Фотография - 30-та тема

• 32 578
  • 541
  •   1
Отговори
# 465
Да попитам по принцип от какво се получава шум?
Дразни ли черната рамка?

http://www.flickr.com/photos/alegrina/3123666572/

Esy, нечовешка почерпка! В очакване на рецептата съм  Grinning
Инак аз лично бих кропнала двете кексчета (предполагам) отзад или поне част от тях. Твърде размазани са, а и с този изливащ се пълнеж (преглът) мисля, че би стояло добре да е в горната част на снимката, за да се излива към долната.

Отивам да сънувам кексчета Sunglasses

# 466
  • Анкх-Морпорк
Отправям официална молба към съфорумките, снимащи вкусотии:
Моля, запознавайте ни с вашите фотомодели отблизо!
Организирайте фотосесии с дегустация!

# 467
esy, и тук ли дойде с твойте вкусотийки.  Hug

Подкрепям firebird в призива й.  Wink

Maktub, на какво исо си снимала? Шум може да се получи от високо исо.

# 468
Моето благодаря за Калина! И за всички момичета, които ме добавиха в контактите си Simple Smile

Maktub - права си за рамката, промени я! Самата снимка много ми харесва...

Esy - освен че се депресирам за фотографските си умения, ти ме закопа и в готварските!! Да - за кроп на фоновите кексчета... досега кропвах с лист върху монитора Grinning

# 469
Esy, смили се и дай рецепта Crazy Честно казано и на мен за първи път ми се дояжда толкова като ви гледам снимките.

Благодаря за поканите за групите Hug

# 470
Момичета, много благодаря! Hug
По принцип във фликър вече под всяка снимка слагам и рецептата, така, че всички може да я видите там Wink
А пък долу в подписът ми е моя нов кулинарен сайт, за тези от вас които се интересуват от кулинария и не само, заповядайте Hug
Калина, да ат София съм и с удоволствие ще почерпя от тези кексчета, това и за всички момичета, които искат дегустация Laughing
Пълнежът е смес от черен и бял, така, че предполагам и в този вариант ще ти харесат, но и само с черен стават де.... Wink
Ако се осмеля да дойда някога на среща с фотографки като вас обещавам да нося от тях  chef
Кюбит, аз отдавна се подвизавам тук, но поради големите ми фотографски умения, не смея често да се показвам Embarassed
Agent Provocateur, имам и без фонови кексчета, сега ще я изровя от някъде Wink
Бухтичка, ето това е рецептата за двойно шоколадовите кексчета Peace
Щом толкова ви харесват кейкчетата, нека бъдат и почерпка за моето момиче, което днес става на цели две годинки! bowuu
Благодаря ви!
Така дали е добре?!?!

Последна редакция: нд, 21 дек 2008, 10:43 от esy

# 471
  • Анкх-Морпорк
Да ти е жива и здрава щерката!    bdbaloni
Мерси за предложението Simple Smile
Рекох и аз да снимам нещо за ядене, първо, оказа се, че ми се намират само няколо глави лук,и второ, мъжо взел фотото с него... Пълен провал!
А на всичко отгоре стария компютър май даде фира и моя син е нещастен, че му няма играта с Цар Лъв Sad

# 472
esy, много да ти е здраво и усмихнато момичето!  baloni

firebird, аз пък тия дни готвих доста работи, но все вечер късно, а снимките тогава хич не ми стават хубави (то не че иначе стават).  Blush

Цъкам с език на вашите снимки във фликр и където е подходящо се облизвам.  Wink

# 473
Еси, да ти е жива и здрава щерката! Успех на новия сайт!   bouquet Peace
Много вкусно изглежда, рецептата е лесна и ще я пробвам. Само едно уточнение искам за белия шоколад - колко големи като грамаж са парченцата, че моя шоколад е на много едри парчета и предполалгам ще се наложи да го режа.

Мактуб, мисля, че кадъра може да понесе и по-широка рамка, защото така все едно наднича в прозорче детето. Много ми харесва. Ти ли си на аватара? Flutter

Днес пак се мъчих с децата, но са много изнервени от училище, та не съм доволна от резултата.

# 474
Момичета, много благодаря за пожеланията!  bouquet
Веч, ами аз използвам един бял на копчета/готварски и слагам две/ колкото едно квадратче от обикновен шоколад ще свърши работа/не знам колко е като грамаж Rolling Eyes/, малко, понеже си има доста пълнеж от самото тесто вътре. Simple Smile

# 475
esi, честито !

ОФИЦИАЛНО те престрашавам да дойдеш на всички срещи Simple Smile

# 476
  • в гората
Като се засрещате, пуснете тук анонс, ще гледам да съм на линия! Ще се радвам да видя всички стари фото-дружки, както и нови лица.
Ще пиша на Фрида, че още е с бан. Луиза, къде се загуби обаче? newsm78

# 477
Esy, да ти е здрава и нон-стоп усмихната чудната чаровница, щерка ти Grinning
Наистина кропнати са още по-завладяващи!

Да се оплача как собствената ми половинка ми забрани днес да сътворя фоторепортаж в ИКЕЯ (наистина ли е забранено да се снима или ме изпързаля!?) За сметка на това се упражнявах много дълго и упорито да докарам бял сняг в бурята на връщане. Най-добре се получи с преекпонация (~1 стоп) и къстом бял баланс (който обаче докарвам 1 от 5 пъти). Вие как снимате сняг, ако не е на автомат, защото тук ни чакат поне 4 месеца снежно щастие Sad

# 478
Забранено е. Но ако не те хванат - снимай си на воля в Икеата!

# 479
Агентке, (вземи си дай някакво по-кратко обръщение) ти този кастъмз бял баланс как точно го определяш?
използваш ли сива карта за него?

Имам питанка относно фликр (която снощи описах, а сега виждам, че липсва, кой знае кой бутон съм натиснала)
Така.. одисеята е следната... Счупих си външния хард диск, на който си държах всички снимки и видео от последните три години. Всички готини снимки от това лято ги няма вече, единствено тези, кооито са в книгата, обаче имаше още хиляди страхотни неща. Вай вай вай....
Taka... kym wyprosa... докато чакам да видя ще могат ли в сервиза да извадят някаква информация изобщо или не....
М%%%ка му и македонските ни снимки ги няма...
та.... спомнете си какво се случи с фликърските снимки, когато минахте от безплатно към платено? Знам, че тези скрити първи снимки (които изчезват като удариш 200) се появяват. А са или не са в оригинален размер? Защото сега автоматично ми ги намалява? ако си купя фликр, има ли надежда поне тези 230 снимки да ги имам в голям размер?

Общи условия

Активация на акаунт