Фотография - 30-та тема

• 32 578
  • 541
  •   1
Отговори
# 285
Вечернице, наистина опитай пак, докато са малки краченцата  Grinning
Пробвай на тъмен фон, със странично осветление, така че дланите да потънат леко в сянка, а краченцата да са по-осветени. Според мен липсва контраст, но това не е от конверса, явно оригиналът ти е с нисък контраст.

Апо, гледам я тази светка че и за Олимпуси я дават, току-виж сме се уредили и двете и с макро-лампи, ахахаха как ми липсва такова чудо. Всъщност аз заради това не снимам макро, а имам два макро обектива  hahaha

Еси, черните чинии са просто задължителен атрибут за кулинарни снимки. Една-две все ще сместиш някъде. Иначе те разбирам, и а вчера правих чистка на шкафовете, освободих две чекмеджета за нови props  Joy утре отивам на пазар Joy
за плоската светлина. на какво осветление са тези домати? Лампа, висяща от тавана отгоре? Няма сенки, няма хайлайтс, няма разработки в обема. Опитай първо да овладееш дневното осветление, ако не ти е възможно, вземи една настолна лампа за бюро, и пробвай с нея отстрани да светнеш сцената. Влез във Фликър в кулинарните групи , гледай снимки там, много е полезно. И снимай! С времето и опита стават нещата. Hug

Моби, ти имаш ли 50/1.4 обектив? Питам със съвсем користна цел, та да прецениш какво да ми отговориш  Joy Много е хубава тази снимка на Ивайла, и кропа на Джемката е супер, може да си направиш отделен кадър.

# 286
Lois, като си заговорила за кулинарните групи във Фликър, все се канех да питам, я препоръчайте няколко да разгледам. Аз търсих, гледах, ама да не да съм пропуснала някой важен.  Peace

# 287
Луиз,
Ами снимам на три висящи лампи над масата и светкавица Rolling Eyes
Акато взема тази настолна лампа само с нея ли да светна, без друга светлина?!? Thinking
И аз бих те помолила за линкчета на групи във Фликър Peace
За дневната светлина, ами почти не готвя през деня и трудна работа.... Rolling Eyes

# 288
Lois, опитвам се да оставя коментари в блога ти, но ми дава някаква грешка. Исках само да споделя мнението, че ти не си човек. Остави храната, тя е невероятна, но чувството ти за стил надминава всичките ме смели мечти. То красота, то чувство, то Голяма Работа!!!
favorite!!!

# 289
Честито на Амбър, Дени и Мр. Амбър! Да е здрав и весел малкия голям мъж!
(хайде, още бебешки снимки, хайде)

Аз утре заминавам за БГ; пляснах се отново росна-росна във фото-конкурса; нямах време да оправям и снимам пак идеята, сори за претупвацията Crazy Нали знаете, че участвам за участието Mr. Green

# 290

Апо, гледам я тази светка че и за Олимпуси я дават, току-виж сме се уредили и двете и с макро-лампи, ахахаха как ми липсва такова чудо. Всъщност аз заради това не снимам макро, а имам два макро обектива  hahaha

И мен макрото ме поблазни Mr. Green Ама като че ли ще взема да се пообразовам първо, защото наистина тия характеристики нищо не ми говорят Crazy

# 291
Момичета, имам спешна нужда от съвет! Обръщащият пръстен ми пристигна, обаче не става! Направо ще се изям от яд, защото се канех да почна да снимам този уикенд и няма да стане, защото сега трябва да го връщам. Sad
По-лошото е обаче, че дори не знам защо не става! На апарата ми пише фи 52 мм както пишеше да прочета в инструкцията, обаче като поръчах ринга и не влиза! По-широк е!
Ето какво пише на сайта:
This Reverse Adapter Ring allows you to mount a 52mm front threaded lens in reverse on any Canon FD type lens mount camera. Recommended for use with standard (50mm) lenses. Reversing the lens greatly increases the macro reproduction capabilities.
Според мен точно това ми трябва...и нямам обяснение защо не става! Закрепва се на предната част на обектива нормално, но не мога да закача обектива обратно обърнат за самото тяло.  newsm78 Ако някой е ползвал, кажете къде бъркам? Дали различен размер трябва да взема...просто не знам какво да правя, дори не знам как трябва да изглежда. Sad
Супер много съм разочарована, че ми се провалиха нещата за тези седмица Sad А сега пробва и снимките стават супер в макро, просто... Confused
Ето това е, което си взех: http://www.bhphotovideo.com/c/product/82173-REG/General_Brand_AV … ter_Canon_to.html

Последна редакция: ср, 10 дек 2008, 06:01 от Tandoori

# 292
Девойки, ами търсачката на Фликър вади към 15000 резултата за кулинарни групи  ooooh!
http://www.flickr.com/search/groups/?q=food абсурд е всички да ги видиш, пък и не всички си струват. Влизам в първите няколко, разглеждам, избирам си автори, които харесвам, и гледам те къде качват. Общо взето това е затворено общество, което се върти в рамките на 4-6-8 пула, с регионални отклонения според произход и интереси - аз например качвам в италиански групи  Mr. Green Повечето от тези, които не са само фотографи, а и готвачи, имат и кулинарни блогове, и така кръгът се затваря.
ето например тази снимка - вижте в какви пулове е качена.

Тандурче, за съжаление нищо не мога да кажа за реверс ринга. Не може да се закачи за камерата ли? Много странно наистина.
PS виж какво ти намерих, специално за теб тортиииии

Еси, със вградената светкавица на камерата ли светкаш? Така още по-зле стават нещата, в комбинация с лампите отгоре. Виж тези снимки на Диди, която снима с турбо сапунер - цък и цък. До колкото разбрах, са само с една насочена лампа. Имат кусури, разбира се, но показват добре текстурата и цвета на храната, което всъщност е важното в случая.
Аз не твърдя, че моите със светкавиците стават, и че така трябва да се прави, нали. Както казах - харесвам стила на определени хора, и се опитвам да наподобя същото осветление, което според мен дава добри резултати.

Малена, много ти благодаря за хубавия коментар. Не мога да разбера защо не те пуска да публикуваш, разрешила съм всякакви коментари. Интересно ми е да разбера мнението ти - за стайлинга на определени снимки ли го казваш, или за цялостния look?

Последна редакция: ср, 10 дек 2008, 09:00 от Lois

# 293

Малена, много ти благодаря за хубавия коментар. Не мога да разбера защо не те пуска да публикуваш, разрешила съм всякакви коментари. Интересно ми е да разбера мнението ти - за стайлинга на определени снимки ли го казваш, или за цялостния look?
за всяка една снимка. И самите снимки и самите рецепти излъчват класа. Не знам как да го обясня, какво чувствам като ги гледам.

Да ви почерпя от сърце. Днес Малена става на 4г.

# 294
Честит рожден ден на чаровната Малена ! С пожелание скоро да стане кака Wink

# 295
  • София
Честит Рожден ден на Малена!!!Да е здрава, щастлива и все така чаровна!!!

# 296
  • в сърцето на един мъж...
Честит малък сладък Жорко на Амбър! Много радост, щастие и късмет!   bouquet
Честит рожден ден и на Малена! Да е много щастлива, здрава и умерено пакостлива! А мама да ни радва с все така хубави снимки!   bouquet

# 297

за всяка една снимка. И самите снимки и самите рецепти излъчват класа. Не знам как да го обясня, какво чувствам като ги гледам.

аз знам ГЛАД чувствам Joy

Честито на Амбърка, бързо възстановяване.
и Маленка Simple Smile Нагушкай

Тандури, взела си пръстен за стария байонет (резба) на канон. ФД са старите фотоапарати с механичен фокус. Няма как да стане на твоя апарат. Твоят е ЕФ !!! ЕФ търси.

# 298
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА МАЛЕНА!!!
Да е жива и здрава,и много късмет.
Весел празник!

# 299
Честит рожден ден на принцеса Малена!

И честито бебче на Амбър, само здраве, щастие и любов му желая на малкия мъж!!!!!!

P.S. Съжалявам, че влизам само да спамя, не се сърдете  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт