Фотография - 30-та тема

• 32 578
  • 541
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Мишолина, сърцето ме заболя като прочетох  Sad Ако го занесеш в сервиз  newsm78

Бухтичке, това f11 в домашни условия без светкавица е почти непостижимо. Ако искаш да снимаш детенце и да е на фокус, сложи си приоритет на скорост, вдигни исо-то, скоростта да ти е примерно 125. Пробвай дали те устройва този вариант. В къщи не е достатъчно светло и Ивайла я снимам обикновено на скорост 1/60 или 1/80 и бленда около 2.8, исо 400 до 800. Половината кадри не са с кристален фокус, но нямам голям избор  Confused
Най-добре ще се научиш с пробване  Peace

# 376
Пробвам аз, но като не знам кое какво прави, гледам повече да се придържам към това, което знам. А и като пробвам рядко успявам да получа хубави резултати. Моби, ще опитам това, което ме съветваш Simple Smile

# 377
Малей, Мишолинке, ужас и безумие. Дали да не го занесеш на Зентекс - той оправи на Калина същия, като беше блокирал. Ама ти в Сф ли си и за колко време?
Бухтичке, с по-светъл обектив ще получиш по-висока скорост, разбира се, но на 1.4 дълбочината на рязкост при снимане от около метър разстояние е сигурно не повече от 1-2 сантиметра. Прецени сама дали ще успееш да целнеш очетата на бебка баш. Пък и аз честно казано не разбирам тези портрети на толкова отворена бленда - очите на фокус, носа  блърнат. Иначе за арт и за бокета е супер, нали и аз затова копам към Канона  Mr. Green

Абсолютно съм ЗА! Точно това си мислех преди малко, докато се прибирах  Grinning Крайно време е да се сберем и всеки да тества на воля, ама преди това ще трябва да вкараме по едно малко против треперене на ръцете  Mr. Green

еее, то ти както го описваш, то отиде подир иванов ден Joy не мой така, тая година само с лятна среща ли ще си останем?

# 378
Аз по повод същото да попитам, 2 години е и международната гаранция, нали?
И доплаща ли се нещо за международната гаранция или е нещо като право на избор-бяла или жълта гаранционна карта, знаеш ли?

IvelinaAtanasova, обикновено е 1 година. Не съм чувала за 2 без доплащане. За международна гаранция не се плаща, но има стоки, които идват само с жълта карта и тогава, ако искаш гаранцията да важи в чужбина, си купуваш. Иначе обикновено имаш избор от жълта (2 г.в страната) или бяла карта (1 г. в чужбина).

Аз като малоумна, ама нали съм те хванала на къс пас  bouquet Няма нещо специално или да пише, че картата е международна, просто трябва да искам бяло (червена)  гаранция и си важи за навсякъде картата.
Супер, просто не можеш да познаеш колко ме зарадва с тая информация  Laughing

Мишолинковче, в София няма ли сервиз на Канон, защо не опиташ да го занесеш да му побаят там? Може да знаят някакви магии и да успеят да го спасят  Praynig

# 379
Привет!
Калина, харесва ми много ч/б портрет!
Гаргамелче, имаш добри попадения, тези от плажа на малката особено. А защо не пробваш да ги редактираш малко на фотошоп? Поне най-сполучливите.
Маймунче, много хубави портрети на Гоги. Светлината ми харесва. Може ли да дойда у вас да поснимам малко Лора Mr. Green, че и нашия апартамент не е кой знае колко светъл...
Бухтичка, малката бухтичка е много сладка - само за мачкане и снимане. И аз имам книгата на Скот Келби, но момичета са те ориентирали по-правилно. Аз снимам на 2.8 и около 60 скорост Трудна работа е това с фокуса ама от 100 все има 1-2 сполучливи  Crazy 
Mds, аз пък не разбрах ти ли искаш да снимаш децата и искаш съвет как да направиш хубави снимки или искаш няко да ти ги снима професионално?
Lois, много е хубаво това с човечетата! Най-ми харесаха тия дето се дивят на пукнатината в еклера  Joy Joy
Нещо още щях да пиша ама ми се спи ужасно... Утре ще слагаме крилцата за кратка сесия в парка (ония ангелските Wink пожелайте ни успех!

# 380
IvelinaAtanasova, честно казано не си спомням да пише нещо специално. Просто едната карта е жълта и гаранцията е за 2/3 години в Германия. Другата е бяла и е интернационална за 1 година.
Сега прочетох, че имало някаква нова европейска гаранция, но нямам представа за какво става дума. Питайте като купувате. И което е по-важно, питайте дали България е според тях в Европа.

# 381
Здравейте момичета Simple Smile
  От известно време чета темичката и страшно много искам някой ден да стигна вашето ниво. Решила съм да си купя камера, но все още не съм особено ориентирана какво искам и от къде да си го взема. Моля ви ако сте обсъждали този въпрос преди време да ми дадете линк. Имам към 1500 лв отделени. Ще снимам дъщеричката си, картичките който изработвам, природа -накратко казано всичко което ме впечатлява.
  Благодаря ви предварително  Hug

# 382
  • София
Ади, виж тези оферти:

http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=2&bas … nal#slides-pane-0

Според мен за да си избереш марка, най-добре да отидеш в някой магазин и да пробваш кое най-ще ти допадне като удобство и логика на управление.
Моите заключения от скромния опит, който имам са, че канона има най-бърз автофокус и лично на мен динамиката на кадъра най-ми допада при него. Управлението му е интуитивно, има голям избор от обективи и лесно се намират не много скъпи, например втора ръка. Никона има най-доброто мерене и най-кристалния фокус, но пък е и по-скъп. Също има голям избор от обективи. За Олимпус може да ти каже Лоис, пък за Пентакс Джали и Апо.

# 383
Благодаря на всички, за отделеното време да погледнат снимките ми и милите думи. Това, че ви харесват е комплимент за мен   bouquet

Много кофти случка с обектива на Мишолина наистина. Добре, че и на тялото му няма нищо. Между другото тя е в Пловдив, да знаете там къде може да и се помогне  Confused Макар, че се съмнявам ама все пак ако знаете...

# 384
IvelinaAtanasova, честно казано не си спомням да пише нещо специално. Просто едната карта е жълта и гаранцията е за 2/3 години в Германия. Другата е бяла и е интернационална за 1 година.
Сега прочетох, че имало някаква нова европейска гаранция, но нямам представа за какво става дума. Питайте като купувате. И което е по-важно, питайте дали България е според тях в Европа.

Много, много ти благодаря   bouquet  bouquet  bouquet

Ади, тъй  като съм на същата вълна, за съжаление мога да говоря само откъм тех.характеристики на апаратите, към допълненото от Моби мога да ти кажа като плюс на Канона спрямо Никона е матрицата му,която е CMOS срещу CCD на Никона, който е и 2г по-стар модел все пак.
погледни останалите характеристики и на четирите апарата тук: http://www.dpreview.com/reviews/compare_post.asp?method=sidebysi … e520&show=all

Освен това цените е eBay са с поне 200-300лв по-ниски, което означава, че за тези пари можеш да си вземеш външна светкавици в общия случай да речем. Да не говорим, че там апаратите вървят с картата памет, чантата и разни други глезотии понякога. А и ако вземеш тази бялата гаранция, с която говорим с Кюбит два дни вече, покупката от България се обезсмисля.
Но ..... можеш да отидеш до някой от магазините, за да пипнеш апарата, който си си харесала и да видиш как ти ляга в ръката.
Аз например си бях харесала много Канон 40Д, обаче ми е супер голям и неудобен и честно казано само заради това не бих си го взела, при все всичките му плюсове  Peace

Последна редакция: вт, 16 дек 2008, 14:05 от IvelinaAtanasova

# 385
 Благодаря ви момичета!
 Аз ще продължавам с проучванията. Но като цяло мисля че се насочвам към Канон- по не за сега. Много малко информация съм изчела за сега и съм неориентирана, но това ще се оправи  Wink
  Лек ден за сега!

# 386
Така....
моята сага продължава.
днес пак ходих да пипам апарати в магазина, ама тоя път бях подготвена с картата.
обаче! Бридж не ще да ги конвъртне канонските файлове в ДНГ? Какъв е проблема? Помагайте. Пикасата ги отваяря като картинки, а АСР не ще!?
И, разбира се, не мога да ги кача като РОУ файлове никъде.
Качих жпезите във Фликър, моля някой от собствениците на 40Д да ги погледне и да каже как му се струват, приличат ли си с истината или не?
ей ги тука и в  Пикаса уеб качих няколко, където РОУ файловете са автоматично конвертирани в ЖПЕГ, но си личат все-пак разликите при заснемането - по-тъмните са роу.
Иначе наистина толкова бързо фокусира, и толкова бързо пише, не съм свикнала аз на такива бързини  Joy

и нещо от последните минути - получили сме  на ЛС покана от админите на ФФ -

Цитат
Administrator       Уважаеми форумци,

каним ви на коледна изложба  в НДК.
За първи път админите на ФФ ще представят собствена изложба. Тя е свързана с официалното представяне на книжката "На Фокус". Изложбата ще бъде съчетана с коледно парти и коктейл, както и с малка томбола с изненади за всички. Откриването ще бъде на 17.12.2008 г. от 18.30ч в НДК - трети етаж, запад - голямото фоайе пред зала 1.

Заповядайте!
някой мераклия има ли? да видим отблизо колегите все пак  Joy

# 387
Мишолина, много неприятна случка! Толкова се впечатлих, че снощи сънувах, че децата заливат моя 50мм с кисело мляко! ooooh! Crazy Дано да е поправим! Praynig
Лоис, отивам да метна едно очо как ти стои канона в ръцете.
Дано да сте хапнали нещо за обяд, че пускам кадро с поредните коледни сладки  Whistling

# 388
Мишолина, стискам палци да го оправят  Peace

Като сте се разбъбрили за нови фотоапарати, да питам аз какво ви е мнението за Канон 5Д???
Тука ме зарибяват нещо, не че ще купувам засега, но да знам за какво да мечтая  Joy

Та въпроса ми е? Канон 5Д + 24-105мм/f.4L IS  как ви се вижда?
Четох по ревюта, че не бил хич бърз, в сравнение с Никон Д300, което ме разубеди малко.
Толкова ли е осезаема според вас разликата в бързината?
Спорт няма да снимам, ама и децата не са бавни  хич hahaha

Иначе като гледам тестови снимки с тази система - ами влюбих се в кристалността на образа.

Лоис, не съм компетентна по въпроса.
Иначе ми се ходи на изложбата, ама дребния е болен, баща му бачка нон стоп и няма къде да го оставя.

Вечи, много вкусно изглеждат Simple Smile

# 389
Мишо много кофти  Sad дано се оправи

adi_5 някакви предпочитания все пак? нещо за ориентир? В началото на темата имаше доста подробни коментари за избор на тяло и обектив.
Апропо Сони напоследък правят пробив, изместили са даже Пентакс в ниския клас и май са бойкотирали Никон за матриците. Някой да знае подробности (сея с какви матрици ще са новите никонски тела?)

Веч тъмна ми е

Джаз на теб пък защо ти е ново тяло, твоето си е добро. мисля че инвестиция в качествен обектив си заслужава много повече.
Мен ме разубедиха сега да сменям тялото. Ще чакам да пуснат новите модели. Някой да знае кога се чакат Никонските? Канонските са ясни - веднага след промотирането на никон (много кофти номер  Mr. Green)

Ходи ми се на изложбата, но обещах да снимам един концерт ... ама и това ще пропусна вероятно. Тази сутрин дребния се заля с вряща вода Sick понася го супер мъжки и за сега няма проблеми. Преди 3 дни си разби устата, миналата седмица се изтърси по стъпала.... чудя се кога ще го видя без белези, направо няма спирачка. Кака му ги твори по идейни. Вчера набарала лаковете и се червосала - имаше червен лак по зъбите, сребристо по бузите, останалите лакове по ръцете, чаршафите и паркета Mr. Green рева 20мин понеже реши че я боли #Crazy и докато я бършех Крум изял половин портокал с кората и обърнал саксия (естествено набутал и камъчета в устата)
та така.... скоро няма да снимам

Общи условия

Активация на акаунт