Майки в Дания - 2

• 53 101
  • 737
  •   1
Отговори
# 690
Здравеите момичета  bouquet.Анастасия,да слушка,папка,спинка и да е добре твочта бебка newsm03.Аз пратих запитване за достъп да тази група и ще се опитам да прочета за какво става точно въпрос,но ако можеш /в смисъл.ако ти остане мъничко свободно време/ми пиши и ти ако разбереш подробности,аз все още се ровя в   typeuu за работа,така че всяка информация ми е от полза  newsm10.Лек и хубав ден момичета newsm51
Наси ето ти сайта, за който си мисля че Аси ти е писала seasonalwork.dk   Hug доколкото видях набързо е за  бране на ягоди, тикви, царевица и т.н. ето ти за ягодите например 

Picking of strawberries
May- August. (glass house 8 month
Contract: 3-10 weeks
Accomodation: Campsite or caravan
Piecework - an average of 0,80 Euro per kilo (10-16 Euro/hour)
Working hours depending on the weather - start at 05.00 am
VERY HARD work!
а за гъбите е целогодишно 

Mushrooms
All year
Contract: 3-12 months
Accomodation: Indoors

Piece work or by the hour (EUR 14-16 per hour)
Often both harvesting and packing!
Average of 37 hours per week

Последна редакция: нд, 10 яну 2010, 12:19 от mama-magi

# 691
Здравейте, момичета! Голям сняг и голям студ при нас.
Rumrum, дъщеря ми е в 3 клас и още нямат бележки, но доколкото знам почват да им пишат бележки от 4 клас. Но става въпрос за оценки 3 пъти годишно, а не текущи както в BG. Колкото до учебната година и ваканциите, организацията е съобразена с датските традиции( разбирай- няма баби и дядовци насреща), т.е. направена е да пасва на отпуските на родителите. Учебната година започва в средата на август и свършва в края на юни. Но занималните са отворени и през ваканцията с изключение на 3-4 седмици, през които ако родителите нямат възможност да си гледат и тогава децата, се предлага занималнята на друго училище. Така е и през учебната година: часовете за малките са от 08:15- 13:00, но занималните отварят в 06:30 и затварят обикновено в 17:00. Като пиша "занималня" имам предвид "игралня", а не място за подготовка на домашни, то такива и много рядко има. Моите деца ходят с голяма радост на училище- няма стрес, няма оценки...Занималнята сме я пренесли в къщи.
Анастасия, лека седмица на порасналото ви семейство. И ние с моя мъж сами си отгледахме бебетата и затова не мога да си представя как едно време на моите състуденти им отгледаха децата бабите и дядовците, докато майките и бащите учеха.
Mimo4o, в скандинавските държави има недостиг на рентгенови лаборанти, особено нарастна в Дания като въведоха масовия мамографски скрийнинг.
Успешна седмица.

# 692
http://www.buk.lt/modules.php?name=News&file=view&news_id=3826
Вижте това!
Може да ви натъжи, може да ви развълнува, може да ..., но при всички случаи ще ви впечатли!
Отдавна нещо не ми беше въздействало в такава степен!

# 693
Mersi Magi za ytochnenieto Simple Smile.Az se okaza che imam registrasiq v tozi sait i shte proverqvam  Peace

# 694
Iv4ok.tova e golqm talant Party,bravo na momicheto...i to s pqsak  Simple Smile

# 695
Silke,благодаря за информацията Hug.Това е много хубаво,че всичко е съобразено със времето на родителите.Муци и аз така смятам,че езика се учи най-лесно и бързо на място.Там просто нямаш избор.Моя мъж от вторник започва курсовете.Да видим до къде ще го докара датския.Iv4ok наистина се впечатлих много.За това си трябва талант голям.Pegito хайде вече и ти да ни зарадваш с добри новини.Мama-magi ,колко големи бяхте ,вие? newsm78.Хайде момичета от мен лека и спокойна вечер.

# 696
yes! Най-после и аз си инсталирах кирилаца на тоя компютър...
Аз вече от доста време съм тук и съм позабравила колко ми беше труден датският в началото, но практика му е майката - колкото повече се говори, толкова по-добре. Успех на тези, които сега се борят с езика!

Пожелания за лека седмица на всички майки и хлапетата им Simple Smile

# 697
Иве, много е впечатляващо. Не мога да повярвам,че го прави само с пясък и ръце.
Румром ние сме на 4 и 7 месеца. Вчера малкия се справи /с малко подсказка от мен/ със запознанство на датски в супермаркета Laughing . Как се казваш? Аз се казвам Никола.  Joy . Голям напредък   newsm62. За сега знае само думички и да брои до 10, като пропуска 7 ,че му е трудна за произнасяне цифричката.Но пък 3 и 10 са му любими, че в книжката на тези цифри са нарисувани коли и камиони   newsm47 .Купихме няколко детски книжки и по тях - по цял ден ме кара да ги разглеждаме. Да си призная честно и аз научих няколко нови думи от там  Embarassed . Лек и успешен ден на всички  newsm51

# 698
Добро утро и от мен!!!Успешна и лека нова седмица от мен..

# 699
  • София
Много усмивки и успешна седмица!  bouquet

# 700
Здравейте и от мен момичета,
mama-magi нашите хлапета май набори ще дойдат. Ние сме 2005, Юли гледам че и вие сте някъде там. Наистина книжките са голямо помагало. Незная как  е при вас, но тук шведите ме убиват с тяхната анимация. Все едно аз съм я правила.  Rolling Eyes Но на Жожи му допада, това е важно. А малкото само гледа батко си и то да не остане по назад и то повтаря всичко, та така и то на няма още три годинки се научи да брои на шведски.
Iv4ok и аз преди време го гледах това нещо и онемях. Ама там Господ дал дал и талан и външност и все. Е и ние не се оплакваме, само страдам, че никой не пише в нашата шведска тема Tired
Както и да е. Нагоре и напред е казал някой. Аз също пожелавам тази посока на вас.  bouquet
Хубав ден от мен  bouquet

# 701
Здравейте момичета!!!Май само ние с Mimo4o сме най -активни.Къде сте  защо,ви няма? newsm78.Днес моя мъж ми е взел билет .Ше идвам на 29 март за 10 дни. newsm44  Как е времето при вас?Тук пак застудява.хайде момичета чао за сега.

# 702
rumrom къде си хукнала там, я ела насам в шведско.
Тук миналата седмица щяхме да изпукаме от студ, но сега е разкош. Днес ходихме на пързалка и не ни се прибираше. Бяха им останали сили само да обядват и едвам  не запсаха по пътя за креватите. Надявам се повечко да поспят, а аз естестевно да щурея на спокойствие newsm68.
Хайде оставям ви, че ме чака купон  bouquet

# 703
mimo4o, какъв купон посред работната седмица! Я се стегни и заживей по шведски! Да не ме вземеш на сериозно сега?
Пък аз да се "похваля": звъни мъжо днес по никое време:"Аз свърших за днес!" и аз тъкмо се набирам да чета конско и:"Отрязах си малко от пръста с една машина..." И аз, нали знам на Маги одисеята викам:"Марш в болницата да те обработят и да е отбелязано, че се е случило на работа!" Та сега ще си имам мъж в къщи  Rolling Eyes Иначе не е болка за умиралка, но не виждам и как ще се върне на работа в понеделник  newsm78
В тази връзка сега съвсем няма да имам време да пиша. Всички знаете какво е мъж с хрема, а такъв с превързан пръст...ще има да търси свеж босилек по интернет Joy

# 704
  • Vildbjerg,DK
Добро утро мацки,
 Иве лоша работа това с пръстчето - дано бързо отшуми, но си трябва време за да заздравее. Сега ще си шетате двамата в къщи поне и ще си почине малко Simple Smile
Руми ти точно за Великден идваш - аз мислех по същото време да летим за Бг, но май ще го оставим за месец май.  Ники обезателно да ви доведе и до тук, та да видиш и наше село.
Мимочо какво става с вашите документи - не пристигнаха ли вече newsm78,  имам чувството че направихте 4 месеца вече там?
Аси как си? И бебчо как е? Надявам се е едно спокойно и поспаливо бебе, досущ като датско бебе Grinning Честно, не ми се е случило да видя някоя майка с количка, която да си успокоява детенце - обикновено си спят или просто си зяпат.
Иначе подкрепям Силке с две ръце - много помагат тези занимални и децата обичат да ходят, защото основно играят.
Пак не остана време да напиша всичко, но трябва да ставам за работа. Успешен и усмихнат ден момичета  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт