това да накараш 2 деца и куче да са на фокус по едно и също време е извън моята лига на умения явно  Laughing
Ако на някой му е любопитно и интересно, заповядайте на малко коледни снимки Simple Smile Поне се забавляваха от сърце Laughing
http://flickr.com/photos/26588310@N04/sets/72157610511977210/

# 81
Здравейте, момичета. Много ми е неудобно да ви занивам с въпроса си, но търсачката не ми извади полезна тема.
Та, повреди ми се А75 Канона и искам да си купя нов апарат. Мисля си дали да не е DSLR - ще започвам един курс и очевидно сапунерка няма да ми свърши работа..Ако прави клипче да е със звук. По принцип съм brand loyal и ми се ще да е Канон пак. Четох добри отзиви за Диджитал Ребел, както и за Д40. И за Никон. Мъжът ми ми показа един сайт за ревюта - стивънснещо си.. но съвсем се обърках от съветите там. Цената е без значение общо-взето, основното изискване е да е лесен за употреба. Blush

Мерси много! (В случай, че няма такова животно, каквото искам, може отново да е сапунерка, но да е наистина добра)
Сигурно нищо не можах да обясня, аз затова се и срамувах да ви занимавам, де.

# 82
Искам да ви се похваля с мъжа ми - има представяне в култа с подводна фотография http://photo-cult.com/ bowuu Grinning
Макар и да изглежда обратното - аз него запалих по фотографията, не той мене...  Mr. Green

Ева, аз снимам с 40 Д отскоро. Много съм доволна, но според мен "не е лесен за употреба" ако не си снимала с DSLR (като мен) и минаваш на такъв направо от сапунерката (извинявам се за редакцията). Можеш да разгледаш моите снимки ето тук ако искаш, повечето са правени с него.

Последна редакция: пн, 01 дек 2008, 11:17 от Асол

# 83
И аз съм с 40д. На мен пък ми се струва "лесен за употреба", хем съм технически най-неграмотния човек, който познавам. Много логично е направен.

# 84
Асол, много са хубави, да го поздравиш мъжа, наистина са чудесни.
Ева на сцена, виж по-добре в www.dpreview.com
можеш да сравняваш различни модели

Тандури, сега ги гледах твоите коледни подаръци, ама много бе! Не можах всички да видя, ама много са сладки и тримката под елхата. Дали не може малко да вдигнеш исото при такива снимки, ама сега видях, че са на 400. Шуми ли при повече?
Разкажи за живота с Крумчо, как е, напаснахте ли си характерите?

Последна редакция: пн, 01 дек 2008, 09:48 от Lois

# 85
Ева, ДСЛР е истината за хубави снимки. Тези апарати могат да бъдат и лесни, и трудни, зависи как ги използваш. С Други думи, ако искаш да се учиш, можеш да започнеш постепенно, да го използваш като сапунерка, и малко по малко да се научиш да използваш повече функции.
Ако искаш да прави и видео, има мисля, 2 модела, които го предлагат. това е ново в този тип фотоапарати. и при двата модела няма автоматичен фокус, имай го пред вид. Фокусира се на ръка, което обаче с тези апарати не е толкова трудно. Все пак, тичащо към теб дете няма да е лесно за заснемане.
та тези са Никон д90 и Канон 5д марк2.
Аз също много си падам по канон.
Ако искаш да останеш с Канон, аз също бих те посъветвала да си вземеш 40д, или ако искаш и новия- 50 д. но май не е много по-сполучлив от 40 д, така че по-добре вложи средства в хубави обективи. ОБЕКТИВИТЕ, са едно от най-важните неща с тези апарати, така че ги избирай внимателно (ще помагаме).
Канон 5д ( с видеото) е доста скъп, току що започват да го продават, и след ок 2-3 месеца цената му ще спадне малко. ок $ 2400 мисля, че ще стигне, това е без обективи.

ето сравнителна таблица на д-привю, само че не съм включила никон д 90. можеш да си поправиш списъка на buying guide - side-by-side.
 http://www.dpreview.com/reviews/compare_post.asp?method=sidebysi … d700&show=all

някой беше писал за детски клуб. мисля, че с 1000 лв може да се вземе някакъв апарат втора ръка и хубава светкваица.

за пентакса, не знам.

Асол, МНОГО ти благодаря за преживяването. Точно снощи си гледахме от Арапя клиповете, и разказа на една приятелка, която се гмурка. (аз не пробвах, като видях Кайо как се притесни за нея, че изчезна под водата Joy )

# 86
  • София
Ева, отскоро и аз съм с 40Д. Според мен е интуитивен и лесен за употреба. (Сравнявам го с Никон Д300, в който наистина се изгубих  Confused) Щом досега си снимала с Канон, мисля, че няма да имаш проблеми с разучаването на функциите. Както е казала и Калина, отначало можеш да го използваш само на автоматични режими и постепенно да навлизаш в материята  Simple Smile Принципно не съм привърженик на нещата, които са 2 в 1, та не мога да дам съвет за апарат, снимащ и видеоклип.

Асол, браво на мъжа ти! Чудесни снимки и много интересни неща научих от коментарите под тях  Grinning

Тандоори, дечицата ти са прекрасни  Heart Eyes Беше ми много весело да ги разгледам. Писах ти във фликр за някои неща, които мисля, че могат да се подобрят. До скоро и аз снимах със същата камера и знам, че снимките на тъмно не са стихията й, но може още да изцедиш от възможностите й  Grinning

Ето и от мен набързо:

Последна редакция: пн, 01 дек 2008, 11:28 от моби

# 87
Tandoori , дава ми това -

"This page is private.

Oops! You don't have permission to view this page"

# 88
Tandoori , дава ми това -

"This page is private.

Oops! You don't have permission to view this page"

само за приятели е. добави си я в списъка и се надяваме, че и тя ще те добави Simple Smile

Добре, обяснете ми как ги убеждавате тези деца да ги сложат тези шапки и да останат с тях ?!
Вчера имахме едно много тържествено посещение до джУмбо, вкупом, с компания, специално да купуваме на Кольо шапка. С едни уговорки и обешания... Познайте колко секунди стоя шапката на главата му в магазина. ок 2!
Сега уж е обещал като подарим на Сара шапката, да ми даде да го снимам, ама д авидим.

Но пък приятелчето снимах Simple Smile

# 89
  • София
Кали, аз ти отговорих във фликр, ама сега се сетих, че допреди 2 години и Ивайла не щеше да си слага коледна шапка. Ела да я видиш сега, обаче  ooooh! По цял ден е или с шапката, или с еленовите рога. В къщи ехтят коледни песни, пишат се писма до дядо Коледа, и непрекъснато ми обяснява колко много се вълнува, защото Коледа й бил най-любимия празник. Чак и мен ме зарази - ще правим коледни курабийки  Grinning (За който не ме познава - аз съв на Вие с кулинарията  Mr. Green)

Общи условия

Активация на акаунт